09-06-07

Het ultieme debat op vtm

Gisteren werd de uitzending Wetstraat 16 – Het ultieme debat - voor vtm opgenomen in de Zuiderkroon te Antwerpen. Het debat ging tussen Verhofstadt, Yves Leterme, Johan Vande Lanotte, Vera Dua en Filip Dewinter.

Raf Coppens zette de uitzending in en ik moet toegeven dat hij bijzonder scherp was deze keer. Niemand werd gespaard maar het ene zinnetje dat er in kwam over het Vlaams Belang werd door VTM al meteen op internet gezet. KLIK HIER

Het debat was een onderonsje tussen Verhofstadt, Leterme en Vande Lanotte. Elke keer wanneer het woord aan Filip Dewinter werd gegeven liet men hem niet uitspreken of werd hij onderbroken door de ‘democraten’.
Dat Vera Dua de film van Al Gore zou recupereren om weer in het spel te komen, was te verwachten. De vorige keer waren het de dioxinekiekens, nu de opwarming en als ze erbij geraken zullen we betalen, wees maar zeker!

Het onderwerp was vooral over wie er de beste eerste minister zou kunnen zijn. Verhofstadt bleef maar volhouden dat hij de belastingen had verlaagd, maar vergat er bij te vertellen dat tegenover de 1 of 2 % directe belastingsverlaging, er tientallen indirecte belastingsverhogingen zijn geweest. Niet alleen via accijnzen maar ook door de verhoging van de prijzen waar 21% BTW dient op betaald te worden. De gemeenten deden de rest, met als gevolg dat iedereen het voelt in zijn portemonnee.
Er werd bits gereageerd toen Filip Dewinter vroeg waar het geld naartoe was van de belgacompensioenen, de verkoop van overheidsgebouwen en over veiligheid mocht hij al helemaal niet praten.

Deze week hoorde ik nog van een directeur van IMEA dat de miljardenspaarpot die de bevolking heeft betaald aan Electrabel, voor een eventuele ontmanteling van de kernreactoren, eveneens verdween in de ‘Open’ bodemloze putten van de paarse regering.

In het ‘Ultieme debat’ bleek nog maar eens dat Verhofstadt en Vande Lanotte twee handen op één buik waren. Maar Vande Lanotte was voorzichtig, want hij durfde Yves Leterme niet al te hard schofferen. Je weet maar nooit…

En Verhofstadt steunt vooral de Waalse MR en hoopt op die manier aan de macht te kunnen blijven.
Vergeet niet dat hij in 1999 enkel premier kon worden door in het geniep enkele Vlaamse miljarden in het Franstalig onderwijs te stoppen. Dat zoals geweten het minst efficiënte en het duurste van heel Europa is.
Verhofstadt hoopt trouwens nog altijd op Europese carrièrekansen die hij nu enkel nog kan bereiken door een Vlaamse meerderheid op te offeren… Hij zou zijn eigen moeder verkopen voor macht.

Maar kies ook niet voor Yves Leterme, die hier andere dingen vertelt dan in Wallonië. Denk ook aan de ‘vijf minuten politieke moed’ voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde.
Bovendien is hij net als de anderen vóór het cordon en wie daarvoor is kan volgens mij nooit een democraat zijn.
Yves Leterme heeft niet genoeg karakter, zelfs niet voor vijf minuten en wordt bovendien door de vakbond gecontroleerd en bestuurd.

Toen Filip Dewinter vroeg waarom er niet werd gesproken over wat de mensen in de steden echt bezighoudt, namelijk de veiligheid werd daar wat lacherig over gedaan en onderbak men hem. Maar wat Filip Dewinter niet mocht zeggen, werd echter ruimschoots goed gemaakt door Raf Coppens na het debat.

Toen Verhofstadt vroeger de zaal verliet omdat hij nog op de vrt verwacht werd, riep Raf Coppens hem na: “De vrt? Allé, gij kunt daar toch niets gaan doen, dat zijn allemaal socialisten.”
Vanavond zeker kijken. Ik ben alleen benieuwd war er van het origineel nog zal overblijven. En als ze alles uitzenden wordt er beslist een ‘cordon sanitaire’ rond Raf Coppens gelegd.
Zeker weten!!!

12:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Gisteren op vrt nog een 'debat' gezien met Verhafstoodt, Decrem, Michel, een franstalige journalist ...Er werd alleen maar gelachen, tot Decrem Louis wees op zijn mislukte poging om alle misdaden ter wereld in Belgie vervolgbaar te stellen, en diens uitspraak over skivakanties in Oostenrijk.

Dat ultralinkse dikkerd Michel en Verhafstoodt mekaar begroeten als verliefden zegt genoeg over wat er in deze ontaarde democratie aan de gang is.

Gepost door: Jef | 09-06-07

al goed Dat ik er net bij kon zijn,de zeveraars had ik de waarheid wel eens gezegd, na de debatten,deze bende oplichters en maffiosi, zij gaan over lijken,dat gebeurd er als ge lang genoeg aan de macht zijt en ge uzelf onaantastbaar waant, de waarheid achterhaalt de leugen altijd, dat is al dikwijls bewezen

Gepost door: lowieke staal | 09-06-07

Jef Wat me nog veel meer opviel of hoe Verafstoot zich ook weer liet kennen niet de minste kritiek te kunnen verdragen.
Want wat zei 't konijn toen Leterme Louis de Graaier aanpakte: "kom,kom, hij is nu vriendelijk, laat dat zo of ge gaat hem kwaad maken" Heel letterlijk is het wel niet maar het kwam toch letterlijk daar op neer.

Gepost door: Erik van Angeltjes | 09-06-07

laatste rechte lijn en wie was er weer niet uitgenodigd op het debat, juist ja, vroemvroem, 't is een schande zo doodgezwegen worden in de media, maar schutskringen en cordons kunnen de partij niet tegenhouden, nu ook gesteund door de enige echte Luc De Vos

Gepost door: noel slange | 09-06-07

ik weet niet of raf coppens volledig werd weergegeven . maar wat ik ervan gehoord heb is al ruimschoots voldoende om hem in 't vervolg niet meer te vragen als commentator na een politiek-correct debat!
er waren er nogal wat die er niet konden mee lachen! vooral als hij madam loret en di rupet op de korrel nam.
voor de rest hetzelfde liedje: de afgezaagde deuntjes van vhst, vandela en leterme én ntl
FDW onderbreken en/of negeren! maar dat zijn we intussen al gewend. ik denk dat de kiezer morgen eens zijn gedacht daarover zal zeggen.

Gepost door: jos | 09-06-07

Beter Vond deze discussie beter dan het tamme debat op de vrt. Is dat omdat ze rechtstonden? Wat is Dua gelukkig met de opwarming vd aarde! Een godsgeschenk is het.

Coppens was eens niet te vulgair deze keer, en hij had zijn houthakkershemd eindelijk eens thuisgelaten. Goed zingen kan hij ook. En linkse sigaar Geert Bourgeois had blijkbaar zijn doofstomme vriendin niet bij, anders had hij wel een molenwiekende simultaanvertaling geeist en gekregen.

Gepost door: Jef | 09-06-07

OEPS Niet Leterme maar natuurlijk die van het "Cremlin"

Gepost door: Erik van Angeltjes | 10-06-07

Islamisering De islamisering van Europa mag dan al vakkundig uit de kiescampagne zijn geweerd door haar voorstanders, Bush trekt zich van die omerta maar weinig aan. Gisteren is hij als een koning ontvangen in Albanie, het enige Europese moslimland. Albanie is Amerika's beste bondgenoot in de strijd tegen terreur, en als tegenprestatie heeft Bush beloofd dat ze EU-lid mogen worden, daarin ongetwijfeld gesteund door dubieuze figuren als Michel, Degucht, Verhafstoodt ea.

Wat hebben die Amerikanen toch een kinderlijk naieve kijk op de wereld. Ze doen mij soms denken aan een gevaarlijke hond: het lijf van een wolf, maar de hersenen van een garnaal. Een levensgevaarlijke combinatie. Zij denken omdat in de US alle volkeren vreedzaam samenleven, dat dat in de rest vd wereld ook maar moet kunnen. Terwijl voor het vormen van een natie samenhorigheidsgevoel noodzakelijk is, zoals een vroege US-president ooit zei. In oude landen zoals in Europa bestaat dat gevoel, doordat we één volk zijn (twee eigenlijk in Belgie, daardoor dat het slecht gaat). In nieuwe landen zoals de US ontstaat het samenhorigheidsgevoel doordat IEDEREEN immigrant is, zijn oude vaderland definitief vaarwel heeft gezegd, en verplicht is aan zijn nieuwe vaderland te werken, doordat er geen levenslange dop is voorzien voor diegenen die niet willen werken.

Gepost door: Jef | 10-06-07

eerlijk gezegd als neutrale toeschouwer...Ik vond FDW erg agressief overkomen...hij brult bijna wat slogans..En dan zijn campagne met zijn Duitse herdershond...Dat zal 'm stemmen kosten...In Antwerpen zal het VB zakken,zeer zeker..alleen in Limburg zie ik ze er nog enkele % op vooruitgaan..Maar FDW moet eens stilaan wat uit een ander vaatje tappen want zijn slogans en provocaties worden afgezaagd en zich wat bescheidener opstellen want hij staat meer op zijn tenen dan plat op zijn voeten..

Gepost door: Tiberius | 10-06-07

Opiniepeilingen De grootste verliezers zijn in ieder geval de opiniepeilers. Niemand had de afslachting van Links voorzien, en het succes van LDD. "Een ruk naar rechts" zeggen ze, maar LDD is géén rechtse partij. CD&V/NV-A zie ik eerder nog wat naar rechts opschuiven, ondanks het extreemlinkse addertje Jantje Renders.

Wat een afgang voor Links! Aan wat hebben zij dat te wijten? Zij hebben toch gewoon konsekwent hun linkse lijn gevolgd? Waarom stemt iemand die 4 jaar geleden voor Links stemde, dat nu niet meer?

Gepost door: Jef | 10-06-07

Als reacties op een federale verkiezingsuitslag verschijnen hier welgeteld... één reactie, die van mezelf niet meegerekend. Van een doods blog gesproken...

Het valt op dat alle partijen gelukkig cq ongelukkig zijn naargelang ze beter of slechter presteerden dan de OPINIEPEILINGEN, eerder dan dat ze reageren op échte winst of verlies. Zo is LDD zielsgelukkig met 6,5%, gewoon omdat de peilingen minder hadden voorspeld, terwijl hijzelf eigenlijk op 8% hoopte, en er ooit over 15% potentieel werd gesproken na zijn vertrek bij NVA. De VLD is content omdat ze toch meer haalden dan de peilingen, en de sossen zwaar ongelukkig omdat hun afgang niet voorspeld was.

Ik vraag mij af of opiniepeilingen niet mee de eigenlijke uitslag beslissen, en daarom moeten verboden worden bv de laatste maand voor de keus. Dat het stemgedrag van anderen de eigen keus beinvloedt, wordt bewezen door het feit dat in Frankrijk alle verkiezingen in twee opeenvolgende sessies moeten plaatsvinden.

Gepost door: Jef | 11-06-07

Wat ik heb geleerd: links vindt het beleid te rechts, rechts vindt het te links.
Waar zit de fout?

Gepost door: obelixnprp | 11-06-07

VB verliest Antwerpse kamerzetel aan...Antwerpse (ex-) VB'r Hihi :)

Gepost door: thePiano | 11-06-07

spijts ALLES haalt het VB toch nog een winst van bijna 2 %. links met vhfst op kop kreeg een uppercut van jewelste. "rechts" haalt dus met ldd de overwinning binnen. ik laat de tjeven nog even buiten beschouwing. die hebben ntl op 10/6
de eerste prijs gehaald! de bal ligt nu in hun kamp. dat zou wel eens het begin van het einde van de cd&v/nva kunnen worden. als ze woord houden en gaan voor een échte staatshervorming, zullen we vlug genoeg zien hoe groot de "rechter" vleugel binnen de partij is en worden de tjeven vlugger gesplitst dan BHV! wat daar de gevolgen van zijn valt vandaag nog niet te voorspellen, maar voor den belziek ziet het er dan niet goed uit! voor het VB des te beter, want dan komt hun ultieme droom uit!
in het geval dat er geen staatshervorming komt die naam waardig,en de tjeven houden geen woord, krijgen we precies hetzelfde scenario! want wat gaat de nva dan doen? dus! dit apeland is vlg mij geen lang leven meer beschoren!
de grote winnaar is dus de partij die onverkort voor de vlaamse onafhankelijkheid gaat: het VLAAMS BELANG

Gepost door: jos | 11-06-07

VB: 799 844 kiezers nationaal Ne Jos, ge zijt abuus. Volgens de laatste upate (12u45) op http://verkiezingen2007.belgium.be maakt het VB voor gans het Rijk een meerwinst van 0,40% ten aanzien van 2003. Voor gans het Rijk heeft het VB 799.844 stemmen behaald, da's ook een eind weg van dat 'miljoen VB-kiezers' waar ze tot voor kort mee zwaaiden. Neem het van me aan: het plafond is bereikt, zeker wat Antwerpen en Mechelen betreft, is het VeeBee duidelijk op zijne retour. Mensen worden dat moslimofobe racistisch gestigmatiseer van onze medeburgers van allochtone origine ferm beu.

Gepost door: thePiano | 11-06-07

Verzet, CAP, SPA/Spirit en ander gepeupel, zelf samen reiken jullie nog niet aan de helft va nde score van het VB.
Jullie hebben geen reden tot HIHI!

Gepost door: hihi | 11-06-07

Ik wordt dat gestigmatiseer ook meer dan beu, dat we maar snel kunnen overgaan tot de verdelging.... Spreek voor jezelf, kijk naar de score van links en je zal merken dat je niet voor "de mensen" kunt spreken. Tenzij je je allochtone medemens als een mens beschouwd.

Gepost door: white power | 11-06-07

Sorry hè Piano maar 'de mensen' waren de islam-afgoderij van de SP-Allochtoon, de pis-koekskes van verlichte goeroe Bert Den Bleiter, de dikkenek van Geert Brillekas, de onkunde van de domme nymfomane van Gent, de door de media georchestreerde Guidone-en-Van-Bellingen show, de black-outs van Van Broeckhoven, de halalmenu's van Voorhamme, de bodemloze put die Wallonië heet, de kopvodhysterie, de wederzijdse masturbatie van de loge-broeders, de gedachtenpolitie, de vakbondsterreur, de vele 'gastoptredens' van de 'excellenties' bij de PC-televisie van Woestijnvis, ... nog véél meer beu. Ik zou nog veel meer kunnen schrijven maar dan zit ik straks boven mijn uploadlimiet.

Geert Lambert en Els Van Weert zouden beter eens een weight-watchers club in het leven roepen. Kwestie van een oppositiekuur ook eens te combineren met een kuur waarin het vet dat zich onder meer in hun brein heeft genesteld, wordt afgeroomd.

Gepost door: Antichrist | 11-06-07

Raf Coppens De twee laatste liedjes die Raf Coppens zong na het debat werden niet uitgezonden.
"'t Is zo simpel allemaal" over de illegalen was nochtans het beste dat er bij was.

Gepost door: Janice | 11-06-07

winst Het VB haalt 1% meer stemmen in Vlaanderen en verliest als gevolg één zetel.

Nog een geluk dat ze niet NOG meer stemmen gehaald hebben.

Gepost door: Jef | 11-06-07

Ahja Jef Ze verloren die zetel in Antwerpen voor de kamer...Maar in de rest van het land winnen ze...Je kan hen moeilijk een zetel geven die ze kwijt zijn in A'pen omdat ze in Limburg en Oost Vlaanderen stijgen,nietwaar...Maar ik had dit verwacht.

Gepost door: Tiberius | 12-06-07

De commentaren zijn gesloten.