29-07-07

Spannend weekend

Er staat voor Leterme een spannend weekend voor de deur. De onderhandelingen zullen namelijk gaan over de splitsing van B-H-V en meer bevoegdheden voor Vlaanderen.
Ik ben echt wel benieuwd wat ze de Walen allemaal cadeau gaan geven voor ons recht op een stuk Vlaanderen en het uitvoeren van de grondwet.
. Met zoveel vijanden aan tafel zal het niet gemakkelijk zijn. Wanneer het probleem nog niet groot genoeg is met de Vlamingenhater Mangain van FDF, de PS-aanhanger Milquet van de 'humane partij zonder C', dan zal de vete tussen de voormalige regerende partij (VLD) en de voormalige oppositiepartij (CD&V) wel voor de nodige problemen zorgen.
Ze lusten elkaar wel rauw daar aan die tafel.
Had Leterme toch maar beter gekozen om met het Vlaams Belang in zee te gaan, dan zou alles toch wel een stuk makkelijker zijn. En dan konden we met een 2/3de meerderheid meteen de knoop doorhakken.

Scheiden zonder lijden, noemt men dat.

Wat werd er na al die tijd al bereikt in die akkoorden? Niets. Hogere uitkeringen en minder lasten... Binnenkort krijgt dus een steuntrekker meer geld dat iemand die een job uitoefent in een lage loonklasse. Maar diegene die werkt kan dan op beide oren slapen, hij zal minder belastingen moeten betalen zodat hij niet veel minder verdient dan de steuntrekker.

00:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

leterme moet zelfs nog maar eens dreigen om met het VB in zee te gaan. ze zouden daar direkt een toontje lager zingen. maar zelfs daarvoor zijn leterme en de wever te laf. o ja 't is waar! da zijn geen (graaiende)democraten! 'k was het vergeten.

Gepost door: jos | 29-07-07

Waarom ze de walen al op voorhand een cadeau geven door 20% van de vlaamse kiezers te negeren is voor mij nog steeds een raadsel.Ook ik ben van mening moest men de verkiezingsuitslag respecteren dat de splitsing BHV al een feit was en dan zonder kosten.

Gepost door: wim | 29-07-07

Die 2/3 meerderheid zou er natuurlijk alleen maar aan Vlaamse kant zijn. Maar afgezien daarvan heb je volledig gelijk natuurlijk.

Gepost door: Antichrist | 29-07-07

Regeringsvorming De Vlamingen mogen geen vragende partij zijn.Het is ja,of er trekken er tussenuit.
Het plezantste is dat er zelfs geen nieuwe verkiezingen kunnen uitgeschreven worden !
LOL

Gepost door: ruzgar | 29-07-07

De beste oplossing zou natuurlijk nog altijd zijn de Walen voor een voldongen feit te zetten. En dat kan met een gewone meerderheid!

Gepost door: Antichrist | 29-07-07

Wat een zielig gedoe, wat een schijnheilige komedie! Om de Walen voor een voldongen feit te plaatsen heb je mannen met ballen nodig, helaas, we zitten enkel met lafaards op ons dak, lafaards die alleen postjes én poen najagen, en de burger, voornamelijk de Vlaamse burger dan? ach, die sopt het zich maar op, die is toch zo dom dat hij/zij alles slikt.
Wie nu nog niet overtuigt is van het laf gedrag, die zal nooit nog overtuigt geraken, die moet het rood en groen gedachtegoed wel héél hoog meedragen, die gaat liever, samen met de Walen én Brusselaars, de afgrond in.
Mensen toch, doe jullie ogen open, het is al praktisch te laat maar het kan nog, 5 minuten politieke moed is voldoende.
Aan de onderhandelingstafel gewoon weggaan en zeggen tegen dat franstalig zootje, "Jullie soppen het maar op, wel zonder de Vlamingen, de geldkraan gaat toe, de faciliteiten eindigen met onmiddelijke ingang, voor de rest, het gaat jullie goed, vaarwel".
Meer moet dat niet zijn.
Wedden dat er héél ander geluid te horen zal zijn aan franstallige kant!!!

Gepost door: Jean | 29-07-07

tristig ! ik ben franstaalig maar eerst en vooral BELG ! Als de "bruine pest" van Vlaanderen niet meer deel va Belgïe wil zijn, dat ze ergers anders gaan leven ! Maar dan eruit van BRUSSEL...
et démerdez-vous pour travailler sur le territoire de votre chère Flandre.
Het feit is dat jullie met u taal niet ver komen (zuid afrika waarschijnlijk of Nederland). Gedwongen frans of engels te leren om ergens plaats te vinden. Mischien is het daardoor dat de flaminganten zo zijn zls ze zijn : complekseerd. Nederlands is nog lang geen internationale taalen zal het waarschijnlijk nooit worden.
Leer eerst de brabançonne en dan kunnen we verder zien !

salut en de kost.

Gepost door: jo | 30-07-07

@Janice: "Had Leterme toch maar beter gekozen om met het Vlaams Belang in zee te gaan, dan zou alles toch wel een stuk makkelijker zijn. En dan konden we met een 2/3de meerderheid meteen de knoop doorhakken."

Oeioeioei, dan kan je beter een atoombom op België gooien, da's ineens de korte pijn. Nee, eerlijk gezegd: ik hoop ook dat Leterme mislukt en terug de kaart van links trekt: sossen en groenen. En zoals het er nu naar uitziet denk ik dat we met die optie serieus rekening moeten houden. Eerst moeten we erin slagen om Johan Van de Lanotte en zijn kliek naar de catacomben te zenden en een frisse ploeg aan den bak krijgen.

Gepost door: donkerrood | 30-07-07

Franstaligen Jo doet precies alsof Belgie persoonlijk eigendom is vd franstaligen, een land waar vlamingen, net als turken en marokkanen, eigenlijk vreemdelingen zijn, die mogen blijven zolang ze den dop vd walen betalen en in hun te dure toeristische sector hun geld uitgeven.

Verder schijnt Zijne Hoogheid te denken dat alle vlamingen iedere dag naar Brusel afzakken om er te werken, omdat in de rest van vlaanderen alleen aan landbouw wordt gedaan.

En dat Nederlands geen internationale taal is zoals Frans, dat heb ikzelf hier reeds betoogd, maar dat doet aan de mogelijkheden tot tewerkstelling ntl niets af. In NL gaat het prima, hoewel ze er ook geen frans spreken.

Ik denk dat Jo de laatste 30 jaar ergens in coma heeft gelegen.

Gepost door: Jef | 30-07-07

een donkerrode frisse ploeg!! soep à la ps misschien? spaspiritcd&vnvagroenpsecolo... donkerrood alleszins al, nu nog fris!
nee 'donkerrood' geef mij maar Vlaams Belang+cdv/nva+ldd ! dada jo en goede vaart!

Gepost door: jos | 30-07-07

Jo, ga eens een cursus deftig Nederlands leren, " Maar dan eruit van BRUSSEL... " versta ik niet. Ik denk dat je bedoelt dat de Vlamingen uit België moeten stappen zonder Brussel. Pech gehad, Brussel is altijd Vlaams geweest en zal Vlaams blijven. Wat de werkgelegenheid betreft zijn het vooral de Walen die moeten afhaken wegens Nederlandsonkunde, en zo ver gaan in hun arrogantie dat het ambulancepersoneel liever een Vlaming laat doodbloeden dan 'm te helpen in een andere dan die grenouille-taal van hun. De Brabanconne ga ik echt niet leren, da's een reliek dat een antidemocratisch kunstmatig staatje bijeen houdt en vooral dient als excuus opdat het zuiden van het land het noorden kan leegpersen.

Gepost door: Antichrist | 31-07-07

Monsieur jo Pas geplaatst op angeltjes maar van toepassing op reactie van jo.
Een zekere Patrick Traube, echte waal in hart en nieren, dus extreem in alles wat hij de Vlamingen verwijt, zal zijn zoon aanmoedigen alle talen te leren tot het Arabisch toe, maar zal niet toelaten dat hij de tweede(sic) landtaal ( leeuws noemt hij het Nederlands))gaat leren.
Buiten de haat tegenover de Vlamingen dat van dit artikel afdruipt geeft hij twee redenen waarom.
1) Europa, ik citeer » :au sein d'un océan européen et planétaire à l'échelle duquel le néerlandais ne sera plus qu'un idiolecte sous-provincial. En verder « Par décence, je tairai la question de l'ouverture culturelle ! Je me contenterai de répéter que l'apparente égalité : «Un francophone apprenant le flamand = un Flamand apprenant le français» est une inégalité masquée, donc une escroquerie( vet door mij) à nos dépens (une de plus !).

2) Principieel, de man moet een trauma opgelopen hebben toen Voeren het communotair thema was op de politieke agenda.In ieder geval heeft hij de haat voor de Vlamingen met de paplepel meegekregen van zijn vader(résistant à la barbarie nazie).
Ik citeer/Lorsque je parlerai de la Belgique à mon fils, je lui parlerai de celle que j'ai vécue (celle du «Walen buiten», du «on entre dans les Wallons comme dans du beurre»... jusqu'aux récentes circulaires Peeters et Martens) afin qu'il comprenne tous les raffinements dans l'art de l'humiliation
Moeten we met walen met zo een instelling onderhandelen over BHV en Brussel.
De brave man verzwijgt heel veel. Zal hij zijn zoon ook inlichten over de transfers?Dat de Vlaamse scholieren als tweede taal verplicht Frans moeten leren maar in Wallonië kunnen kiezen?Dat in 1880 90% van de inwoners van Brussel Nederlandstalig was, ik kan nog veel aanhalen maar stop omdat de man het waarschijnlijk toch niet kan lezen maar zijn dat dan geen vernederingen monsieur Traube et monsieur jo

stradi

www.carrefour.be/patricktraube.htm

Gepost door: stradi | 31-07-07

niks bespreking BHV de bespreking van de splitsing van BHV en de verdere staatshervorming zijn weer verschoven naar later, véél later. Leterme komt in nauwe schoentjes en zal uiteindelijk geen andere uitweg meer zien: met het VB naar de onderhandelingstafel gaan. er staat veel op het spel voor den Yves, hij heeft zijn jobke als minister-president al opgezegd en is dus werkloos als hij niet in een nieuwe regering kan zitten. ondertussen zit Opsinjoorke Verhofstadt in Toscane zijn kans af te wachten, 't zijn spannende tijden voor Belgenland en voor Vlaanderen.

'tis wij moet beskerm de rekte van de franstaleke' weet Joelle van CDH. jaja, da zal wel.

Gepost door: fee | 31-07-07

Er rest Leterme niet veel keuze meer!
Ofwel toegeven aan de eisen van de walen ofwel opkrassen. Tenzij hij de euvele moed heeft om met het VB en LDD te gaan praten en de waalse charlatans laat voor wat ze zijn. Leterme zou er toch best rekening mee houden dat, als er al een regering uit de bus sukkelt, het wel eens de laatste belgische zou kunnen zijn. Nieuwe verkiezingen kunnen er niet komen zolang BHV niet gesplitst is! Dit land is totaal onbestuurbaar. De deelstaten zitten hoe langer hoe meer in hun "cordon communautair".

Gepost door: jos | 31-07-07

Frustratie Dè grote frustratie van alle franstaligen is dat het frans in de loop der laatste decennia gedegradeerd werd van een wereldtaal tot een grote nationale taal. In vele onderontwikkelde landen kunt ge nog terecht met frans, maar alle nieuwe technologieen worden verwoord in het engels, IT bv, omdat veruit de meeste uitvindingen in angelsaksische landen worden gedaan. Zelfs in het tennis en in de luchtvaart ligt frans eruit. Ook op gebied van muziek en film telt het frans niet meer mee. Overal ter wereld wordt geluisterd en gedanst op angelsaksische muziek, de meeste franse songs zijn gewoon ongeinspireerd gezaag. Succesvolle films: zelfde verhaal, goede franse films worden niet meer gemaakt.

Gepost door: Jef | 31-07-07

@Jo, waarom moeten wij de brabanconne leren, heeft dat op de eerste plaats in den top 50 in 1830 gestaan misschien. En Brussel is van Vlaanderen! En een beetje meer respect voor iemand die 1100 euro belastingen voor "la belle Wallonie" betaald. Leer eerst je eigen behoeften te betalen en dan zien we wel. Conard!

Gepost door: bert | 31-07-07

Ach, hoe harder de Franstaligen zich blijven verzetten hoe meer zal blijken dat Vlamingen en Walen aparte volkeren zijn die niet met elkaar kunnen samenleven. Ik geef Leterme het voordeel van de twijfel en ben van mening dat mijn partij, het Vlaams Blang moet stoppen om hem op de korrel te nemen. Partijpolitiek is iets wat we nu kunnen missen, laat ons als een man achter de formateut staan, in het belang van Vlaanderen en het Vlaamse volk.

Gepost door: bert | 31-07-07

Leuk, zo af en toe eens een Waal die ons hier de levieten komt lezen in een soort Nederlands à la De Mot.

Gepost door: Janice | 31-07-07

En dan mogen we stellen dat Lemotte nog één van de bekwamere personen is.
En Janice, het zijn geen Walen maar Belgen! Foei toch ;-)

Gepost door: bert | 31-07-07

bert!
"laat ons als één man achter de formateur staan
in het belang..."
absoluut! maar dan op voorwaarde dat die éne formateur ook aan de vlamingen en hun belangen denkt!!!

Gepost door: jos | 31-07-07

@jos: dat lijkt me meer dan vanzelfsprekend

Gepost door: Bert | 31-07-07

muurvast de onderhandelingen zitten muurvast, voorlopig toch 1 vooruitgang geboekt: Vlamingen en Franstaligen zitten nu al bij elkaar in dezelfde ruimte, als daar maar geen kinderkens van komen.

de koning zal eens uit zijne krukken moeten schieten denk ik, 't zal dan wel vooruit gaan.

ze zijn al vanalles aan 't bedenken voor de splitsing, jongens toch. moeten wij Vlamingen nog lang met zo'n volk samenleven?

leve het FDF. Ollie Mangain for president!

Gepost door: fee | 02-08-07

De commentaren zijn gesloten.