13-06-07

Sommige reacties zijn zo goed dat ik ze hier nog eens plaats

Deze reactie op 'Verkiezingen' komt van 'Antichrist'.

En toch, ondanks het verlies van het VB, heb ik een paar leuke dagen achter de rug. Op alle fora zitten de linkiewinkies nu elkaars wonden te likken zich toch afvragend hoe het in godsnaam mogelijk is dat die "stoute stoute kiezers" allemaal "verkeerd" (=rechts) hebben gestemd, terwijl wij het in Europa toch zóóóó goed hebben, en dat het een detail is dat we als prijs daarvoor allemaal op commando Di Rupo moeten pijpen. Jammer, maar de kiezer heeft altijd gelijk, zonder ifs en buts. Enkele teletubbies zijn zelf strijdvaardig in hun taal en bereid het Grote Rechtse Kwaad desnoods met geweld te gaan bestrijden. Dat dit geen loos dreigement is, is de afgelopen weken in Rostock alweer eens bewezen. Links is alleen maar democratisch als dit een linkse opvatting ondersteunt, al de rest zijn mentaal gehandicapte mestkevers waarvoor elk ongediertebestrijdingsmiddel goed is. Ik zeg U: rechts heeft van niemand lessen in democratie te trekken, zeker niet van het politieke spectrum die dankzij Stalin Geysels uit puur zelfbehoud een cordon hebben opgetrokken tegenover Vlaanderens énige zichzelf respecterende formatie.

Sommig links tuig van de richel gaat nog verder en beweert ronduit, zonder dat ze van pure ellende in schurftige schilfers uiteen vallen, dat Verafstoot het toch eigenlijk zo slecht niet heeft gedaan en dat de man niet de kritiek heeft verdiend die hij nu krijgt. Nog groener wordt hun diarree dan wanneer ze beseffen dat het denkelijk onder rechts gedaan is met opwarmingshysterie, de hypocriete uitstap uit kernenergie, smijten met subsidies voor kopv... migranten, en dat hun fetisjpartij met die verrimpelde groene regelnicht op kop voorwaar nog met een ippon gevloerd is door Jean-Marie Dedecker of all people. Ik zou de man overigens nooit mijn stem geven, maar ik heb respect voor zijn rechtlijnigheid én voor het feit dat hij als volbloed democraat met het cordon sanitaire zijn achterste afveegt, zelfs al is hij het impliciet in grote mate eens met de maatschappelijke conclusies van het Vlaams Belang maar heeft hij gewoon te zeer schrik om in dezelfde schutskring te belanden. Maar als je als groene partij nóg minder scoort dan de koning van de tatami, na wat in 2003 al een desastreuze uitroeiing was, dan moet je je als partij toch de vraag durven stellen wie de laatste gaat zijn die het licht mag uitdoen.

Maar nog zaliger dan de halvering van de sossen (PDR gaat het niet graag horen) is toch wel de bijna-complete explosie van Spirit, de partij zonder kiezers. Op een diefje raken Bert Bleitsmoel en Geert Luchtballon nog verkozen, maar de volksverraders van Spirit hebben eindelijk het loon gekregen dat ze verdienden. De Luchtballon had zijn ontslag al aangeboden als voorzitter, maar de Spiritezen hebben het geweigerd. Goed. Ze hebben een acuut gebrek aan politiek personeel. Els Van Weert is nog altijd niet bijgekomen van het feit dat ze de stoel onder haar ruim bemeten gat hebben getrokken, en Bert, nog altijd niet droog na een vijftigtal betreurenswaardige levensjaren (op gebied van euthanasie ben ik voorstander van een uitzonderingswet in het geval van Anciaux), zal zichzelf van miserie bevuild hebben, en dat is ook niet zo'n fraai beeld. Fauziya Hoofddoek is ook met haar klikken en klakken gebuisd, en de Wouter Van Bellingen-scam heeft niet gewerkt. En het is dat Professor Christine nog de eerste plaats op de lijst had, want na de roemloze afgang in Terzake had ze die zetel ook niet verdiend. De arbeiders-achterban van de SP.a heeft haar gewogen en te licht bevonden. Mooi mooi mooi allemaal.

En de sossen schijnen het nog steeds niet verleerd te zijn, en volharden in de boosheid. Van de Lanotte, die tenminste als enige sos wél ruiterlijk genoeg om de fout bij zichzelf te zoeken in plaats van bij de kiezer (kan de VLD nog wat van leren) besloot de handdoek in de ring te gooien, maar geen nood, Voorgevel Gennez staat al klaar om hem op te volgen. Normale partijen zouden na zo'n pandoering eerst eens duidelijk moeten nagaan hoe ze moeten vernieuwen, dán pas op zoek gaan naar een voorzitter die die vernieuwing het best kan vertegenwoordigen. Maar dat zou bij normale partijen zo zijn. Bij de sossen daarentegen is het echter belangrijker dat er een nieuwe chauffeur kan gevonden worden, zelfs al heeft die geen rijbewijs. Freya Petrol is na haar afstraffing out of the question geworden, en dat ze als loser onder de losers het postje van kamerfractieleidster nog onder haar gat geschoven krijgt, is voor haar nog een geluk, anders moest ze zo waar gaan werken voor de kost! Freyake zal hopelijk geleerd hebben dat het niet genoeg is om als een nukkig kind met haar arrogante kop tegen de muur te slaan totdat ze haar gelijk krijgt omdat haar papa zo'n invloedrijke Logebroeder is. Ik hoop dat ze die vier jaar nuttig spendeert om de basisbeginselen van de elementaire wiskunde (de optelling, de aftrekking... vermenigvuldigen kan ze blijkbaar al) onder de knie te krijgen. Een cursus behoorlijk Nederlands zou ook niet misstaan. Managementtechnieken en communicatie voor gevorderden zal ietwat te hoog voor haar gegrepen zijn. Met het niveau van Nijntje Pluis en Hopla! steekt haar zoontje zijn moeder straks nog intellectueel voorbij, als ze niet oppast.

En waarom zijn de mensen de SP zo door en door kotsbeu? Om het antwoord te weten moeten ze bij de SP maar eens in de spiegel kijken, en op magische wijze zullen ze dan de letters PS zien verschijnen. Een stem voor VLD, Groen of Spirit was misschien indirect al een stem voor Di Rupo, een SP-stem was dat zéker. Zelfs een simplistische demagoog als Stevaert zou daarbij de meubels niet hebben kunnen redden, en hebben moeten toegeven dat het ondersteunen van de Waalse herrijzenis van Ceaucescu ongeveer de meest Vlaamsonvriendelijke reflex is die men kan hebben. Al wie zich een beetje socialist noemt, en toch nog een greintje Vlaamsgezindheid had, is daardoor - hopelijk definitief - van de partij vervreemd geraakt. Illusies dat al die kiezers zouden overstappen naar het VB moeten we daarbij niet maken, maar een stap richting Dedecker, waar verhoudingsgewijs onverwacht veel dakloze socialisten zijn beland, is al een stap in de goeie richting, hoe onverwacht ook.

Ik ben misschien wat mild voor Leterme (Kan je op Leterme boos zijn? Kan je er blij mee zijn? Kan je er überhaupt íets voor voelen?), maar laten we eerst eens kijken hoe hij het er vanaf brengt. Nu mag zijn acoliet Vandeurzen, de lavabo, nog honderd keer staan jammeren dat hij nog liever op Frank Vanhecke zijn kop pist dan hem een hand te schudden, als de koers van CD&V ter rechter zijde wordt gecorrigeerd, en ze realiseren wat al lang niet meer dan redelijke eisen van het VB zijn... het doel is belangrijker dan de middelen. Het VB zijn géén postjespakkers. Als iemand anders hun programma realiseert, om het in een taal te stellen die zelfs Di Rupo verstaat, tant mieux. Het VB is, denk ik, de enige partij die zichzelf zou ontbinden mochten al hun programmapunten gerealiseerd zijn, dan hebben ze tenminste geschiedenis geschreven. Zoniet volgt er volgende keer waarschijnlijk weer een pandoering.

PS. (en dan bedoel ik postscriptum, niet de gewraakte Waalse politieke bende chronische zatlappen), als iemand nog een goeie politieke commentator zoekt... call me!


Antichrist12-06-2007, 14:30:41

01:23 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Dank U voor de eer!

Gepost door: Antichrist | 13-06-07

Bliksemafleider Een hele litanie die nergens op slaat. Als ik in jouw plaats was zou ik mee eerder zorgen maken om het verlies van 200.000 stemmen voor het VB in vergelijking met 2004. Ha ja, dat mag niet vergeleken worden... maar neem het me van me aan: op het opperkommando aan het Madouplein maken ze die vergelijking wèl en het zit ze echt niet lekker. Eén zetel minder... leg dat maar eens uit aan je achterban die nog altijd droomt van een absolute meerderheid om alzo de macht te grijpen. Niet verwonderlijk dat je nu her en der oproepen leest van VB'rs die het moment rijp achten om een staatsgreep te plegen op den Belgiek. Het democratisch gehalte is nooit erg hoog geweest bij het VB. Blijf jij maar dom doorrazen en je frustratie bij het uitgebleven verkiezingssucces van het VB MASKEREN door 'onverwijld' op de andere partijen af te geven. Wat mij betreft: ik zal echt content zijn als de sossen werkelijk in de oppositie gaan. 'Macht corrumpeert' en daar weten ze alles van. Terug naar de basics, en het zal ze goed doen. Ik zie de toekomst voor progressief Vlaanderen hoopvol tegemoet.

Gepost door: thePiano | 13-06-07

Dua Zo, Vera Dua stapt ook op, wsl ten voordele van Bart Staes?

En de implosie van Spirit heeft ook praktische voordelen voor de partij: hun algemene ledenvergaderingen gaan voortaan door in de telefooncel op de Grote Markt in Brussel.

Gepost door: Jef | 13-06-07

Maar Piano toch. Je kent mij goed genoeg om te weten dat ik mij daarover geen zorgen maak, hé!
Bovendien...als Leterme het niet waarmaakt op wie denk je dan dat men dan de volgende keer terug zal stemmen? En je moet de vergelijking niet maken met 2004, want dat is appelen met peren vergelijken.
Tenslotte zijn we nog steeds de tweede grootste partij in Vlaanderen en ik begrijp dat het steekt bij links, maar niet venijnig worden, hé! We zijn tenslotte op een democratische manier verkozen, zonder stemmen die geronseld werden bij vreemdelingen die veelal niet eens weten waarover het gaat omdat ze de taal niet spreken. Of denk je dat er anders veel moslims zouden stemmen voor een partij die geen ander palmares kan voorleggen dan euthanasie, abortus en homohuwelijk??
Progressief zou beter eens goed nadenken over de enorm grote fouten die ze tegen de wil van het volk in gemaakt hebben. Wie dus de stemmen krijgt kan mij niet schelen, als ze maar niet naar links gaan.

Gepost door: Janice | 13-06-07

@piano Een deel van de achterban van het VB koos eieren voor hun geld en gavne om tactische reden hun stem aan de CD&V. Eenmaal Vlaanderen meer autonomie heeft zullen we zien hoe we de andere problemen gaan oplossen. Denk je nu echt dat je met een cordon sanitair bepaalde problemen iet gaat op de agenda krijgen.
Misschien zijn we toch niet zo een gedoodverfde dommerikken .... Vlaanderen heeft nu vrienden in de regering en in de oppositie, als de staatshervorming niet lukt dan is er maar één uitweg en dat is de Vlaamse onafhankelijkheid. U kent vast genoeg Frans om zonder problemen naar het mooie land Wallonie te emigreren, u bnet er vast welkom!

Gepost door: bert | 13-06-07

@Bert "U kent vast genoeg Frans om zonder problemen naar het mooie land Wallonie te emigreren"

Ik hoef zo ver niet eens te gaan: Brussel is ook al goed voor mij. Of dacht je soms dat Brussel ook nog Vlaanderen is? :)

Gepost door: thePiano | 13-06-07

Ik snap niet hoe iemand het 'caviar de gauche' zo door dik en dun blijft steunen. Dik voor de socialisten en dun voor de aanhangers.

En ja, Piano, het derde gewest is de grootste fout die ze ooit konden maken want Brussel ligt inderdaad in Vlaanderen.

Gepost door: Janice | 13-06-07

Per ongeluk een bijdrage van thePiano weggeveegd, sorry, ik dacht dat het van Peterke was.
Dus nee, ik denk niet dat alle vreemdelingen moslims zijn, want anders was mijn moeder ook een moslim. Bovendien heb ik met andere vreemdelingen geen probleem als ze zich aanpassen en tenminste onze taal leren.

Ik stel trouwens vast dat illegalen het veel beter doen omdat ze hun plan moeten trekken. Pamperen en geven zonder iets terug te verlangen is verkeerd.

Als getuige op het stembureau heb ik het weeral moeten vaststellen dat mensen komen kiezen en iemand meebrengen omdat ze van toeten of blazen weten en er geen woord verstaan. Ze mogen echter wel onze politiek mee bepalen.

Er kwam een man (knappe gast trouwens),uit Bosnië met zijn oude tachtigjarige moeder binnen. Het mens snapte er niets van dus de zoon moest mee het kieshok in om het voor haar te doen. Normaal mag het niet, maar wat weet zo'n mens nu toch van onze politiek af?

Eerst een inburgeringscursus en dan pas de nationaliteit. Hier krijgt men de nationaliteit al op voorhand, je hoeft hier niet eens te wonen...

Ik hoop dat er nu toch wel wat aanpassingen aan deze kortzichtige wet gaat gebeuren.

Gepost door: Janice | 13-06-07

Kop koffie Janice: "Per ongeluk een bijdrage van thePiano weggeveegd, sorry, ik dacht dat het van Peterke was."

Pfft... da's ook een manier om iemand weg te pesten. Maar Janiceke, laat maar zitten, je krijgt nooit van je partij de toelating om het ook maar ergens met mij eens te zijn. Binnen een paar maanden kom ik nog wel eens kijken. Ik kan beter tegen mijn koffiepot zeveren, die is altijd akkoord en houdt zijn kop(je) toe. Doei! ;)

Gepost door: thePiano | 13-06-07

piano ziet de toekomst hoopvol tegemoet voor "progressief vlaanderen"!
hahahahaha! wij ook piano, we hebben er ook een goed oog in! en niet alleen voor Vlaanderen, voor gans europa trouwens !

Gepost door: jos | 13-06-07

Allé, weeral niet goed.

Je probeert je woede hier te ventileren voor de klappen dat de rooien hebben gekregen, en dat zet je om in persoonlijke aanvallen. 't Is toch normaal dat ik dat dan wis?
Maar nog eens, of je het nu gelooft of niet, ik heb telaat gezien dat jij het was, ik had al op het knopje gedrukt.

Gepost door: Janice | 13-06-07

Freya Zo, Freya laat haar job als fractievoorzitster al schieten voor ze eraan begonnen is. Spijtig dat Margaretha Guidone of Wouter van Bellingen niet verkozen zijn, anders hadden die kunnen inspringen.

Gepost door: Jef | 13-06-07

Brulkikkers "Brulkikkerplaag in ons land" (vrtnieuws)

wo 13/06/07 - Biologen van de universiteit van Hasselt waarschuwen voor wat ze een ecologische ramp noemen. De Noord-Amerikaanse brulkikker rukt op in Vlaanderen en bedreigt daarbij onze inheemse fauna.
De biologen hebben de vallei van de Grote Nete in de Antwerpse Kempen onderzocht. (VRT) De brulkikker heeft er haast alle inheemse kikkers, salamanders en padden verdrongen. En die vormen een essentieel onderdeel van ons ecosysteem.

Een volwassen brulkikker is twintig centimeter lang en weegt een halve kilo.

De veelvraat heeft in de vallei van de Grote Nete tussen Westerlo en Balen al alle inheemse groene kikkers opgepeuzeld.

De reuzensoort plant zich ook snel voort, met alle gevolgen vandien.

"Plaag moet worden gestopt"
Professor Alain De Vocht onderzocht de vijvers van Balen en ving er tal van dikkoppen, brulkikkers in spe.

Bij ons komen deze Noord-Amerikaanse dieren normaal niet voor. Ze werden ooit ingevoerd voor tuinvijvertjes, maar daar bleven ze natuurlijk niet.

De plaag moet dringend met drastische maatregelen gestopt worden, alleen is niet meteen duidelijk hoe.

"We zouden ze in de paartijd kunnen vangen als de mannetjes roepen om vrouwtjes te lokken", zegt De Vocht.

-------------

"Mohammedanenplaag in ons land" (eigen berichtgeving)

wo 13/06/07 - Wetenschappers van de universiteit van Antwerpen waarschuwen voor wat ze een maatschappelijke ramp noemen. De Noord-Afrikaanse mohammmedaan rukt op in Vlaanderen en bedreigt daarbij onze inheemse bevolking.
De sociologen hebben de streek van Borgerhout in de Antwerpse Kempen onderzocht. De mohammedaan heeft er haast alle inheemse christenen, protestanten en ongelovigen verdrongen. En die vormen een essentieel onderdeel van onze maatschappij.

Een volwassen mohammedaan is honderdzeventig centimeter lang en weegt vijfenzeventig kilo.

De agressievelingen hebben in de vallei van de Zenne tussen Molenbeek en Schaarbeek al alle inheemse burgers opgepeuzeld.

De soort plant zich ook snel voort, met alle gevolgen vandien.

"Plaag moet worden gestopt"
Professor Alain De Vocht onderzocht de vallei van de Zenne en ving er tal van jongeren, mohammedanen in spe.

Bij ons komen deze Noord-Afrikaanse wezens normaal niet voor. Ze werden ooit ingevoerd voor knelpuntberoepen, maar daar bleven ze natuurlijk niet.

De plaag moet dringend met drastische maatregelen gestopt worden, alleen is niet meteen duidelijk hoe.

"We zouden ze in de paartijd kunnen vangen als de mannetjes roepen om vrouwtjes te lokken", zegt De Vocht.Gepost door: Jef | 13-06-07

Ach, wat doet het toch zeer aan de linkerkant. Bijna had ik medelijden, maar dan denk ik even terug aan de vele lieve koosnaampjes waarmee links het nodig vond mee op het graf van Karel Dillen te spuwen, en dan is die neiging weer dadelijk over.

Gepost door: Antichrist | 14-06-07

PIANOSTEMMER GEZOCHT het wordt tijd dat ze die piano eens gaan "stemmen" want die klinkt zo vals als een kat die "Santa Lucia" zingt

Gepost door: Rene | 14-06-07

Een cursus behoorlijk Nederlands zou ook niet misstaan. Met het niveau van Nijntje Pluis en Hopla! steekt haar zoontje haar moeder straks nog intellectueel voorbij, als ze niet oppast.

steekt haar zoontje haar moeder...moet het niet zijn steekt haar zoontje zijn moeder intellectueel voorbij.
Jou is hij precies al voorbij gestoken.

Gepost door: Dirk | 14-06-07

mooie analyse van de Antichrist En een lullige reaktie van de pianola,die vreest misschien helemaal te kunnen fluiten naar de fel begeerde subsidie's voor zijn "cultureel centrum" voor Georgièrs de "democraten " van het oosten,het moet inderdaad pijn doen dat hij zijn zo begeerde nobelprijs voor "politieke correctheid" ook niet zal krijgen, enig leedvermaak kan ik hierbij niet onderdrukken, 200.000 stemmen verloren ?? hallo ! 83.000 stemmen méér ,en weliswaar een zetel minder ,maar dat is dan ook te wijten aan de wiskundige trukjes van het "progressieve" establishment, onder leiding van de loge- en roze baletten-broeders ,ja Hugo ,het leven kan hard zijn voor een Capo,misschien een jobke zoeken in Georgiè ?? heeft uw madam daar geen connecties??

Gepost door: lowieke staal | 14-06-07

Hugo de piano zou blij moeten zijn,dit is zowat de enigste plaats op het net waar hij zijn drol nog mag leggen.

Gepost door: Rebel | 14-06-07

Verdorie, wat ben jij toch een azijnpisser Dirk.

Ik ben er zeker van dat Antichrist dat weet, maar het gewoon een vergissing is die in lange teksten kunnen voorkomen wanneer je ze in een klein hokje, (zoals deze benepen plaats voor reacties) moet plaatsen. Zelfs bij het herlezen kijk je er vaak over.

Misschien kan je beter zelf eens iets anders schrijven dan de mensen steeds te willen verbeteren? Want veel constructieve bijdragen heb ik hier van jou nog niet gelezen. En ja, het mag zelfs linkse zijn, als het maar boeiend is.

Gepost door: Janice | 14-06-07

Een dag uit het leven van Bert Bibber


Gezien ik toch eind dit jaar op pensioen ga kan ik wel eens iets lossen van binnen de muren van le palais . Jammer genoeg was ik er maandag niet want dan moest ik mijn kater nog verwerken. Want gefeest heb ik, een ganse nacht door.
Gisteren was ik er wel en het was weer eens lachen, gieren en brullen geblazen maar dan wel in ’t geniep. BB lacht enkel met zijn eigen onnozelheden en zeker niet met die van de Lorre.

Maandag, dat heb ik van horen vertellen van de koffiemadam, was het ook al plezant toen Reynders binnenkwam: “sire, excusez moi mais, quelle odeur içi, ça pue comme une porcherie.” “ “Zwijgt stillekes,” maar dan in ’t Frans, “den naïven Flamin uit Ieper is hier juist geweest en ‘t is nog erger dan een zwijnenstal: meneer dacht mij te paaien met een bol geitenkaas maar ‘k heb gezegd aan ’t personeel dat ze hem maar aan Laurent moeten bezorgen, ’t stinkt daar toch altijd bij hem met al zijn honden. Nu, Didi, ‘k moet zeggen dat u dat goed hebt gezien: laat alles sudderen tot 2009 en tegen dan zijn we van diene wever af bij de tsjeven en lost alles vanzelf op en tegen dan heb ik wel een paar keer Cortebeek over de vloer. ‘k Mag er wel op rekenen dat ge mijn intieme vrienden Guy en Eirman steunt hé. ‘k Heb de Guy gebeld zondagavond dat hij nog niet naar Toscane mag gaan. We laten de geitenboer wat aanmodderen en schuiven dan onze maat als redder des vaderland naar voren. Allee, afgesproken? Goed, want die kutwijven van de CDH en ecolo komen ook nog profiteren van mijn koffiekoekskes.”

De eerste die stond te springen gisteren was duale Vera van de galgroenen. Ze stormde de tropische serres binnen: “warm, warm maar warm dat dat hier is. Sire, het is toch duidelijk dat ik milieuminister moet worden hé, ge zet mij toch op de eerste plaats van uw lijstje sire?” Madam snapt nog altijd niet hoe het politiek kaartenspel wordt gespeeld.
Dan Bartje knikkerbol. “Ja, ja, ja,….sire”
“De verkiezingen zijn voorbij meneer Somers en dat was toch de slogan van mijn goede vriend Hi.. heu Vandelanotte” “Ja, ja, ja…juist sire” “Allee, g’hebt dat goed gedaan en zeg maar aan Guy dat ’t in orde is”
“Paola, Paola, Poooooola, ah ge zijt daar. Haast u en steek ne keer die teljoor in mijn broek want de strik komt direct langs”
“Ah, sire, waarom zit ge er zo gespannen bij?”
“Neen, neen ’t is niks maar zet u maar daar, neen een beetje verder, daar. ’t Zijn straffe tijden hé mon ami. Waar gaat het naar toe als we al niet meer mogen profiteren van de marine? In Antwerpen vragen ze nu onzen taaie zijn taboeretjes terug ook. En wat zijn nu een paar miljoenen sjoemelen als ge u daarmee wat kunt verrijken, ’t is ver gekomen waar dat het plebs zich allemaal mee moeit maar ge moet u dat allemaal niet aantrekken, dat waait wel over. Dus zoals afgesproken maakt ge een beetje ruzie met Didi om zoveel mogelijk de aandacht af te wenden en tegen 2009 is alles in de sjakosse….. Maar neen Elio, ik laat u niet in de steek: ‘k zal nooit vergeten dat ge onze pree en die van mijn kinderen hebt meehelpen optrekken al vond ik dat niet nodig voor ons roste, die katholieke toarte. Nu, als ’t zover is, denk er nog eens over na want mijne laatste jacht hebt ik zelf moeten betalen en ge weet gij ook dat da nie van ’t goeikoopste is. Wanneer spreken we af om eens te gaan varen?”

Daarna Don Corleone Vandebabbelutte.
“En? En? Wat heeft ie gezegd? Meent hij dat nu?”
“Zowan, ge weet gij wel beter maar ‘k vind dat ge ’t spel goed speelt. Doet gij maar alsof want alles is in kannen en kruiken: er komt geen staatshervorming en als die er al komt dan zal onze geitenboer het wel verkopen als een overwinning maar wees gerust: samen met Guy en Didi zorgen we voor een versteviging van de federale bevoegdheden en trekken we de stomme Vlamingen nog eens ne ferme kloot af.”
“Dat lucht me op,Sire”
“Allee, maak dat ge weg zijt want die grote muil uit Ostende is daar al, is da gene voisin van u? ’t zijn patatten he mon ami”

“Ah, de Zômarie, comment ça va, ge moet u niet zetten, ’t zal nie lang duren. Proficiat, ge doet dat goed. Eindelijk nog eens een partij die goed doorschijt op het Vlamse Belanque, uwen muziekmaker uit Wilrijk doet dat toch wel schitterend. Maar Zômarie, meent gij dat eigenlijk wel dat ge tegen mij en mijn poppenkast zijt?”
“Maar natuurlijk niet Sire, u zou beter moeten weten, postjes en graaien – ons kent ons nietwaar- is u toch ook niet vreemd. Dat is nu eenmaal het spel dat we spelen. ‘k Geef het toe, er moet nog wat tijd overgaan om met de Guy zoete broodjes te bakken maar lang zal dat niet duren, geloof me. Bartje knikkerbol heeft me trouwens al gebeld maar Noël mocht het nog niet weten. Maar zeg ne keer sire, subiet komt diene pezewever langs, ge gaat hem toch mijn strategie niet verklappen?”
“Zômarie, dat ge daar aan durft twijfelen. Gij weet wel beter, zorg dat gij maar eens uwe grote muil kunt houden”
“Natuurlijk sire, als er postjes te pakken zijn weten we wanneer we moeten zwijgen maar mag ik nog iets vragen? Die smeerlappen van ge weet wel, ge vraagt die toch niet op visite?”
“Zijt ge zot? Of denkt ge nu echt dat ik mij ga bezighouden met democratie? Onnozelaar, allee, ga naar uw kot, moeder heeft viskes gebakken.”


“Ah, meneer Dewever, vertel het ne keer”
“Oe? Heeft Yves het nog niet verteld?”
“’k Heb hem niet goed verstaan met zijn Iepers dialect en ‘k zou het graag eens van u horen”
“Ja maar sire, nu doet ge wel moeilijk. Hoe kan ik nu weten wat ik moet zeggen als mijnen baas het niet in mijn oren fluistert? Geef eens een tip.”
“Wel, denk eens goed na: u bent historicus”
“Ah ja, nu snap ik het. Neen sire, u hoeft niks te vrezen, integendeel, ik volg volledig de consequente lijn van de Volksunie.”
“Dat klinkt al heel wat aannemelijker. Ik zal het er eens met mijn vrienden uit Wallonie over hebben: die staatshervorming komt er heb ik de indruk. Om het met de woorden van meneer Leterme te zeggen: het is de enige weg om België te versterken. Allee, ge zijt dan toch zo gene janker als diene pissedrinker van aan mijn achterdeur. Awel ge zijt in mijn achting gestegen, proficiat en doe zo voort”
“Dank u, dank u, dank u sire”

Als laatste gisteren kwam de spirituele vetkwab op visite.
“Pas op!!! Zet u op mijne driezit, die is net breed en sterk genoeg. Ah Gerard, ge ziet er goed uit, een beetje bijgekomen van ’t goede leven?”
“Ja sire, ik wentel me graag met mijn volle gewicht in de vetpotten van dit land van melk en honing wat ik dan ook wil delen met de rest van de wereld.”
“Groot gelijk,-nog een jointje?- zolang ze maar niet aan onze portemonnee zitten” “Ja sire, dat is nu wel het probleem, die domme kiezers beseffen niet waar de goede en juiste politiekers zitten”
“Maakt u maar geen zorgen Gerard ik heb er de Zowan over aangesproken en die weet wel nog enkele achterpoortjes en als ’t niet lukt heb ik nog een jobbeke voor u: trampoline voor mijn kleinkinderen.”

Gepost door: Hofmeester | 14-06-07

Vanavond op Het Grote Ongenoegen23U30; IS BERT DEWEVER ACHTERLIJK?
Ik vraag het me echt af...
Kijk,Bert is een separatist,Bert wilt Vlaamse onafhankelijkheid...MAAR
hij doet dat volgens de Belgische regels en hoopt misschien een twee-derde
meerderheid te vinden voor meer Vlaamse bevoegdheden en een eventuele
uiteindelijke afsplitsing..Met andere woorden;
Bert gaat aan de Walen toelating vragen om Vlaanderen af te splitsen..Is die
man achterlijk?Denkt hij echt dat er ooit één Waal(behalve de voorzitter van het
Waals parlement Happart) is die zegt van; "Oke Flamands,houdt uw miljardenstoom maar,
splits La Belgique maar en we dumpen de koning in het Vilbeluik en gaan dan
rustig in een hoekje liggen creveren."Denkt hij dat echt,de Bert?
België is gefederaliseerd maar ten koste van veel Vlaams geld en grond maar Bert
denkt dat hij zomaar Vlaamse onafhankelijkheid cadeau krijgt van Wallonië...
Bert beschouwt Wallonië als het buitenland maar gaat wel aan het" buitenland"
smeken om het eigen Vlaams geld te mogen beheren...Zelfs de Congolezen hadden
meer lef en hersens dan oppermongool Bert Dewever want zij beseften dat je
onafhankelijkheid niet cadeau krijgt maar dat je die moet nemen...

Gepost door: Tiberius | 14-06-07

Yup, mierenneuker het moet "haar zoontje zijn moeder" zijn... wauw... wat een opmerkingsgave! Mag ik nu ook bij alle dt-fouten die de linkiewinkies - die zo graag op de Nederlandse taal kappen - zo breed in het rond strooien, moord en brand schreeuwen. Janice, als je even zo vriendelijk zou willen zijn dat éne woordje aan te passen, dan is onze vriend Dirk zijn dag weer goed gemaakt. Alvast bedankt.

Hoe het ook zij, Freya heeft blijkbaar deze pagina gelezen en ze heeft de kelk van het fractievoorzitterschap aan zich laten voorbijgaan. Ze wordt toch al slimmer. Niet héél veel slimmer, natuurlijk, als je van zo laag komt kan je alleen maar klimmen...

Gepost door: Antichrist | 14-06-07

Nu heb ik ook een fout geschreven...

Ik schreef aanvankelijk 'linkse zever' - veegde de 'zever' weg en de zin klopt niet meer.
'k Zal hem dus maar al voor zijn...

Gepost door: Janice | 14-06-07

Ontslagen Nu er in het hoofdkwartier vd SPA 300 ontslagen vallen, moeten er in de bijkwartieren dan ook geen mensen weg? Ik denk bv aan De Morgen, de vrt, vtm, CGKR, Blokwatch enz?

Gepost door: Jef | 14-06-07

Bart Dewever natuurlijk,Bart.

Gepost door: Tiberius | 14-06-07

Is het daarbij eigenlijk niet wraakroepend dat de ganse VDAB en RVA gemobiliseerd worden om het op hun buik gelande voetvolk van de SP.a toch maar een nieuwe job onder hun luie kont te schuiven, terwijl er dagelijks bij autofabrieken wordt afgeslankt en luchtvaartmaatschappijen worden uitgevlagd. Twee opmerkingen:

(1) "Op een SPA-kabinet gewerkt" op het CV prijkend zal waarschijnlijk géén succesnummer zijn voor de sollicitanten. Een beetje normaal bedrijfsleider weet dat de bezigheidstherapie van kabinettards, zeker van linkse signatuur, niet veel voorstelt: de hele dag De Morgen lezen, af en toe eens een rapportje schrijven met citaten van Fidel Stevaert en voor de rest Freya in het oog houden vanaf het ogenblik dat ze iets moet tekenen waar woorden met meer dan 8 letters in staan.

(2) Natuurlijk is voor deze mensen wel iets te vinden dat in overeenstemming is met hun capaciteiten. En ik durf voorwaar zelfs te suggereren dat we voor één keer politiek dienstbetoon eens door de vingers mogen zien: naar het schijnt heeft rooie Hans Bonte in Vilvoorde een acuut gebrek aan kuispersoneel nadat hij een vendetta heeft gevoerd tegen kuisvrouwen met VB-sympathieën. Dat ze daar eens gaan aankloppen. Och ja, voor die banen moet er écht gewerkt worden; sorry, 't zal iets anders worden. Misschien heeft De Morgen nog inktkoelies nodig?

Gepost door: Antichrist | 15-06-07

Misschien iets te snel op "verzenden" gedrukt: het idee dat er een paar honderd socialisten zomaar onbewaakt in de vrije natuur worden losgelaten, is eigenlijk ernstig zorgwekkend*, en ik had daar niet mee mogen lachen!*: voor alle andere mensen natuurlijk

Gepost door: Antichrist | 15-06-07

De commentaren zijn gesloten.