13-06-07

Opnieuw een 'incident'.

Chauffeur Antwerpse buslijn 23 geslagen en geschopt

Een buschauffeur van lijn 23 in Antwerpen heeft vrijdagavond slaag gekregen van zeven jongeren. Dat bericht Gazet van Antwerpen maandag. Het voorval gebeurde bijna een jaar nadat Guido Demoor op dezelfde buslijn 23 de dood vond na een incident.

De jongeren meenden dat de chauffeur hen moedwillig niet had laten opstappen aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Dat zinde hen niet en ze wachtten de bus op aan de halte Schijnpoort bij het Sportpaleis. De buschauffeur werd lichtgewond, vooral aan de knie, en werd overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. Zijn aanvallers, jongens van 13 tot 18 jaar, worden opgespoord.

(LIM)

00:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Andere chauffeurs Om dergelijke voorvallen te vermijden is er een simpele oplossing: op "gevoelige" lijnen dienen moslims als chauffeur ingezet te worden. Moslims doen elkaar immers geen zeer.

Gepost door: Jef | 13-06-07

Klopt niet echt. We zien het wel in Palestina.
Diegenen die werken voor Belgen worden ook soms 'aangepakt'. Daarom zijn geïntegreerde vreemdelingen ook vaak bang om hun mening te zeggen.
Zoals bv. met dat alcoholverbod in Marokkaanse restaurants in Antwerpen. Het is een feit, ze weten wie het is en volgens hen ook het stadsbestuur, maar niemand doet er iets tegen uit angst.
Mimount Boesakla werd trouwens ook al vaker aangepakt. Eén keer zelfs toen ze samen met Janssens campagne an het voeren was.

Gepost door: Janice | 13-06-07

Pers Vrijdag 8/6 gebeurd, maandag 11/6 pas in de krant!
Hoe zou dat toch komen...?

Gepost door: Metten | 13-06-07
Jullie snappen er weer niets van! De Lijn heeft gedicteerd, pardon geantwoord : er was geen incident, er is geen incident en er zal nooit een incident komen op onze bussen. Het was maar een misverstand! Jullie moeten dat leren verstaan, als je als hardwerkende jongere met enkele collega's van het werk recht naar huis wil gaan en die ergerlijke buschauffeur denkt er gewoon niet aan om jouw zuurverdiend geld aan te nemen en je te laten meerijden, dan moet je toch gewoon SPONTAAN iets doen nietwaar. Je loopt achter de bus aan en bijna een UUR later zie je toch wel toevallig diezelfde man terug zeker. Je gaat er SPONTAAN naartoe om hem vriendelijk te vragen of de man soms een probleem heeft, dat je dan gerust wil helpen en waarom hij je heeft laten staan. Daarop draait de snode chauffeur zich om en begint je te slaan en te schoppen. Nogal logisch dat je werkcollega's je komen helpen.

Gepost door: krisespen | 13-06-07

De commentaren zijn gesloten.