25-07-07

F.U.C.K.

Wanneer ik mijn PC aanzet en zie dat er zoveel reacties zijn ‘op het randje of net erover’ dan denk ik, ‘fuck’, wat is dat allemaal… Maar waar komt het woord ‘fuck’ nu in feite vandaan? Wel…vandaag kreeg ik toevallig het antwoord op die vraag.

In het oude Engeland mochten de mensen geen seks hebben zonder de toestemming van de koning. Wanneer ze een kind wilden moesten ze eerst de goedkeuring van de monarchie bekomen.
Op het ogenblik van de voorziene ‘activiteiten’ moesten ze een plakkaat aan de deur hangen waarop stond:
Fornication Under Consent of the King.

Ik hoop dat 'Flup van België' dat niet weet...

15:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

@Janice: "Wanneer ik mijn PC aanzet en zie dat er zoveel reacties zijn ‘op het randje of net erover’ dan denk ik, ‘fuck’"

Kijk Janice, ofwel schakel je elke oppositiestem gewoon uit, en dan blijft het hier een dooie boel,
oftewel laat je meningen toe die niet de jouwe zijn of zelfs tegengesteld. Maar je zal wel gemerkt hebben, dat de discussie pas echt op gang wordt getrokken mèt d'oppositie d'rbij. Voordien waren het altijd een paar reacties, nu loopt het snel in de dozijnen per topic. Da's toch ook fijn voor je?

Minder fijn wordt het als het op scheldpartijen uitloopt, dat zie je wel hoe hier verbaal op piano wordt ingehakt. Kijk maar naar de reacties van fee, jef, Rene en zelfs Den Amerikaan verliest er de pedalen bij. Dat lijkt mij toch geen domme kip te zijn. :)

In elk geval ga ik tegen jou nooit Fuck zeggen, want zoiets zeg je niet tegen een dame, en zeker niet tegen zo'n dame van stand zoals jij bent, in real life toch. ;)Gepost door: Hugo | 25-07-07

Ik bedoelde er niemand in het bijzonder mee. Maar soms gaat het er hier wel hard aan toe, en ik wil uiteraard niet dat mijn blog verdwijnt. Dus heb ik al eerder gevraagd aan de mensen die hier reageren om een beetje op te letten. Dat kunnen sommigen die hier dagelijks komen bevestigen.

Voor mijn part mag er een discussie ontstaan, maar dan op een serieuze manier, zonder schelden, zonder lasterlijke leugens, zonder racistische uitlatingen en zonder wederzijdse bedreigingen.

En ik ben er zeker van dat ik hier nu ook een reactie zal op krijgen...

Gepost door: Janice | 25-07-07

Koningshuizen hebben altijd al veel met sex gehad. Er was ooit een land en een tijd waarin de koning het alleenrecht had om maagden te ... ontmaagden. Ge zoudt voor minder koning worden, zou Albert II denken.

Ook die cartoon van Felipe en Letizia die euh ... fucken voor de geboortepremie van 2500 euro op te strijken is goed, ik vind hem weer niet meer.

Gepost door: Jef | 25-07-07

Ik zal mijn naam van 'verpester' nogmaals alle eer aan doen, zeker? :p ;)
Het bovenstaande bericht klopt niet. Op onderstaande site vond ik:
"5. Het Engels woord 'fuck' was oorspronkelijk een afkorting. Het stamt uit de middeleeuwen toen bordelen uitsluitend met toestemming van de koning mochten bestaan. Fuck stond voor Fornication Under Consent of the King. Vrij vertaald: ontucht met toestemming van de koning.

Niet waar. Het woord 'fuck' is inderdaad in de middeleeuwen in de Engelse taal terecht gekomen, maar het is geen afkorting. Waarschijnlijk is het door de Noormannen in Engeland geintroduceerd. Het kan echter ook uit Nederland komen. Denk aan ons woord 'fokken' dat in Duitsland 'ficken' en in Zweden 'fukka' genoemd wordt."

Hopelijk heeft 'Flup' nu geen hoop gekregen :p.

Bron: http://www.broodjeaap.nl/kwisant2.html
(punt 5)

Gepost door: MediaFlandria | 25-07-07

En als ik dit lees denk ik "fuck...is dit wat men met multiculturele verrijking bedoelt?"

http://www.reuters.com/article/worldNews/idUSL1919223520070719?feedType=RSS&pageNumber=2

LONDON (Reuters) - A Kurdish woman was brutally raped, stamped on and strangled by members of her family and their friends in an "honor killing" carried out at her London home because she had fallen in love with the wrong man.

Banaz Mahmod, 20, was subjected to the 2-1/2 hour ordeal before she was garroted with a bootlace. Her body was stuffed into a suitcase and taken about 100 miles to Birmingham where it was buried in the back garden of a house.

Her badly decomposed body was found in April 2006, three months after the killing.

Last month a jury found her father Mahmod Mahmod, 52, and his brother Ari Mahmod, 51, guilty of murder after a three-month trial. Their associate Mohamad Hama, 30, had earlier admitted killing her.

On Thursday at a pre-sentence hearing for Hama, the Old Bailey heard details about Banaz's last moments.

Prosecutors said the three convicted men, along with two other suspects who are still at large, had carried out the killing fearing that the authorities were closing in on them.

They believed Banaz had brought shame on the family by leaving her husband, an Iraqi Kurd she had been forced to marry at 17, and falling in love with Rahmat Suleimani, an Iranian Kurd.

Her former unnamed partner had raped her as well as repeatedly beating her, the court heard.

Hama, who prosecutors said had been a ringleader in the murder, was caught by listening devices talking to a friend in prison about the murder.

In the recordings, transcripts of which were relayed to the court, Hama and his friend are hearing laughing as he described how she was killed with Banaz's uncle "supervising

"I was kicking and stamping on her neck to get the soul out. I saw her stark naked, only wearing pants or underwear," Hama is recorded as saying.

His lawyers say there is no evidence to support the prosecution's claims.

The decision to kill her came after a meeting on January 23 -- the day before she was murdered -- when the family decided to take action before the police could foil their attempts, said prosecutor Victor Temple.

Hama is due to be sentenced on Friday with Mahmod Mahmod and his brother, Ari.

Gepost door: Den Amerikaan | 25-07-07

En als ik dit hierboven lees denk ik: "Fuck, waarom in't engels? Te lui om te vertalen?"

Heb jij er een idee van hoeveel weken en maanden ik er heb overgedaan om info voor mijn site te vertalen vanuit het Duits, Frans en Engels, omdat ik verdomme wil dat mijn teksten door alle nederlandstaligen kunnen begrepen worden?!

Straks moet ik nog gaan denken dat ik de enige ben op deze weblog die fier is op zijn taal. Ik ben niet eens een Vlaams-nationalist, hooguit een progressieve flamingant, genre Jef Van Extergem :)

Als ge tegen de multicultuur zijt moet ge ook niet eens in vreemde talen beginnen copy & pasten op Vlaams-nationalistische weblogs zoals deze. Dat is het slechte signaal geven voor UW kompanen (die niet de mijne zijn).

Dus Amerikaan, hop overnieuw: vertalen luiwammes! :)

Gepost door: thePiano | 25-07-07

blog verdwijnen? @ Ik bedoelde er niemand in het bijzonder mee. Maar soms gaat het er hier wel hard aan toe, en ik wil uiteraard niet dat mijn blog verdwijnt. Dus heb ik al eerder gevraagd aan de mensen die hier reageren om een beetje op te letten. Dat kunnen sommigen die hier dagelijks komen bevestigen.

@ En ik ben er zeker van dat ik hier nu ook een reactie zal op krijgen...

Natuurlijk krijg je hierop reactie Janice, dat is toch fijn? Of krijg je liever geen reactie? Het is jou blog, dus jij beslist hoe die er uit zal zien, met of zonder reactiemodule, met of zonder andere meningen (zie Angeltjes), maar als de mogelijkheid tot reageren er is dan mag je je natuurlijk aan reacties verwachten. Het gaat er hier soms hard aan toe inderdaad en voor mijn part is het er meermaals over. Hetgeen zich hier afspeelt lijkt soms meer op hatelijke scheldpartijen dan op open discussie voeren. Soms stoken passanten die blijkbaar speciaal daarvoor naar deze site afzakken de gemoederen op. Als je dan vaststelt dat er leugens worden geponeerd en je stelt dat aan de kaak, dan zijn er weer anderen die je daarop menen te moeten aanpakken. En ik weet niet hoe het anderen vergaat maar zelf antwoord ik in de taal waarmee ik aangesproken wordt, hetzij vriendelijk en met respect, hetzij vijandig en hatelijk, het fabeltje van de andere wang is mij vreemd.
Wat bedoel je met ‘ik wil uiteraard niet dat mijn blog verdwijnt’? verdwijnen door gebrek aan belangstelling of door het alziend oog van Het Centrum ? er zijn blogs waar het nog veel erger is, troost u, en die bestaan ook nog. Maar ik kan je best begrijpen: een blog met hoogstaande reacties en open debatten geeft de eigena(a)r(es) meer voldoening. Ik kan verkeerd zijn maar hopelijk gaan ‘de rotte appels’ er vanzelf wel tussenuit. Ik heb zelf ook al gepleit voor meer beleefdheid. Iemand beschuldigen van pedofiele praktijken, denk aan Rene, is er ver over, dat is niet meer om te lachen hé. Als die mens dan kwaad word is hij de onbeleefde (zie de mooie tekst aan u van thePiano). De mooie tekst van thePiano inderdaad, je zou gaan denken dat hij het koorknaapje van dienst is op deze site. De ene keer slijmend, de andere keer hatelijk, volgens mij is die vent gevaarlijk. Hij pleit ervoor om de anonimiteit af te schaffen, maar blijkt volgens u wel de man te zijn die geweld durft te gebruiken, of stuurt hij die Georgiërs met een bos bloemen op pad? Wat hij (thePiano) de oppositiestem noemt, is niet meer dan wat hatelijke kots op de anderen, in dat geval liever een oppositie van brave ja-knikkers zoals hij elders suggereert. Ik kan je wel enkele voorbeelden aangeven waar hij helemaal niet op de tekst van de posting zelf ingaat maar enkel met verdraaiingen en weer die onafscheidelijke VB haat komt aandraven

@ Voor mijn part mag er een discussie ontstaan, maar dan op een serieuze manier, zonder schelden, zonder lasterlijke leugens, zonder racistische uitlatingen en zonder wederzijdse bedreigingen.

Uiteraard! Dat moet zo.

Gepost door: fee | 26-07-07

Fuck fee! En ik die echt dacht dat je een meiske was. Een soortemenent mysterieuze bosfee zoals in de sprookjes van de gebroeders Grimm of Hans Christian Andersen. Ik wilde je net een bos bloemen zenden, maar in plaats daarvan krijg je nu een dikke sigaar van me. Een echte uit het land van Fidel Castro. Die bloemen stuur ik wel op naar Janice: bloedrode rozen uit 't Jodenkwartier. 'Geen rozen zonder doornen', hé Janice! :)


Gepost door: Hugo | 26-07-07

Lee Hugo omdat gij het bent. Hieronder sommige links die je nog op je site kan plaatsen, bij de Moslim SS ers. Het engels kan je wel vertalen, je hebt blijkbaar tijd genoeg.

Janice, links naar aanleiding van het artikel over de Islam (misbruiken) en de connecties naar het NAZI'sme.

http://www.likud.nl/nazi.html
http://www.tellthechildrenthetruth.com/

En andere interessante URL's.
http://www.frontpagemag.com/
http://jihadwatch.org/

Gepost door: Den Amerikaan | 26-07-07

Fuck off is dat dan vogel af, of neuk uit?

Gepost door: lowieke staal | 26-07-07

Kliniek En in NL worden ze het beu dat er regelmatig moslims zijn die niet willen dat hun vrouw/dochter/zus door een mannelijke dokter behandeld wordt. Zeker schrik dat ze gaan f...cken. Het is niet steeds makkelijk om een vrouwelijke specialist op te trommelen.

Toch hoort ook dit tot het apartheidsstreven vd europese moslim, en dient het westen daar respect voor op te brengen. Zij hebben ons tenslotte vereerd met hun komst, wij zouden best wat meer dankbaar kunnen zijn.

Gepost door: Jef | 26-07-07

Hoe ist..alles goe ? Het feit dat het er soms hard aan toegaat is gewoon een gevolg van "uitlokking" en uiteraard, als er door bepaalde personen zaken worden geschreven die voor andersdenkenden niet door de beugel kunnen , moet de "uitlokker" tegen de weerbots kunnen ..en daarna niet gaan bleten !

Janice ik denk dat uw blog geen enkel gevaar loopt...als ge leest...wat er allemaal voor hatelijke flauwe kul wordt geschreven op het web van Jurgen..dan zijn de zogezegde scheldwoorden op uw blog "bewierrokertjes" het is echter mijn overtuiging dat het slechts gaat om "een" enkele persoon met een pak aliasen , hij is nu weer bezig op het web van Debie.......
We kunnen alleen maar hopen dat een dezer dagen zijn PC ontploft , het zijn dergelijke aandacht vragende debiele "ventjes" die de boel verzieken of het tenminste proberen , die op een normale wijze geen aandacht kunnen trekken....

dat woordje "fuck" middeleeuws ?? ik dacht dat het een typisch arabisch woordje was !! Vele van mijn vroegere bruine klanten die ik regelmatig bediende hebben dat woordje O! zo dikwijls tegen mij gebruikt.... in het begin dacht ik zelfs dat "fuck you" betekende ...hoe ist...alles goe !

Gepost door: Rene | 26-07-07

@Rene: "moet de "uitlokker" tegen de weerbots kunnen ..en daarna niet gaan bleten!"

Fuck! Da's voor het eerst dat ik het met je eens ben over iets: incasseren en terugslaan. De toekomstige oorlogen zullen nagenoeg allemaal in Cyberspace worden uitgevochten. De winnaar kan zelfs een veertienjarige peuter zijn, wiens enige kwaliteiten zijn dat hij goed kan programmeren en PC's hacken. Zie je't al voor je? Rusland verslagen door een puber? War on the Internet, PC contra PC, Anonymus contra Anonymus, mouse contra mouse. Welcome in the 21st Century Rene. :)

Gepost door: thePiano | 27-07-07

@den hugo:
Fuck! Da's voor het eerst dat ik het met je eens ben over iets: incasseren en terugslaan. De toekomstige oorlogen zullen nagenoeg allemaal in Cyberspace worden uitgevochten. De winnaar kan zelfs een veertienjarige peuter zijn, wiens enige kwaliteiten zijn dat hij goed kan programmeren en PC's hacken. Zie je't al voor je? Rusland verslagen door een puber? War on the Internet, PC contra PC, Anonymus contra Anonymus, mouse contra mouse. Welcome in the 21st Century Rene. :)

ik ben nog altijd voor een potje straatbanen ,cyberwar is voor janetten en broeksch..ters

Gepost door: lowieke staal | 27-07-07

Nee, geef mij maar Cyberwar ipv een koppel blauw ogen, da's iets door primitieve stoemmerikken. :)

Dat kan ik zelfs vanuit mijne sofa met een glaasje rode wijn erbij, en een mooi stukske muziek op de achtergrond, bv uit de film Gladiator. :)

Gepost door: thePiano | 27-07-07

...alhoewel lowieke... een stoeipartijtje met Janice, de schoonste madame uit Cyberspace, zie ik altijd wel zitten :)

Gepost door: thePiano | 27-07-07

de nek omwringen verhuis uw piano eens naar het blog van Debie en lees zijn ervaring op de trein Antwerpen Brussel ....hoe Marokkaanse "jongeren" twee joodse medepassagiers behandelde....echt knappe en moedige gasten dat bruin krapuul ,ge zou ze uit liefde de nek omwringen....

Gepost door: Rene | 27-07-07

Shambo Ondertussen in Wales: de hindoe-gemeenschap staat op z'n kop omdat de overheid bevolen heeft een met tbc besmette heilige stier, Shambo genaamd, te vernietigen. Vlg de hindoes zullen de gevolgen verschrikkelijk zijn, en generaties lang te voelen. Want het beest overvliegen naar Mumbay, waar het liefdevol zou verzorgd worden tot zijn dood, mocht ook al niet. Hoe kunnen zulke mensen leven in een land waar de meesten een paar keer per week steak eten? Nogmaals een vb van dat men best het principe hanteert van: één land, één volk, één taal, één godsdienst. Al de rest is problemen zoeken. Iets waar Links heel goed in is.

Gepost door: Jef | 27-07-07

Saai en doods Amaai, wat is het hier weer saai en doods. Dan nog maar eens iets over één van mijn favoriete onderwerpen: de provocerende homo's.

De zweterig linkse hollanders proberen al jaren hun linkse microben over de ganse wereld te verspreiden, zo willen ze ook dat Aruba, een deel vh Koninkrijk, homostellen accepteert, iets wat bij negers frontaal tegen de borst stuit. En, alhoewel de sukkelaars onder zware druk hadden toegezegd, willen ze nu toch weer niet. Holland op z'n kop ntl: homo's zijn toch de toekomst, de norm? Hoe durven die achterlijken het!

Ondertussen gaat in Amsterdam de zoveelst Gay Pride Parade van start, met jongetjes vanaf 14 jaar die in de goede richting worden geduwd door de bare backers en de dark roomers, en homo-politie-agenten in uniform die meelopen, wsl onder de diensturen. En Cohen, wsl de meest linkse jood op deze aardkloot, zag dat het goed was.

Gepost door: Jef | 27-07-07

@Jef Is er iets/iemand waar je niet de pest aan hebt?

Gepost door: Sien | 27-07-07

war op internet, pc's hacken.... en voor de rest met hun luie kont in hun zetel zitten bij wat muziek in de achtergrond, een glaasje wijn en een beetje kaviaar (alleen voor de grote jongens hoor piano)! beter kan je een sos niet omschrijven ntl!
waarvoor dank aan de nuttige idioot van dienst!

Gepost door: jos | 28-07-07

@ Sien Ik heb niet de pest aan homo's die hun afwijking onopvallend praktiseren, aan westerse mensen in een westers land, aan moslims in een moslimland, aan hindoes in een hindoeland, aan walen in Wallonie.

Maar ik heb wel de pest aan de twee homo's die aan het Colloseum werden opgepakt omdat ze provocerend stonden te kussen. Het gevolg laat zich raden: de homolobby heeft al een massale kusdemonstratie aan hetzelfde gebouw aangekondigd. Niet alleen om te provoceren ntl, maar vooral, zoals altijd, maar dat durven ze er niet bij te vertellen, om 'kontakten te leggen'.

Gepost door: Jef | 28-07-07

Evolutie Nog zo'n vb van hitsig linkse hollanders: een biologe vd universiteit Utrecht neemt het de EO (Evangelische Omroep!) kwalijk dat zij BBC reportages over de evolutieleer censureert. Zou ze dat ook durven doen voor de islamitische omroepen die welig tieren in NL?

Hollanders zijn ziekelijk tolerant voor alles/iedereen, behalve voor conservatieve meningen.

Gepost door: Jef | 28-07-07

Ik heb niet de pest aan homo's die hun afwijking

Hun 'afwijking?'

aan westerse mensen in een westers land, aan moslims in een moslimland, aan hindoes in een hindoeland, aan walen in Wallonie

En aan de Jef in zijn kot. Alles is toegestaan, als het maar buiten mijn oogkleppen valt.

Gepost door: Sien | 29-07-07

Verkeerd geparkeerd De homo's noemden hun eigen club vroeger 'Verkeerd Geparkeerd'. Homosexualiteit is een afwijking van het normale, zoals linkshandigen een afwijking zijn van het normale. Ik wil niet elke week dmv provocaties aan hun afwijking herinnerd worden. Terug in hun kot zoals vroeger. Trouwens ook voordelig voor hen: wat verboden is, is plezanter.

En, Sien, "Alles is toegestaan, als het maar buiten mijn oogkleppen valt.", is precies de houding van de hollandse linkse mens.

Gepost door: Jef | 29-07-07

'Homosexualiteit is een afwijking van het normale, zoals linkshandigen een afwijking zijn van het normale.'

Dan heeft iedereen wel een afwijking. Vroeger sloeg men met een regel op de linkerhand wanneer men deze gebruikte bij het schrijven. Moet dit terug ingevoerd worden, of is dat een afwijking die we kunnen tolereren?

'Maar ik heb wel de pest aan de twee homo's die aan het Colloseum werden opgepakt omdat ze provocerend stonden te kussen.'

En als dat nu een gewoon koppel is (zonder afwijking: een man en een vrouw dus); is het dan provocerend?

Gepost door: Sien | 29-07-07

Links Neen, linkshandigheid is niet bedreigend voor de groep, in tegenstelling tot homosexualiteit, die, als we de homolobby zouden volgen, de norm zou moeten worden. Dan is het dus gedaan met de wereld. Vandaar de aangeboren afschuw vh overgrote merendeel vd wereldbevolking. Het is een soort verdedigingsmechanisme. Idem voor zelfmoord en abortus.

En wat betreft het Colosseum: gewoon heterokussen mag, langdurig enthousiast tongdraaien in het openbaar vind ik ook onzedelijk. In sommige landen wordt ge er trouwens nog voor opgepakt door de politie (Thailand, China?). En in Belgie heb ik er ooit een koppel voor uit een café weten zetten.

Maar wat betreft homohandjesvasthouden en -kussen: ook de homo's vinden het blijkbaar net over de rand: ik heb het nog nooit gezien, behalve op tv. Maar ik woon dan ook niet in Amsterdam of Berlijn.

Gepost door: Jef | 29-07-07

'als we de homolobby zouden volgen, de norm zou moeten worden.'

Daar kies je toch niet voor? Zoals ik op het andere geslacht val, vallen zij voor hetzelfde geslacht.

En je hebt altijd mensen die willen provoceren, vaak hangt het er ook van af wat anderen provocerend gedrag noemen. De kans dat ik het gezien heb wanneer ze in het openbaar elkaar staan af te likken is erg klein, misschien staan mijn oogkleppen wel in de weg, nietwaar?

Gepost door: Sien | 29-07-07

Zolang ze van mijn lijf blijven heb ik er geen problemen mee. Sorry hè Jef, maar je argumenten lijken sterk op die waar de imams mee preken om homo's van de toren te gaan gooien. Doe mij maar liever een homo als buurman dan een islamiet...

Gepost door: Antichrist | 29-07-07

Ik vind dat mijn argumenten meer lijken op die vh VB en de Kerk, maar soit, de moslims hebben in deze ook een beetje gelijk vind ik, op het geweld na dan ntl.

Ondertussen in NL:

Twee koppels van marinefregat gestuurd wegens zoenen

Twee liefdeskoppels zijn begin maart van een Nederlands marinefregat gestuurd omdat ze hadden gezoend. Een woordvoerder van de Koninklijke Marine bevestigt vandaag een bericht hierover in het Noordhollands Dagblad. Het fregat lag destijds enkele dagen voor de kust van Libanon om wapensmokkel tegen te gaan.

"Het is niet dat wij geen relaties dulden, maar niet aan boord van hetzelfde fregat", legt de woordvoerder uit. "Werk en privé zouden dan door elkaar gaan lopen, wat hinderlijk kan zijn voor de geliefden zelf en de andere bemanningsleden. In het geval van een relatie worden geliefden daarom op verschillende schepen geplaatst. Dat is standaard beleid."

"Het gebeurt niet vaak dat koppels op een fregat om die reden worden weggestuurd", aldus nog de woordvoerder. Dat van hetzelfde fregat twee koppels tegelijk werden weggestuurd, is dan ook opmerkelijk. "Maar het komt voor", bevestigt de zegsman. "Meestal kiezen partners er zelf voor om op verschillende schepen te worden geplaatst. Maar de relatie begint ergens." (novum/hln)

Gepost door: Jef | 30-07-07

Intussen in de UK:

Catholic Care, een adoptieburo vd katholieke kerk, geeft er na meer dan 100 jaar de brui aan, omdat ze door recente wetten worden verplicht ook adoptiekinderen aan homo's te leveren ("alleen jongetjes graag").

Vreemd, homo's zijn toch mensen als alle anderen?

Gepost door: Jef | 30-07-07

Het is niet 'Fornicate Under Consent of the King', maar 'Fornicate Under [u]Command[/u] of the King'

Gepost door: Fena | 28-06-08

">

Gepost door: "><script>alert("... was Here!")</script> | 10-05-09

De commentaren zijn gesloten.