12-06-07

Ze begrijpen het niet...

Nu de verkiezingen weer achter de rug zijn en de verliezende partijen hun wonden hebben gelikt, zoeken sommigen de fout niet bij zichzelf maar bij anderen. Volgens de socialisten hebben zij te lijden onder het PS-effect maar Johan Vande Lanotte geeft toe dat hij de kiezer niet goed heeft begrepen. Dat wisten we al lang, maar hij weet niet welke fout ze gemaakt hebben. Misschien moeten ze bij links toch af en toe eens naar ons luisteren, want wij staan als enige volkspartij toch nog iets dichter bij de burger.
Vande Lanotte zal zijn verantwoordelijkheid opnemen en zijn ontslag als voorzitter aanbieden. (Na een beetje aandringen van Siegfried Bracke...)
Hij wordt opgevolgd door iemand die nog minder goed in de markt ligt dan hijzelf, namelijk Caroline Gennez.
Vande Lanotte kiest voor de oppositie maar beloofde de CD&V/NV-A te steunen in de komende regeringsonderhandelingen voor meer bevoegdheden voor Vlaanderen.
Ben benieuwd...

Zoals ik al eerder voorspelde mikt Bart Somers op de ‘liberale familie’ nadat bleek dat MR een grote overwinning op de PS behaalde.
Zij schrikken er niet voor terug om de Vlaamse meerderheid te verraden om op die manier aan de macht te kunnen blijven.
Guy Verhofstadt die al eerder zijn vertrek aankondigde zal volgens de laatste berichten blijkbaar vanuit Toscanië aan het hoofd van zijn partij blijven staan en afwachten of er geen mogelijkheid bestaat om met MR verder te regeren met natuurlijk hem zelf als premier.
Bart Somers is duidelijk de weg al aan het effenen. (Heeft er ooit iemand een kruiperiger figuur gezien dan die Bart Somers???)

Anciaux vindt dat Spirit niet dood is.
De mensen vergissen zich, zegt hij, nochtans heb ik altijd gehoord dat de kiezer altijd gelijk heeft?
Nee, Bertje weet het beter want hij is twee keer zo flamingant dan de CD&V/NV-A en hij doorstaat elke dag de bedreigingen. (Dewelke definieert hij niet).

Hij zegt dat zijn partij daarnaast ook nog oog heeft voor de diversiteit en dat vergeten die vlaggenzwaaiers van CD&V/NV-A, want hij wil Vlaanderen niet overlaten aan wie uit angst en onverdraagzaamheid rechts heeft gestemd.
Dus niet diegenen die er alles aan doen om de mensen angst aan te jagen zijn de onverdraagzamen, nee, de slachtoffers en de bangeriken zijn de slechteriken voor Bertje.
Blijkbaar vergeet hij ook dat hij zelf door zijn rechtse papa bekendheid verwierf, anders hadden we nooit over hem gehoord...

Maar het toppunt is de reactie van Patrick Janssens, u weet wel, de president van Antwerpen die de Kamerlijst niet wou trekken omdat hij niet kon rekenen op het vreemdelingenstemrecht die enkel geldig is bij gemeenteraadsverkiezingen.
Deze keer kreeg Janssens in de hele provincie Antwerpen amper 37.626 voorkeurstemmen op de Kamerlijst. Maar toch durft Janssens na deze grote nederlaag beweren: ‘Na 8 oktober en nu 10 juni sta ik echt wel 2-0 voor op Dewinter.” Ja, hallo? Filip Dewinter stond helemaal niet op die lijst!!Ook al heeft het Vlaams Belang 2% in de provincie Antwerpen verloren aan mensen die het eens anders willen proberen, ze blijft met 24,1% een pak boven de 16,5% van Sp.a/Spirit en dat maakt onze partij nog altijd de tweede grootste.

Persoonlijk vind ik één ding bijzonder jammer. Bart Debie heeft ondanks zijn goede score bij deze verkiezingen geen zetel kunnen behalen. Hij had als volksvertegenwoordiger een zeer goede aanwinst geweest in de Kamer om zowel de problemen rond veiligheid als de belangen van de politie te verdedigen.

14:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

laat me met laatste eerst beginnen. ik vind het ook jammer dat Bart uit de boot valt! maar ik denk dat het niet lang zal duren.
de kermis is opgeruimd. men kan beginnen met het afval dat werd achter gelaten te ruimen. dat wordt een hele klus als ik die jongens en meisjes van de poco-kerk zo bezig hoor! de eerste klus is al niet zo eenvoudig, nl een regering vormen!
daarna begint het échte werk!
staatshervorming! oei bart!
de lijken die uit de kast vallen bij financién!
pensioenfonds (zoektocht naar zilverfonds)
afbetalen van huur van verkochte gebouwen...
we kunnen nog een tijdje doorgaan!
één groot voordeel heeft leterme als het hem menens is met een ECHTE staatshervorming! ik denk dat hij dan volop kan rekenen op de steun van het VB vanuit de oppositie! allé pater leterme, laat u gaan ! het is belangrijk voor "de mensen"!

Gepost door: jos | 12-06-07

Dat is inderdaad zo. Als hij het meent dan zal het VB hem zeker steunen. Maar ik vrees dat de diegenen die nu naar de oppositiebanken gaan hem het leven zullen zuur maken. Leterme zal het niet makkelijk krijgen.

Maar we kunnen natuurlijk ook altijd onze onafhankelijkheid uitroepen, nietwaar? Dan zijn alle communautaire problemen meteen opgelost en blijft Wallonië een mooi land om naartoe te gaan tijdens de vakantie.

Gepost door: Janice | 12-06-07

Fait divers George Bush, de ons allen bekende minder begaafde amerikaanse president, die de Albanese moslims EU-lidmaatschap heeft beloofd in ruil voor een paar honderd soldaten in Afghanistan en Irak, weet nu ook hoe handig oosteuropese dieven wel zijn. Bij zijn 'bain de foule' in de Albanese hoofdstad, waarbij hij uitgebreid met beide handen tientallen handen tegelijk schudde, bleek na afloop ... zijn horloge te zijn gestolen.

Gepost door: Jef | 12-06-07

Eerst wil hij Turkije erbij, nu Albanië. Hij kan bij de USA annexeren wat hij wil, maar niet bij Europa.

Wel grappig dat ze zijn horloge gepikt hebben...'t zal hem leren zich te bemoeien met andermans zaken.

Gepost door: Janice | 12-06-07

Johan van de Lanotte heeft het wél begrepen: hij was het die zegde "Vlaanderen heeft Vlaams gestemd". Het was Freya van den Bossche die niet wist welke fout ze gemaakt hadden... Maar, goed: schoonheidsfoutje.

Het is nochtans niet moeilijk: uitgerekend dat is de fout die ze gemaakt hebben, met name dat ze het niet weten. Ze weten niet wat de Vlamingen wilen omdat ze niet naar hun achterban luisteren. Ze gaan ervan uit dat ze het volk beter moeten uitleggen hoe het volk moet stemmen terwijl het net andersom zou moeten zijn. De EU is trouwens in hetzelfde bedje ziek...

Om een lang verhaal kort te maken: als over alle patyijen heen de feitelijke konservatieven (dus zij die alles bij het oude willen laten) zestien of zowat zetels verliezen en de feitelijke progressieven (dus zij die vooruit willen naar een échte demokratie waarin volkeren hun legitieme - dat is wat anders dan legale - soevereiniteit krijgen) er bijna evenveel winnen dan weet je toch waar je een fout gemaakt hebt zeker?. Of je moet ofwel oliedom ofwel te kwader trouw zijn.

Gepost door: Leo | 23-06-07

De commentaren zijn gesloten.