01-07-07

Redouan Siddiki

Ik was van plan om iets te schrijven over de schandalige uitspraak van de rechter in verband met wat men in de media noemt, 'het busincident'. Een moord waarbij de Marokkaanse moordenaar zo goed als vrijgesproken werd.
2 jaar i.p.v. 5 omdat het slachtoffer het zogezegd zelf had uitgelokt .
Rechters begrijpen niet dat die gasten het nu net zélf altijd uitlokken en altijd op zoek zijn naar rellen waarbij ze hun kickbox-deskundigheid eens eventjes in de praktijk kunnen omzetten.
Het toppunt is dat het parket nu in beroep gaat, want bij 'uitlokking' mag niet meer dan 3 maanden gevangenisstraf staan. Met andere woorden, hij zal net als zijn kompanen binnenkort terug op straat lopen...tot hij weer een nieuw slachtoffer vindt die het 'uitlokt' om gedood te worden.

Luc Van Balberghe schreef er een artikel over dat u zeker moet lezen:

Redouan Siddiki is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel en een boete van 550 euro, plus hoge schadevergoedingen aan de famillie en de werkgever van zijn slachtoffer. De maximumstraf die hij had kunnen krijgen was 5 jaar. In praktijk is hij vandaag ongeveer vrij.

KLIK HIER OM VERDER TE LEZEN

01:44 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Van Themsche Gaat Van Themsche nu ook vrijgesproken worden omdat de allochtonen door hun massale aanwezigheid en provocerend gedrag het zelf uitgelokt hebben?

Gepost door: Jef | 01-07-07

Neen Jef! Want zoals u weet is hvt geen allochtoon! Dan kan er van "uitlokking" geen sprake zijn. Enkel een minderheid kan "uitgelokt"
worden.

Gepost door: carl | 01-07-07

dan moeten we enkel nog een 10tal jaar wachten en zijn wij zelf wel in de minderheid. Dus er staan ons nog goei momenten te wachten, eens we in de minderheid gaan zijn.
Problemen lossen zich dus vanzelf op.

Gepost door: jef2 | 01-07-07

GEEN WOORDEN VOOR op het web van Jurgen... onder "Vakbonden dreigen ,pak ze aan" posting van een zekere Bruine rat alias Mind ,simpel enz enz......30 juni 19u15........."en die oude spast zit toch onder de grond en onze manne...zitten binnenkort weer op de bus " dat heet bij Jurgen "vrije meningsuiting"...enerzijds geeft hij "een Ode aan het slachtoffer.....en anderzijds ziet hij geen graten in het publiceren van dergelijk (de naam bestaat nog niet) teksten........het geeft wel een beeld wat er in het hoofd speelt van die grondplakkers...en dat vonnis ??? was dat een vonnis ? ,ik zou eerder zeggen een aanmoediging of heeft de rechter misschien ook al schrik gekregen van die troep bavianen !!!!

dus beste mensen als ge nog eens den tram of bus neemt en er stapt dergelijk tuig op ,en ze maken zoals gewoonlijk kabaal ....maak je vlug uit de voeten druk desnoods op de alarmknop maar maak dat je weg komt....zie je in hun richting dan heet dat "provoceren" draai je hoofd in de andere richting ...das helemaal ontoelaatbaar,want dan doe je zo precies " of je hebt geen affaire mee...dat heet ook provoceren...om maar niet te spreken als je toevallig "een scheet" laat in de nabijheid van een groepje bruine helden...dan ligt je binnen de korste keren op het kerkhof...en de rechter zou begrip tonen zelfs verontwaardigd zijn omwille van "die scheet" want dat is "pure" provocatie...en nog onbeleefd ook !!!

Gepost door: Rene | 01-07-07

Zuid Afrika En een meerderheid kan niet gediscrimineerd worden door een minderheid, zei het CGKR eens. De apartheid was dus niet onwettelijk.

Nogmaals over Glasgow: er zaten 3 personen in de jeep! Terwijl één ntl genoeg was! Twee mensen offeren zich dus totaal nutteloos op! Of toch niet: zoals gewoonlijk zullen ze proper ondergoed aangehad hebben, zodat ze onmiddellijk aan hun grote opdracht konden beginnen: het ontmaagden van de beloofde 72 deernen. Dat Frank daarvan nog geen foto's heeft op zijn pornosite! Discriminatie van moslims noem ik dat.

Gepost door: Jef | 01-07-07

Bruine ratten net terug van een bezoekje aan de site van J.Verstrepen. Man man, het is werkelijk erg, ik weet niet wat ik er moet van denken. Posten die wieten daar voor de grap of menen die alles wat je daar kunt lezen. ik ben voor vrije meningsuiting maar ik ben ook voor fatsoen en respect voor de ander. Er schrijft er daar ene onder de naam Bruine Rat de verwerpelijkste vuiligheid en dat kan allemaal. Wat er geschreven staat omtrent Guido De Moor durf ik zelfs niet te herhalen (zie Rene eerder op deze reactie 's). Die mensen (familie De Moor) gaan volgens mij door een hel. Ik wil mevrouw en de dochter van Guido en zijn familie mijn oprechte medeleven betuigen in deze zwarte dagen. Het is werkelijk een schande hoe deze brave mensen beproefd worden door schaamteloze leeglopers. Hierbij wil ik iedereen oproepen Guido De Moor en wat hem is aangedaan niet te vergeten.

Gepost door: fee | 02-07-07

Artsen Niet te geloven: 2 vd verdachten in de UK zouden artsen zijn, werkzaam in britse ziekenhuizen! Moslims plegen aanslagen omwille van hun kansarmoede, maken de bruine rattenvangers ons wijs! En vluchtelingen zijn wanhopige asielzoekers, terwijl ze al door 10 veilige landen getrokken zijn om hier te geraken, of terwijl ze weigeren om bij ons of in Frankrijk asiel aan te vragen, omdat ze per se in Engeland willen zijn. Gisteren nog gehoord op BBC: jaarlijks gaan 400,000 (vierhonderdduizend) britse Paki's op vakantie in hun eigen land, waar ze met doodsangst uit gevlucht zijn! Nu den Tony geen premier meer is, durft hij ook zijn mond opentrekken als het over de moslims gaat heb ik gehoord. Dat ze 'geen godsdienstvrijheid genoeg hebben' noemt hij larie, en voor hun linkse collaborateurs had hij ook een veeg uit de pan over. Als Cherie Booth, zijn ultralinks wijf dat maar niet gehoord heeft, of hij kan weer een weekje op de gang slapen.

Wat heeft links goed geleerd van hun grote voorbeeld Goebbels! Het zijn dgl grove leugens die hun langzaam maar zeker de das omdoen.

Gepost door: Jef | 02-07-07

Simpel Die topic komt (zoals steeds) te vroeg vermits het proces nog niet afgelopen is. Bovendien verkies ik toch nog altijd door iemand geoordeeld/veroordeeld te worden die rechten heeft gestudeerd, waarbij zowel de rechten van het slachtoffer alsook van de dader worden gerespecteerd. Dat betrokkenen achteraf de ganse rechtsmogelijkheden (beroep, cassatie enz) wensen te benutten is een grondwettelijk recht en geldt voor iedereen. Het VB zelf heeft zo haar veroordeling voor racisme vierenhalf jaar weten te rekken.

Gepost door: simpele kiezer | 02-07-07

@ simpel: een beleefde versie van het streepforum?
Wat bedoel je met "zoals steeds"?
Kan je me misschien duidelijk maken wat de rechten van het slachtoffer in deze zaak zijn? Bestaan die nog wel? Of heb je het over de nabestaanden van het slachtoffer? Kies je woorden aub wat zorgvuldiger.
Er ligt een wereld van verschil (geen straf van drie maanden) tussen dood en levend.
Door wie jij wil veroordeeld worden, interesseert me geen zak, maar de meesten die recht in hun schoenen staan zouden kiezen voor een rechtbank die slechts milde straffen uitdeelt, of ken je een veroordeelde die vindt dat hij te weinig kreeg?
Het laatste zinnetje doet je de das om: "het proces rekken"
Enig idee waarom zelfs milde straffen niet aanvaard worden en men inderdaad alle rechtsmiddelen wil gaan benutten? Allemaal voor dat strafblad? Het is een moeilijke vraag...
Laat het bezinken!

Gepost door: niet simpel | 02-07-07

Bovendien geloof ik niet dat de 'simpele' een vaste lezer is bij Luc Van Balberghe...

En 'te vroeg'? Misschien wat beter het nieuws volgen, simpele, dan ben je niet 'telaat' zoals met je oordeel over het Vlaams Blok.
Het is helemaal iets anders wanneer het parket in beroep gaat, of wanneer een rechter zich onbevoegd verklaart omdat het volgens hem om een politieke afrekening gaat.

Gepost door: Janice | 02-07-07

Hallo? Het proces is nog niet afgelopen "plus hoge schadevergoedingen aan de familie en de werkgever van zijn slachtoffer"

Dat stukje heeft blijkbaar iedereen over het hoofd gezien. Laat'm werken, dan kan hij tenminste die schadevergoeding nog bijeen schrapen anders hebben de nabestaanden helemaal niks.

Ps: ik herhaal: het proces is nog niet afgelopen.

Ps Janice: Van Balberghe is niet aan mij besteed. Dat ding waar waarin "hij de allochtone gemeenschap vergeleek met rode bosmieren die best met een bunzenbrander vernietigd konden worden" ligt nog op mijn maag

Gepost door: simpele kiezer | 02-07-07

De hele zaak is inderdaad nog niet afgelopen...er is nog steeds de vage hoop dat het Beroep anders oordeelt en RS er deftig wordt aangepakt.

Ps. Hoe kan iemands "mening", die bovendien gefundeerd is, nu op jouw maag liggen? Het zou je een beetje op weg helpen om de vele commentaren bij dit artikel eens te lezen...

Je bent inderdaad SIMPEL als je denkt dat de nabestaanden daar ooit één rotte euro van gaan zien. Daarbij gezien het feit dat zij hun vader en echtgenoot krijt zijn, dat valt met geen geld goed te maken.
Of maw: voor hoeveel € mag men jouw vader komen doodstampen, als hij wat rust wil? Plak er gerust een bedrag op!

Nadenken simpele kiezer! (en doe dit met je hoofd en niet vanuit je maag)

Gepost door: niet simpel | 02-07-07

Congo In den tijd vd kolonisatie van Congo werden blanken steeds in fout gesteld door de plaatselijke zwarte politie, ook bij een verkeersongeluk waarbij zij niet in de fout waren. Reden: als de blanken er niet waren geweest, was er ook geen ongeluk gebeurd.

Prachtige regel, die wij hier ook moeten toepassen op de moslims. Apartheid moet de regel worden, en niet alleen in die domeinen die ZIJ zo graag willen. Multicultureel betekent niet alleen: wij frieten, zij couscous.

Gepost door: Jef | 02-07-07

We moeten er wat aan doeng! @niet simpel

Stel dan eens wat alternatieven voor. Wees creatief!

Wat gaan we met die kerel doen? Justitie is niet aan hem besteed want wij kennen al de ware toedracht. Ons moeten ze niks meer wijsmaken.

Een paar suggesties:
1) we halen hem uit den bak en knopen hem op op de Grote Markt
2) we kloppen'm dood, doorzeven hem 47 keer met de kalashnikov van de bomma, hangen de vuile was buiten van zijn ganse familie
3) we gaan'm kielhalen op de Flandria XXIII op't Scheld ter hoogte van 't Steen
4) we pakken eerst zijn advocaten en rechters, want 't wordt tijd dat die eens 'naar de stem van het volk luisteren'
5) we kloppen zijn moeke af, zijn vake, zijn dikke zus en zijn demente broer, en als dat allemaal gebeurd is, laten we de militanten van het VeeBee erop los, die weten wel wat ze moeten doeng
6) we radbraken hem en hijsen 'm op aan een rad op het vroegere Galgenvelt (park van d'Harmonie in Berchem)
7) -vul hier uw wens in-

Gepost door: simpele ziel | 02-07-07

Het proces is nog niet afgelopen, nee. Er werd beroep aangetekend omdat er gevonden werd dat hij... te licht was gestraft. Die stoute mijnheer De Moor had hem toch uitgelokt zeker.

Dankzij gevallen als dit denk ik terug na of de doodstraf toch niet wenselijk is, alhoewel ik er altijd tegenstander ben van geweest. Het is dat het gerecht er maar keer op keer weer niet in slaagt om nog maar een indruk van rechtvaardigheid te creëren.

Gepost door: Antichrist | 03-07-07

De hoge schadevergoeding aan de nabestaanden hebben we vergeten zegt de simpele.

Wat een idiote opmerking, want een kei kan je het vel niet afstropen. De nabestaanden zullen inderdaad wel een vergoeding krijgen, maar die wordt betaald (of voorgeschoten) door de gemeenschap.
Geld dat hij moet terugbetalen wanneer hij over geld beschikt. Maar over zoveel geld zal hij nooit beschikken, ook niet wanneer hioj ooit zou aan werken, dus betalen wij het allemaal.

Weet je wat al een goed begin zou zijn? Dat men die gastjes verbiedt om nog aan gevechtsporten te doen. De kickboxclubs zitten vol van die mannekes die het op straat uitproberen bij iedereen die hen in de weg loopt.

Gepost door: Janice | 03-07-07

De simpele vraagt een paar suggesties en geeft vervolgens een paar onnozele oplossingen terwijl het vrij eenvoudig kan zijn.

STUUR HEM EN ZIJN HELE FAMILIE TERUG NAAR HUIS!

Maar dat kan niet! En waarom niet? Waarom is Onckelinx naar Marokko geweest om te vragen of de 'zware' gevallen naar Marokko mochten gestuurd worden om hun straf daar uit te zitten?

Omdat hij 'geen zwaar geval' is. Daarom kwam hij voor de strafrechter in de correctionele rechtbank en niet voor het Hof van assisen.

Gepost door: Janice | 03-07-07

Da´s inderdaad de reden ja...hij is geen zwaar geval, maar de simpele wil ook geen prijs geven voor zijn broer, zus, moeder of vader.
Maw hij kan het betalen, dus een kaviaarsos?
Nu vraagt hij om originele strafmaatregelen, terwijl het merendeel van de brave mensen gewoon probeert om uit de miserie te blijven en niet tegen zo´n krapuul zijn schoen te lopen.
Laat de straffen voor wat ze zijn en pas ze toe, schaf die wet Lejeune af en erken de feiten verdomme!
We zijn dat slachtoffer-dader-spelletje nu wel echt kotsbeu!

Gepost door: ikke | 03-07-07

Doodstraf Antichrist, ik was vroeger ook de ene dag voor de doodstraf, de andere dag tegen. Tot ik ontdekte dat er een elegante tussenweg bestaat: de uitgelokte zelfmoord. Is al diverse malen gebeurd, het staat er ntl niet met zoveel woorden bij in de krant, maar men kan het vermoeden. Denk bv aan de RAF-leden, die collectief zelfmoord pleegden in de gevangenis, denk aan Dr Death in de UK, die tientallen ouderen ombracht: zijn gevangenisregime werd 'verstrengd', een paar dagen later pleegde hij zelfmoord. Denk aan de 'Brummi'-moordenaar in Duitsland, die gisteren zelfmoord pleegde in het gevang. Hij zat voor een aantal moorden op prostituees.

Alle zware gevallen een soort "zelfmoordpakket' meegeven in hun cel lijkt mij een betaalbare oplossing.

En voor moslims lijkt mij het deporteren van hun ganse familie idd een goed alternatief. Een soort gezinshereniging in hun vaderland dus, daar kan niemand tegen zijn. Alle redenen zijn goed om ze buiten te zetten.

Gepost door: Jef | 03-07-07

De commentaren zijn gesloten.