15-06-07

Vandaag had ik een leuk en aangenaam gesprek met een Marokkaan.

Zoals ik al eerder heb verteld, is mijn man aannemer en vooral gespecialiseerd in hotelinrichting. Vandaag moest hij in een Antwerps hotel opmeten om een offerte te maken en ik ging mee.
Terwijl hij bezig was ging ik ondertussen iets drinken in de bar. Omdat het nog tamelijk vroeg was, waren er geen andere gasten behalve de ‘barman’.
We begonnen wat te babbelen en bleven uiteindelijk een uur lang kletsen. En omdat ik aanvankelijk dacht dat hij een Indiër was, en we nogal wat Indische klanten hebben, vroeg ik het hem.
Hij vertelde niet zonder enige gene dat hij Marokkaan was, maar hier werd geboren. Hij vertelde dat hij zich vaak schaamde voor zijn gemeenschap want dat hij het heel erg vond dat het elke keer weer Marokkanen waren wanneer er iets misliep.
Hij werd daar woedend om, zei hij.
Hij zei dat hij thuis een strenge opvoeding had gekregen en zijn vader hem en zijn zussen had geleerd dat wie geen respect heeft voor zichzelf ook geen respect kan opbrengen voor anderen.

Hij zei ook dat hij niet kon begrijpen dat wanneer hij ’s nachts naar huis reed (hij woonde in Antwerpen Noord) kinderen van rond de 10 à 12 jaar nog op straat zag rondlopen.Zijn zussen hadden allemaal hogere studies gedaan en hadden allemaal een zeer goed job. Eén van zijn zussen werd bij de verkiezingen voor Miss Belgium in ’94 tweede eredame. Hij vertelde dat zijn moeder in de jaren ’60 naar hier was gekomen in een leren minirokje en dat ze hier nog wel westerse kledij droeg, maar daarop werd aangekeken.

Hij bleef maar verder vertellen over het hotel en de gasten. Nederlanders waren de lastigste klanten, zei hij. Luidruchtig en nooit tevreden. Ze vonden het eten beter in Nederland, wat hem verontwaardigd deed opmerken dat hij ook al eens in Nederland op restaurant was geweest en ze helemaal niets kennen van eten. Het lekkerste eten vond men hier bij ons, zei hij. En daarin moest ik hem absoluut gelijk geven.
Toen er een groep Engelsen binnenkwamen zei hij dat ze Duvel dronken alsof het kraantjeswater was.

Nadat hij de groep voorzien had van drank en hapjes begon hij te praten over Antwerpen Noord waar hij woont en wat daar zo allemaal gebeurt. Hij schaamde zich omdat hij daar woonde, zei hij, maar hij was geld aan het sparen omdat hij graag een eigen zaak wou beginnen.

Toen zei hij plots dat hij, alhoewel hij liberaal stemde, het Vlaams Belang toch wel gelijk moest geven. Hij zei, jammer dat ze iedereen over dezelfde kam scheren, maar ze zijn toch wel de enigen die de problemen durven bespreken.

Toen heb ik gezegd dat ze dat niet doen. En dat we nu net mensen zoals hem willen steunen, maar dat ze zelf toch ook wel eens hardop mochten zeggen dat het zo niet verder kan. Want dat we bij ons ook wel een Hafid Bouazza willen zoals in Nederland die het zegt zoals het is.
Wat een ‘hoh’ en een kwartdraai van zijn lichaam teweegbracht. Op mijn vraag of het dan uit angst voor de eigen gemeenschap is dat niemand luidop iets durft te zeggen, zei hij dat dit toch wel wat zou teweegbrengen.

We bleven nog een hele tijd doorpraten, hij vertelde nog dat hij naar een katholieke school was geweest en hij graag een kledingzaak wou beginnen waarvoor hij nu aan het sparen was.

Terwijl hij verder praatte viel het mij op dat dit nu de vierde keer was dat ik op korte termijn een gelijkaardig gesprek had met iemand uit de allochtone gemeenschap. Ze waren hier geboren of kwamen later naar hier, maar allemaal kregen ze een opvoeding waarbij de ouders weliswaar streng waren, maar hun kinderen met belangrijke waarden en respect voor de geldende normen hadden opgevoed. En wat men ook mag vertellen, dat merk je hoe dan ook.

Toen mijn man terugkwam hebben ze nog even over bier gepraat en het trof mij toen hij spontaan zei, “Wij hebben het beste bier van heel de wereld, ik lust wel eens een blonde Leffe”.
Hij had dus het ‘wij’ gevoel…en meer moet dat niet zijn.
Ik vond hem in ieder geval een hele sympathieke kerel!
Onderweg naar huis dacht ik er de hele tijd aan....waarom kunnen ze niet allemaal zo zijn? Dan waren er toch geen problemen?

02:43 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

VOOR ALLAH NE STELLA schol ! Das een mooie posting Janice...Het zou niet eerlijk zijn... om alle Marokkanen over dezelfde kam te scheren..Tijdens mijn dienst als politie assistent wachtoff te Borgerhout Mareestraat ,onder de leiding van comm Nuyts ..heb ik verschillende toffe Marokkanen leren kennen . Waar ik wel problemen mee heb... is dat zij op de achtergrond blijven ...telkens er zever is ,niet openbaar verkondigen dat zij afstand nemen van hun geweldadige jong en een veroordeling uitspreken ... idem voor bepaalde toestanden door hunne Islaam in het leven geroepen..Ik heb enorm veel bewondering voor die Turken in Duitsland bv... die den Islaam hebben buitengesmeten... die Marokkaanse Mimount (of zoiets) die tegen de stroom in durft roeien...dus mijn conclusie is dat zij allemaal behoudens enkele uitzonderingen onder de knoet liggen van de Islaaaam , hun fanatieke vrijheidsberover....Ze zijn zogezegd vredelievend...waarom dan hevige protesten voor die "zonder Jihad straat" als zij inderdaad zo vredelievend zouden zijn ,als ze eruit zien, kan ik me voorstellen... dat ze die actie nog zouden steunen...Ik hoop dat alle behoorlijke Marokkanen zich verenigen en ons helpen het kaf van het koren te scheiden....ik hoop dat onze nieuwe regering genoeg realiteitszin heeft om dat reeel Islaamgevaar een halt toe te roepen...een mooi begin zou zijn de dotaties af te nemen van zogezegde mensvriendelijke partijen zoals groen die de Islaam steunen in al zijn negatieve fanatieke punten

Gepost door: Rene | 15-06-07

De echtgenoot van Mvr. Laureyssens is een Joods diamantair, en zaakvoerder van 2 bedrijven. Laureyssens stond dankzij haar echtgenoot aan het hoofd van de boekhouding. Het gerecht heeft naar beide een fraudeonderzoek gevoerd. Mvr. Laureyssens is momenteel huisvrouw, en voorzitster van het VB- Borgerhout. Haar doodsbedreigingen aan het adres van M.De Ryck ( sp.a) verschenen vorig jaar in de krant '' De Morgen''.

Gepost door: Bart | 15-06-07

STUK ONBENUL Janice gooit dat stuk onbenul van ne PRD die nu post onder de naam Bart eens met zijn klikken en klakken de deur uit....bij de Jurgen is hij ook al aan het zeveren onder "Islaamvriend" het wordt de hoogste tijd dat ze die in een gesticht gaan steken

Gepost door: Rene | 15-06-07

goed idee Rene Om de dotaties af te pakken, van groen,spa.sten, en vooral van de meer dan 150 VZW'kes die zich gespijsdt voelen door belastingsgeld voor hun zogenaamde "integratieprojecten" het gesubsidièerde kiesvee van de linkse extremisten om het anders te stellen, vele van deze VZW's zijn slapende er worden
voorzitters ,ondervoorzitters en penningmeesters, secretarissen ,allemaal die betaald worden om.......juist het rooie profitariaat en de OCMW draaiende te houden, hoe weet ik dat? ik heb destijds zelf met daklozen gewerkt, en weet hoe makkelijk het is om van het CGKR, en de BOUDEWIJNSTICHTING , poen te krijgen als ge maar in hun rooie kont kruipt, dat was ook de reden dat ik als ondervoorzitter mijn ontslag heb genomen,er zijn tientallen "taalklassen" maar ondanks de minimale interesse van onze "gasten" vloeit de poen rijkelijk, de verantwoordelijke ministers moeten daarvoor ZWAAR gestraft worden en hun goederen verbeurd verklaart,hen burgerrechten voor 10 jaar afgenomen, en hetzelfde aantal jaren dwangarbeid ,de fraude zou snel stoppen, kortom de oorlogswetten op hen toepassen, voor de politieke rechters die misdadigers vrijspreken levenslang uit hun ambt gezet en lange gevangenisstraf,5 jaar per geseponeerd misdrijf bijvoorbeeld,er kwam van hen niemand nog ooit vrij

Gepost door: lowieke staal | 15-06-07

bart Ge zijt slecht ingelicht PDR (bart), janice haar man is lid van de mossad,dat is de enige band met de Joden,de mossad staat er om bekend mensen voor altijd te laten 'verdwijnen'ik zou maar wat voorzichtiger zijn met leugens te verspreiden, vooral nu dat ze overal aan het bouwen zijn in Antwerpen.

Gepost door: lowieke staal | 15-06-07

Mooie posting,
Uiteraard zijn er ook nog ‘goede’ Marokkanen, alleen is het jammer dat ze zich zo laten afdreigen en opjutten door die geweldpredikers in die moskeeën, ik zou ze willen adviseren, “gewoon die zever negeren, niet naar toe gaan”, de levenswijze van de Vlaming opnemen, gevolg,.....nergens is er dan een probleem, integendeel, dan kunnen ze met fierheid spreken over “wij” want dan horen ze erbij, eenvoudiger kan niet.
Zij kunnen en mogen zichzelf blijven, niemand vraagt dat ze hun cultuur verloochenen, maar die cultuur moeten ze binnenskamer houden, ze moeten niet provoceren via klederdracht, uitspraken doen die Vlamingen kwetsen, opstellingen innemen in de gemeenschap die geassocieerd worden met geweld, en dergelijke.
Het belangrijkste in hun leven zal worden hetgeen wij reeds jaren geleden gedaan hebben, nl. ‘afstand nemen van de verderfelijke godsdienstwaanzin want het is een ordinaire commerce’.
Vreemdelingen die dat inzien zullen niet langer beschouwd worden als vreemdelingen, die behoren erbij, die werken mee voor beterschap, die betalen mee aan het systeem, ik zou zeggen, “die zijn goed bezig”.
Gelukkig zien steeds meer Marokkanen én Turken dat in, islaam hoort niet thuis in Europa, of in Vlaanderen, islaam wordt automatisch geassocieerd met brutaal geweld, iets wat de islaam aan zichzelf te danken heeft, men moet maar één dag luisteren via de radio, kijken naar de wereld-TV, niet de (V)RT want daar wordt gecensureerd bij het leven, m.i., of het internet te raadplegen, elke dag opnieuw geweld, geweld en nogmaals geweld komende van islaam/godsdienstwaanzinnigen.
Voor de nieuwe regering: er is nog véél werk aan de winkel om dat geweld te voorkomen én in te perken in onze maatschappij, te beginnen met de stopzetting van subsidie aan dergelijke waanzin.

Gepost door: De fiere Vlaming | 15-06-07

Hoe laag en gemeen moet je al niet zijn om de naam van anderen te gebruiken? Peter De Ryck doet het keer op keer. Nu gebruikt hij weer de naam van Bart. Over welke Bart hij het heeft hoeft niemand te twijfelen...
Waarschijnlijk werd hij vroeger al eens opgepakt door Bart en gebruikt hij nu zijn naam uit rancune.
Bart en zijn vrouw zijn hele goede vrienden van ons. We komen regelmatig bij elkaar, dus hij weet goed genoeg wie we zijn en welke zaak we hebben. Ik denk ook niet dat mijn echtgenoot hotelkamers gaat inrichten met diamanten...

Dit versje, dat hij jaren geleden in elkaar frutselde, zet hij overal op elk forum en in elke reactie van websites. Als ik hem vraag de naam van mijn man en ons bedrijf te noemen dan blijft het stil aan de andere kant.

Een paar mensen die hier in de reacties schrijven, of nooit schrijven maar hier wel komen lezen weten dat het een leugen is. Ze kennen mijn man en ze weten wat we doen, dat maakt zijn bewering nog absurder en toont alleen maar aan hoe gek hij in feite wel is.
Na weken van internering is hij weer even vrij en het spel herbegint...

Iemand bannen kan ik niet op deze weblog, ik kan het wel wissen, maar ik denk dat ik het maar laat staan zodat iedereen kan zien dat hij niet zomaar een beetje gek is, maar helemaal knetter!

Gepost door: Janice | 15-06-07

Ook ik hou heel erg van onze Belgische bieren en ik ben blij om vast te stellen hoe erg jij en je man dit edel vocht van Belgische bodem weten te waarderen.

Bij een goed glas bier van het genre blonde leffe is het inderdaad gezellig verbroederen onder Belgen.

Gepost door: Jan Ice | 15-06-07

@Janice:"Hij had dus het ‘wij’ gevoel…en meer moet dat niet zijn."

Wat denk je Janice, zie jij jouw partij die man van Marokkaanse origine al voorzitter, kamerlid of senator worden in het VeeBee? Of is dat een rbug te ver en zal dat altijd blijven? Graag een eerlijk antwoord.

Gepost door: Robbedoes | 15-06-07

Janice, Janice, Janiceke toch!!!! Leuk verhaal,... totdat ik dit las: "Hij vertelde dat zijn moeder in de jaren ’60 naar hier was gekomen in een leren minirokje en dat ze hier nog wel westerse kledij droeg, maar daarop werd aangekeken."

Hier durf ik mijn hand voor in het vuur steken dat dat niet waar is, je liegt, zoals je dat vaak doet!!!

In de jaren '60 droeg de grootste atheiste in europa zelfs geen lederen minirok, zeker niet een islamitische vrouw, die vanuit marokko naar hier kwam!!

Je liegt Janice, maar hey, ik neem het je niet kwalijk, zelfs de "allochtone" politici gebruiken dat argument soms, Bousakla deed het, Temsammani deed het, waarom jij niet!!

Ik kan je in ieder geval verzekeren,dat mijn moeder nooit in haar leven een minirok heeft gedragen, en dat geldt ook voor pakt 99% van de andere marokkaanse vrouwen. Het kan natuurlijk voorkomen he, maar dan vrees ik dat de barman's moeder actief was in een welbepaalde sector... je weet wel!

Spreek in het vervolg met echte Marokkanen, Marokkanen die durven zeggen hoe het werkelijk zit!

Gepost door: Mo_van_Borgerokko | 15-06-07

Brengt een VB'ster eens een positief verhaal naar buiten over migranten, dan is het voor links wéér niet goed...

Gepost door: Antichrist | 15-06-07

Janice naar LDD???? @Antismos: "Brengt een VB'ster eens een positief verhaal naar buiten over migranten, dan is het voor links wéér niet goed..."

Janice die de lof steekt van onze allochtone medeburgers... zoiets klasseert extreemrechts steevast als 'links'.

Ik denk dat het met Janiceke nog niet hopeloos is en er uiteindelijk toch nog de scherpe randjes verliest. Het zou me dan ook niet verbazen als ze straks Jurgen V. achterna huppelt en overstapt naar LDD. :)

Gepost door: Mickey Mouse | 15-06-07

OK Mo van Borgerrocco jij als echte Marokkaan vertel ons eens hoe het dan werkelijk is of durf je miosschien niet niet

Gepost door: Renes | 15-06-07

@Mo Waarom zou ik liegen? Win ik daar iets bij? Bovendien heeft Anissa Temsamani in Humo een gelijkaardig verhaal verteld. Haar moeder kwam ook in de jaren '60 naar hier in minirok en plateauschoenen vertelde ze tijdens een interview.
Wel, mijn Marokkaanse barman zei dat zijn moeder toen een rokje in leder droeg met aan de voorkant drukknoppen.
Waarschijnlijk komt hij niet uit een boerengat ergens in het Rifgebergte zoals jij?
Ik wil je anders wel best in contact brengen met hem, hoor! Maar misschien is hij wel bang voor fundamentalisten zoals jij.
Bovendien Moke, was ik begin jaren '70 zelf gedurende bijna een jaar in Algerije, Marokko en Tunesië en ik kan je verzekeren dat er in Algerije heel wat meisjes en jonge vrouwen modern gekleed waren in de steden en in de badplaatsen eveneens in bikini gingen zwemmen.
Ik was ooit uitgenodigd op een huwelijk in Algiers en de bruid trouwde net als hier in een lang wit kleed. Het feest was ook eerder westers.
In Tunesië werd ik ook uitgenodigd op een bruiloft, maar dat was op het platteland. De vrouwen droegen lange rode kleren, hun handen waren blauw aan de binnenkant en ze droegen veel goud. Daar was alles apart. De mannen apart en de vrouwen apart. De bruid werd gebracht in een draagstoel, helemaal onzichtbaar voor haar toekomstige echtgenoot. Ik denk zelfs dat ik daar nog ergens foto's van heb.

Waarschijnlijk ben ik ginder langer geweest dan jij er ooit zult zijn... dus kom mij niets wijsmaken, ventje.

Gepost door: Janice | 15-06-07

Mickey Mouse, geen denken aan, ik blijf waar ik ben. Ik huppel zeker geen Jurgen Verstrepen na naar een partij die extreem anti-joods is en waarvan Jurgen zeven jaar geleden de identiteit van alle Vlaams Blok forummers van zwart/wit heeft verraden aan staatsveiligheid en Leman.

Wij zijn niet diegenen die zeggen dat we racisten zijn, het zijn onze tegenstanders die jullie dat wijsmaken. En jullie geloven het en volgen zoals makke schapen gewoonlijk doen.

Wat wij hier niet willen is een islamitische verovering, da's al. Europa houdt op waar de islam begint. Islam is geen religie, maar een te volgen politiek. Vergelijk het met nazisme, want er is geen verschil.

Gepost door: Janice | 15-06-07

@Robbedoes Ik zal heel eerlijk zijn. Ik denk dat het voor onze achterban nog te vroeg is. Voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft zelfs Filip Dewinter het er nog over gehad en ik steun hem daarin. We hebben nu al diverse kleuren o.a. in Hasselt en Lokeren en zeker diverse mensen van buitenlandse origine, maar nog geen Noord-Afrikanen of Turken.
Teveel mensen die nu tussen de Marokkaanse gemeenschap wonen zien teveel af en die zouden dat zeker niet aanvaarden.
Dus ja, het zou kunnen voor ex-moslims, maar dan moet er eerst hard gewerkt worden aan inburgering, veiligheid en emancipatie van de vrouwen.
Bovendien heb ik ook die vraag gesteld aan die barman. Ik vroeg hem 'stel dat wij je vragen om bij ons op de lijst te staan, wat zou je dan doen?'
Zoals ik al verwacht had, omdat ik het ook al aan anderen had gevraagd, (o.a. ooit aan Mimount Boesakla) was het antwoord negatief. Hij zou dat niet durven.
Dus ik denk dat dit nog wel een tijdje zal duren...

Gepost door: Janice | 15-06-07

Vroeger Met alle Marokkanen van de eerste generatie kon je wsl ook dergelijke positieve gesprekken gehad hebben (met een tolk dan).

En waar staan we nu?

Algerije, Marokko, Anatolie, Iran, Egypte, enz waren 25 jaar geleden veel meer verwesterd dan nu. Het kan verkeren.

We hebben nog één troost met al dat radicale moslimgedoe in de wereld: nu weten we tenminste waar al de Europese miljarden aan de PLO voor gebruikt werden: om kalashnikovs aan te kopen in Iran.

Gepost door: Jef | 15-06-07

het beste bier opgepast, de amerikanen zijn een enorme inhaal beweging aan het maken.
leffe????? fuck INBEV
is weer een teken dat hij enkel de slogan kent "belgie heeft het beste bier", maar geen kennis heeft van de belgische bieren.
NO INBEV

Gepost door: watje | 15-06-07

Sex en drugs en Rock-Roll Volgens Mo droeg hier niemand in de jaren '60 minirokjes, zelfs niet door de felste atheïste.
Wel ik ben altijd al atheïste geweest en ik herinner mij dat als tiener toen rokjes en kleedjes droeg tot net onder mijn g..

Bij sommigen zal er nog een belletje rinkelen bij het horen van de naam André Courrèges?
Hij sloeg in 1965 in als een bom in de modewereld.

Iedereen droeg toen mini, Moke. Het was de tijd van sex en drugs en Rock-Roll. Ook al vond ik toen alleen dat laatste maar interessant in die tijd.
Het enige wat we hier toen nog niet hadden waren fanatieke gasten zoals jij en consoorten.
De weinige gastarbeiders die hier toen waren, kwamen om te werken, niet om last te verkopen.

Gepost door: Janice | 15-06-07

Mini in de sixties Eén plaatje zegt meer als 100 woorden.

Gepost door: Jef | 15-06-07

Het probleem met de moslims is dat wij mensen hersens hebben om te denken over de dingen en dat we dat dan ook moeten doen. voor de moslim-medemens zijn er 2 belangrijke vragen aan de orde, te weten 1: bestaat er een God? en zo ja, 2: wat zou die van ons gelovigen (kunnen, mogen) verwachten? indien deze twee eenvoudige vragen in alle eerlijkheid diep worden overdacht zou er met de moslims veel beter te leven vallen. wij als katholieken hebben over deze twee vragen eeuwen gedaan, maar de islaam-broeders kunnen van ons leren, ze hoeven niet zolang te piekeren. geloven mag, in mijn ogen is het dom maar ik respecteer gelovigen, maar niemand mag enige last ondervinden van het "geloven" van anderen. is dat niet simpel?

zelf geloof ik niets of weinig, ik ben een zeer kritisch mens, wat wel waar is is dat ik om een goed mens te zijn moet beginnen bij mezelf en dat kan evengoed zonder als met een god. een waarheid als een koe, wat zeg ik: als een olifant.

dus moslimmekes, gebruik eens jullie hersentjes in plaats van jullie vuisten, de wereld zou een veel schoner hofke zijn.

Gepost door: schol | 15-06-07

Moslims en homo's Aan een moslim vragen om alleen thuis zijn godsdienst te beoefenen, is als aan een homo vragen om alleen in het weekend homo te zijn.

Gepost door: Jef | 16-06-07

De commentaren zijn gesloten.