18-07-07

Protestzangers van nu.

Engels is de taal in de VS en Nederlands is de taal in Vlaanderen.

KLIK HIER

02:25 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

English Dear Janice, that's to the point

Gepost door: filips | 18-07-07

press one for english Voor wanneer een Vlaamse bard die een swingend nummerke maakt van : In Vlaanderen Vlaams,in Spaanderen Spaans en op Sintanneke mosselen !
Weeral een beetje meer jaloers op het natie-gevoel in vele landen,dat ons hier nog steeds onmogelijk wordt gemaakt.

Gepost door: ruzgar | 18-07-07

Latino's Als de naieve amerikanen vinden dat Turkije bij de EU moet, eis ik dat Mexico de 51e US staat wordt. Het zijn buren en geen moslims, dus waarom niet? Dat ze dan ook maar de problemen oplossen, zoals ze dat van ons verwachten.

Of zoals de bekendste baby-face van Vlaanderen (Bertje) in zijn dagboekje schrijft: als wij rijken op vakantie mogen gaan in de arme zuiderse landen, waarom mogen de arme zuiderlingen dan op hun beurt niet hier komen wonen? Een weekje vakantie in Turkije is voor Bertje hetzelfde als hier mede onze toekomst komen bepalen, op onze kosten leven, en een apartheidsregime nastreven. Niet te verwonderen dat VU-ers hun lidkaart voor z'n pa zijne neus kwamen kapotscheuren omwille van de 'linkse rat' die zijn zoon was.

Gepost door: Jef | 18-07-07

bertje den bleiter @jef :Niet te verwonderen dat VU-ers hun lidkaart voor z'n pa zijne neus kwamen kapotscheuren omwille van de 'linkse rat' die zijn zoon was.

Hij heeft het wel van zijn ouwe heer geleerd, de pa was ook niet vies van enig opportunisme,hij heeft ook veel ondertekend dat nooit had gemogen,zijn buit was anders ook omvangrijk genoeg

Jef

Gepost door: lowieke staal | 20-07-07

Houdt Vic Anciaux niet een lukratief postje bij het cgkr warm voor het zoontje?

Gepost door: toon | 20-07-07

Engels 1ste taal in de EU Voor het gemak stel ik voor dat iedereen in de landen van de Europese Unie als eerste landstaal het Engels onder de knie krijgt. De locale taal of de talen van nieuwe immigranten (Catalaans, Baskisch, Frans, Fries, Hollands, Limburgs, Berbers, Russisch, Georgisch, Aaantwaarps enz...) wordt voor elke lidstaat de 2de taal. Noem het maar huis- tuin en keukentaal.

Resultaat: Geen taalverwarring meer in de EU en zelfs niet meer in België met zijn 200 nationaliteiten, iedereen happy! De eigen moeder- en cultuurtaal kan blijvend gebezigd, zij het op locaal vlak, en toch kunnen honderden miljoenen Europeanen (en daarbuiten met elkaar moeiteloos communiceren.

Een utopie? Engels is al jaren dè communicatietaal bij uitstek op het internet, het leger, PC-programmatie, in de luchtvaart, in de handel enz.

Gepost door: thePiano | 21-07-07

zou de piano dat alleen gevonden hebben?

Gepost door: jos | 21-07-07

wereldtaal Engels geen slecht voorstel van de piano. als wij op reis zijn, ik en mijn vrouwtje, praten wij ook engels, daar mee kom je overal goed weg. het zou zoveel makkelijker zijn als overal, net zoals met de euro als betaalmiddel, iedereen dezelfde taal sprak. blaft een hond in Afrika niet hetzelfde geblaf in Vlaanderen? waf waf.

Gepost door: fee | 22-07-07

Vlaanderen heeft al bastaards genoeg, in het buitenland isEngels Ok, maar hier spreken wij Vlaams,en ik wil dat mijn nazaten dat ook nog kunnen, laat den Hugo maar berbers praten tegen zijn Georgische vriendjes, het zal mij een zorg wezen
De verengelsing zie je al op de ramen van de KMO's 'sales ' inplaats van solden' enz....afvoeren

Gepost door: lowieke staal | 22-07-07

What a seikerth thoos peiano!
joe onderstand ?

Gepost door: Bieke | 22-07-07

Het nieuwe belgische volkslied
"Allons enfants de la patrie
Le jour de boire est arrivé...

Hoe is dat in 't engels piano?

Gepost door: Yves | 22-07-07

Prachtig vind ik dat. Leterme verwart het Belgisch volkslied met het Franse volkslied.
Hilarisch gewoon!

Gepost door: Janice | 23-07-07

26 doden Dat zelfs Poolse buschauffeurs die internationale reizen in west-europa ondernemen alleen pools en russisch spreken, hebben we kunnen zien bij het ongeluk in Grenoble.

Gepost door: Jef | 23-07-07

De commentaren zijn gesloten.