14-06-07

Van Velthoven wou nog snel eenzijdig KB's laten ondertekenen door de koning.

Van Velthoven (Sp.a) die er steeds weer in slaagt ondernemers in een hoek te drukken en af te schilderen als de poenpakkers bij uitstek wou hen nog snel een linke toer draaien vooraleer hij moet opstappen.

Verhofstadt heeft ondertussen al aan de koning gevraagd de KB’s niet te ondertekenen.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is zeer verontwaardigd dat minister van Werk Peter Vanvelthoven "eenzijdig heeft beslist" de KB's af te vaardigen. Dat is "not done" in een periode van lopende zaken en is "een kaakslag voor het ondernemerschap". Zo reageert Pieter Timmermans, directeur-generaal van het VBO. "Gelukkig heeft de premier de ernst van de eenzijdige actie ingezien. We nemen akte van zijn tussenkomst", aldus nog Timmermans. Het VBO benadrukt dat de sociale verkiezingen behoren tot het sociaal overleg en zegt dat de hoogdringendheid die Vanvelthoven inroept, niet pertinent is. "De eerste stap moet maar in december 2007 worden genomen", aldus de VBO-topman. Het VBO blijft vragende partij voor sociaal overleg. "Het is een materie van de sociale partners", dixit Timmermans. Het VBO heeft overigens alle politieke partijen die regeringsdeelname ambiëren ingelicht van zijn constructieve houding om het onder sociale partners te regelen. (DWM)


Bron: Trends

13:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Het is met een zekere pijn in het hart om het te moeten toegeven, maar... voor één keer, waarschijnlijk de eerste in acht jaar, heeft Verhofstadt eens... gelijk (zo, het grote woord is eruit) dat hij Vanvelthoven tacklet. Een normale minister met een beetje zelfwaarde zou na zo'n solo slim ontslag moeten nemen. Ware het niet dat de hele ploeg al ontslagnemend was. Het is natuurlijk dat de cultuur onder Verhofstadt zo ingebakken is geraakt. Om het met Geert Hoste te zeggen: "Ge moogt eens om beurten om ter zotste voorstel doen..." Eigengereid optreden is voor deze ministerploeg geen uitschuiver, maar een modus vivendi.

Nu, waar de wet over ging is in dit geval zelfs niet eens belangrijk. De socialisten passen de tactiek van de verschroeide aarde toe, nu ze voor 99 % zeker gewipt gaan worden, doen ze nog eens extra hun best om de regering zo veel mogelijk klem te rijden. Als dat de 'constructieve oppositie' van de sossen is, "après nous la déluge" (ongetwijfeld ingeblazen door Di Rupo, want zelf zouden ze er nooit opgekomen zijn), dan gaan we de komende vier jaren nog lachen.

Maar eigenlijk is het niet om mee te lachen. Voor hun politieke spelletjes zijn de sossies zelfs bereid om zó diep te zakken dat ze de grondwet als een stuk WC-papier gebruiken, en duidelijk de bevoegdheid van "lopende zaken" op zijn creatiefst interpreteren. Zelfs voor socialisten is dat laag. De taalhoffelijkheidsakkoorden, het dossier van de nachtvluchten over Zaventem, de ongrondwettelijkheid van de kieskring BHV... de wet is blijkbaar enkel bedoeld als schaamlapje als het de rooie rakkers goed uitkomt. Verder zitten ze stomverbaasd naar hun eigen navel te staren hoe het toch zou komen dat ze van de kiezer een rode kaart hebben gekregen...

Gepost door: Antichrist | 15-06-07

Lopende zaken Het gaat over KB's waar men al twee jaar over heeft vergaderd en waar de VLD voordien haar formeel akkoord heeft gegeven. Volgens de Raad van State behoren dergelijke KB's tot de lopende zaken!

Gepost door: Els | 18-06-07

De commentaren zijn gesloten.