11-06-07

Verkiezingen

Na weken van hard werken en het verwaarlozen van alles wat privé is, tot en met echtgenoot toe, is het weer eens voorbij. De kaarten zijn geschud. De CD&V behaalde een klinkende overwinning. Nu komt voor hen het moeilijke deel. Nu moeten ze het waarmaken en de beloftes voor een staatshervorming nakomen. Ze moeten het veiligheidsprobleem oplossen en de bevolking weer een gevoel geven dat ze ‘thuis’ zijn. Geen gemakkelijke opdracht, zeker niet omdat ze al gezegd hebben het ‘cordon’ in stand te willen houden en dus weinig andere mogelijkheden hebben dan een tripartite met de vorige politieke vijanden. Want dat er heen en weer lelijke dingen gezegd werden kan men toch niet ontkennen.

De kranten spreken weer eens over de winst voor het Vlaams Belang als ‘overwinningsnederlaag’. Het is waar dat we één zetel verliezen aan (waarschijnlijk) de CD&V maar niet om de redenen die de kranten aanhalen, maar vanwege de uitsluiting. Sommige mensen wilden het blijkbaar eens anders proberen en hebben op een ander paard gewed. Als dat beloftevolle paard de eerstkomende vier jaar niet doet wat van hem verwacht wordt, dan zal ook hij terug op stal gezet worden.

Vera Dua en andere extreem linkse partijen vinden de verrechtsing van Vlaanderen angstaanjagend. Waarschijnlijk is het normaal dat zij nooit verder kijken dan de eigen grenzen, want de verrechtsing is in heel Europa al een tijdlang bezig en het ziet er naar uit dat het voorlopig niet zal worden tegengehouden door partijen die niets anders doen dan de hele derde wereld naar hier halen maar geen andere oplossingen bieden voor de grote problemen die zich daardoor stellen.

Voor de Kamer staat Gerolf Annemans bij de populairste kandidaten uit Vlaanderen op de 7de plaats met 88.154 voorkeurstemmen. Ongeveer dertigduizend meer dan de Sp.a babe Freya Van den Bossche en de welbespraakte Bart Dewever met 41.962. (Die ik persoonlijk wat meer had gegund.)

Jurgen Verstrepen kon zijn 20.000 stemmen die hij haalde bij de vorige verkiezingen via het Vlaams Belang niet meer waarmaken en eindigde op 3.858 voorkeurstemmen. Jammer voor hem, maar gedurig uithalen naar een ex wordt door Vlamingen streng afgestraft.
Ook al verliezen wij één zetel, persoonlijk ben ik blij dat er verandering komt en we zullen wel zien wat het brengt...binnen twee jaar zijn er alweer verkiezingen voor het Vlaams parlement en binnen vier jaar terug federaal en Senaat.Rechtzetting: Jurgen Verstrepen behaalde in totaal voor de hele provincie Antwerpen 15.778 stemmen en 3858 in Antwerpen zelf.

14:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Verkiezingsuitslag Even wat uitleg.
We winnen 1.4 pct en verliezen een zetel.
Wat is de uitleg hiervoor,want dit gaat boven mijn klakske.

Gepost door: Ruzgar | 11-06-07

Die éne zetel is natuurlijk zonde, maar als dat de prijs is die het VB moet betalen voor het uit elkaar spatten van de SP.a en de ruk naar rechts in het algemeen dan is dat nog een redelijke prijs. En als we in ruil daarvoor Freyaake, Geertje, Elske, Jowanneke en Veraake eens wit mogen zien wegtrekken, dan is het het waard geweest. Laten we niet vergeten dat het VB qua percentage gestegen is ondanks alle mediaboycotten en vuilspuiterij, en dat dit minder zetels betekent is enkel en alleen te wijten aan het feit dat de koek nu moet verdeeld worden tussen zes partijen in plaats van vijf (Groen en LDD kwamen er in 2003 niet aan te pas, NVA kwam apart op en haalde één miezerige zetel). Ik vind het voorts fantastisch dat LDD méér haalt dan Groen!, dat betekent toch dat het gezond verstand heeft gezegevierd over de groene paniekzaaierij. Ik heb niet op LDD gestemd uiteraard, en zal het ook denkelijk nooit doen, maar ik heb respect voor hun overwinning en nog meer voor het feit dat DD zelf zich niet gebonden voelt door een cordon sanitaire.

Gepost door: Antichrist | 11-06-07

zetelverdeling Ik weet het ook niet juist, maar ik zie dat Open VLD minder stemmen heeft dan het VB en toch één zetel méér heeft in de kamer, dus denk ik dat het aantal stemmen per provincie recht geven op een aantal zeteld in de Kamer. Haalt één provincie alle nodige stemmen, krijgen ze alle zetels die voorzien zijn voor die provincie, en heeft een andere provincie het wat minder goed gedaan dan krijgen ze niet alle zetels die voor hen voorzien waren maar moeten ze die inleveren en gaan die naar een andere partij. (Denk ik...)

Misschien zou men beter van heel Vlaanderen één kieskring maken?

Gepost door: Janice | 11-06-07

Vreemd Dat lijkt mij ook rechtvaardiger Janice. Ik denk dat het in Holland zo werkt, zie link.

Want ook bij de walen geeft dat vreemde resultaten:

MR: +3%, maar van 24 naar 23 zetels (-4% in zetels)

PS: -7%, maar van 25 naar 20 zetels (-20% in zetels)

Gepost door: Jef | 11-06-07

het VB haalt vlg mij een zeer goede uitslag.
ge moet het maar doen, zo keer na keer beter scoren spijts al dat modder gooien, borden over-
plakken, broodroof, muilkorfwetten, bedreigingen,
geweldpleging, dood zwijgen in de media..! alle
middelen zijn idd al goed geweest! en toch nog zo
een uitslag neer zetten! wél! een dikke proficiat aan de ganse ploeg van het VB! die éne zetel minder zal dan wel aan het systeem van verdelen liggen zeker !

Gepost door: jos | 11-06-07

Eindelijk Eindelijk een reactie van Het Kind (Bertje) op zijn weblogje. Hij heeft het nog steeds niet door blijkbaar, te oordelen aan zijn gezaag.

Bekijk de 10 filmpjes over 'diversiteit' eens, waar hij multiculturele en homohuwelijken promoot. Moslim met vlaamse meisje, die tot de sekte moeten toetreden is, moslima met vlaamse jongen, die eveneens tot de sekte toegetreden is, anders had hij blijkbaar geen kans gehad, indonesische moslim met vlaams meisje, die blijkbaar haar geld naar Indonesie doorsluist 'om zijn familie te onderhouden', homo's en lesbiennes, dat is volgens Babyface de toekomst van ons land.

Wat er ntl niet ten tonele gevoerd wordt, is een koppeltje bestaande uit een waal en een vlaming, want dat is niet intercultureel genoeg, en bovendien wenst Bert niets met franstaligen vandoen te hebben. Hij kan er gewoon niet mee om, die zijn 'te anders'. Liever een salafistische moslim of een afrikaanse kannibaal als schoonzoon dan een franssprekende van twee huizen verder. Zo kennen we de dorpsgek van Neder over Heembeek weer.

Gepost door: Jef | 11-06-07

Inderdaad straf, Jef, dat Bertje de papbroekminister geen Walen kan uitstaan, maar al de rest wat je daar opnoemt promoot. Daardoor alleen al bewijst hij dat hij ze niet meer allemaal op een rij heeft.

Gepost door: Janice | 11-06-07

Eén kieskring Eén kieskring heeft natuurlijk ook nadelen. Het voordeel is dat men dan overal in Vlaanderen op de bekende kopstukken kan stemmen, maar het nadeel is dat de anderen (minder bekende) dan nog nauwelijks aan bod komen.

Gepost door: Janice | 11-06-07

Familiekwestie Belgische politiek blijkt familiekwestie

BRUSSEL - Met de parlementsverkiezingen in België is een nieuwe generatie politici aangetreden, maar wel met dezelfde namen als de vorige.


Nieuwkomer in de senaat is bijvoorbeeld de liberaal Jean-Jacques De Gucht: zoon van huidig minister van Buitenlandse Zaken Karel de Gucht. De naam Tindemans keert ook terug in de Belgische politiek. Dit keer gaat het om Elke, nichtje van de christendemocratische oud-premier Leo Tindemans.

Bij eerdere verkiezingen verscheen op het politieke toneel in België bijvoorbeeld al Bruno Tobback, zoon van oud-partijleider Louis Tobback van de socialistische partij Sp.a. De Waalse liberaal Charles Michel, zoon van huidig EU-commissaris Louis Michel, blijft ook in het parlement.

De erfopvolging kan leiden tot de vreemde situatie dat kinderen moeten stemmen over plannen van hun vaders, als die minister zijn in het nieuwe kabinet. (Telegraaf)

Onze ontaarde democratie begint zelfs in 't buitenland al op te vallen.

Schieten mij ook nog te binnen:

Eyskens jr
Dehaene jr
Vanden Bossche jr
Detiège jr
Flahaut partner
Janssens partner
Declerq jr
Daems prtn
Reynders Danielle zus van(procureur des konings luik)

Gepost door: Jef | 11-06-07

Over Bert Anciaux "JA ik heb ik mijn broek gedaan en mijn eigen vuiligheid terug opgegeten!
JA iedereen is dom en ik ben slim!
JA we hebben maar twee zetels en ik moet er dan nog één delen met Dikke Lambert!
JA die stoute stoute rechtse kiezers hebben ons Elske hare zetel afgepakt!
JA ik heb de Vlaamse zaak verraden!
JA ik profileer mij als Vlaams alhoewel ik op commando buk voor DiRupo!"

Bertje, onnozelaar! Dikke, dikke onnozelaar! Vlaanderen heeft niet gekozen uit angst, wel uit walging. Voor sujetten zoals uzelf. Doe ons een plezier en ga in Mongolië wonen. Definitief. Daar bent u op uw plaats!

Gepost door: Antichrist | 11-06-07

er is maar een conclusie mogelijk, de kiezer heeft zich schromelijk vergist niet voor vroemvroem te stemmen
benidorm vlaams nu !!!

Gepost door: noel slange | 12-06-07

SPIJTIG MAAR een partij die een zetel moet afgeven kan moeilijk beweren dat zij gewonnen heeft... Het "is" een overwinning... in die ,zin dat ondanks alle smerige tegenwind ...zoals "Jos" laat horen.... VB perfect heeft standgehouden en zeker niet werd teruggeslagen...Het succes van LDD heeft volgens mij te maken met het feit dat de Vlaming inderdaad heel die rode en andere rommeltjes... meer dan moe zijn,maar op VB stemmen kon niet...als iedereen zegt dat we slecht zijn...dan zal.. dat zo wel zijn !! denken onze vrouwelijke en mannelijke vlaamse kwezels ...zij zien bij een overwinning van VB ..deportaties..concentratiekampen..een politiestaat...folteringen ..zwarte uniformen ,lederen laarzen en dergelijke toetjes...en dat beeld (oorlogsbeeld) wordt levendig gehouden...dikke dendekker speelt daar ook handig op in hij noemt zijn partij "deftig rechts" en met gezond verstand...wat zou die vent feitelijk bedoelen ??? en zijn hofnar Jurgen wat natrappen tot het pijn begint te doen ...maar zoals spirit NVA.. als zijn partijtje te groot zou worden.. zullen de grote vissen hem wel opslokken ,wie weet "Open Deksel VLD".... voor een goede job doet men veel tegenwoordig ....VB moet dringend zijn vals toegewezen oorlogs imago kwijtraken .dit kan geen moeilijke opdracht zijn ...vermits zovele Vlamingen bewijzen ,niet al te snugger te zijn, wie in godsnaam ...stemt er nu op groen of ne spirit....Spijtig deze verkiezingen zijn geen "overwinning voor VB"... maar .. heb echter wel genoten en "met" leedvermaak hoe die rode en blauwe "sukkels" kletsen op hun "blote" kont kregen ...en dat werd de hoogste tijd !!

Gepost door: Rene | 12-06-07

er is gesjoemeld Met de aanstelling van het volledig linkse keurkorps van leraren en vakbondsmensen als voor-en bijzitters is er in de seefhoek weeral maar eens zwaar in de fout gegaan,ook in Wilrijk zat een wereldvreemde voorzitster die zeker haar instukties niet had gelezen, in Borgerokko zijn de master en backup diskettes niet in verzegelde enveloppes gestoken ook de kieskaarten zijn gewoon in een kartonnen doos gedumpt,inplaats van de urne,deze was ook niet verzegeld, verder zaten er veel maddammen met een kopvod ,icl. de voorzitster,niet moeilijk dat het VB in Antwerpen weer 8% verloren heeft,Zolang de rode baron patje de kannibaal heer en meester is in Digipolis ,bemand door zijn vazallen zal er massale fraude zijn, trouwens waneer komen zijn processen wegens fraude ,en belangenvermenging eens voor??

Gepost door: lowieke staal | 12-06-07

Juist Ik denk dat hier een correcte analyse wordt gemaakt, veel overtuigde VB stemmers in mijn omgeving stemden deze keer voor de CD&V omwille van het feit dat ze de staathervorming bovenaan op de kalender plaatsten. De mensen kiezen eieren voor hun geld. Hoe meer autonomie Vlaanderen krijgt, hoe minder we met de Walen rekening moeten houden om onze (echte) problemen op te lossen.

Gepost door: Bruno | 12-06-07

rechts-linksEen van onze buren kan maar niet begrijpen waarom zoveel mensen Vlaams Belang stemmen.
Een brave kerel die vent, socialist van vader op zoon, op pensioen sinds zijn 47 jaar.
Dat is 20 jaar gesubsidieerd studeren , 27 jaar bijdragen aan de maatschappij ,voor de rest van zijn leven onderhouden door de staatskas. Verder verstand op nul en dat heel normaal vinden.
Dat er in dit huidig scheefgetrokken systeem altijd een deel van de bevolking is die dit betaalt, is een verhaal waar de linkse meute nooit van gehoord heeft, of niet willen horen.
Rechts zijn mensen met een nuchtere kijk op de samenleving, zijn meestal hardwerkende, verantwoordelijke, zich keurig aan de regels houdende lieden, die, als ze de eindbalans opmaken van hun harde stressvolle ploeteren, na hun belasting te hebben voldaan,de boetes betaalt, in verhouding iets meer overhouden voor het gezinsbudget dan een werkloze.
In de politieke debatten hoorde ik door links meermaals zeggen dat je het niet links-rechts moet bekijken. Dat moet men wel.Links beseft nu dat hun ballon doorgeprikt is.
In heel Europa.
Het land B heeft rechts gekozen omdat de kassen leeg zijn en men nu ook aan de sociale uitkeringen begint te krabben.
En dan pas gaat links nadenken, worden ze wakker uit hun sprookje hun opgedist door hun demagogen
Stilaan beginnen ze te beseffen dat ze met een subsidie-infuus rondlopen.
Dit is een proces van verlichting dat dringend in Wallonië moet doorgevoerd worden.
Stop de transfers en links heeft totaal afgedaan.Daardoor ook die hysterie bij de alle Waalse politieke families bij een mogelijke staatshervorming, daar heerst Marx in zijn volle glorie.
Het eigenlijke probleem is dat democratie voor rechts een doel is, terwijl het voor links een middel is. Een middel om aan de macht te komen, een middel om het socialisme te laten zegevieren, een middel om de zakken te vullen. En als dat allemaal niet lukt langs democratische weg, nu dan zijn er nog wel andere paden om te bewandelen.
Dat die paden leiden tot een volledige afhankelijkheid van het individu aan de staat , wordt nu duidelijk voor de linkse geïndoctrineerde massa, die nu ook opmerkt dat rechts zich keurig houdt aan de regels, terwijl Links naar hartelust demoniseert, chanteert, terroriseert, parasiteert en saboteert.
Stemmen voor het Vlaams belang is waarschijnlijk voorlopig, door de demonisering van die partij, een stap te ver voor velen, daarom is het pastoor Leterme geworden.

Gepost door: stradi | 12-06-07

misleiding @Bruno
Die mensen worden misleid. Zo is vrhfst aan de macht gekomen.
Na het lezen van zijn burgermanifesten heb ik hard op mijn tanden moeten bijten om niet liberaal te stemmen.Het was een totaaloplossing om dat land uit het slop te halen.
Vlaams, rechts en economisch goed onderbouwd.
Guynokio gaat nu de analen in met een hele lange neus. Niks, maar dan ook niks heeft die kwal verwezenlijkt uit zijn blauw boekje.
En dan komt hij nog met een tweede, derde, vierde editie
Dat de tjeven vroeger vergeleken werden met mossels is door hun oppositiekuur vergeten.
Hun streken ben ik niet vergeten.

Gepost door: stradi | 12-06-07

Op de resultaten site valt nochthans af te lezen dat Jurgen wel degelijk 15782 gehaald heeft. Objectief blijven is een deugd lijkt me zo

Gepost door: marketingjoe | 12-06-07

met de vlaamse vlag in beeld!! het feest voor de tjeven lijkt voorbij! ze zijn al weer met voetjes op de grond gebracht!
als ik het van de "kopstukken"( niet verwarren met kopvodden) daarnet op de vOrt goed heb begrepen wacht onze pater leterme, die het goed voor heeft met de "mensen" een klus om u tegen te zeggen. hopelijk heeft bart de wever zijn oortjes goed open gezet toen vlamingeter mangain
aan het woord was! en heeft leterme begrepen dat nu niet meer di rupette, maar reynders de rol van monsieur "non" heeft overgenomen. en dat monsieur elianne ruustik oeafwakt. madam milquet,
zijn geestesgenote zegt al bij voorbaat non tegen een staatshervorming! allé bart, haal de vlaamse vlaggen nog maar eens boven en probeer ze nog eens in beeld te krijgen! alle baten helpen! na de kermis, de kruisiging!!

Gepost door: jos | 12-06-07

Toewijzen van de zetels Via GVA vandaag vernomen hoe het uitdelen van de zetels eigenlijk in zijn werk gaat.(ben er nog niet volledig uit)

http://gva.typepad.com/stemmengegons/2007/06/het_verkiezings.html#more

Gepost door: ruzgar | 12-06-07

@marketingjoe De cijfers die ik gaf gingen over Antwerpen, niet de provincie Antwerpen.
Zelfs dan (over de hele provincie) heeft hij niet de 20.000 stemmen gekregen die hij voor het Vlaams parlement kreeg.

Gepost door: Janice | 12-06-07

En toch, ondanks het verlies van het VB, heb ik een paar leuke dagen achter de rug. Op alle fora zitten de linkiewinkies nu elkaars wonden te likken zich toch afvragend hoe het in godsnaam mogelijk is dat die "stoute stoute kiezers" allemaal "verkeerd" (=rechts) hebben gestemd, terwijl wij het in Europa toch zóóóó goed hebben, en dat het een detail is dat we als prijs daarvoor allemaal op commando Di Rupo moeten pijpen. Jammer, maar de kiezer heeft altijd gelijk, zonder ifs en buts. Enkele teletubbies zijn zelf strijdvaardig in hun taal en bereid het Grote Rechtse Kwaad desnoods met geweld te gaan bestrijden. Dat dit geen loos dreigement is, is de afgelopen weken in Rostock alweer eens bewezen. Links is alleen maar democratisch als dit een linkse opvatting ondersteunt, al de rest zijn mentaal gehandicapte mestkevers waarvoor elk ongediertebestrijdingsmiddel goed is. Ik zeg U: rechts heeft van niemand lessen in democratie te trekken, zeker niet van het politieke spectrum die dankzij Stalin Geysels uit puur zelfbehoud een cordon hebben opgetrokken tegenover Vlaanderens énige zichzelf respecterende formatie.

Sommig links tuig van de richel gaat nog verder en beweert ronduit, zonder dat ze van pure ellende in schurftige schilfers uiteen vallen, dat Verafstoot het toch eigenlijk zo slecht niet heeft gedaan en dat de man niet de kritiek heeft verdiend die hij nu krijgt. Nog groener wordt hun diarree dan wanneer ze beseffen dat het denkelijk onder rechts gedaan is met opwarmingshysterie, de hypocriete uitstap uit kernenergie, smijten met subsidies voor kopv... migranten, en dat hun fetisjpartij met die verrimpelde groene regelnicht op kop voorwaar nog met een ippon gevloerd is door Jean-Marie Dedecker of all people. Ik zou de man overigens nooit mijn stem geven, maar ik heb respect voor zijn rechtlijnigheid én voor het feit dat hij als volbloed democraat met het cordon sanitaire zijn achterste afveegt, zelfs al is hij het impliciet in grote mate eens met de maatschappelijke conclusies van het Vlaams Belang maar heeft hij gewoon te zeer schrik om in dezelfde schutskring te belanden. Maar als je als groene partij nóg minder scoort dan de koning van de tatami, na wat in 2003 al een desastreuze uitroeiing was, dan moet je je als partij toch de vraag durven stellen wie de laatste gaat zijn die het licht mag uitdoen.

Maar nog zaliger dan de halvering van de sossen (PDR gaat het niet graag horen) is toch wel de bijna-complete explosie van Spirit, de partij zonder kiezers. Op een diefje raken Bert Bleitsmoel en Geert Luchtballon nog verkozen, maar de volksverraders van Spirit hebben eindelijk het loon gekregen dat ze verdienden. De Luchtballon had zijn ontslag al aangeboden als voorzitter, maar de Spiritezen hebben het geweigerd. Goed. Ze hebben een acuut gebrek aan politiek personeel. Els Van Weert is nog altijd niet bijgekomen van het feit dat ze de stoel onder haar ruim bemeten gat hebben getrokken, en Bert, nog altijd niet droog na een vijftigtal betreurenswaardige levensjaren (op gebied van euthanasie ben ik voorstander van een uitzonderingswet in het geval van Anciaux), zal zichzelf van miserie bevuild hebben, en dat is ook niet zo'n fraai beeld. Fauziya Hoofddoek is ook met haar klikken en klakken gebuisd, en de Wouter Van Bellingen-scam heeft niet gewerkt. En het is dat Professor Christine nog de eerste plaats op de lijst had, want na de roemloze afgang in Terzake had ze die zetel ook niet verdiend. De arbeiders-achterban van de SP.a heeft haar gewogen en te licht bevonden. Mooi mooi mooi allemaal.

En de sossen schijnen het nog steeds niet verleerd te zijn, en volharden in de boosheid. Van de Lanotte, die tenminste als enige sos wél ruiterlijk genoeg om de fout bij zichzelf te zoeken in plaats van bij de kiezer (kan de VLD nog wat van leren) besloot de handdoek in de ring te gooien, maar geen nood, Voorgevel Gennez staat al klaar om hem op te volgen. Normale partijen zouden na zo'n pandoering eerst eens duidelijk moeten nagaan hoe ze moeten vernieuwen, dán pas op zoek gaan naar een voorzitter die die vernieuwing het best kan vertegenwoordigen. Maar dat zou bij normale partijen zo zijn. Bij de sossen daarentegen is het echter belangrijker dat er een nieuwe chauffeur kan gevonden worden, zelfs al heeft die geen rijbewijs. Freya Petrol is na haar afstraffing out of the question geworden, en dat ze als loser onder de losers het postje van kamerfractieleidster nog onder haar gat geschoven krijgt, is voor haar nog een geluk, anders moest ze zo waar gaan werken voor de kost! Freyake zal hopelijk geleerd hebben dat het niet genoeg is om als een nukkig kind met haar arrogante kop tegen de muur te slaan totdat ze haar gelijk krijgt omdat haar papa zo'n invloedrijke Logebroeder is. Ik hoop dat ze die vier jaar nuttig spendeert om de basisbeginselen van de elementaire wiskunde (de optelling, de aftrekking... vermenigvuldigen kan ze blijkbaar al) onder de knie te krijgen. Een cursus behoorlijk Nederlands zou ook niet misstaan. Managementtechnieken en communicatie voor gevorderden zal ietwat te hoog voor haar gegrepen zijn. Met het niveau van Nijntje Pluis en Hopla! steekt haar zoontje haar moeder straks nog intellectueel voorbij, als ze niet oppast.

En waarom zijn de mensen de SP zo door en door kotsbeu? Om het antwoord te weten moeten ze bij de SP maar eens in de spiegel kijken, en op magische wijze zullen ze dan de letters PS zien verschijnen. Een stem voor VLD, Groen of Spirit was misschien indirect al een stem voor Di Rupo, een SP-stem was dat zéker. Zelfs een simplistische demagoog als Stevaert zou daarbij de meubels niet hebben kunnen redden, en hebben moeten toegeven dat het ondersteunen van de Waalse herrijzenis van Ceaucescu ongeveer de meest Vlaamsonvriendelijke reflex is die men kan hebben. Al wie zich een beetje socialist noemt, en toch nog een greintje Vlaamsgezindheid had, is daardoor - hopelijk definitief - van de partij vervreemd geraakt. Illusies dat al die kiezers zouden overstappen naar het VB moeten we daarbij niet maken, maar een stap richting Dedecker, waar verhoudingsgewijs onverwacht veel dakloze socialisten zijn beland, is al een stap in de goeie richting, hoe onverwacht ook.

Ik ben misschien wat mild voor Leterme (Kan je op Leterme boos zijn? Kan je er blij mee zijn? Kan je er überhaupt íets voor voelen?), maar laten we eerst eens kijken hoe hij het er vanaf brengt. Nu mag zijn acoliet Vandeurzen, de lavabo, nog honderd keer staan jammeren dat hij nog liever op Frank Vanhecke zijn kop pist dan hem een hand te schudden, als de koers van CD&V ter rechter zijde wordt gecorrigeerd, en ze realiseren wat al lang niet meer dan redelijke eisen van het VB zijn... het doel is belangrijker dan de middelen. Het VB zijn géén postjespakkers. Als iemand anders hun programma realiseert, om het in een taal te stellen die zelfs Di Rupo verstaat, tant mieux. Het VB is denk ik de enige partij die zichzelf zou ontbinden mochten al hun programmapunten gerealiseerd zijn, dan hebben ze tenminste geschiedenis geschreven. Zoniet volgt er volgende keer waarschijnlijk weer een pandoering.

PS. (en dan bedoel ik postscriptum, niet de gewraakte Waalse politieke bende chronische zatlappen), als iemand nog een goeie politieke commentator zoekt... call me!

Gepost door: Antichrist | 13-06-07

De commentaren zijn gesloten.