24-07-07

Aanpassen of opkrassen.

225px-Hamid_Karzai_2006-09-26

1st President of the Islamic Republic of Afghanistan

Vorige maand zei een boze Afghaanse president Karzaai dat hij de VN-soldaten beu was, omdat ze zich niet aanpasten en de gebruiken en cultuur van het Westen meebrachten naar een moslimland. Dat kon hij niet langer tolereren, zei hij, het was aanpassen op opkrassen. (Daar hebben ze blijkbaar geen last van het CGKR)

Dergelijke scènes deden zich al eerder voor in Koeweit. Toen de Amerikanen in Koeweit gingen vechten om hen te bevrijden van de moordende Irakezen in 1991 wilden de Koeweitenaars dat de Amerikaanse vrouwelijke militairen gesluierd zouden vechten voor hen. Stel je voor zeg…. Gelukkig hebben de vrouwelijke militairen dat geweigerd en steunde de legerleiding hen daarin.

Vandaag staat er in de ‘De Gentenaar’ een klein artikeltje over VN-soldaten. Deze keer zijn het Marokkaanse VN-Blauwhelmen die in de ivoorkust beschuldigd worden van kindermisbruik. Een intern onderzoek heeft gevallen seksueel misbruik van minderjarige meisjes aan het licht gebracht. Het hele contingent van meer dan 700 soldaten is geschorst, schrijft de krant.

Misschien hebben ze die dan liever in Afghanistan?

15:39 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Karzai Die Karzai is nog de kwaadste niet vind ik. Hij moet zijn volk te vriend zien te houden, want hijzelf kan in feite alleen vrij rondlopen in zijn persoonlijke amerikaanse tank.

En van die vechtende amerikaanse vrouwelijke soldaten moet ge u niet te veel voorstellen, Janice, ik persoonlijk heb er nog nooit één gezien op tv, en van de 3928 gesneuvelde coalitietroepen zijn er welgeteld 84 vrouwen of 2,14%.

En van die Marokkaanse Blauwhelmen, zoiets was ntl te verwachten. Trouwens, dat etiket 'minderjarig', is dat volgens ONZE normen (18) of volgens afrikaanse en islamitische normen (een jaar of 13?)

Gepost door: Jef | 24-07-07

EU + Hamas + Vaticaan Wat hebben de EU, Hamas, en het Vaticaan in hemelsnaam gemeen? Welnu, hun felicitaties aan het adres van Erdogan. De Heilige Stoel kan niet wachten tot een zuiver islamitische staat een leidende rol gaat spelen in de EU:

VATICAAN BEGROET VERKIEZINGSOVERWINNING TURKSE PREMIER
maandag 23 juli 2007


--------------------------------------------------------------------------------

VATICAAN (Kerknet/EarthTimes) – Het Vaticaan begroet de verkiezingsoverwinning van de AKP-partij van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Kardinaal Sergio Sebastiani noemt de verkiezingsuitslag in de Italiaanse krant ‘Corriere della Sera’ “het beste resultaat voor Europa en de christelijke Kerken”. Hij roept in het interview ook op de onderhandelingen over de Turkse toetreding tot de Europese Unie te hervatten.
Kardinaal Sebastiani was tien jaar lang pauselijk nuntius in Turkije. De AKP-partij voor Rechtvaardigheid en Vooruitgang behaalde gisteren bij de verkiezingen bijna 46 procent van de uitgebrachte stemmen. Volgens Sebastiani stelt de verkiezing de Turkse premier in staat een eenpartijregering te vormen en zijn hervormingen door te zetten. Tegelijk is de AKP echter niet in staat het seculiere karakter van de Turkse staat ongedaan te maken.

Gepost door: Jef | 24-07-07

Karzaai noemen ze ginder inderdaad 'de Amerikaan'. Hij moet dus wel af en toe zoiets laten horen om zijn achterban tevreden te stellen.

In Marokko is men net als hier minderjarig onder de 18 jaar. Dus zullen die Blauwhelmen wel gestraft worden.

Indien ze hier hadden gewoond waren ze er waarschijnlijk, of nee, zeker, gemakkelijker vanaf gekomen.

Gepost door: Janice | 24-07-07

15 jaar Toch was tot in 2004 de huwbare leeftijd voor meisjes er 15 jaar. Het werd 18 op aandringen vd feministen, zeer tot ongenoegen vd échte moslims, want volgens hen is een meisje huwbaar als door een raad van wijzen werd besloten dat ze psychisch volwassen genoeg is. Ook in zwart Afrika en zeker in Indie is de min leeftijd ver onder de 18 volgens mij. Ik zoek het nog wel eens op.

Gepost door: Jef | 25-07-07

Denemarken Asmaa Abdol-Hamid, een groene politieker in Denemarken, heeft opgeroepen om terreuraanslagen te plegen tegen deense soldaten in Irak. Een mooier voorbeeld van "aanpassen of opkrassen' is nauwelijks denkbaar. Het wicht kwam 12 jaar geleden naar Denemarken onder het mom van politiek vluchteling, weigert haar kopvod af te leggen, en weigert mannen een hand te geven. En nu dus dit. Wat doen we daarmee?

Gepost door: Jef | 25-07-07

Athene Nog zo'n mooi voorbeeld van islamitische provocatie dat blijkbaar niemand opgevallen is, maar ik heb het toevallig wel gezien: Toen Kim Gevaert de 100 m liep in Athene enkele weken terug, liep er een moslima mee, in ...lange broek en met kopvod! En ze ging nog bijna even snel als kim ook! Nu heb ik niets tegen experimenteren met kleding op sportgebied, maar dit was weer een pure politieke provocatie. Allahuh Akbar!

Gepost door: Jef | 25-07-07

De commentaren zijn gesloten.