31-07-07

Augiasstal opruimen

De nieuwe premier zal heel wat werk krijgen om de Augiasstal op te ruimen. En dat we het gaan voelen staat vast, want besparingen zijn nodig voor een ingrijpend economisch herstel.

De regering Verhofstadt heeft nagelaten in perioden van hoogconjunctuur een spaarpotje opzij te zetten voor minder vette jaren, en heeft een diepe put gemaakt in de schatkist. Na het Paarse avontuur onder Verhofstadt vallen de lijken beetje bij beetje uit de kast.
De optimistische begroting lijkt plots minder rooskleurig.
Met het uitblijven van de accijnsverhoging op tabak zijn de inkomsten beduidend lager.
Door het hanteren van andere cijfertjes, het begrotingssaldo in plaats van het primaire saldo, wordt plots duidelijk dat er een achterstand is op het stabiliteitsprogramma dat Europa oplegt, schrijft het VVB.
In plaats van de besparingen op de rentelasten opzij te zetten als appeltje voor de dorst om de nakende financiële meerkost van de vergrijzing op te vangen, heeft de paarse regering het duchtig uitgegeven.
Eigendommen verkopen zal niet langer de oplossing zijn.

De Franstaligen mogen dan tegen een staatshervorming zijn, maar zonder is er geen sociaal-economisch herstel mogelijk en het wordt tijd dat ze de hoogdringendheid hiervan gaan inzien. “Het is onmogelijk een goed arbeidsmarktbeleid te voeren zonder staatshervorming”, schreef nu ook De Standaard.

“Het is niet of de staathervorming eerst, of het sociaaleconomische beleid eerst, maar beide tegelijk”, aldus Tegenbos in De Standaard. Er wacht Leterme nog de moeilijke taak om dat duidelijk te maken aan de Walen.

De splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde wil Leterme in ‘stukjes’ doen. Omdat de akkoorden nooit gerespecteerd werden waarin staat dat tweederde van de magistraten in B-H-V tweetalig moeten zijn, wil Leterme beginnen met het parket splitsen. Eigenaardig genoeg zegt hij niet dat het in Halle-Vilvoorde enkel Nederlandstalig mag zijn, maar hij wil ze een aparte zetel geven.
In Brussel zou het parket 20% Nederlandstalige magistraten en 80% Franstalige krijgen waarvan een derde tweetalig moet zijn. Er zal weer veel volk komen naar kijken. Geen enkele Franstalige kan (of wil) in Brussel de belangrijkste landstaal, het Nederlands spreken.

Het parket in Halle-Vilvoorde daarentegen krijgt enkel Nederlandstalige magistraten, maar een derde moet tweetalig zijn. Ik vraag mij af waarom dat nodig is in een Vlaamse gemeente…

Dat parket krijgt echter in tegenstelling tot Brussel, een Nederlandstalige procureur met een grondige kennis van de Franse taal.

De onderhandelingen lopen nog, maar dit zijn geen eisen, dit zijn toegevingen aan Franstaligen op Vlaams grondgebied.
Ik durf er zelfs op wedden dat het FDF en ook de andere Franstaligen met meer imperialistische eisen rond Brussel gaan boven komen.

17:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Waar blijft Hercules, en wie is de god die hem de opdracht geeft? Is er in dit land iemand zo sterk? Iemand met lef, kennis en snelheid?
Zo het Vlaamse volk, de god is die spreekt; de held Herculus blijft voorlopig doof of nog gevangen.
De verhalen bedacht door grote filosofen en denkers komen uiteindelijk altijd uit.
Ik zing alvast alle dagen de Vlaamse Leeuw in afwachting.

Gepost door: a.griffon | 31-07-07

Eeuwige tekorten Die eeuwige begrotingstekorten hangen mijn strot uit. In NL en DUI kraait men om de haverklap victorie om de zoveelste meevaller in de begroting, hier is het sinds mensenheugnis uitkijken naar het licht op het einde vd tunnel. Dat dan wsl nog dat vd locomotief zal zijn.

Gepost door: Jef | 31-07-07

In Nederland heeft de RVS (private pensioenverzekering met de man en vrouw onder de paraplu) 190 miljard reserve's voor de pensioenen opzij staan,hier hebben ze dat ook willen doen in de jaren zestig
maar de ,triepartite dievenbende van de wetstraat smosten liever zelf alles op en wilden niet weten van de RVS met als resultaat dat nu alle reserve's van gebouwen ,goud ,aktiva,dienen verkocht en "eenmalige" ingrepen om de begroting bijna in evenwicht proberen te krijgen ,en daarbij de pensioenen waar iedereen die nu 'vergrijst' is hard voor hebben gewerkt betaalbaar te houden, voor zichzelf en hun nazaten hebben ze zich royaal "vergoed" voor de rest van hun luizige leven

Gepost door: lowieke staal | 01-08-07

De commentaren zijn gesloten.