21-06-07

De volgende regering.

"Le vrai problème est l'a priori exprimé par l'informateur en faveur d'une coalition bleue-orange. M. Reynders s'est écarté de sa mission. Un informateur doit donner des indications au Roi pour la future coalition. Or, il a choisi dès le début pour un gouvernement antisocial bleue-orange »

De hele strijd gaat er nu om wie er zal mogen deelnemen aan een regeringscoalitie en wie niet. Di Rupo vindt dat Reynders is afgeweken van zijn opdracht als informateur.
Hij mocht volgens Di Rupo enkel bij de koning aanwijzingen geven over een eventuele toekomstige coalitie, maar hij heeft gekozen voor het begin van een anti-sociale oranje-blauwe regering, zegt hij.
Natuurlijk is Di Rupo woedend omdat hij er zelf niet bij zal zijn. Hij begrijpt nog steeds niet dat het zijn eigen schuld is voor zijn verlies in Wallonië en de lakse onderdanige houding van de Vlaamse paarse lakeien in Vlaanderen die ervoor gezorgd hebben dat deze keer de kiezers in beide landsdelen anders gestemd hebben.
Of het beter zal gaan met Reynders durf ik anders ook wel te betwijfelen.
Maar als er nu niets gaat veranderen, ziet het er heel slecht uit voor de Vlaamse politieke partijen die nu een regering gaan vormen.

Want het begint al…de broodnodige staatshervormingen werden ondertussen al uitgesteld tot 2009. En Bart De Wever kan daarmee leven, zegt hij!! Hij zei “We wachten al 175 jaar, een paar jaar kunnen er nog wel bij”. Dat is het verschil tussen de oude nationalisten, en de nieuwe nationalisten. De nieuwe nationalisten – waaronder ik ook mijzelf reken – willen niet langer wachten, wij hebben die gelatenheid niet, wij willen dat het nu gebeurt!!
Jean-Marie Dedecker (blijkbaar ook een nieuwe nationalist) is onder twee voorwaarden bereid om mee te werken aan een staatshervorming: ze moet onmiddellijk gebeuren en ze dient verregaand te zijn. Dat verklaarde hij voor de camera’s na afloop van zijn onderhoud met informateur Didier Reynders.

Een tweederde meerderheid vinden aan Vlaamse zijde zal zeer moeilijk zijn wanneer vertegenwoordigers van de tweede grootste Vlaamse partij uitgesloten blijven.

Het verstandigste zou zijn dat Leterme tot in 2009 verder Vlaams minister president blijft en Reynders het maar even laat oplossen, met alle Vlaamse partijen in de oppositie zal er vanzelf wel een staatshervorming komen…en wie weet, zijn Vlaanderen en Wallonië dan wel sneller gescheiden dat Onckelinks van haar eerste man, de Algerijnse drugsmokkelaar Abbès Guenned.
BR>

16:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Gelieve wel de juiste woorden van De Wever weer te geven aub!

Gepost door: jansan | 21-06-07

Geen staatshervorming, liever goed bestuur Net zoals de meeste mensen die nog over gezond verstand beschikken (en die zitten zeker niet bij LDD), is het duidelijk dat we flink op weg zijn naar een destabilisering van het land, als we tegen de zin van Walen en Brusselse franstaligen in, toch trachten een staatshervorming door te drukken. Er zijn andere prioriteiten dan dat. De timing voor een staatshervorming is bijzonder slecht gekozen, vandaar dat ik voorstel om om heel dat ding in de frigo te stoppen tot de volgende parlementsverkiezingen in 2011. Bijvoorbeeld de splitsing van BHV ga je niet gratis krijgen en de prijs die ervoor zal betaald moeten worden (wellicht de uitbreiding van Brussel naar Walonnië toe) gaat het geschil alleen maar doen toenemen.

Gepost door: Kolonel Harry | 21-06-07

Achterdeur Rooms-blauwe coalitie? Toch niet de gedroomde gelegenheid voor open-vld om langs het achterpoortje terug binnen te komen zeker?

Gepost door: Metten | 21-06-07

Verdorie Jansan, zit jij te slapen voor tv en lees jij geen kranten ofzo??
Die zin stond in de krant en laat het nu net dat ene zinnetje zijn waarvan ik gewoon een copy/paste heb genomen.
Ik zit trouwens al té lang op internet (al ongeveer 8 jaar) om te weten dat je geen nonsens moet vertellen, maar niets dan de waarheid. So help me God!

Ik moet nu naar een vergadering, maar morgen zoek ik het bewuste artikel terug op.

_____________________________________________

Metten!! Ik denk het wel...

Gepost door: Janice | 21-06-07

Kolonel Harry? Tiens, ik kende vroeger nog iemand die zich zo noemde...
Maar in ieder geval heb je gelijk wat die destabilisering betreft. Maar in 2011 zou dat net hetzelfde zijn, dus laat ons nu maar de knoop (en België) doorhakken.

Gepost door: Janice | 21-06-07

ik zou niet weten wanneer het een goed moment zou zijn voor de walen voor een staatshervorming.
nog in geen honderd jaar! dus nù de knoop doorhakken! en bhv "niet gratis"? o neen? waarom zouden de vlamingen moeten betalen om een ongrondwettelijke situatie recht te zetten? zoals u wellicht weet kolonel, is de houdbaarheidsdatum van bhv vervallen (op 26/6/2007) dacht ik. juist om de walen terwille te zijn (verhfst en co) werden de verkiezingen een paar weken vervroegd! dus..! niets 'uitbreiding naar brussel' voor bhv!

Gepost door: jos | 21-06-07

Jongens,jongens,laat Belgie ,Belgie blijven.Of bekt het zoooo goed,Vlaamse frieten,Vlaamse kazen,Vl bieren,Vl Spoorwegen Vl kust etc
Ze weten nu nogniet wààr Belgie ligt laat staan Vlaanderen

Gepost door: dora | 30-09-07

De commentaren zijn gesloten.