04-06-07

Rellen, bakstenen, flessen en vlammen in Rostock

Rellen_G8_89039h

Al weken roepen extreem linkse organisaties elkaar op om rel te gaan schoppen in Rostock waar de G8 bijeen kwam. ( een intergouvernementeel forum van acht vooraanstaande industriële staten. De groep houdt jaarlijks een bijeenkomst waar behalve economische en politieke zaken ook veiligheid en milieuthema’s besproken worden.)
Dank zij Peter De Ryck, u allen bekend, die ooit mijn e-mailadres misbruikte om mij te laten inschrijven bij Links Nederland – een extreem allegaartje van anti-Amerikaanse, anti-kapitalistische en pro-Palestijnse relschoppers – blijf ik op de hoogte van hun doelstellingen. En die zijn vooral zoveel mogelijk amok maken.


Van: ro-esp ro-esp@dds.nl
Antwoorden aan: linksnederlands@yahoogroups.com
Verzonden: vrijdag 1 juni 2007 14:30:01
Aan: linksnederlands@yahoogroups.com
Onderwerp: Re: [Links Nederlands] Re: extra bus naar anti G8 demonstraties in Duitsland

Quoting uhuru_now :
Extra bus naar de G8-protesten: geef je nu op!
Wegens het grote aantal aanmeldingen voor de bus naar de G8-protesten
tijdens het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 juni, wordt er een
extra bus ingezet. Deze bus vertrekt op vrijdag 1 juni om 20.00 uur
vanaf het Jaarbeursplein in Utrecht en is weer terug op dezelfde
plaats op maandag 4 juni rond 06.00 uur. Een retourkaartje kost 55,- euro.

hmm jammer dat ie tegelijk met die andere bus moet....

desalniettemin, er gaan ook nog bussen van dissent -dissentnl@multipleks.org ,
of even kijken op http://www.dissent.nl -
en in het weekeinde kun je ook redelijk goedkoop met de trein. In duitsland is er het schöneswochenendeticket, kost iets van 30 euro en je mag 4 personen meenemen. bij elk duits station met loket kun je een uitdraai meekrijgen - en die heb je ook nodig want dit kaartje geldt niet in intercities

Reddelich en Rostock zijn met de trein bereikbaar, wichmansdorf niet

groetjes, Ronaldo
-- http://www.esperanto.net


Rostock

Via extreem gewelddadige demonstraties laten ze zien dat ze tegen geweld, honger en oorlog zijn.

Een harde kern uit de tien à twintigduizend demonstranten vielen de oproerpolitie aan. De politie keek aan tegen een overmacht van ongeveer 2000 extreem agressieve leden en kregen een regen van bakstenen, molotovcocktails en flessen over zich heen. Aanvankelijk moesten ze zich terugtrekken.

Ze werden geslagen met stokken en alle mogelijke projectielen. Het aantal Duitse politieagenten dat slachtoffer is geworden van het extreemlinkse geweld in Rostock, is zondag opgelopen tot 433. Dertig van hen zijn er ernstig aan toe, vooral door veelvuldige en zware botbreuken.

large_441163
De politie had wel verwacht dat er rellen zouden komen, maar niet dat het een multiculturele oorlog zou worden.

Ongeveer duizend betogers wierpen maandag gedurende korte tijd een blokkade op bij het bureau van vreemdelingenzaken van de Noord-Duitse stad Rostock. Een van de organisatoren van de betoging zei dat het bureau voor vreemdelingenzaken het doelwit was omdat migranten en vluchtelingen in Duitsland dagelijks worden vervolgd en gekoeioneerd.

Na de actie voor het bureau voor vreemdelingenzaken vertrokken de betogers naar een filiaal van een supermarktketen om te protesteren tegen de in hun ogen oneerlijke praktijken van grote ondernemingen in ontwikkelingslanden. Protesteren betekent natuurlijk elke keer de boel kort en klein slaan.

large_439816

Nu roepen politici uit vrijwel alle Duitse partijen op dringend beroep te doen op critici van de globalisering om zich nadrukkelijk te distantiëren van gewelddadige medestanders. Om confrontaties tijdens de G8-top in Heiligendamm te voorkomen, zouden zij moeten samenwerken met de politie.

Monty Schädel, een van de organisatoren van de betoging van zaterdag, zei dat het de schuld was van een kleine groep betogers dat de situatie uit de hand was gelopen. Schädel zei tegen de zender ARD dat als zijn organisatie informatie over de ergste raddraaiers heeft, die aan de politie zal worden doorgegeven. Of het iets zal opleveren valt te betwijfelen, want de meeste terroristen waren gemaskerd.

Het toppunt is dat Schädel ook kritiek had op het optreden van de politie. Hij zei dat het niet verantwoord was om kleine groepen van twintig agenten in een menigte van duizenden betogers te sturen.

top_441419

De organisatoren van de anti-G8-demonstratie in Rostock hebben weliswaar de agressie van de deelnemende autonomen veroordeeld, maar hebben volgens verscheidene politici hun eigen verantwoordelijkheid onvoldoende onderkend. ‘Zij zijn medeverantwoordelijk voor het angstaanjagende geweld omdat zij zelf niet tegen de relschoppers zijn opgetreden’, zegt de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Günter Beckstein (CSU).

Lees vooral ook de website van Bart Debie, ik kan dus bevestigen dat het juist is wat hij schreef over Dissent, aangezien Links Nederland het in de mail die ik ontving bevestigde: KLIK HIER waar hij het heeft over een andere groep extreem linkse relschoppers die via hun website DISSENTNETZWERK.ORG - KLIK HIER en STOPG8- KLIK HIER - natuurlijk in samenwerking met Indymedia hun knokploegen oproepen.

Bart Debie schrijft:“Opmerkelijk is dat de relschoppers van Dissent meegaan met de bussen die worden ingelegd door de vereniging ‘Belgisch Sociaal Forum’, zo blijkt. Dat Belgisch Sociaal Forum heeft geen enkel probleem met de knokploegen van Dissent: op hun website wordt verslag uitgebracht over de promotietour van ‘Dissent’.

Maar nu wordt het opmerkelijk: Van het Belgisch Sociaal Forum maken deel uit, het ACV en het ABVV. En dat betekent dus, dat ABVV en ACV er geen probleem mee hebben, dat de bussen die zij mee organiseren gebruikt worden om de relschoppers van dissent ter plaatse te krijgen. Hallo, politie-délégés van ABVV en ACV, zijn jullie het hiermee eens?

16:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Misschien off-topic maar toch het vermelden waard.

"Ik vertrouw justitie niet meer"

Guy Van Holsbeeck, de vader van Joe, reageert erg ontgoocheld op de beslissing dat Marius O niet uit handen wordt gegeven.

"Ik vertrouw justitie niet meer. Ik zou zelfs aan alle mensen zeggen dat ze zelf justitie moeten spelen, want je kan er niet meer op rekenen."

Dat Mariusz O. over 4 maanden al zou kunnen vrijkomen, stemt Guy Van Holsbeeck bitter.

"Wat moet ik doen als ik hem op een tram of een bus tegenkom?", aldus de vader. "Dan sla ik hem toch gewoon kapot."

Commentaar :

Zo zie je maar beste Guy. De politiek correcte kaste heeft de dood van je zoon uitgebuit en het verdriet van U en uw familie op een schandalige manier misbruikt. Nu de zaak uit de media is laten ze je gewoon vallen. Je bent niet interessant meer. Je bent één van de zovele nummers geworden in de statistieken.

Uw woede heeft niets maar dan ook niets te maken met racisme. Uw woede heeft te maken met een gebrek aan gerechtigheid. Uw woede heeft ook te maken met het feit dat de dader binnen een paar maanden nieuwe slachtoffers kan maken en met het besef dat er geen enkele garantie is dat hij dat niet zal doen.

Vandaag werd uw zoon opnieuw vermoord. De dader is een slachtoffer geworden. De dader krijgt alle aandacht :

"In de instelling is hij omringd door een multidisciplinair team dat hem van dichtbij kan volgen. Als die mensen hun werk kunnen voortzetten, is zijn reïntegratie in de toekomst mogelijk en dat is de best mogelijke remedie tegen elke vorm van recidive."

Over uw zoon wordt niet meer gesproken. U kan geen beroep doen op een “multidisciplinair team dat u van dichtbij kan volgen” en u door uw verdriet kan halen.

U moet stilletjes wegkwijnen in uw hoekje.

Gepost door: Roland | 04-06-07

De Polen wilden hem zelf berechten en dat mocht niet van ons land. We weten waarom. In Polen had hij voor een volwassenenrechtbank gestaan.
Ze zouden hem beter terug naar huis sturen en zijn straf ginder laten uitzitten.

Gepost door: Janice | 04-06-07

Nog een treffende gelijkenis tussen Links en de moslims: de gewelddadige stoottroepen worden afgedaan als een minderheid, waarmee de brave meerderheid niets te maken heeft. Zogezien waren de nazi's ntl ook een minderheid.

Toch vraag ik mij af waarom die G8 bijeenkomsten niet gewoon op een schip midden op de atlantische oceaan plaatsvinden.

Gepost door: Jef | 04-06-07

Wel als Club Brugge bussen inlast om een wedstrijd tegen Standard te gaan kijken dan komen er ook hooligans mee...
Ik vind het gewoon klote dat ze enkel hun communisme zien als alternatief voor het kapitalisme van de G8...Wanneer denken mensen eens wat verder dan versleten ideologieën...

Gepost door: Tiberius | 04-06-07

Maar Club Brugge moet dan wel de schade vergoeden door hun hooligans aangericht, plus een fikse boete.

Gepost door: Jef | 04-06-07

Nu weten we wel ineens hoe het komt dat PDR al lang niets meer van zich heeft laten horen... hij zit in Rostock!!! Hopelijk in een cel!

Gepost door: Antichrist | 05-06-07

Tiberius, wanneer ga je nu eens eindelijk toegeven dat je in feite wel rechts bent, maar ertegen vecht omdat je geïndoctrineerd werd?
Laat je gaan, jong! Ga weg van de verzuurde kant en sluit je aan bij de rebellen.

Gepost door: Janice | 05-06-07

Anciaux puber - Minister Anciaux (SP.a-Spirit) subsidieert Rostock-relschoppers met 150.000 euro

Als een of andere manna verdelende “nihil” vindt dat bepaalde groeperingen in onze samenleving subsidies kunnen ontvangen, en die worden misbruikt om niet opbouwende zelfs subversieve aanwendingen, hij dan ook moet opdraaien voor de gevolgen.d.w.z. ontslag.
Subsidies over heel de lijn moeten afgeschaft worden, zowel in het bedrijfsleven (concurrentievervalsing) als voor allerhande politiekbevriende clubjes .
Deze laatste krijgen geld doordat ze meehelpen aan het verspreiden van het ideeëngoed van de op dat ogenblik aan de macht zijnde strekking, en dit zonder controle over de bestedingen ervan.
Er is geen enkel land die een onvolwassen blaaskaak als Anciaux als minister zou aanstellen.
Hem dan nog een portefeuille geven om euro’s rond te strooien is vragen om problemen.
Die tiener moet tegen zichzelf beschermd worden.

Gepost door: stradi | 05-06-07

Rechts,ik? Ik heb er het karakter niet voor...Geen tucht,geen discipline,geen orde...Tijdens mijn legerdienst zat ik meer in de bak dan in de kazerne...Ik hou niet van dat rechts autoritair sfeertje...
En ik ben volledig voor een legalisatie van alle drugs,prostitutie en abortus,euthanasie,homohuwelijk ...Maar ik ben ook tegen elk autoritair regime dus ook communisme natuurlijk...Maar ook tegen dat verwoestende kapitalisme,waarin de ene mens zijn geld niet opkrijgt gedurende zijn leven en een andere honger lijdt...Welke ideologie heb je verdomme nodig om dat te rechtvaardigen???En zolang er mensen zijn die honger lijden zal er geen vrede zijn maar oorlog...oorlog.Oorlog daar,oorlog hier.Oorlog.En ik ben geen soldaat.

Gepost door: Tiberius | 05-06-07

Tucht, discipline en orde zijn nu ook niet bepaald mijn sterkste kwaliteiten, hoor! Aan tucht ben ik zelfs allergisch...

Gepost door: Janice | 05-06-07

Ik heb geen ideologie Kan u mij verzekeren dat het Vlaams nationalisme ten alle tijden in alle omstandigheden de beste oplossing biedt voor iedereen?Natuurlijk niet,dat kan geen enkele ideologie..Maar door een ideologie aan te hangen ga je alle andere mogelijkheden versmoren.Je krijgt oogkleppen en je gaat alles afwegen aan de hand van jouw ideologie..En dat vind ik fout..Je kan mag nooit de pretentie hebben om te zggen "dit is nu eens de waarheid en zo moet het."Jouw denkwijze opleggen aan de massa door politieke partij-propaganda en zo meer is volksverlakkerij.Daarom ben ik een feite tegen ideologisten die de bron zijn van alle conflicten ooit.Ik heb geen ideologie ,ik ben altijd zoekend en denk... maar vrij...Snap je?

Gepost door: Tiberius | 06-06-07

Tiberius, je schrijft:"Je kan mag nooit de pretentie hebben om te zggen "dit is nu eens de waarheid en zo moet het."Jouw denkwijze opleggen aan de massa door politieke partij-propaganda en zo meer is volksverlakkerij."

Daar heb je ten zeerste gelijk in. Maar "jouw denkwijze opleggen aan de massa door propaganda" is in de eerste plaats wat de socialisten al jààren aan het doen zijn. Van het VB heb ik zo'n laakbaar gedrag nog niet gezien. Integendeel, sympathiseren met hun "denkwijze" kan genoeg zijn om een ontslagbrief te krijgen.

Gepost door: Antichrist | 06-06-07

Het Vlaams Belang legt haar wil aan niemand op. Ze kunnen alleen maar consequent blijven zeggen waarvoor ze staan en waarvoor ze gaan.
Het is zoals Frank Vanhecke zei tegen Dedecker, het cordon opheffen is niet moeilijk, hoor! Je moet alleen meelopen met de stroom en je idealen opgeven.
En het doel - ons ideaal - een onafhankelijk Vlaanderen opgeven is ook voor mij een brug te ver.

Gepost door: Janice | 06-06-07

Het enige nadeel aan het kapitalisme zijn de kapitalisten, zei een Amerikaans president ooit. Als ik zie dat bv een Balkenende slechts 10% verdient van wat een grote baas in de privé verdient, dan stemt dat tot nadenken. Als ik de enorme opzegvergoedingen en aandelenopties van topmanagers zie, vraag ik mij gewoon af wat een mens met zulke bijbelse bedragen kan aanvangen. Alle weken een nieuw jacht van 1 miljoen euro kopen wordt ge op den duur ook moe.

Het socialisme dan maar? Maar die worden na verloop van tijd ook automatisch kapitalisten, de leiding toch, zoals zo mooi beschreven in 'Animal Farm'. "Als ik zie welke opzegvergoeding Luc Van den Bossche kreeg in de regering, en welke loon hij nu krijgt als baas van Biac, zou ik ook wel socialist willen zijn", zei een CD&V'er.

Het communisme heeft ook zijn tijd gehad, de Sovjet Unie en China zijn er niet bepaald economische wereldmachten door geworden. In Cuba en in Noord Korea lijden ze honger.

Ik hou het dus bij het kapitalisme, als minst erge oplossing, en ik stel voor om opzegvergoedingen drastisch te beperken, alsook aandelenopties. Verder mag niemand in overheidsfunctie of parastatalen meer verdienen dan de premier. En laat ons hopen dat de superrijken onder ons hun teveel aan geld weggeven aan goede doelen, zoals in de US gebruikelijk.

Gepost door: Jef | 06-06-07

De commentaren zijn gesloten.