14-06-07

Een bijdrage van de Hofmeester

Een dag uit het leven van Bert Bibber

Gezien ik toch eind dit jaar op pensioen ga kan ik wel eens iets lossen van binnen de muren van le palais . Jammer genoeg was ik er maandag niet want dan moest ik mijn kater nog verwerken. Want gefeest heb ik, een ganse nacht door. Gisteren was ik er wel en het was weer eens lachen, gieren en brullen geblazen maar dan wel in ’t geniep. BB lacht enkel met zijn eigen onnozelheden en zeker niet met die van de Lorre.

Maandag, dat heb ik van horen vertellen van de koffiemadam, was het ook al plezant toen Reynders binnenkwam: “sire, excusez moi mais, quelle odeur içi, ça pue comme une porcherie.” “ “Zwijgt stillekes,” maar dan in ’t Frans, “den naïven Flamin uit Ieper is hier juist geweest en ‘t is nog erger dan een zwijnenstal: meneer dacht mij te paaien met een bol geitenkaas maar ‘k heb gezegd aan ’t personeel dat ze hem maar aan Laurent moeten bezorgen, ’t stinkt daar toch altijd bij hem met al zijn honden. Nu, Didi, ‘k moet zeggen dat u dat goed hebt gezien: laat alles sudderen tot 2009 en tegen dan zijn we van diene wever af bij de tsjeven en lost alles vanzelf op en tegen dan heb ik wel een paar keer Cortebeek over de vloer. ‘k Mag er wel op rekenen dat ge mijn intieme vrienden Guy en Eirman steunt hé. ‘k Heb de Guy gebeld zondagavond dat hij nog niet naar Toscane mag gaan. We laten de geitenboer wat aanmodderen en schuiven dan onze maat als redder des vaderland naar voren. Allee, afgesproken? Goed, want die kutwijven van de CDH en ecolo komen ook nog profiteren van mijn koffiekoekskes.”

De eerste die stond te springen gisteren was duale Vera van de galgroenen. Ze stormde de tropische serres binnen: “warm, warm maar warm dat dat hier is. Sire, het is toch duidelijk dat ik milieuminister moet worden hé, ge zet mij toch op de eerste plaats van uw lijstje sire?” Madam snapt nog altijd niet hoe het politiek kaartenspel wordt gespeeld.

Dan Bartje knikkerbol. “Ja, ja, ja,….sire” “De verkiezingen zijn voorbij meneer Somers en dat was toch de slogan van mijn goede vriend Hi.. heu Vandelanotte” “Ja, ja, ja…juist sire” “Allee, g’hebt dat goed gedaan en zeg maar aan Guy dat ’t in orde is”

“Paola, Paola, Poooooola, ah ge zijt daar. Haast u en steek ne keer die teljoor in mijn broek want de strik komt direct langs” “Ah, sire, waarom zit ge er zo gespannen bij?” “Neen, neen ’t is niks maar zet u maar daar, neen een beetje verder, daar. ’t Zijn straffe tijden hé mon ami. Waar gaat het naar toe als we al niet meer mogen profiteren van de marine? In Antwerpen vragen ze nu onzen taaie zijn taboeretjes terug ook. En wat zijn nu een paar miljoenen sjoemelen als ge u daarmee wat kunt verrijken, ’t is ver gekomen waar dat het plebs zich allemaal mee moeit maar ge moet u dat allemaal niet aantrekken, dat waait wel over. Dus zoals afgesproken maakt ge een beetje ruzie met Didi om zoveel mogelijk de aandacht af te wenden en tegen 2009 is alles in de sjakosse….. Maar neen Elio, ik laat u niet in de steek: ‘k zal nooit vergeten dat ge onze pree en die van mijn kinderen hebt meehelpen optrekken al vond ik dat niet nodig voor ons roste, die katholieke toarte. Nu, als ’t zover is, denk er nog eens over na want mijne laatste jacht hebt ik zelf moeten betalen en ge weet gij ook dat da nie van ’t goeikoopste is. Wanneer spreken we af om eens te gaan varen?”

Daarna Don Corleone Vandebabbelutte.
“En? En? Wat heeft ie gezegd? Meent hij dat nu?”
“Zowan, ge weet gij wel beter maar ‘k vind dat ge ’t spel goed speelt. Doet gij maar alsof want alles is in kannen en kruiken: er komt geen staatshervorming en als die er al komt dan zal onze geitenboer het wel verkopen als een overwinning maar wees gerust: samen met Guy en Didi zorgen we voor een versteviging van de federale bevoegdheden en trekken we de stomme Vlamingen nog eens ne ferme kloot af.”
“Dat lucht me op,Sire” “Allee, maak dat ge weg zijt want die grote muil uit Ostende is daar al, is da gene voisin van u? ’t zijn patatten he mon ami”

“Ah, de Zômarie, comment ça va, ge moet u niet zetten, ’t zal nie lang duren. Proficiat, ge doet dat goed. Eindelijk nog eens een partij die goed doorschijt op het Vlamse Belanque, uwen muziekmaker uit Wilrijk doet dat toch wel schitterend. Maar Zômarie, meent gij dat eigenlijk wel dat ge tegen mij en mijn poppenkast zijt?”
“Maar natuurlijk niet Sire, u zou beter moeten weten, postjes en graaien – ons kent ons nietwaar- is u toch ook niet vreemd. Dat is nu eenmaal het spel dat we spelen. ‘k Geef het toe, er moet nog wat tijd overgaan om met de Guy zoete broodjes te bakken maar lang zal dat niet duren, geloof me. Bartje knikkerbol heeft me trouwens al gebeld maar Noël mocht het nog niet weten. Maar zeg ne keer sire, subiet komt diene pezewever langs, ge gaat hem toch mijn strategie niet verklappen?”
“Zômarie, dat ge daar aan durft twijfelen. Gij weet wel beter, zorg dat gij maar eens uwe grote muil kunt houden”
“Natuurlijk sire, als er postjes te pakken zijn weten we wanneer we moeten zwijgen maar mag ik nog iets vragen? Die smeerlappen van ge weet wel, ge vraagt die toch niet op visite?”
“Zijt ge zot? Of denkt ge nu echt dat ik mij ga bezighouden met democratie? Onnozelaar, allee, ga naar uw kot, moeder heeft viskes gebakken.”

“Ah, meneer Dewever, vertel het ne keer”
“Oe? Heeft Yves het nog niet verteld?”
“’k Heb hem niet goed verstaan met zijn Iepers dialect en ‘k zou het graag eens van u horen”
“Ja maar sire, nu doet ge wel moeilijk. Hoe kan ik nu weten wat ik moet zeggen als mijnen baas het niet in mijn oren fluistert? Geef eens een tip.”
“Wel, denk eens goed na: u bent historicus”
“Ah ja, nu snap ik het. Neen sire, u hoeft niks te vrezen, integendeel, ik volg volledig de consequente lijn van de Volksunie.”
“Dat klinkt al heel wat aannemelijker. Ik zal het er eens met mijn vrienden uit Wallonie over hebben: die staatshervorming komt er heb ik de indruk. Om het met de woorden van meneer Leterme te zeggen: het is de enige weg om België te versterken. Allee, ge zijt dan toch zo gene janker als diene pissedrinker van aan mijn achterdeur. Awel ge zijt in mijn achting gestegen, proficiat en doe zo voort” “Dank u, dank u, dank u sire”

Als laatste gisteren kwam de spirituele vetkwab op visite.
“Pas op!!! Zet u op mijne driezit, die is net breed en sterk genoeg. Ah Gerard, ge ziet er goed uit, een beetje bijgekomen van ’t goede leven?”
“Ja sire, ik wentel me graag met mijn volle gewicht in de vetpotten van dit land van melk en honing wat ik dan ook wil delen met de rest van de wereld.”
“Groot gelijk,-nog een jointje?- zolang ze maar niet aan onze portemonnee zitten” “Ja sire, dat is nu wel het probleem, die domme kiezers beseffen niet waar de goede en juiste politiekers zitten”
“Maakt u maar geen zorgen Gerard ik heb er de Zowan over aangesproken en die weet wel nog enkele achterpoortjes en als ’t niet lukt heb ik nog een jobbeke voor u: trampoline voor mijn kleinkinderen.”


Hofmeester14-06-2007, 12:55:31

Auteur: HOFMEESTER

13:44 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Onderkoning En wat gaat de Onderkoning van Belgie, Di Rupo dus, doen? Het ministerpresidentschap van het onderontwikkeld gebied Wallonie openstellen voor andere kandidaten hoor ik? Hopelijk gaat zijn opvolger wat meer doen dan zlleen maar het instandhouden vd twee economische pijlers van de luierikken: toerisme en bosontginning. En hopelijk schaft hij de 'service' af die de PS al decennialang verleent aan de walen: de kunst van het doorgeven van het werkloosheidsstatuut van vader op zoon en op kleinzoon.

Nu nog een andere burgemeester voor Bergen, dan kan de werkloosheid daar ook eens onder de 30% dalen.

Di Rupo samen met Verafstoodt in ballingschap in Toscanie, was dat niets?

Gepost door: Jef | 14-06-07

Mmmm... mooi stukje, Hofmeester, maar ik heb in mijn verbeelding toch altijd de rol van hofnar gereserveerd gezien voor Herman De Croo, dé Eddy Wally van de politiek. Met zo'n grappenmaker in huis kan je zelfs je kabeldistributie opzeggen.

Gepost door: Antichrist | 15-06-07

Zelfs voor hofnar is dat gekrakel uit Brakel nog te min en te smerig, het moet toch aanschouwelijk zijn, of niet?

Gepost door: De fiere Vlaming | 16-06-07

De commentaren zijn gesloten.