17-06-07

Moskeeën in Keulen

Zoals iedereen al weet is Bart Debie vorige zaterdag gaan demonstreren in Keulen tegen de bouw van twee gigantische moskeeën met minaretten van 69 meter hoog.
De hoogte van de minaretten spelen een belangrijke rol in het superieuriteitsgevoel van moslims. De minaretten moeten in ieder geval hoger zijn dan de kerktorens.
Bart Debie kreeg via diverse binnen-en buitenlandse kranten de goorste scheldwoorden en kritiek. Maar nu kunt u lezen wat iemand die men 'betrouwbare bron' noemt, hierover schrijft.


Minaretten: symbolen van heerschappij -

kelek
Necla Kelek


Waar ook er in Duitsland een representatieve moskee moet gebouwd worden ontstaan conflicten: conflicten over de grootte van het gebouw, conflict over de lokalisatie ervan. Voor dissidente en sociologe Necla Kelek is de in Keulen geplande Ditib-moskee een politiek statement in beton van de Islam. Het conflict daar rond ligt voor haar dan ook volledig in de lijn van de controverse over de politieke symboolkracht van de hoofddoek.

Ralph Giordano heeft een fout begaan: hij heeft zich beklaagd over het feit dat islamitische organisaties in Keulen een moskee willen bouwen, terwijl dit volgens hem een verkeerd signaal voor de integratie betekent En hij heeft de draak gestoken met het feit dat in Keulen vrouwen in chador (een Perzisch gewaad dat het hele lichaam behalve het gezicht bedekt) rondlopen. Onmiddellijk werd hij bedreigd en beschimpt omdat hij godsdienstige gevoelens zou gekwetst hebben. Zijn fout bestaat erin dat hij het gewaagd heeft de religieuze motieven van de moskeebouwers in twijfel te trekken.

Daarvoor denkt men, moet hij gestraft worden. Maar Ralph Giordano heeft gelijk. Islam is en doet aan politiek. De hoofddoek, die het gezicht van de vrouwen inbindt, en de vormloze en kleurloze omhulsels die het vrouwenlichaam verbergen, zijn het meest onmodieuze wat kleermakers ooit voortgebracht hebben: zij worden slechts overtroffen door de zwarte tent, de chador. De vrouw wordt erdoor herleid tot een gedepersonaliseerd niets. Als moslima verzet ik er mij met hand en tand tegen dat de vrouwen in naam van de islam zo'n verkleding dragen. Daarvoor bestaan geenszins religieuze maar enkel en alleen politieke grondslagen.

LEES HIER VERDER

18:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Multifunctioneel "Volgens islamitisch opvatting zijn moskeeën geen sacrale gebouwen zoals kerken en synagogen, maar multifunctionele bouwwerken. Dat wordt nogal dikwijs verzwegen. De islam is evenmin een kerk in de betekenis die wij daaraan geven. Islam is immers niet alleen een spirituele wereldbeschouwing maar ziet het dagelijkse leven, de politiek en het geloof als een onlosmakelijk geheel. "

Mooi gezegd van een Turkse moslima. Een moskeet is dus tegelijk een politiek statement: wij moslims zijn hier, wij zijn anders, en we willen dat jullie dat weten.

Maar de meerderheid van de Europeanen, en zeker het EP, is links, en WIL dit gewoon niet weten. Want moslims zijn niet alleen anders, ze stemmen ook links, en dat is veel belangrijker, wat dat verzekert op termijn links de eeuwigdurende macht in Europa. Dan moeten ze niet meer zo huilen als vandaag bij ons en in Frankrijk.

Gepost door: Jef | 17-06-07

Essalam moskee In Rotterdam werd zopas de grootste moskeet van Europa voltooid, de Essalam-moskee (natuurlijk met een arabische naam). Ze heeft minaretten van 50 m hoog, van waarop voorlopig de muezzin alleen vrijdagnamiddags in luid en klaaglijk arabisch mag oproepen tot het gebed, ipv in het holst van de nacht zoals gebruikelijk in de woestijn.

Opmerkelijk is toch dat het grote bouwwerk slechts 4 milj zou gekost hebben. Voor één justietiepaleis poten de moslims dus 65 reusachtige mosketen neer. Een ideetje voor de volgende regering?

Een mooi plaatje op:

Gepost door: Jef | 17-06-07

moske(t)en @ Jef
De prijs is maar schijn.ALLE mosketen (oa in Turkije) worden door Saoedi Arabië betaald.Officieel moeten ze daar een prijs opplakken,maar eigenlijk kost die santaboetiek niet één euro.

Gepost door: Ruzgar | 18-06-07

hoe hoger Hoe hoger de torens, des te harder vallen ze neer na een welgemikt schot uit een RPG

Gepost door: lowieke staal | 21-06-07

goed voor de integratie?? laat ons niet lachen, ze willen niet integreren zoiets is nu toch al wel duidelijk genoeg

Gepost door: carolus | 17-08-07

zolang we geregeerd worden door krapûleuze varkens zal er in dit apenland niets veranderen voor de echate belgen die het goed menen met dit landje, maar ja elk land verdient zijn regeerders
dan moeten wij toch wel echet stomme kloten zijn
nog een ding aan onze medebewoners ; men kan een hond vele malen een stamp geven , maaar er komt een dag dat hij bijt en die dag komt dichter en dichter

Gepost door: carolus | 17-08-07

De commentaren zijn gesloten.