28-06-07

Zeven Walen - zeven Vlamingen

large_307558 (Small)

Toch raar dat men zeven Waalse ministers en zeven Vlaamse ministers gaat benoemen.
Vlaanderen heeft 4.571.505 stemgerechtigde kiezers, wat overeenkomst met 61% van de bevolking. Brussel heeft er 562.914 of 7,5% en Wallonië heeft er maar 2.352.611 of 31,5%

En toch krijgen ze evenveel te vertellen in Vlaanderen als in Wallonië.

Behalve in Ruanda heb ik nog nooit ergens een land gekend waar een minderheid baas kan blijven spelen over een meerderheid.

De zetelverdeling is al even absurd. Partijen met minder stemmen, hebben meer zetels dan partijen met een grote meerderheid aan stemmen.

Ondertussen speelt Didier Reynders een rol waar hij zich blijkbaar goed in voelt, want behalve veel voor de camera verschijnen en onderhandelen met God en klein Piereke, schiet hij niet op. Dus heeft Leterme zelf het heft in handen genomen en zijn ontslag gegeven in het Vlaams parlement, waar dan iemand zijn opvolger wordt die begonnen is met 0,00 stemmen en er bij de laatste verkiezingen nog geen 45000 haalde. De koning breekt zijn dijbeen en alles ligt weer plat voor enkele dagen.
Over een bananenmonarchie gesproken... en de simplistische kiezer blijft dat allemaal maar slikken.

12:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Bestorming van de Bastille! Wat moeten we dan doen Janice? Het Paleis bestormen? Onze asem inhouden totdat de regering zwicht voor onze eisen? Naar Thaïland verhuizen zoals zot Jefke? Zeg het ons Janice en we staan paraat! :)

Ps: normaal dat ze evenveel Walen minister maken, als't gezond verstand alleen van Vlaanderen moest komen, zaten we nu flink in de shit.

Gepost door: simpele kiezer | 28-06-07

er gebeuren wel meer rare en SCHANDALIGE zaken in deze bananenrepubliek.
ik lees zopas dat de moordenaar reduan s slechts
2 jaar hechtenis krijgt om Guido De Moor dood te slaan. vlg de "rechter" heeft G DMoor dit 'incident' zelf uitgelokt!
awel merci! eens benieuwd hoeveel van themsche gaat krijgen voor zijn wandaden.
als de wet lejeune toegepast wordt loopt da krapuul ons hier binnen een 8 tal maanden uit te lachen!!!

Gepost door: jos | 28-06-07

Het is inderdaad een "simpele" kiezer.
En de ene moord is blijkbaar de andere niet!
Dit is een apeland. Splitsen die boel...NU

Gepost door: fred | 28-06-07

SK De walen hebben van hun landsgedeelte een bedelende puinhoop gemaakt, het zijn losers vd ergste soort. Het Darwinisme indachtig (survival of the fittest) mogen dgl mislukkelingen niet nog eens een ander volk de dieperik in helpen (zie Onkelinx)

Gepost door: Jef | 28-06-07

ministers en zetels Dat een regering in 't Belgiekse paritair wordt samengesteld is de tegenzet van de franstaligen voor de gerandeerde (?) tweetaligheid van Broekzele.
Dat frantalige partijen minder stemmen nodig hebben voor een zetel komt doordat zetels in verhouding staan tot het aantal inwoners en niet tot het aantal kiezers.
Maar dat wist ge ook al,Janice.

Gepost door: ruzgar | 28-06-07

Hmmm, het paleis bestormen...geen slecht idee om mee te beginnen.

In andere landen komen de mensen massaal op straat om te protesteren. In Georgië hebben ze gewoon het parlement overgenomen en de machtsgeile profiteurs buitengezwierd.

Hier vinden de meeste mensen de stemplicht zelfs nog normaal. En dat er geen gevolg wordt gegeven aan wat de kiezer beslist, of partijen uitsluit vanwege het gevaar voor een unitair België vinden sommigen ook normaal. Meer nog, ze geloven de fabel over de 'racistische veroordeling' die er absoluut moest komen om de uitsluiting naar het buitenland toe aanvaardbaar te maken.
Ik zie dat in Nederland bijvoorbeeld nog niet zo meteen gebeuren. Stel jee voor dat ze een cordon rond Pim Fortuyn hadden gelegd, of nu rond Geert Wilders. Nederland zou te klein zijn, denk ik.
Maar hier kan dat allemaal, ondanks velen het er niet mee eens zijn.
Gisteren zei een CD&V gemeenteraadslid nog dat hij dat absoluut ondemocratisch vond. Maar dat zei hij tegen mij, ik vraag mij af wanneer ze hun stem eens gaan laten horen in het parlement of in de senaat.

Gepost door: Janice | 28-06-07

@Janice: "Hmmm, het paleis bestormen...geen slecht idee om mee te beginnen."

Ja, nu dat onze ouwe koning ook nog eens kreupel is zoude't wel durven hé... foei!

Gepost door: Louis Sacoche | 28-06-07

VLAMINGEN KOM OP STRAAT !
zo kan het niet verder, weg met die poco zakkenvullers en nestbevuilers.

Gepost door: fee | 28-06-07

Allé, Louis Sacoche kan grappig zijn ook. 'k Zal den taaie dan pakken, ok?
De gevallen koning mag voor mijn part zijn 'term' nog uitdoen.

Gepost door: Janice | 28-06-07

SIMPEL EN BRAAF is een prototype van de Vlaming...veel te simpel om te kiezen en een oordeel te vormen...en ,vooral, simpel gehouden door de machtshebbers...en wat heeft Thailand daar nu weer mee te maken ??? ..dat land is tegenwoordig erg populair geworden ...maar onze simpele heeft een punt ..."als het gezond van Vlaanderen moest komen ...zaten we nu flink in de shit"...
Inderdaad... behalve VB kiezers is er van gezond verstand in Vlaanderen niet veel te bespeuren...VB moet niet alleen strijd voeren tegen de rode maffia , corrupt blauw , afgeroomd geel en efteling partijtjes die zich verkopen aan de meest biedende... maar ook tegen de vooroordelen en laksheid van al die vlaamse sukkeltjes ,de seuten de slaafjes die het wanbeleid van dit land mogelijk maken en die hun zakken nog steeds op bevel leegschudden ten voordele en uit (gedwongen) solidariteit voor de waalse broeders en zusters en die als dankbetoon de Vlamingen een stamp onder hun Vlaamse kont geven....en daarna eens goed kunnen lachen

Gepost door: Rene | 29-06-07

De commentaren zijn gesloten.