26-06-07

Uit betrouwbare bron...

patrickghysvanasch


Vandaag heb ik uit, zoals men het noemt, ‘betrouwbare bron’ (en buiten de partij) vernomen dat Patrick Ghys, eigenaar van de taverne De Vleghel uit Mortsel, die verkozen werd op de lijst van het Vlaams Belang en onlangs overliep naar LDD, al sedert 9 oktober vorig jaar onderhandelde met de lokale partij ‘Mortsel Anders’.

Hij was toen van plan om net na de verkiezingen over te lopen en te proberen om via ‘Mortsel Anders’, de burgemeestersjerp te bemachtigen.

Hij was ervan overtuigd dat hij, als bekende figuur in Mortsel de absolute meerderheid zou halen, maar besefte dat de burgemeesterstoel voor hem ontoegankelijk bleef wanneer hij als mandataris voor het Vlaams Belang zou zetelen. Dus moest hij daar iets op vinden.

Hij bleef weken onderhandelen, waarbij hij aan ‘Mortsel Anders’ beloofde hen aan de nodige zetels te helpen voor een coalitie als hij burgermeester of toch tenminste schepen zou kunnen worden. Maar uiteindelijk weigerde ‘Mortsel Anders’ een coalitie te vormen om anderen aan een burgemeester - of schepenzetel te helpen en de onderhandelingen sprongen af.

Blijkbaar heeft hij het nog bij andere partijen geprobeerd. Herinnert u zich de rel rond de foto, waarbij Ghys beweerde dat er een toenadering was tussen het Vlaams Belang en de VLD en hoe hij er toen ook op zinspeelde dat er al voorakkoorden waren tussen de beide partijen?

Maar ook daar heeft hij geen geluk gehad.

Patrick Guys bleef dan maar gaan voor Vlaams Belang gemeenteraadslid en werd verkozen, maar in feite wou hij veel meer macht en vond hij een zetel in de oppositie te min voor zichzelf.
Tot Lijst Dedecker goed uit de verkiezingen kwam dit jaar. Toen zag hij een nieuwe opportuniteit en ging daar meteen aanpappen.
Zij kregen blijkbaar “An offer you can’t refuse", en hij liep meteen over. En nu maar afwachten wat hij daarvoor binnen twee jaar in de plaats krijgt.

15:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ja Janice, het opportunisme van sommigen kent geen grenzen. Die zijn dus niks beter dan een zeker Jurgen. Dat soort volk is de partij liever rijk dan kwijt, me dunkt.

Gepost door: Philip Mertens | 26-06-07

Verbetering liever KWIJT dan RIJK *schaam*

Gepost door: Philip Mertens | 26-06-07

jobshopping Sommige mensen beschouwen de politiek blijkbaar als een gewone werkgever, en zoeken tot ze de beste verhouding pré/werken hebben ontdekt.

Gepost door: Jef | 26-06-07

waardeloos! laat maar!

Gepost door: jos | 26-06-07

Ghys is een schandalige opportunist, de Balthazar Boma van de horeca, die het echt niet te nauw neemt met o.a. regels inzake hygiëne en arbeidsinspectie in zijn etablissementje. Hij is ook niet te beroerd om zijn klanten vierkant voor te liegen, zo komen zijn "versgemaakte" garnaal- en kaaskroketten recht uit de Aldi over zijn deur. Hij omzeilt dan ook nog eens de geest van de wet, die stelt dat een verkozene en zijn vrouw niet samen in de gemeenteraad mogen zetelen, maar Patrickske heeft daar wat op gevonden: hij is niet getrouwd met zijn vriendin, en kan zo twee zitjes in de gemeenteraad warmhouden. Hij hangt graag de joviale uit, maar is een inhalige gier die zijn ingrediënten in zijn goed voor de inspectie verstopte diepvriezers in de garages achter zijn terras zo goedkoop mogelijk wil inslaan (zelfs al zijn ze vervallen) om ze dan zo duur mogelijk te verkopen. Zo is zijn tweede zaak, Borsalino, over de kop gegaan, amper een jaar nadat hij de zaak heeft overgenomen, wegens slecht beheer.

Wat verder zijn absolute hobby is, is zo hard mogelijk slijmen bij de twee immo-baronnen die de Mortselse oppositie in hun wurggreep houden (Mortsel Anders en de VLD), om maar een postje te kunnen bemachtigen. Het avontuur is iets anders gedraaid, want de VLD-top bleek - ongelofelijk maar waar - nóg impopulairder dan de Koningin van Onderland, burgemeester Pira, met vlag en wimpel verkozen tot slechtste burgemeester van het land, en de VLD-lijsttrekker heeft intussen de verantwoordelijkheid voor het missen van de gemeenteraadstrein (nochtans een trap voor eigen doel) erkend en is wijselijk uit de politiek gestapt. Dat een uitwas als Pira (automobilisten treiteren, peukenverbod, parkeerplaatsen broodnodige vervangen door bomen, geld à gogo voor multiculturele feestjes, composteren promoten als een nieuwe religie...) welig kan tieren is omdat de oppositie in Mortsel vleugellam wordt gemaakt door sujetten als Ghys, die baden in het geld en daar proberen hun weg naar de top mee te kopen. Mortsel Anders was overigens niet de eerste partij waar hij de deur tegen zijn neus kreeg, ook bij de lokale VLD probeerde hij een goed rapport te halen door te laten uitschijnen dat ze een voorakkoord hadden en door de leider van de oppositie uitvoerig in beeld te brengen in de lokale media tijdens zijn bierkeller-feesten (slemppartijen met veel goedkoop bier en een optreden van Eddy Wally en/of Sam Gooris) naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen.

Het is eigenlijk vooral jammer voor Mark Schampaert, de begeesterde en energieke fractieleider van het VB, die er toch maar in geslaagd is om de koningsportretten uit het stadhuis te laten flikkeren. Ghys heeft met zijn apestreken een derde van de VB-zetels gepikt "op zijn Streeps", nu is het VB hem beter kwijt dan rijk, want als zo een hansworst ooit beleidsverantwoordelijkheid krijgt, krijgen we Charleroise toestanden. VB en Mortsel Anders zijn nog redelijk onbeschreven bladeren in de Mortselse politiek, en ik vind het jammer dat ze geen kartel vormen. Want het alternatief is gewoon verschrikkelijk: een CD&V-schepen die een politieke vadermoord heeft gepleegd op zijn mentor om zijn eigen ambities schoon te strijken - wat óók mislukt is, en nu deelt hij zijn kartel met de zoon van diezelfde ex-burgemeester. Daarnaast is er ook nog een hevige ACW-lijstduwer bij de tsjeven, die er hoogstpersoonlijk voor gezorgd heeft dat er opnieuw een links kartel werd gemaakt, alhoewel rechts meer voor de hand lag. Verder al het linkse tuig in één partij bij elkaar verzameld: de gemeenteraardsvoorzitter, een poulain van de fietsersbond, een overjaarse Spiritist, en dan ook nog eens onze aller Bob De Richter, ex-weerman en ook al zo'n Pira-bewonderaar.

Ik verdenk zelfs Ghys ervan dat hij moedwillig in het VB is geïnfiltreerd om dan zo veel mogelijk schade te berokkenen eens hij verkozen was. Het VB is niet zijn natuurlijke biotoop, dat zijn de geldwolven en degenen die bezig zijn Mortsel uit te verkopen.

Het VB in Mortsel moet eens dringend wat nationale media-aandacht naar zich toetrekken, en misschien uitpakken met hun troeven: Van Grieken en Schampaert zijn alletwee zéér bekwaam in wat ze doen, en ze hebben nog een achterban met goeie gedreven mensen achter zich staan. Ik hoop alleen dat als er ooit een Forza Flandria aan komt, dat LDD tegen die tijd Ghys daar óók al heeft buitengesmeten.

Gepost door: Antichrist | 27-06-07

EEN VLEGEL MEER OF MINDER och Janice, dat zijn volgens mij mensen met een soort van minderwaardigheidscomplex.. voor hen is de politiek een middel om aandacht te krijgen ,macht , zich belangrijk voelen...lukt het bij den diene niet dan maar proberen bij een andere...volgende stap VB de verdoemenis toe wensen.. zoveel mogelijk roddelen ,waar of niet waar ,het speelt geen rol ,zoiets horen onze tegenstanders graag..en de gelegenheid deed zich voor bij "Vlegel" een nieuw partijtje,nieuwe horizonten ,nieuwe hoop voor die "vlegel" ...overstap NA de verkiezingen toch even zeker spelen !! onze "cafebaas" is samen met zijn dergelijke soort te vergelijken met priesters die zich "geestelijke" durven noemen ,maar zich ziek vreten... en zuipen..hun poten niet kunnen thuishouden..Iedere politiek heeft zijn ideologie ,zijn basis ,zijn overtuiging en die is voor elke partij niet voor kritiek vatbaar..zoals de kern van elke godsdienst ,mooi... mensvriendelijk ...maar daar wordt snel... en mijlen ver van afgeweken omwille van persoonlijke doeleinden...
en dat is nu het verschil met VB .. die zijn niet te koop,VB de rots in de branding ..die hebben hun ideologie behouden tot grote ergenis van het "groot Krapuul" stel je voor "CD en Vee" gaat samen met VB...dan kan de rest inpakken ,dan is de scheiding Vlaanderen Wallonie morgen een feit..LDD is voor Walonie weer een geschenk uit de hemel ,weer een beetje meer verdeeldheid...het sterkt Vlaanderen niet ,integendeel.. enkel la Walonie vaart er wel bij en doen wat ze graag willen doen...ge ziet... Onkelinx zegt NON tegen het openbaarmaken van een frauderapport en wat doen onze Vlaamse partijen met hun groot bakkers van we zullen dit en we zullen dat....rien niets nothing ..ze kruipen in hun hol !!

Gepost door: Rene | 27-06-07

antichrist Kent het reilen en zeilen in Mortsel blijkbaar zeer goed, een prachtige analyse van Patje de vlegel,zoalq ik al eerder schreef in een posting, wegblijven uit zijn taverne, een mens kan zich al eens vergissen in iemand, ik kende hem ook niet zo goed, nu wel,van hem hoor je achtereen niks meer net zoals van zijn vriendje hier in Berchem van het café 'Jazz'dat voor Patje Ghys de artieten leverde voor zijn bierkeller feesten, dit figuur loopt ook constant met zijn neus in de lucht,met als resultaat geen volk meer in zijn kroeg,

Gepost door: lowieke staal | 27-06-07

Natrappen Niks zo heerlijk als VB'rs die mekaar natrappen. Zaaaaalig!

Gepost door: piston | 27-06-07

Dat heeft niets te maken met 'natrappen'. Als er al iemand natrapt, dan is het meestal wel de overloper, om op een goed blaadje te staan bij de politiek correcte meerderheid die het voor
't zeggen heeft.
Het is eerder treurig, dat mensen waar we ons vertrouwen in gesteld hebben, ons enkel gebruikt hebben als springplank om uit puur eigenbelang een zitje, dat ze door onze kiezers hebben gekregen, mee te nemen naar een andere partij.

Je ziet trouwens hoe 'rebels' ze zijn. Ze hadden bij LDD de keuze om ofwel Jurgen Verstrepen naar het parlement te sturen en zijn zitje in de gemeenteraad terug over te laten aan een Vlaams Belanger. Of Dedecker zou zelf gaan en in dat geval zou er een VLD'er zijn zitje krijgen. Ze kozen niet voor diegene die al meermaals de hand uitstak, maar voor de VLD, die Dedecker vroeger aan de deur heeft gezet.
Als ik heel eerlijk moet zijn, dan snap ik er niets meer van...

Gepost door: Janice | 27-06-07

Heel mijn mooie dag om zeep !! Toen ik deze namiddag ging "shoppen" in The Mall..een imens grote suppermarkt hier in hartje Thailand....heb ik een kopvod gezien...ik moest onwillekeurig denken aan mijn "vaderland" van "voor" de bezetting !!

Gepost door: Rene | 27-06-07

@Janice: "Als ik heel eerlijk moet zijn, dan snap ik er niets meer van..."

Misschien dat we het eindelijk over één ding eens kunnen zijn: "vertrouw NOOIT een politieker" (ongeacht welke partij) :)

Gepost door: piston | 27-06-07

@rene: "ik moest onwillekeurig denken aan mijn "vaderland" van "voor" de bezetting !!"

Da's allemaal een kwestie van perceptie. Wij denken ook in termen van bezetting, maar dan door extreemrechts. :)

Gepost door: piston | 27-06-07

Discriminatie? Gaan we nu al discriminatie krijgen volgens geloofsovertuiging? Daar lijkt het op, want de homo's dagen Monseigneur Léonard voor de rechter omdat hij hen, volkomen terecht trouwens, abnormaal heeft genoemd. En de moslims mogen ongestraft schrijven dat homo's van het hoogste gebouw moeten afgegooid worden, het hoofd naar Mekka gericht. (In hun boekje: de ware weg vd moslim)

Wanneer eindelijk evenveel rechten voor hetero's? Ik wil nl even makkelijk aan !hetero)sex raken als die perverten!

Gepost door: Jef | 27-06-07

LDD-webstek Toch maar droevig, die LDD-webstek. Welgeteld 5 krantenknipsels staan erop sinds de keus, de meest recente is al een week oud. Geen eigen berichten, karig programma, loom forum.

Gepost door: Jef | 27-06-07

droevig LDD-webstek!
wat dan te zeggen van jv webstek!
een droevig geval de ganse LDD.
LOL! Lijst van OverLopers!

Gepost door: jos | 27-06-07

Janice Ik heb de indruk dat de reactie van die "sven" beter past bij de stijl van het forum jv en niet hier.

Gepost door: jos | 27-06-07

Dat was inderdaad nogal plat en vooral discriminerend tegenover homo's, dus heb ik het gewist.

Gepost door: Janice | 28-06-07

NON FISTON !! je moogt je twee "pollen" kussen dat er nog zoiets bestaat als VB dat zich verzet tegen de oprukkende Moslims ,zodat ze niet helemaal vrij spel krijgen..."aanpassen of opkrassen" ....een mooiere slogan bestaat er niet ... gisteren in het Zuiden van Thailand was er weer een multicultureel festival...20 mensen waaronder 2 doden als gevolg van een "bomaanslag"...de meest "laffe" manier op hun wil af te dwingen ,maar dat is eigen aan hun volk ,dat zit in hun genen...rechts veroordelen als "bezetter" is idem als zou je de partizanen die indertijd tegen de Duitse bezetting vochten ook veroordelen voor hun activiteiten....
droom maar verder "fiston" over de multicul en bijhorende multicrim...dromers leven nu eenmaal in een andere wereld en maken zich vanalles wijs ,ik kan het jou niet kwalijk nemen.....je weet niet beter....

Leve Polen ! waar de kopvod enkel met karnaval is toegestaan !!

Gepost door: Rene | 28-06-07

Het zwakke geslacht In Duitsland hebben twee tienermeisjes hun Turkse baas, een pittabar-eigenaar doodgestoken, omdat hij hun wilde aanranden. Jaja, dat kunnen ze allemaal zeggen, er waren geen getuigen. Het zwakke geslacht, noemen ze de vrouwen nog altijd...

Gepost door: Jef | 28-06-07

@Rene: "...rechts veroordelen als "bezetter" is idem als zou je de partizanen die indertijd tegen de Duitse bezetting vochten ook veroordelen voor hun activiteiten.... "

Eh, de partizanen vochten wel tegen rechts hé, de geestelijke voorouders van het VB.

Ps: sinds wanneer heb jij asiel gevraagd in Thaïland? Of zit je daar veur 't schoon (piepjong) volk?

Gepost door: piston | 28-06-07

Ik geef Piston de raad eens meer naar Discovery Channel te kijken. De partizanen hebben vooral het eigen volk uitgemoord om zichzelf te verrijken. Ze hebben vrouwen verkracht en vermoord en boerderijen platgebrand. Het waren de Janjaweed's van hun tijd.
Ik ben er zeker van indien de geschiedenis eens deftig herschreven werd, het er toch een pak anders zou uitzien.

Gepost door: Janice | 28-06-07

nationaalsocialisten Piston noemt de nationaalsocialisten 'Rechts'... Het kan verkeren, zei Bredero al.

Hitler voerde een centrale sturing vd economie in, en verplichte tewerkstelling, en zorgde zelfs voor vakantieoorden voor de arbeiders, en een spaarprogramma om iedereen een kever te bezorgen (KdF). Zelfs zijn beste buitenlandse vriend, Mussolini, kwam uit een militant socialistisch nest. Bovendien was hij beste maaatjes met de moslims, hij bewonderde ze zelfs om hun vechtlust, een typisch linkse eigenschap.

Gepost door: Jef | 28-06-07

Flauwe zever Jef, de eerste kever (KDF-wagen) die bij een burger terecht kwam was pas nadat de oorlog afgelopen was. De moslims in de Waffen-SS werden pas op het einde van de oorlog ingezet toen driekwart van de Duitsers dood of gevangen zat en er geen kat meer overbleef om de kanonnen te bedienen. Den Dolf heeft de werkloosheid opgelost door in elke straat een wapenfabriek open te stellen enz... heb je nog zo van die fantastische mythes? Het is niet omdat het woord 'socialisme' in de partijnaam voorkomt dat Dolfke ook nog ne socialist was hé!

Gepost door: Louis Sacoche | 28-06-07

In Humo van 4 januari 2005 werd de Hitlerbiograaf Joachim Fest geïnterviewd, daarin zegt hij: “Ik heb eens heel veel mensen geërgerd door in een lang stuk in de linkse Tageszeitung te betogen dat Hitler links was, niet rechts.

Hij was helemaal geen conservatief – hij had een paar conservatieve trekjes, ja, zo hield hij van de antieke wereld, maar in het algemeen was hij een socialistische revolutionair. Het is Hitler die in Duitsland van de eerste mei een feestdag heeft gemaakt. ‘De arbeider is evenveel waard als de directeur’, zei hij op 1 mei 1933: wij zijn allemaal één volksgemeenschap...

Lees dat misschien eens sacoche?

Goebbels:
"Wir sind Links und verachten das Rechte Burgerblok"... tiens, waar heb ik dat de laatste tijd nog gehoord?

Wat je over de moslims schrijft is evenmin juist.
Lees dit ook maar even:

Gepost door: Janice | 28-06-07

HEIL SACOCHE ! och Sacoche altijd diezelfde "zaag"...wij zouden een overblijfsel zijn van de nazi's onze geestelijke voorouders...wij willen de wereld veroveren ...terug concentratiecampen inrichten...mensen van een andere origine vernietigen...maar jongen toch...het enigste wat wij vragen is "aanpassen of opkrassen" een heel normale eis ..maar door duistere krachten als racisme bestempeld.....en dat heeft zijn politieke reden ... heeft totaal niks met vreemdelingen of wat dan ook te maken...enkel met machtsbehoud ... het verschil tussen ons en uw gelijkdenkenden is ....wij denken na !! en jullie slikken alles wat voorgeschoteld wordt!! komaan jong wordt eens volwassen !!!

Gepost door: Rene | 28-06-07

Ik ken ook veel Hitlerbiografen die het niet eens zijn met Joachim Fest (Alan Bullock, Ian Kershaw, Sebatian Haffner enz) of het op z'n minst een halve waarheid noemen. Het klopt wel dat het eerste programma een aantal 'linkse' punten bevat, maar zoals iedereen wel weet, vertelt de geschiedenis ons wat hij er precies mee gedaan heeft. Idem voor Goebbels. Dat is zoiets als FDW die zegt: ik ben sociaal en geen racist, dan proesten wij het ook meteen uit.

Omtrent de Moefti, dat verhaal klopt grotendeels, maar dat was het punt niet. Dat de Moefti moslims ronselde maakt nog niet van alle moslims van de wereld (neo-)nazi's, zoals jij dat probeert voor te stellen. Want dan kan je evengoed veralgemenen naar de Vlamingen, Walen, Nederlanders, Finnen enz... die ook in de Waffen SS diende aan het Oostfront.
Gepost door: Louis Sacoche | 28-06-07

KLOPT ZO SPRAK SACOCHE Sacoche wat zou er gebeuren als de roodjes hier alle macht in handen zouden krijgen ... gaan we dan leven in het paradijs van Vlaanderen (of Allah)...wat zou de oorzaak zijn dat ze bij de verkiezingen serieus wat kletsen hebben gekregen en blijkbaar zijn ze zo dom dat ze nog niet beseffen..waarom ? ze gaan nu analyse's maken,opdracht voor de ..groot socialisten,professoren enz ..gaan zich over dat vraagstuk buigen ....Ik had daar "een" minuut voor nodig!

Ik moet wel eerlijk zijn !! je blijkt niet echt fanatiek..in je laatste repliek..
Het "klopt" wel dat.....
Dat verhaal "klopt" grotendeels
dus er blijkt veel te "kloppen"
volhouden vriend we zullen je helpen waar we kunnen....

Gepost door: Rene | 29-06-07

Niet veel beweging in Mortsel toen ik er gisteren voorbijreed, veel stof op de ramen van de vlegel, de tijd toen er nog veel VB'ers kwamen is blijkbaar voorbij,en zoveel LDD'ers zijn er dan ook weer niet

Gepost door: lowieke staal | 29-06-07

@Sacoche Dat 'verhaal' over de Mufti is geen verhaal want ik heb er een jaar lang opzoekingen voor gedaan en schreef het zeven jaar geleden. Ik heb heel wat bronnen geraadpleegd, dus laat ons maar toegeven dat het de waarheid is.
Ondertussen heeft iemand al een boek geschreven wie weet, misschien naar aanleiding van dit artikel? Ik neem dus aan dat de auteur, Jef Lambrecht, die je vast wel kent van het boek 'De Zwarte Wieg' ook dezelfde en nog vele andere bronnen zal hebben geraadpleegd.

In de recensie schreef Liberales o.m.:

Tot vandaag is het in de Arabische wereld gewoon Adolf Hitler te horen prijzen als een held en staatsman, zo schrijft Jef Lambrecht. Het is het gevolg van de in het Westen weinig bekende Arabische sympathie voor het nazisme. Die vloeit voort uit het Palestijns verzet tegen de joodse inwijking in de jaren ‘20. Onder leiding van de grootmoefti van Jeruzalem Haj Amin al-Husseini werd dit verzet tegen de joden en tegen de Britse mandaathouders steeds gewelddadiger. De moefti was dan ook een actief pleitbezorger van de Endlösung of de uitroeiing van de joden. Hij stond in direct contact met Hitler, schreef een voorwoord in de Arabische vertaling van Mein Kampf waarin hij Hitler ophemelde, richtte in 1943 een eigen SS-divisie van 20.000 moslims uit Bosnië-Herzegovina en Albanië op en zorgde ervoor dat tienduizenden joden niet konden uitwijken naar Palestina, maar gedeporteerd werden naar de concentratiekampen. Daartegenover groeide ook de joodse weerstand. In 1935 richtte Vladimir Jabotinsky een eigen militante Zionistische Organisatie op met als doel de bevrijding van Palestina en Transjordanië, de inspiratiebron voor de Likoedpartij die later met Begin, Shamir, Netanjahu en Sharon de rechtse en doorgaans onbuigzame premiers voor Israël zou leveren.

Gepost door: Janice | 29-06-07

Het is niet omdat het woord socialisme in de naam van zijn partij voorkomt dat dolf (de fuhrer ) ne socialist zou zijn.... 't is dus nie omdat socialist in de naam van de partij voorkomt dat johan vandela, fraaie freya of ss uit h socialisten zouden zijn hé! dat laatste kan ntl wel kloppen louis sacoche. daar spreekt men eerder van ivoren-toren-bewoners.

Gepost door: jos | 29-06-07

De commentaren zijn gesloten.