16-06-07

Mei ping

thumbchina3Thailand is een prachtig land met lekker eten. Gelukkig hebben we hier ook Thaise restaurants, dus gingen we gisteren eten in de Van Wesenbekestraat in een pas heropend Thais restaurantje dat Mei Ping heet.
Mai Ping betekent ‘moeder rivier’.
Een jong koppel had pas drie weken geleden de zaak overgenomen en was blij met de gratis reclame die ze een paar dagen tevoren hadden gekregen in de GvA.
Hij is Vlaming, zij een Thaise die zelf in de keuken staat. Vooraan is er een toog waar je iets kunt drinken en achter de toog staat een Mongoolse die net niet genoeg Nederlands verstaat om te kunnen uitleggen of er al dan niet rijst of noedels in het menu begrepen zijn. Maar soit…het eten was lekker, de sfeer gezellig en ik denk dat er wel vijf of zes verschillende nationaliteiten binnen zaten.

We leerden er een Nederlander kennen die al 10 jaar in België woont en ons een beetje uitleg kon geven over het eten. ’t Was lekker en gezellig, een echte aanrader voor mensen die van exotisch eten houden.
En… er mocht gerookt worden. ‘k Moet tot mijn schande toegeven dat dit voor mij wel een belangrijk gegeven is om eventueel nog te blijven tot en met de pousse-café of na het eten nogal tamelijk vlug door te gaan. Zeker wanneer het buiten aan het gieten is.

De nieuwe restauranthouder, zelf roker, had dit dus goed bekeken…want waarschijnlijk verdienen restaurants meer aan de koffie en drank dan aan het eten zelf.
Ik geef toe dat ik ook niet graag heb dat er gerookt wordt tijdens het eten, maar op een laat uur, in een restaurantje waar iedereen op twee meter van de tafel aan de toog mag roken en er verder niemand meer is dan de gezellige Nederlander die ondertussen aan ons tafeltje was komen bijzitten, stoor je toch echt niemand meer.

Het gesprek ging dan ook over de rare wetgeving in ons land. Wanneer je een ‘patat in zilverpapier serveert’ mag er niet gerookt worden, zei de nieuwe restauranthouder, ‘en wanneer je brood serveert wel.’

Het is trouwens onbegrijpelijk dat cannabis getolereerd wordt en sigaretten niet. Op elk pakje sigaretten moeten nu de meest afschuwelijke foto’s staan met de tekst ‘Roken kan u en anderen schade toebrengen’ of ‘roken is dodelijk’.
Nochtans is het al veelvuldig bewezen dat cannabis veel schade toebrengt aan de hersenen en toch mag het gebruikt worden, vaak in bijzijn van kinderen.
Dat het ook schade toebrengt aan anderen stond vandaag nog in de krant.
Rudy Boeykens, een 32-jarige boerenzoon sloeg in september vorig jaar zijn vader dood en trachtte zijn moeder te wurgen. Hij moet niet naar de gevangenis, maar wordt opgenomen in een psychiatrische instelling want jarenlang cannabisgebruik maakte hem gek.
De buren vertelden dat de vadermoord voorspelbaar was, hij ‘draaide door’ en werd al verschillende keren opgenomen in een instelling.
Hij gooide het geld over de balk aan drank, drugs en vrouwen en als hij teveel cannabis had gerookt werd hij onvoorspelbaar en levensgevaarlijk. Hij werd een geweldenaar.
Zo probeerde hij ooit op een terugreis van Turkije naar hier, waar hij onophoudelijk cannabis had gerookt, de co-piloot in het vliegtuig te wurgen met zijn das. Gelukkig zat er toen een agent in het vliegtuig die hem kon overmeesteren en hem in bedwang kon houden tot bij de landing in Oostende.
Ook toen werd hij opgesloten in een psychiatrische instelling, maar zoals het altijd gaat in dit landje, kwam hij na enkele maanden alweer vrij.
Vrij om te moorden…

Nee, dan toch liever een sigaretje, zelfs al moet ik dan even gaan buiten staan.

01:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Anciaux de inkonsekwentie zelf? Bertje mag het plezierreisje naar China eind deze maand op zijn buik schrijven: de vlaams-chinese culturele tentoonstelling zal zonder Hem moeten doorgaan. Reden: hij wou de kwestie Tibet aankaarten. Hoezo Bertje, Tibetanen en Chinezen, dat is toch multicultureel? Lekker samen in hetzelfde land met zo veel mogelijk verschillende culturen en nationaliteiten en kleuren en religies, dat is toch uw grote ideaal? Waarom hier wel en ginds niet?

Bertje houdt van Vlaanderen, maar niet van zijn inwoners. Hij zou ze liefst van al zo snel mogelijk vervangen zien door moslims, negers, en nog wat andere exotische soorten. Maar Tibet moet wel weer onafhankelijk en monocultureel worden. Heeft dit kind ze nog wel alle vijf?

Gepost door: Jef | 16-06-07

Hamastan En wat te denken van de tweestatenoplossing die de Palestijnen zelf hebben bedacht? Ik durf wedden dat het dat niet was wat Links al lang voorstelde. Hamastan en Fatahstan zijn de twee nieuwste landen op deze aardbol. Spirit weet de oplossing: een VN vredesmacht, met de belgen zoals gewoonlijk op een veilige afstand achter de frontlinies, 'voor de medische verzorging en het ruimen van landmijnen meneer'.

"Na 40 jaar bezetting is het Palestijnse volk ten einde raad en gaat het ten onder aan verdrukking, verdeeldheid en armoede. “Het zou van groot cynisme getuigen om nu lijdzaam toe te zien hoe de Palestijnen elkaar uitmoorden”, aldus Jan Roegiers van Spirit.

Dit moet ntl zijn: "Na 40 jaar gedwongen vreedzaam samenleven onder Israelisch toezicht, en een leven in opperste luiheid en verveling, wegens de nooit aflatende voedselleveringen van de UN, en de miljarden euro's van de EU, valt het de Palestijnen enorm zwaar om met mekaar te leven en de handen uit de mouwen te steken".

Een Israelische droom is in vervulling gegaan. Ik vraag mij af of ze dit niet lang geleden reeds hadden gepland toen ze de Gazastrook ontruimden. Een jood denkt immers steeds drie stappen vooruit.

Gepost door: Jef | 16-06-07

eens op het webstekske van verstreep geweest uit nieuwsweterigheid. zitten me daar zageventen zeg!
de streep is er wel mee, hij mag z' hebbe.

Gepost door: feel | 16-06-07

@Janice'ke
zouden de reacties niet andersom kunnen verschijnen, de oudste eerst. leest makkelijker om een discussie te volgen

Gepost door: feel | 16-06-07

stoppen met roken Ik dacht dat je een verstandige vrouw was, maar die stoppen altijd tijdig met roken. Het is nog niet te laat om te stoppen, een half leven met sigaret en een half leven zonder sigaret, dat moet toch te doen zijn ?
Probeer het eens deftig, dan zal je wel zien dat het lukt, alleman kan dat !

Gepost door: ikke | 16-06-07

@feel Dat is zo bij Synet, daar heb ik niets in de pap te brokken.

Gepost door: Janice | 17-06-07

@Ikke Wie je ook mag zijn, in ieder geval bedankt voor het compliment, maar blijkbaar (en ik weet het) ben ik op dat gebied niet zo verstandig. (Er zijn er nog, hoor!)

Ik heb al tal van keren geprobeerd te stoppen, maar bij de minste reden (wat ik dan als reden beschouw) begin ik terug.
Plus...wanneer je stopt met roken wordt je dik...en goeie reden om niet te stoppen, niet?

Gepost door: Janice | 17-06-07

@ Janice
Om de reactievolgorde om te draaien:
Ga naar de pagina waar je normaal gezien een nieuwe artikel typt, klik dan in de rechterkolom op 'SETTINGS' en dan zie je het tweede punt 'In welke volgorde wenst u dat de reacties, door de bezoekers nagelaten op uw blog, verschijnen op uw blog?' staan. Wissel nu gewoon de volgorde om ;)

Gepost door: MediaFlandria | 17-06-07

Bedankt, Media Flandria, ik zal er meteen eens naar gaan kijken.

Gepost door: Janice | 18-06-07

vwalla 't Is in orde...

Gepost door: Janice | 18-06-07

Ik dacht dat jullie tègen drugs waren. Eigen drug eerst?

Gepost door: Sien | 24-06-07

De commentaren zijn gesloten.