05-07-07

Renteloos lenen

Bilaa-riba (renteloos lenen) – Klik hier
O jullie die geloven, vreest Allah en geeft op wat er (van het vragen) van rente overblijft, als jullie gelovigen zijn. En wanneer jullie dit niet doen, weest dan op de hoogte van de oorlog van Allah en Zijn Boodschapper. (2:278)

Vrome moslims stuiten op gewetensbezwaren bij het afsluiten van een hypotheek. Volgens de wetten (sjaria) van de Koran is zowel rente ontvangen als betalen verboden (haram). Sommige moslims blijven om die reden een woning huren. De Belastingdienst heeft een voorstel voor een zogenaamde halal-hypotheek, een constructie die het afsluiten van een hypotheek mogelijk maakt voor streng gelovige moslims, afgewezen. Het valt dus wat tegen voor moslims in Nederland die van plan waren een halal-hypotheek (zonder rente) af te sluiten.

Bibaa-Riba Islamic Finance uit Leiden (zie link hierboven) had er nog wel iets op gevonden. Wanneer een potentiële koper van een huis een halal-hypotheek afsluit, koopt eerst de bank de woning aan een hoger bedrag (+ rente) en verkoopt ze dan aan de nieuwe eigenaar die dan geen rente, maar een meerwaarde betaald. Deze wisseltruc noemen zij dan een ‘winstopslag’. En de moslim kan dan heel halal maandelijks afbetalen aan de bank. Nu vonden ze het wel haram om rente te betalen, maar ze zagen er geen graten in om de renteaftrek héél halal te vinden, maar dat vond de Nederlandse belastingsdienst dan weer niet erg haram… en het ging dus niet door.

Ondertussen zoekt Bilaa-riba en ook sommige Nederlandse en Belgische banken naar andere mogelijkheden. Maar simpel is het niet om een halal-hypotheek (met renteaftrek) te verstrekken. Bovendien mag ook op het geld dat ze lenen nooit rente zijn geheven. BR>
Niet getreurd, ‘in het kader van de godsdienstvrijheid’ zal het ongetwijgfeld binnenkort in orde komen. Heel Europa wordt toch ‘halal’?

Bibaa-riba is er in elk geval gerust in, want ze schrijven:

Financiële omstandigheden kunnen veranderen; Islamitische principes nooit!

20:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Tv Hoezo, islamitische principes veranderen nooit? Ik zal er eens drie opnoemen die wél veranderd zijn zie:

1. De koran verbiedt het afbeelden van mensen en dieren, toch kijkt iedere moslim tv. Dat Mo van Mekka dàt niet voorzien heeft!

2. De koran zegt ergens dat een moslim, als hij zich begeeft in ongelovig land, zich moet aanpassen aan de plaatselijke gebruiken. Ze doen net het omgekeerde: ze willen dat de gastheer zich aanpast aan hun superieure sekte.

3. In de koran staat nergens dat kopvodden verplicht zijn. Toch doen ze niets liever dan ermee provoceren in hun gastlanden, zelfs met de burka, wat al helemaal niet in de koran staat.

Zulke zaken maken de sekte gehaat, maar ze hebben ntl niets liever, want dan kunnen ze het slachtoffer uithangen en een bommetje uitproberen.

Gepost door: Jef | 05-07-07

Punt 2 klopt niet helemaal, Jef. Er staat dat ze zich moeten aanpassen om vertrouwen te winnen zolang ze in de minderheid zijn...
Maar het is de plicht van elke moslim om waar ook ter wereld iedereen in het huis van Allah te brengen. Daarom zeggen ze ook 'vrede in het huis van Allah'. Ze verstaan dus onder het woord 'vrede' helemaal iets anders dan wij.

Bovendien staat er ook nog dat er nooit meer een ongelovige kan heersen waar ooit de islam regeerde. Dat is dan ook de reden dat Spanje een doelwit is. Zelfs Osama verbleef er een hele tijd.
En het is zeker het geval met Israël dat vroeger onder Ottomaans bestuur stond.

Gepost door: Janice | 06-07-07

"Wie islamitische natie aanvalt, moet prijs betalen" Ik schreef nog maar net over punt 2 en wat lees ik in Knack?

"Wie islamitische natie aanvalt, moet prijs betalen" (Ze voelen zich natuurlijk nogal rap aangevallen, want het is niet vanwege Irak dat ze zo gewelddadig zijn, maar Irak is het gevolg van vele provocaties en de aanval op de VS)
05/07/2007 16:53

Topterrorist Ayman al-Zawahiri heeft in een nieuwe videoboodschap moslims opgeroepen een "heilige oorlog" te voeren en wereldwijd aanslagen te plegen op westerse doelwitten.

Zawahiri, na Osama bin Laden de nummer twee van het internationale terreurnetwerk al-Qaeda, benadrukt in de 90 minuten durende video dat elke moslim de plicht heeft een heilige oorlog of Jihad te voeren en dat die boodschap vooral gericht is tot "bevelhebbers van de mujahedien".

"De strijd tegen corrupte en corrumperende regimes bestaat uit twee fasen", aldus Zawahiri. "Op korte termijn moeten de belangen van de kruisvaarders en de joden worden geschonden". "Iedereen die de (islamitische) natie heeft aangevallen, moet de prijs betalen. Dat moet zowel in onze landen als in hun gebieden en in Irak, Palestina, Afghanistan en Somalië en overal waar we hun doelwitten kunnen treffen."

"Denk aan religie"

Zawahiri roept ook de Palestijnse beweging Fatah van president Mahmoud Abbas op om de gevechten tegen het rivaliserende Hamas te stoppen. "Denk aan uw religie, uw islam, uw eer en uw Arabische identiteit", klinkt het.

Het gaat om de achtste boodschap van Zawahiri dit jaar, aldus IntelCenter, een Amerikaanse onderzoeksinstelling.

Bron: Belga

Gepost door: Janice | 06-07-07

onvoltooid verleden tijd In 1977 denk ik had ik de kans om uit de hand een
woning te kopen.Was toen 6 jaar getrouwd en werkte onafgebroken van mijn 17.Ging aankloppen bij de
kredietbank en kreeg te horen dat ik de beschrijvings kosten in de hand moest hebben.Omdat ik de centen niet had ging de koop niet door,ondertussen was het land al ettelijke jaren aan het vollopen met immogranten. Zij kregen wel
geld om heel borgerhout, de helft van brussel op te kopen.Werken bij een baas was niet nodig.Ze werden overal wegwijs gemaakt om
zeer voordelige leningen af te sluiten,zo werden
er speciale voorzieningen opgericht zoals de "kleine land eigendom". waar ze konden lenen aan 3% terwijl de modale Vlaming 12% mocht ophoesten.
Toen waren de stinkers van de cvp baas,altijd op hun buik gelegen voor de vreemdelingen. Dat was
vooral ook opmerkelijk in het katholiek onderwijs,
gemengde klassen,alle christelijke kentekens moesten verdwijnen. Met speciale dank aan kardinaal kaneel.

Gepost door: gilbert | 07-07-07

Waarom vallen jullie de Islam altijd zo aan ik snap niet waarom jullie de islam altijd zo aanvallen. Er zijn zoveel moslims die jullie met rust laten waarom laten jullie hen dan ook niet met rust. Als iedereen elkaar een beetje respect gaf zou er niet zo hoeven te worden gesproken en dit allemaal als reactie op een lening aan 0%. Dit zou zowel goed zijn voor moslims als voor niet moslims dus waarom ineens die kritiek op de islam?????

Gepost door: Riet | 30-09-07

Met rust laten staat niet in hun woordenboek, laat staan dat ze het woord respect kennen.
Het is gewoon een bende krapuul dat aan de macht wil komen en meer moet je daar niet achter zoeken.
En René zolang je ginder zit heb je hier weinig uitstaans. Zit. Lig. Braaf.

Gepost door: RR | 30-09-07

Raar dat er dan zoveel Belgen zich bekeren tot een geloof dat zo slecht zou zijn!

Gepost door: Riet | 30-09-07

Gratis nu voor iedereen Gratis CreditCard voor iedereen nu mogelijk.
Zie www.gratiscreditcard.eu

Gepost door: Jan | 19-12-07

Wij laten ze toch met rust in de moslimlanden??
Het zijn zij die ons niet met rust laten door naar hier te komen.

Gepost door: Janice | 19-12-07

Zeg Jan, ga jij hier een beetje reclame maken met je creditcards onder elke moslimreactie??

Het zijn niet de kosten op de creditrcards die hen storen, maar de rente die ze, (volgens hun geloof) niet mogen betalen.

Je zou je vooraleer je een hypotheek afsluit al voor minder tot moslim bekeren, hé Riet?

Gepost door: Janice | 19-12-07

Seg Janice,
Ik ben Belg, mijn 2 ouders zijn Belg. Maar ik kom dus van hier waarom val je mij dan aan.
En ik zou ni zozeer zeggen da ze ginder me rust gelaten worden er is daar toch wel veel oorlog. En nog iets jullie hebben zelf de meerderheid vroeger naar hier gehaald om in de mijnen te werken. Dan moet je nu ni zagen da ze hun familie ook na hier brengen.

Grappig van die hypotheek trouwens! Wel raar toch dat de renteloze lening nog niet bestaat maar dat het grootste aantal bekeerlingen van Belgische oorsprong zich tot de Islam bekeert.

Gepost door: Riet | 17-01-08

Eerst en vooral, Onwetendheid heerst hier! Jullie zouden jullie moeten schamen!! De moslims worden nergens met rust gelaten. In Irak waren er zogezegd nucleaire wapens en een dictator dat daar regeerde. In Afganistan waren ze op zoek naar Bin Laden. En noem maar op... Als de moslims toch altijd slecht waren, dan was het mss zo van in het begin. Maar dan moesten jullie hen niet gebruiken voor JULLIE EGOISTISCHE DOELEINDEN. Zoals de Tchetchenen en Afghanen steunen omdat de "brave" Amerikanen de oorlog nooit aan konden tegen Rusland en ze Rusland sowieso wilden kraken. En Irak steunen door ze ook wapens en bommen te geven zodat ze Iran konden verslaan... Wie is er hier een hypocriet en steunt er oorlog en haat vrede??? Het zijn toch wel de Amerikanen en de ezels als jullie die ofterwel heeeeeeeeeeel onwetend zijn en geen tv hebben of anders gewoon dom zijn:-)

Met zeer vriendelijke groeten,

Bertje

Gepost door: Bertolli | 03-05-08

Hadden die Tchetchenen, Afghanen en Iraki's niet het recht om die amerikaanse hulp te weigeren dan?

Gepost door: Observer | 03-05-08

Dat 'wij' ze naar hier gehaald hebben is ook zo'n fabeltje.
Weet je waarom ze naar hier gehaald werden? Een ruilhandel door de rijke Franstalige bourgeoisie. Marokkaanse grondstoffen voor werklozen uit Marokko. En omdat de 'Sale Flamand' te duur werd voor de Franstalige meesters, werden zij vervangen door buitenlandse werknemers.
Maar ik wil er meteen aan toevoegen dat de eerste generatie weinig of niet in de criminaliteitscijfers voorkwamen, want zij kwamen hier inderdaad werken in de Waalse staalfabrieken en mijnen. Wat erna kwam, wat niet gevraagd werd of erger nog, wat hier geboren werd maakt ons het leven zuur.

En dat er zoveel zich bekeren tot de islam? Of het er nu echt 'zoveel' zijn, betwijfel ik, maar anders waren die ofwel naar de Getuigen van Jehova getrokken, of ze waren zoals tijdens de hippytijd één of andere Goeroe nagelopen of tot een andere sekte toegetreden. Mafkezen heb je altijd en overal.

En RR, respect moet je verdienen, dat kan je niet zomaar eisen!

Gepost door: Janice | 04-05-08

De commentaren zijn gesloten.