26-06-07

Nog een ‘vergetelheid’ in onze wettekst?

De in België voor moord veroordeelde Nederlandse Els L. kan voorlopig op vrije voeten blijven in Nederland. Doordat België en Nederland onderlinge uitleveringsverdragen niet hebben geratificeerd, kan de 45-jarige vrouw niet worden aangehouden. Dit meldde Het Laatste Nieuws vorige dinsdag.

Ondanks haar veroordeling tot 25 jaar gevangenisstraf voor de moord op haar echtgenoot kan de Nederlandse noch de Belgische justitie iets uitrichten. De Nederlandse inwoonster van België vluchtte voordat haar gevangenisstraf inging naar Nederland, waar de Belgische autoriteiten haar niet mogen arresteren.

De Nederlandse politie kan de vrouw niet oppakken om haar uit te leveren of in eigen land de straf te laten uitzitten, omdat de Belgische regering de verdragen hiertoe nooit heeft geratificeerd.


14:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

LDD Janice, als jij ooit districtshoofd wil worden van het zo fel jouw beminde Borgerhout, zal dat ook nooit lukken via het VB. Dus... ?

Gepost door: springplank | 26-06-07

sharia De sharia deugt niet zegt men, maar als ik moet kiezen tussen de Belgische justitie en de sharia, dan weet ik het nog niet zo zeker...

Gepost door: Jef | 26-06-07

@springplank Staat jouw commentaar niet onder de verkeerde topic? En sorry, ik heb helemaal geen behoefte aan het worden van een districtshoofd en al helemaal niet als ik daarvoor mijn idealen moet verloochenen en anderen een mes in de rug moet steken.
Sommigen hebben daar blijkbaar geen problemen mee.

Gepost door: Janice | 26-06-07

SPRINGEN AUB Springplank...gebruik je springplank om in den beerput te duiken....dus...LDD ronselaar....de juiste man op de juiste plaats

Gepost door: Rene | 27-06-07

Is het niet eerder Omdat het madammeke na de moord vrij kon rond lopen dat ze is verdwenen? In Nederland is het
opsporingsprogramma' opsporing verzocht'op TV zeer populair,ze lossen er daar veel zaken mee op ,hier is zulk programma verboden,omdat het de "privacy" van de criminelen zou kunnen aantasten.
Ik vraag mij dan ook af wie dergelijke wetten maakt, en waarom ze dat doen, dit is zuiver boosaardig verraad aan de bevolking,en kan enkel ontsproten zijn uit links dictatoriale breinen van bv.de freemasons, of de broeders van het grootoosten,die op deze manier de Vlaamse bevolking mentaal kapot wil krijgen,de menesen zijn het blijkbaar al gewoon, en kijken er niet meer van op

Gepost door: lowieke staal | 27-06-07

Voorhechtenis Maar zat dat wijf dan al niet vast VOOR de zaak begon? VOORhechtenis heet zoiets toch? Ik begrijp er niets meer van.

Op de vb stek weer een verhaal van iemand die drie moorden pleegde en na 10 jaar vrij komt, één moord = 3 jaar in Apenland. Leve de sharia.

Gepost door: Jef | 27-06-07

@Jef Vandaag staat er een heel artikel over in het Nieuwsblad. En er staat bij dat haar advocaat vroeg aan het Hof om haar na de veroordeling niet meteen op te sluiten. En het Hof volgde hem daarin. Er was volgens hen geen reden om Leemans meteen aan te houden...dus kreeg ze de kans om naar Nederland te vertrekken. Er wordt nu gezegd dat haar advocaat hieraan meewerkte.
Maar dat zoiets kan is toch ongelooflijk, niet? Een veroordeling voor een gruwelijke moord op haar man, en madame mag nog een beetje vrij rondlopen. Dit proces werd in 2004 al eens stopgezet, want de moord zou ze samen met haar minnaar, een Nederlander, beraamd hebben en die was er toen niet bij. En ondanks het laatste proces bol stond van intriges en sensatie, ging haar aanhouder vrijuit. Dus zal ze nu wel bij hem zijn zeker?

Gepost door: Janice | 27-06-07

Precedent Is er nu geen precedent geschapen? Vanaf nu mag toch iedere veroordeelde kiezen of hij aangehouden wordt of asiel mag aanvragen in een land naar keuze, zeker als het van Loret de Heks afhangt?

Gepost door: Jef | 27-06-07

SHARIA VOOR POLITIEKERS Ja Jef die sharia lijkt me iets....maar als ze die morgen zouden toepassen zitten we binnen de kortste keren zonder politiekers !! Ik zal een navraag doen in Borgerhout welke straffen er voorzien zijn voor ...liegen ,bedriegen ,diefstal,fraude enz enz ...

Gepost door: Renes | 27-06-07

De commentaren zijn gesloten.