22-06-07

Overlopers.

Patrick Ghys, uitbater van de Vlegel in Mortsel en zijn deerne Judy Theus werden bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen verkozen voor het Vlaams Belang, maar liepen nu over naar LDD.
Overlopers, die uit opportunisme naar Lijst Dedecker trekken, gebruiken allemaal hetzelfde cliché.
Zij horen plots allemaal tot de groep verruimers die het niet eens zijn met het vreemdelingenstandpunt van het Vlaams Belang.
Eigenaardig toch, niet? Zeker omdat het vreemdelingenstandpunt heel wat soepeler is dan vroeger. Wie zich aanpast is welkom! Criminelen, mensen die onze waarden en normen niet aanvaarden en godsdienstige fundamentalisten niet. Het is dus vrij simpel! Niet wij moeten ons aanpassen aan de nieuwkomers maar de nieuwkomers moeten zich aanpassen aan ons. Dat lukt toch wel vrij aardig bij Chinezen, Grieken, Thais e.a. dus waarom zou nu uitgerekend één groep dat niet kunnen.

Waarom trokken de overlopers hun mond niet open toen ze nog Vlaams Belangers waren?
En laat ze nu niet afkomen dat het niet mocht bij het Vlaams Belang. Ik trek al jaren mijn mond open en schrijf wat ik denk, ook wanneer het niet bevalt.
Een partij als het Vlaams Belang, die de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel voert zal daar heus niet over struikelen.

Bovendien? Waren ze het niet eens met het partijprogramma toen ze verkozen werden voor het Vlaams Belang en door Vlaams Belangers?

Nu Dedecker het goed deed bij de verkiezingen voor Kamer en Senaat zagen ze blijkbaar ineens het licht!

En wie zijn dan plots hun vijanden?
De VLD - PS – Sp.a/Spirit of Groen!??
Nee hoor...om politiek correct en aanvaardbaar te worden in de ogen van diegenen waar ze vroeger zo tegen waren, moet je op het Vlaams Belang kappen. Anders mag je niet meespelen met de grote jongens.
Ik vraag mij trouwens af of zij ons ‚vreemdelingenstandpunt’ kennen en of ze het ooit gelezen hebben. Ik heb Patrick Ghys, noch zijn dienster ooit ergens anders gezien dan in zijn taverne. Hij heeft nooit één voordracht gehoord, nooit één evenement meegemaakt, maar gaat zich nu een oordeel vormen voortgaande op wat de ‚anderen’ over ons zeggen.
Zielig! Waarom niet toegeven dat ze denken dat het gras aan de overkant groener is? Zou dat niet een pak eerlijker zijn?

14:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

ach Janice, dat zijn degenen waarvoor destijds Karel Dillen heeft gewaarschuwd. dat zijn de profiteurs van het ergste soort waarmee de ldd nu zal te maken krijgen. trouwens die ganse partij is een samenraapsel van zulke individuen.
opgeruimd staat netjes! het VB krijgen ze toch niet klein omdat ze de waarheid aan hun kant hebben. ik maak me daar niet de minste zorgen in.

Gepost door: jos | 22-06-07

GEEN PROBLEEM Janice VB is een zelfreinigende partij zoals mijn bakoven...de rommel gaat vanzelf weg...het zijn de karaktermensen die blijven en waar ge iets kunt mee doen ....
LDD is een avontuur en uiteindelijk iets worden zoals ne spirit of nen Nvee AAA totaal geen betekenis ...

Gepost door: Rene | 22-06-07

Geloof het van iemand die het kan weten dat je Patrick Ghys beter kwijt dan rijk bent.

Gepost door: Antichrist | 22-06-07

geen woorden aan vuil maken, hij kan op de site van Streep mee gaan leuteren en schelden. beter kwijt dan rijk zoals den Antichrist al schreef, dat zijn geen echte VB-mensen met een Vlaams hart, die sukkels horen thuis bij de sjoemelende socio's

Gepost door: sjoemelaar de Waal | 22-06-07

hé Janice, uw vernieuwde site is veel beter dan vroeger, de reacties staan nu wel op volgorde van binnenkomen, goed zo meiske !

Gepost door: fee | 22-06-07

Spijtig Het is jammer wat er aan de gang is bij sommigen van LDD.
Het is goed dat het kaf van het koren wordt gescheiden: enkel echte pure Vlaams Nationalisten overleven binnen het Vlaams Belang. Idealisten die zich niet laten vangen voor hand- en spandiensten, die resoluut kiezen voor een onafhankelijk Vlaanderen en die hun ideaal boven dat van een eigen carrière of zelfs maar schouderklopjes van de “democraten” stellen.
Het grootste licht (=niet zwaar) van LDD kent ook maar één tegenstander. Sans Marie Tatami heb ik nooit zo weten natrappen - nochtans niet op zijn bakkes gevallen en twee maal buitengebonjourd - als de omhooggevallen platendraaier. Dit is niet alleen jammer maar doet vooral het ergste vermoeden. De loge en het Hof hebben er een medestander bij, wedden? Al spelen ze waarschijnlijk onbewust in de kaart van laatstgenoemden. Het levert hen wel media-aandacht op en dat is wel leuk meegenomen.
Omwille van de smeer…

Sta me toe om even mijn grote waardering en respect voor Janice te uiten.
Janice was een gedroomde kandidate voor LDD: ze heeft iets te vertellen, is onderlegd, is gedreven en bezit de gave van het woord. Nochtans kreeg ze geen plaats op de lijst van het Vlaams Belang. Het is natuurlijk koffiedik kijken maar ik geloof dat Janice misschien wel een kamerzeteltje had kunnen binnenrijven indien ze het Vlaams Belang de rug had toegekeerd en gekozen had voor LDD. Janice heeft NIET gekozen voor de smeer. Bij deze Janice: proficiat voor uw idealisme en overtuiging.

Gepost door: Erik van Angeltjes | 22-06-07

Ja Janice, als je bij een volgende verkiezing (2009 of zo) in het Antwerpse op komt, mag je zeker al op mijn stem rekenen.

Gepost door: Antichrist | 22-06-07

Ja, misschien had ik dat gekund, Erik, Maar ik wil nu de eerste jaren een beetje werken in Borgerhout. We gaan daar nu eveneens beginnen met een lokaal blad.
En wie weet, misschien binnen twee jaar...als het mij gevraagd wordt natuurlijk.
In ieder geval voel ik mij zeer vereerd met het vertrouwen dat jullie in mij stellen. Echt waar!

Gepost door: Janice | 23-06-07

pas maar op Of Janice hare nek wordt te dik,maar ze heeft groot gelijk wat Patrick Ghys betreft , ik ben enkele keren naar zijn feestjes geweest voor de gemeentraadsverkiezingen, die hebben hem handenvol geld gekost,ik had een ander idee van deze man, maar ja, de maskers zijn gevallen en mij zal hij dan ook niet meer zien in zijn restaurant,ik ben dan ook opportunist om elders te gaan eten,normaal steun ik al onze zelfstandige leden,de streep zal ik ook wel eens de waarheid zeggen(als hij ze aankan)ik kom nog al eens in Wilrijk en weet waar hij komt.
eerst het VB zijn gigantische boete laten betalen,en dan zo natrappen ho maar!dat gaat verder dan plat opportunisme,dat is zuiver verraad,soit, ander en beter, in Berchem zit het ook niet meer snor, ook daar enkele malcontenten die alhoewel verkozen ,nooit een poot uitsteken ,en diegene die wél hard werken steeds bekritiseren, zo heb je er jammer genoeg veel!verder over Vlaams Nationalisten gesproken , ik ben eens benieuwd hoe veel (of weinig) en volgende Zondag zullen zijn in de Harmonie, ik in ieder geval wél

Gepost door: lowieke staal | 25-06-07

De commentaren zijn gesloten.