13-06-07

Interview met vlamingenhater Mangain

omaingain300


Het communautaire 'non' van CDH en PS klinkt in Vlaanderen doorgaans feller dan dat van de MR. Zijn jullie wél bereid om te praten?

MAINGAIN: Dan denk ik dat u een verkeerd beeld heeft van waar wij voor staan. Ik zou Leterme aanraden om naar een goed regeerakkoord te streven, eerder dan een staatshervorming te forceren. Als hij toch voor die laatste optie kiest, dan kent hij mijn antwoord. De uitbreiding van het Brussels Gewest zal dan maar een van onze eisen zijn. Maar eerlijk gezegd verwacht ik niet dat de CD&V het zo hard zal willen spelen. Ik ken Yves Leterme een beetje van in de Kamercommissie Financiën. We tutoyeren elkaar zelfs.

LEES HIER HET VOLLEDIG ARTIKEL

00:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Realist Ik zie eerlijk gezegd niet in hoe men gemeenten die 90% franstalig zijn nog puur nederlandstalig wil besturen. Realist zijn is anders me dunkt. Als anderstaligen gedurende jaren in zulke aantallen toegelaten worden, moet men niet schrikken dat de samenleving verandert, zie ook de US, Kosovo of Mallorca. Tweetalig maken dus, het is gewoon te laat om dat nog terug te draaien.

Dat is ook één vd redenen waarom ik zo tegen de horden moslims ben die hier aanspoelen, en die op termijn het Arabisch en het Turks als vierde en vijfde landstaal willen invoeren. NU is het nog tijd om te handelen.

Gepost door: Jef | 13-06-07

Voor sommige gemeenten rond Brussel is ook dat al te laat, Jef. In enkele gemeenten leven nog welgeteld 1 tot 5% Belgen.

Gepost door: Janice | 13-06-07

men moet al eens dringend beginnen met de faciliteiten in de onderhandelingen mee te nemen met de bedoeling die af te schaffen! de lakse houding van de opeenvolgende regeringen zijn de oorzaak dat gans de brusselse rand verfranst is!
maar er is nog hoop! Als,als, als leterme voet bij stuk houdt zou het wel eens kunnen dat er geen volgende belgische regering meer komt en zijn we van al dat gezever automatisch verlost!
als, als, als.................................!
de tjeven kennende! hij tutoyeert mangain!
zegt u dat iets! bij mij doet dat al een belletje rinkelen!

Gepost door: jos | 13-06-07

Te laat?? In een normale context zou een dergelijke situatie aanzien worden als het schenden van grondgebied en zou er een militaire interventie komen. Aanpassen of oprotten!
Dat er niets aan kan gebeuren is onzin!

Gepost door: Bert | 13-06-07

Leve Onafhankelijk Vlaanderen. Hopelijk zal dit de 'laatste' federale comedie zijn, maak aub een definitief einde aan deze walgelijke smerige situatie, doek dat gedrocht 'België' op en laat ons starten, liefst morgen, met onze nieuwe staat: "Republiek Vlaanderen", dat spaart ons 500 miljard Belgische franken PER JAAR, die we beter kunnen investeren in Vlaanderen dan in dat Franstalig bodemloos gat.
Terug één Vlaamse staat met Vlaamse normen en waarden, met Vlaamse wetten én Vlaamse verkozenen.
Er moet een halt geroepen worden aan de desastreuze invloed van vreemde gewelddadige culturen die versmachtend en beangstigend inwerken op de Vlaamse leefwereld.
Y Leterme, is staat veel werk te wachten, het zal erop of eronder zijn, de bevolking is het vuile spel spuugzat, wees daarvan overtuigd.

Gepost door: De fiere Vlaming | 13-06-07

Jef Wel Jef, ik ga niet akkoord met uw stelling. In een onafhankelijk Vlaanderen moeten we alleen maar doen wat de francofone arrogante indringers hebben gedaan. Alleen in omgekeerde richting en ze geen duimbreed toegeven. Punt. Net zoals met al die volksvreemden: aanpassen of opkrassen.

Gepost door: Erik van Angeltjes | 13-06-07

Minderheid Zelfs in een onafhankelijk vlaanderen zullen franstaligen moeten gekoesterd worden volgens de EU, want ze vormen dan een 'minderheid', en iedereen weet dat minderheden meer rechten hebben dan meerderheden. Zo mogen de 30% russen in Letland russisch blijven gebruiken, en de miljoenen koerden in turkije het koerdisch, op voorwaarde dat ze EU-lid worden. Voor de enkele tienduizenden Ieren die thuis nog het Gaelic spreken, heeft de EU zelfs een echte effort gedaan: hun taal werd bevorderd tot officiele EU-taal, wat betekent dat alle documenten in het Gaelic dienen vertaald te worden. Er zijn in Ierland niet eens genoeg tolken om dat werk te klaren.

Gepost door: Jef | 13-06-07

MET VEEL DANK Dat is nu de ideale manier om land te veroveren...zich gaan nestelen in een bepaalde gemeenschap...en dan "stillekensaan" meer en meer zachte veroveraars laten binnensijpelen ,een minderheid wordt een meerderheid...en wie heeft het voor het zeggen !!! zo doen ze dat in de randgemeenten...vergeet het... lieve eerlijke tamme Vlamingskes dat gebied zijn we verloren.....zo gebeurde het ook ....met onopgemerkte arme allochtoontjes, ene of twee ..geen probleem ...maar nu ...duizenden en duizenden... en de regering bleef maar menslievend ... ze zitten reeds overal ! tot zelfs in de politiek met dubbele nationaliteit...en die politiek met onze rode broeders op kop... bleven maar bepamperen maar niet meer uit menslievendheid ... maar uit schrik !! stemmetjes ,machtsbehoud...en nu krijgen ze kletsen op hun gezicht maar dat valt niet op ! ze zagen al rood ....waar gaat dat eindigen !! wat voor toekomst staat ons te wachten..met wat voor problemen hebben die politieke niksnutten ons opgezadeld...het begin van een machtmerrie..de voortekenen zijn er al...met dank aan al die zogezegde anderdenkenden ,de moralisten ,de wereldverbeteraars ,de simpelen van geest...de nog "groen" achter hun oren... die niet verder zien dan de lengte van hun neus...met dank aan al die hypocrieten die enkel uit eigenbelang heel onze Vlaamse samenleving naar den bliksem hebben geholpen ... met dank aan dat nieuw partijtje LDD (deftig rechts en .....met gezond verstand) die uit persoonlijk wraak nog wat meer verdeeldheid ,onder de Vlamingen heeft gebracht...De Vlaamse Leeuw heeft geen tanden meer maar een vals gebid...en zijn gebrul klinkt als een piepstemmetje van een overjaarse janet...met veel dank aan mijn geachte correct denkende Vlaamse medeburgers.....

Gepost door: Rene | 14-06-07

Niet zeveren Maar doen!!,vorige week nog hebben wij met 26 man een volledig franstalig gemeentebijeenkomst grondig verstoord in Weznbeek- oppem een faciliteiten gemeente,!Mangain heeft een paar eieren tegen zijn kop gekregen evenals een deel van zijn companen , de politie, een 60 tal (waarvan vele debutantjes), bleven netjes achter hun nadar barelen ,en lieten ons begaan, kort nadien hebben wij onze manifestatie afgebroken en zijn wel welgezind een pint gaan pakken in een Vlaams cultureel centrum samen met enkele flikken, zij vertelden ons dat wij de ENIGEN zijn die nog iets voor de VLAMINGEN doen, de rest zit thuis naat de buis te gapen, Mangain heeft ondertussen klacht ingediend bij comitee P omdat de politie ons niet heeft aangehouden,of beter neergeknalt,deze aktie's maken de franse imperialisten razend en vooral ANGSTIG !!mijn mening is dan ook niet zeveren maar doen!!met hoemeer we zijn ,des te beter!dan pas worden de mensen wakker,ik geloof NIET in PASSIEF verzet

Gepost door: lowieke staal | 14-06-07

De commentaren zijn gesloten.