31-07-07

Aantal stemmen voor één zetel.

Eén Vlaamse kamerzetel kost gemiddeld 45.944 stemen.
Eén franstalige zetel kost slechts 39.285 stemmen.
Hoe dat kan ? Dat is belgische democratie.
Moeten we daar mee leren leven ? Neen !


Dit is een info van de Vlaamse Volksbeweging.

17:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Augiasstal opruimen

De nieuwe premier zal heel wat werk krijgen om de Augiasstal op te ruimen. En dat we het gaan voelen staat vast, want besparingen zijn nodig voor een ingrijpend economisch herstel.

De regering Verhofstadt heeft nagelaten in perioden van hoogconjunctuur een spaarpotje opzij te zetten voor minder vette jaren, en heeft een diepe put gemaakt in de schatkist. Na het Paarse avontuur onder Verhofstadt vallen de lijken beetje bij beetje uit de kast.
De optimistische begroting lijkt plots minder rooskleurig.
Met het uitblijven van de accijnsverhoging op tabak zijn de inkomsten beduidend lager.
Door het hanteren van andere cijfertjes, het begrotingssaldo in plaats van het primaire saldo, wordt plots duidelijk dat er een achterstand is op het stabiliteitsprogramma dat Europa oplegt, schrijft het VVB.
In plaats van de besparingen op de rentelasten opzij te zetten als appeltje voor de dorst om de nakende financiële meerkost van de vergrijzing op te vangen, heeft de paarse regering het duchtig uitgegeven.
Eigendommen verkopen zal niet langer de oplossing zijn.

De Franstaligen mogen dan tegen een staatshervorming zijn, maar zonder is er geen sociaal-economisch herstel mogelijk en het wordt tijd dat ze de hoogdringendheid hiervan gaan inzien. “Het is onmogelijk een goed arbeidsmarktbeleid te voeren zonder staatshervorming”, schreef nu ook De Standaard.

“Het is niet of de staathervorming eerst, of het sociaaleconomische beleid eerst, maar beide tegelijk”, aldus Tegenbos in De Standaard. Er wacht Leterme nog de moeilijke taak om dat duidelijk te maken aan de Walen.

De splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde wil Leterme in ‘stukjes’ doen. Omdat de akkoorden nooit gerespecteerd werden waarin staat dat tweederde van de magistraten in B-H-V tweetalig moeten zijn, wil Leterme beginnen met het parket splitsen. Eigenaardig genoeg zegt hij niet dat het in Halle-Vilvoorde enkel Nederlandstalig mag zijn, maar hij wil ze een aparte zetel geven.
In Brussel zou het parket 20% Nederlandstalige magistraten en 80% Franstalige krijgen waarvan een derde tweetalig moet zijn. Er zal weer veel volk komen naar kijken. Geen enkele Franstalige kan (of wil) in Brussel de belangrijkste landstaal, het Nederlands spreken.

Het parket in Halle-Vilvoorde daarentegen krijgt enkel Nederlandstalige magistraten, maar een derde moet tweetalig zijn. Ik vraag mij af waarom dat nodig is in een Vlaamse gemeente…

Dat parket krijgt echter in tegenstelling tot Brussel, een Nederlandstalige procureur met een grondige kennis van de Franse taal.

De onderhandelingen lopen nog, maar dit zijn geen eisen, dit zijn toegevingen aan Franstaligen op Vlaams grondgebied.
Ik durf er zelfs op wedden dat het FDF en ook de andere Franstaligen met meer imperialistische eisen rond Brussel gaan boven komen.

17:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Illegalen, zielig nietwaar?

Wat er aan vooraf ging:

Ecuadoraanse first lady: "Beschaamd Belg te zijn"

Anne Malherbe, de Belgische echtgenote van de Ecuadoraanse president Rafael Correa, vraagt ons land om op zijn stappen terug te komen in verband met de uitwijzing van de Ecuadoraanse Ana Cajamarca en haar 11-jarige dochter Angelica. Beiden verbleven geruime tijd illegaal in ons land en zitten sinds eind juni in een gesloten centrum.LEES HIER VERDER

”Angelica mag blijven” blokletteren sommige kranten vandaag. Dat klopt helemaal niet.
Angelica mocht van de rechter niet langer opgesloten blijven in een gesloten asielcentrum, maar dat betekent geenszins dat ze in ons land mag blijven. De vijf dagen die ze kregen om ons land te verlaten gelden nog steeds, met hulp van vreemdelingenzaken of zonder.

De Ecuadoriaanse Angelica, 11 jaar verblijft samen met haar moeder, Ana Cajamarca al ruim vier jaar in ons land. Asiel hebben ze nooit aangevraagd, dus konden ze ook niet eerder uitgewezen worden, want illegalen mogen enkel opgepakt worden nadat er een klacht binnenkomt. Iemand had moeder en dochter in zijn straat zien lopen en vond dat ze zich verdacht gedroegen. Hij ging een klacht indienen bij de politie die de twee, waarvan de klager dacht dat het zigeuners waren, hebben opgepakt en in een gesloten asielcentrum hebben geplaatst.

Gisteren reden ze naar Schiphol met de bedoeling terug naar huis te vliegen. Onderweg zouden ze volgens hun advocate, Selma Benkhelifa, hardhandig zijn aangepakt. Zij sprak van slagen tegen de knieën en de borstkas en sporen van boeien aan polsen en enkels. Het luchthavenpersoneel, politie, vreemdelingenzaken en een onafhankelijke arts spreken dit tegen. De twee zouden zelfs niet zijn aangeraakt, ook niet om in de wagen te stappen die hen naar Schiphol zou brengen. Het was trouwens ook niet nodig, want ze gingen gewillig mee.

Het toppunt is echter dat de Belgische echtgenote van de Ecuadoriaanse president ‘beschaamd was dat ze een Belgische is’. Zou ze niet eerder beschaamd moeten zijn dat de burgers van het land waar haar echtgenoot president is, uit miserie het land ontvluchtten? Zou ze niet beter zorgen dat moeder en dochter op hun kosten terug naar huis kunnen en daar op een menselijke manier kunnen leven inplaats van in een wildvreemd land onder te duiken en te moeten bestaan van wat ze krijgen of bij elkaar bedelen? Ze hebben nooit asiel aangevraagd omdat ze wisten dat ze het niet zouden krijgen. Ze waren economische vluchtelingen en geen politieke vluchtelingen.

Als de president en zijn vrouw,die nu zo ‘beschaamd is dat ze een Belgische is’, gewoon die twee hadden meegenomen naar Ecuador inplaats van ‘schande’ te roepen, dan had het kind niet nog dagenlang achter tralies moeten zitten. Als mevrouw Malherbe over iets beschaamd moet zijn, dan is het niet over een land dat illegalen opvangt, eten, kleren, medische verzorging en rechtsbijstand geeft, maar over het land dat haar eigen bevolking zo slecht behandelt dat de mensen er gaan lopen zelfs wanneer ze hun eigen kinderen opzadelen met een levenslang trauma.

Het is waar dat kinderen niet achter tralies moeten leven, maar dat is een risico waar de ouders hen in brengen. Als beschaafd land moeten wij ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk worden gerepatrieerd. Het asielbeleid kwakkelt aan alle kanten. Het kan toch niet moeilijk zijn om te weten of asielzoekers al dan niet uit risicolanden komen waar hun leven gevaar loopt? Bij Angelica en haar moeder is dat zeker niet het geval. Er is dan ook geen enkele aanvaardbare reden dat ze in ons land mogen blijven. Hoe hard het ook mag klinken, als we morgen iedereen die illegaal is regulariseren, staan er volgende maand weer 40.000 aan te schuiven om geregulariseerd te worden.

15:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

29-07-07

Spannend weekend

Er staat voor Leterme een spannend weekend voor de deur. De onderhandelingen zullen namelijk gaan over de splitsing van B-H-V en meer bevoegdheden voor Vlaanderen.
Ik ben echt wel benieuwd wat ze de Walen allemaal cadeau gaan geven voor ons recht op een stuk Vlaanderen en het uitvoeren van de grondwet.
. Met zoveel vijanden aan tafel zal het niet gemakkelijk zijn. Wanneer het probleem nog niet groot genoeg is met de Vlamingenhater Mangain van FDF, de PS-aanhanger Milquet van de 'humane partij zonder C', dan zal de vete tussen de voormalige regerende partij (VLD) en de voormalige oppositiepartij (CD&V) wel voor de nodige problemen zorgen.
Ze lusten elkaar wel rauw daar aan die tafel.
Had Leterme toch maar beter gekozen om met het Vlaams Belang in zee te gaan, dan zou alles toch wel een stuk makkelijker zijn. En dan konden we met een 2/3de meerderheid meteen de knoop doorhakken.

Scheiden zonder lijden, noemt men dat.

Wat werd er na al die tijd al bereikt in die akkoorden? Niets. Hogere uitkeringen en minder lasten... Binnenkort krijgt dus een steuntrekker meer geld dat iemand die een job uitoefent in een lage loonklasse. Maar diegene die werkt kan dan op beide oren slapen, hij zal minder belastingen moeten betalen zodat hij niet veel minder verdient dan de steuntrekker.

00:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Succesvolle film

a20061117266659

Een kassucces in de Verenigde Staten wordt door de in Amerika wonende moslims omschreven als racistisch. Soms vraag ik mij af of ze nog wel een ander woord kennen....

De film gaat over de 83 Jeministische doden die vielen toen kolonel Childers de opdracht gaf te schieten op de woedende menigte die de Amerikaanse ambassade in Jemen aanvielen.

'Rules of engagement' kreeg enorm veel kritiek omdat ze de moslimgemeenschap in beeld brachten als een bende agressieve extremisten, (wat ze natuurlijk niet zijn, ze wilden enkel de ambassade met iedereen erin in de fik steken).
Het Amerikaans-Arabische Antidiscriminatiecomité (zoiets als KifKif en CGKR samen) noemde het de meest racistische Hollywoodfilm ooit tegenover Arabieren'.

Zeg nu zelf, wanneer je beelden ziet in het nieuws terwijl ze Amerikaanse vlaggen verbranden, tegen cartoons protesteren of westerse ambassades aanvallen, dan is dat toch zoals een 'witte mars' bij ons? Die stomme westerlingen snappen ook niks...

LIJST VAN TERRORISTISCHE AANSLAGEN - KLIK HIER

1909583964_1999998690_spot

00:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

28-07-07

Weinig tijd.

Sorry mensen, de laatste tijd heb ik dit blogje een beetje verwaarloosd bij gebrek aan tijd. En er komt niet echt verbetering, want vanaf 15 augustus tot en met 4 september ben ik weg. Naar Thailand, Koh Samui, waar onze dochter en haar echtgenoot wonen en werken.

Maar ondertussen probeer ik tussendoor nog wat verder te doen. ik hoop nog de samenstelling van de nieuwe, bijna onmogelijke, regering mee te maken vooraleer we vertrekken.

Ik krijg echter mails van mensen die klagen over het misbruiken van hun nicknaam. Ik heb zo een donkerrood vermoeden wie de dader is, maar kan het niet zien. Dus als je het merkt, laat mij dan weten om welke reactie dat het gaat zodat ik deze kan wissen.

23:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

25-07-07

F.U.C.K.

Wanneer ik mijn PC aanzet en zie dat er zoveel reacties zijn ‘op het randje of net erover’ dan denk ik, ‘fuck’, wat is dat allemaal… Maar waar komt het woord ‘fuck’ nu in feite vandaan? Wel…vandaag kreeg ik toevallig het antwoord op die vraag.

In het oude Engeland mochten de mensen geen seks hebben zonder de toestemming van de koning. Wanneer ze een kind wilden moesten ze eerst de goedkeuring van de monarchie bekomen.
Op het ogenblik van de voorziene ‘activiteiten’ moesten ze een plakkaat aan de deur hangen waarop stond:
Fornication Under Consent of the King.

Ik hoop dat 'Flup van België' dat niet weet...

15:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

24-07-07

Turkije

erdoganIk snap niet hoe men kan spreken van een overwinning van de 'gematigde seculiere islam' als het gaat om een overwinning van het AKP van Erdogan. En ik snap nog minder waarom men daar zo blij voor is.

Erdogan, een fundamentalist die al eerder drie maanden gevangenisstraf moest uitzitten voor zijn verboden islamitische partij. Erdogan die een gedicht schreef, waarin de tekst “De minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeën onze barakken en de gelovigen onze soldaten" in voor kwamen.
Erdogan die tijdens een interview in Turkse kranten zei dat ‘Europa ziek was en dat enkel de islam het kan genezen’. En die al een een hele poos probeert om islamgeschoolde militairen bij het leger te krijgen, iets wat hem tot nu toe nog niet is gelukt, maar waarbij hij zeker op de steun van Europa zal kunnen rekenen.

fs_470748_1

Op Libertarian.nl schrijft Stephen Brown, “Europa zal meer krijgen dan ze verwachten als ze Turkije in hun midden zouden toelaten onder het leiderschap van Erdogan. De Turkse premier is hoofd van de Rechtvaardigheids en Ontwikkelingspartij (AKP), die in november van 2002 met 34% van de stemmen werd gekozen en daarmee 365 van de 550 zetels in het Turkse parlement verkreeg. Sinds die tijd heeft Erdogan zich in alle bochten gewrongen om te verklaren dat de AKP een conservatieve politieke partij is en geen islamistische. Niettemin vermoeden sommige Turkije-kenners al lang dat de Turkse premier wel degelijk islamistische tendensen vertoont, aangezien hij en anderen eens lid waren van een verboden islamistische partij. En de gebeurtenissen in het Turkije onder leiding van Erdogan geven hier ook aanleiding toe. In mei dit jaar temidden van een enorme controverse heeft de AKP een wet aangenomen die het onderwijssysteem verandert in het voordeel van de islamisten. In essentie betekent dit dat de wet de toegang voor de universiteit regelt voor studenten die afkomstig zijn van religieuze scholen.

De religieuze scholen heten Imam Hatip'en werden oorspronkelijk gesticht om imams op te leiden voor de moskeeën van Turkije. Tegenwoordig worden ze door de seculiere gemeenschap beschouwd als opleidingscentra voor de radicale islam. De Imam Hatip geeft religieus onderwijs welke zeer verschilt van alle andere Turkse openbare scholen met hun seculiere waarden. De religieuze scholen accepteren zelfs meisjes die weigeren om hun hoofddoekjes thuis te laten vanwege het verbod daarop door de openbare scholen (het dragen van een hoofddoek is verboden in elke openbare instelling in Turkije).

(Lees verder op de site van Libertarian.nl-KLIK HIER)

Van zijn echtgenote wordt gezegd dat haar hoofddoek aan haar hoofd zit geplakt. Tegen een katholieke bisschop werd gezegd ’Thanks to your democratic laws we will invade you – Thanks to our islamic laws we will conquer you’. En nu gaat het Vaticaan hem feliciteren met een overwinning die de seculiere staat in gevaar brengt?

In april en mei van dit jaar gingen in de grote steden miljoenen Turken de straat op om het aftreden te eisen van Erdogan, die zijn naaste bondgenoot, minister van buitenlandse zaken Abdullah Gül, (waarvan gezegd wordt dat hij nog ‘vromer’ is dan Erdogan) had voorgedragen voor het presidentschap. Gül wordt net als Erdogan geassocieerd met de islamitische beweging, die door niet-confessionele stromingen in Turkije wordt beschouwd als een bedreiging van het seculiere erfgoed.

Daarom riep Erdogan op tot vervroegde algemene verkiezingen omdat het parlement geen meerderheid vond om Gül tot president te laten verkiezen.
Erdogan wist verdomd goed wat hij deed. De bevolking voorbij de Bosporus en buiten de toeristische kuststreken zou islamitisch stemmen. Op het achterlijke Anatolië kon hij rekenen.

Veel erger is dat sedert het EU-voorzitterschap naar Portugal ging, de gesprekken over de toetreding van Turkije tot de EU ook terug in alle hevigheid zijn toegenomen.
Ook bij ons (Karel De Gucht – Willy Claes…) gaat men ervan uit dat Turkije met zijn steke leger beter bij Europa kan komen, dan via de achterdeur aansluiten met de rest van de islamitische wereld.
Ze willen een buffer vormen, maar halen het paard van Troje binnen… Een land met meer dan 70 miljoen inwoners heeft ook veel meer te vertellen in het Europees parlement en als Turkije het kleine Europa islamitisch wil maken…welk Europees leger zal hen tegenhouden?

Lees ook wat ik al eerder schreef TURKIJE BINNENKORT NIET MEER SECULIER en IS TURKIJE KLAAR VOOR DE EU?

P34kMustafa Kemal Atatürk, de grondlegger van het moderne Turkije wist wel beter. Geen wonder dat hij het leger de opdracht gaf op de seculariteit van het land te bewaken, “want”, zij hij, “de islam is als een rottend kadaver dat onze gemeenschap vergiftigd".

20:34 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Fantastisch

Sommige mensen zijn echte artiesten. KLIK HIER. Bekijk het filmpje en zet het geluid aan. Goede muziek en het eindresultaat is gewoon fantastisch.

19:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Aanpassen of opkrassen.

225px-Hamid_Karzai_2006-09-26

1st President of the Islamic Republic of Afghanistan

Vorige maand zei een boze Afghaanse president Karzaai dat hij de VN-soldaten beu was, omdat ze zich niet aanpasten en de gebruiken en cultuur van het Westen meebrachten naar een moslimland. Dat kon hij niet langer tolereren, zei hij, het was aanpassen op opkrassen. (Daar hebben ze blijkbaar geen last van het CGKR)

Dergelijke scènes deden zich al eerder voor in Koeweit. Toen de Amerikanen in Koeweit gingen vechten om hen te bevrijden van de moordende Irakezen in 1991 wilden de Koeweitenaars dat de Amerikaanse vrouwelijke militairen gesluierd zouden vechten voor hen. Stel je voor zeg…. Gelukkig hebben de vrouwelijke militairen dat geweigerd en steunde de legerleiding hen daarin.

Vandaag staat er in de ‘De Gentenaar’ een klein artikeltje over VN-soldaten. Deze keer zijn het Marokkaanse VN-Blauwhelmen die in de ivoorkust beschuldigd worden van kindermisbruik. Een intern onderzoek heeft gevallen seksueel misbruik van minderjarige meisjes aan het licht gebracht. Het hele contingent van meer dan 700 soldaten is geschorst, schrijft de krant.

Misschien hebben ze die dan liever in Afghanistan?

15:39 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

 Le Soir kan er weer niet mee lachen.

_20070724_0I4GO42C_JPG-Leterme s'excuse "in het Vlaams" -, schrijft Le Soir vandaag in haar krant.
Toen Leterme zich verontschuldigde voor het feit dat hij het Frans republikeinse volkslied ‘La Marseillaise’ zong in plaats van de Franstalige brabançonne, vroeg de Waalse journalist of hij zijn excuses ook in het Frans wou doen, waarop Leterme zei: « Je l'ai dit en néerlandais, cela suffit. »
Blijkbaar kon Onckelinks er evenmin mee lachen.

In Wallonië is zijn populariteitsgraad ondertussen gezakt tot 5 procent en een klets.
Maar eerlijk gezegd, ik begin Leterme met de dag symathieker te vinden. Nu nog vijf minuten moed tonen en we staan al een stapje verder.

14:32 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

23-07-07

Carnaval?

top_487782

Blijkbaar is 21 juli een late carnaval?

Amper 32% van de Vlamingen zien Filip zitten als volgende koning.

20:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Splitsing B-H-V

B-H-V

"Splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde??? Amaai....

De nota die formateur Yves Leterme zondag aan de gedoodverfde toekomstige meerderheidspartijen heeft overhandigd, telt in totaal 80 pagina's. Voor Brussel-Halle-Vilvoorde wordt geen oplossing gesuggereerd."

Titel in Knack

16:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

 Interessant telefoongesprek

In één van de reacties trok Fee de aandacht op een gesprek tussen een journalist en een moslimbeller, die zoals we het ook hier kennen, de islam wil verkopen als 'een religie van de vrede'. Terwijl islamkenners het er allemaal over eens zijn, dat 'vrede' in moslimlanden niet hetzelfde betekent als in het westen. 'Vrede' kan er enkel zijn 'in het huis van Allah', dat wil zeggen als de hele wereld islamitisch is.

De autochtone 'verdedigers van de islam' willen nog eens graag mensen die kritiek hebben op deze overtuiging uitschelden voor racisten, nazi's en fascisten. Dat laatste getuigt alleen al van hun onkunde over deze materie. De beste verdediging over de inhoud van de koran die ik tot nu toe hoorde was dat de Nederlandse vertalingen 'slecht' waren. Moet je niet vragen wat er dan in het Arabisch staat als je ziet wat moslims over de hele wereld aanrichten.
Gelukkig zijn er nog moedige mensen die durven zeggen wat de islam in werkelijkheid is. Jammer genoeg zijn alle moedigen in Europa ofwel vertrokken naar Amerika, of vermoord.
KLIK HIER OM TE LUISTEREN NAAR DIT GESPREK

15:27 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De Brabançonne

De Walen kunnen er niet mee lachen.
De uitschuiver van Yves Leterme, toekomstige premier van het unitair België, zong inplaats van de Brabançonne, het Frans nationaal lied 'La Marseillaise' en zette aan met 'Allons enfant de la patrie, le jour de gloire est arrivé...'.

Grappig, maar aan de andere kant van de taal-en cultuurgrens had men daar blijkbaar een ander idee over. Zij vinden de eedaflegging van Leopold I blijkbaar heel belangrijk, terwijl het voor de meeste mensen niets anders is dan een dagje verlof. Dat bewijst nog maar eens hoe verschillend we zijn...

De Vlaamse Leeuw, ons echt volkslied kan hij wel zingen en dat is voor ons voldoende.

KLIK HIER VOOR FILM

02:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

18-07-07

Protestzangers van nu.

Engels is de taal in de VS en Nederlands is de taal in Vlaanderen.

KLIK HIER

02:25 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Levenslang is in België 13 jaar en een diploma.

lacroix

U hebt het wellicht al gehoord, de in 1994 veroordeelde Philippe Lacroix is weer een vrij man. Ondanks deze topgangster veroordeeld werd tot levenslang werd P. Lacroix vrijgelaten en zal hij binnenkort voor een klas staan. Want zware gangsters, vooral diegenen die in verband gebracht worden met De bende van Nijvel, Patrick Haemers en Van Den Boeynants (PSC – nu CDH) krijgen een speciale behandeling.

Haemers zelf, zwaar verslaafd aan cocaïne pleegde aan het begin van het proces zelfmoord in de gevangenis.

Minister Marie Arena van de PS, zus van de vriend van Di Rupo, geeft haar toestemming om hem in het onderwijs voor sociale promotie taallessen te laten geven. Hij heeft al een akkoord met de directeur van de school waar hij aan de slag wil.

Wie meer wil weten over deze topganster kan HIER veel informatie vinden.

Dus als hier iemand nooit de kans heeft gekregen om te studeren en het alsnog wil doen, dan weet je wat je moet doen. Zwart geld witwassen van een eerste minister, geldtransporten overvallen, mensen vermoorden...en je komt er wel...

02:04 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-07-07

Islamnazisme.

Een hele poos geleden kwam ik tijdens het surfen op een angstaanjagende site. Het was als het ware een bevestiging van wat ik al altijd had gezegd en geschreven. Het islamnazisme is een feit …

Toen ik echter de link naar deze site hier wou plaatsen bleek hij in alle stilte te zijn verdwenen. Geen grote krantenkoppen, geen CGKR, geen progressieve stem liet zich horen.

Maar ik had de site opgeslagen en wil het u laten zien. Ik wil u laten zien waarvoor u op uw hoede moet zijn. Want dit is geen alleenstaand feit. Lopen er hier een paar idioten rond van Blood en Honour, in de islamtische wereld is het de normaalste zaak ter wereld.

Kijk en huiver…


Maroc.nazisite

Maroc.nazisite1

Maroc.nazisite2

23:27 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Vlaanderen

PA7875+260


Vlaanderen was een voormalig graafschap dat zijn naam dankt aan de Karolingische gouw, de pagus Flandrensis waarvan vermoed wordt dat dit gebied oorspronkelijk ergens lag tussen Brugge en de Ijzermonding, en dat onder de eerste grafelijke dynastie (862 – 1119) territoriaal in zuidelijke en oostelijke richting werd uitgebreid, zodat het deels in het Franse en deels in het Duitse koninkrijk lag. Met andere woorden, vanaf Noord-Frankrijk tot aan de Rijn was het allemaal Vlaanderen.
In de 12de eeuw, ten tijde van Diedrik en Filips van Elzas kenden het graafschap en de steden Brugge, Gent en Ieper een opmerkelijke economische en politieke opgang. Maar Filips was ook de grondlegger van een gecentraliseerde, door grafelijke ambtenaren bestuurde staat die zijn tijd ver vooruit was.
In de 13de eeuw verloren de Vlaamse graven grote gebiedsdelen aan het afgunstige en steeds aanvallende Frankrijk en stond Vlaanderen sterk onder Franse invloed.

Gwijde van Dampierre verzette zich tegen de opslorping door Frankrijk en spande zich in om de steden onder zijn gezag te krijgen. De volkse Klauwaerts werden zijn bondgenoten tegen het Fransgezinde patriciaat en zij wonnen de Guldensporenslag in 1302.

Maar het was geen lange overwinning.
In 1305 moesten we door de verdragen van Athis-sur-Orge grote gebieden en veel geld aan de Franse kroon geven. Pas in de 15de eeuw kon Vlaanderen de verloren gegane gebieden terug veroveren en onder Karel V werd Vlaanderen definitief uit het Franse leenverband losgemaakt en bij de Bourgondische kreits gevoegd.

Maar Frankrijk liet ons niet met rust. Bij de oorlogen van Lodewijk de XIVde in de 17de en de 18de eeuw heeft Frankrijk meer dan de helft van Vlaams territorium veroverd en grote delen verfransten. Walen die vroeger geen Frans, maar een soort ‘vuil-Latijn’ als taal hadden, namen de Franse taal over. Niemand weet trouwens waar de Walen vandaan komen (de echte dan, niet de Italiaanse, niet de Franse achterblijvers noch de Vlaamse migranten die er nu de plak zwaaien…)
In Ierland bestaat er veel literatuur over ( Welsh – Waals betekent – vreemdeling, en of ze het nu willen of niet, maar de echte Waal zou van de Kelten afstammen).

Tijdens de Franse Republiek werd Vlaanderen nog eens in twee departementen verdeeld, respectievelijk de streek van de Leie en dat van de Schelde. In het noorden werd een strook bij Zeeuws Vlaanderen gevoegd.

Maar de geschiedenis in Vlaanderen is niet blijven stilstaan in de 18de eeuw zoals iemand in de reacties wil laten uitschijnen...

Wat men nu ‘Vlaanderen’ noemt is het gebied waar volgens art. 3bis van de Belgische grondwet het Nederlandse taalgebied zich bevindt. En dat is een gebied dat zich onderscheidt van het Franstalig gebied, namelijk Wallonië. Vlaanderen onderscheidt zich niet alleen in taal maar ook in cultuur, economie, geschiedenis, waarden en normen.

Ik vraag mij trouwens af of de belgicisten in feite wel weten waar de naam België vandaan komt.De oorsprong van de benaming van het staatkundige begrip België is te vinden in de naam Belgae, een groep Keltische stammen die het gebied bewoonden dat onder de Romeinse keizer Augustus als de provincie Belgica zou worden ingericht. Na de Romeinse overheersing geraakte de naam in onbruik tot aan de humanisten (tweede helft 15de eeuw), die echter de namen Belgium en Belgae zowel op het huidige Nederland als op het huidige België als op de beide tezamen toepasten. Zo werd bijv. met de benaming Belgium Foederatum de Republiek der Verenigde Nederlanden aangeduid. Toen tijdens de Brabantse Omwenteling de Zuidelijke Nederlanden tot een onafhankelijke staat werden uitgeroepen, kreeg deze de naam États Belgiques Unis. De benaming Belgen werd voortaan bijna uitsluitend gebruikt met betrekking tot bewoners van het grondgebied dat later België zou vormen en met het ontstaan van de staat België (1830) kregen de namen België en Belgen voorgoed hun beperkte zin.


Maak dus het beetje Vlaanderen dat nog overblijft onafhankelihjk en teken deze petitie: http://www.vlaamseonafhankelijkheid.be

22:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

11-07-07

Vlaamse Feestdag

2006-07-11-09-29-51_edited

08:25 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

09-07-07

Britse politiekorpsen geïnfiltreerd door moslimterroristen

scotlandyard_468x284
Bij diverse Britse politiekorpsen zouden minstens acht leden van terreurnetwerken, inclusief Al-Qa’ida , geïnfiltreerd zijn schreef The Daily Mail KLIK HIER, onder meer bij de Metropolitan Police.

De inlichtingendienst MI5 heeft een lijst opgesteld van terroristen die als agent of als burgerpersoneel werkzaam zijn binnen de korpsen.

Volgens de krant zouden een aantal van hen training hebben gehad in terreurkampen in Afghanistan of Pakistan. De radicaal islamitische terroristen zouden niet allemaal zijn ontslagen, omdat de politie niet de 'wettelijke macht' heeft om dat te doen. Maar het komt er op neer dat ze het in feite niet durven.

Een van de jihadisten zou zelfs zijn baan hebben behouden ondanks dat hij betrapt werd toen hij beelden van onthoofdingen en zelfmoordaanslagen in Irak zou hebben laten circuleren op internet. De verdachte probeerde naar eigen zeggen het debat over de oorlog in Irak te vergroten.

Scotland Yard wil nu alle politieagenten en stafleden uitgebreid doorlichten en kijken of er personen bijzitten die radicale islamitische scholen – of Madrassas – en terroristische opleidingskampen in Afghanistan of Pakistan hebben bezocht.

Ook de bevolking mag, indien ze denken over eventuele inlichtingen te beschikken die in verband zouden staan met politiekorpsen die gelieerd zijn aan terroristische organisaties en zij daarvoor bewijs hebben, zo snel mogelijk bekend te maken. Want Scotland Yard neemt deze zaak zeer ernstig, zeggen ze.

14:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

08-07-07

Groot tuin- en braadfeest

barbecue2


Wie volgende zondag, 15 juli ’07, niets te doen heeft en eens lekker wil eten en gezellig babbelen kan afzakken naar ons tuin-en braadfeest dat begint vanaf 13,00 uur in het Fort van Merksem.

Iedereen is welkom.Een gezellige namiddag met lekker eten middenin een groene omgeving met speeltuin voor kinderen, wat wil je nog meer…

En dit alles aan de zeer democratische prijs van 12,50 euro p.p.en 7 euro voor kinderen onder de 12 jaar.

Op voorhand betalen hoeft niet, maar wel even mailen (janice.laureyssens@skynet.be) om te zeggen met hoeveel personen je komt.

11:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

07-07-07

Prins Filip

!cid_741311412@02022003-2D09


Gelezen bij SOSwatchOmdat onderstaande bijzonder intelligente opmerking van onze toekomstige koning mij eerder ontgaan was, wil ik dit bij deze toch nog even rechtzetten.


Prins Filip zei vorig jaar bij zijn terugkomst uit Canada: "Canada is net als Belgie een klein land dat grote buren heeft "

Canada: 9.984.670 km² --- België: 30.528 km² --- USA: 9.631.420 km²

03:25 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Teveel, te dure en te oude ambtenaren.

ambtenaar
Op Trends heb ik een abonnement. Niet alleen omdat de wekelijkse column van Frans Crols enorm goed is, maar omdat er verder ook nog heel interessante weetjes in staan.

Nu men alle Vlaamse gepensioneerden een collectief schuldgevoel wil aanpraten omdat voor de allereerste keer Vlaanderen I% meer gepensioneerden heeft dan Wallonië, werd het tijd dat een iemand het probleem ‘pensioenen’ eens nader bekeek.
Want het zijn niet de pensioenen van mensen die bij privébedrijven hebben gewerkt die voor problemen zorgen, maar wel die van de ambtenaren.

Uit het jongste rapport van de Studiecommissie voor de Vergrijzing blijkt dat de kosten voor de vergrijzing heel erg werden onderschat. Een van de misrekeningen komt door de overheidspensioenen, die veel duurder uitvallen dan eerder berekend. Toch is het overheidspensioen geen speerpunt van het rapport. Niet alleen politici, ook onafhankelijke studieburelen durven (of mogen) dit politiek taboe niet aanpakken.

Trends schreef dat er veel te veel ambtenaren zijn (800.000) en volgens OESO zijn die ambtenaren veel te duur en zijn ze bovendien de oudste van de wereld. En dat komt vooral door de vaste benoemingen. Tussen 1995 en 2005 groeide het ambtenarenbestand in alle mogelijke overheden met 56.400 eenheden, tot ongeveer 779.800. Midden in de paarse regeerperiodes, tussen 2000 en 2005, groeide het aantal ambtenaren nog eens met 39.100. Dat klokt af op liefst 70% van de totale groei in de bestudeerde decennium.

En waarom zitten we met zoveel ambtenaren? Omdat het crisisprobleem in de jaren ’70 werd opgelost door werklozen naar de overheid af te leiden.
In Wallonië werkt 45% van de actieve bevolking als ambtenaar. Dat hoge cijfer heeft natuurlijk ook veel te maken met de ingewikkelde Belgische staatsstructuur waar we maar niet van af geraken.

Een gemiddelde Belgische ambtenaar blijkt ook bijna een tiende meer te kosten dan een werknemer uit de privésector en kloppen hiervoor minder uren.

Trends schrijft dat er echter vandaag geen basis meer is om die hogere pensioenen te rechtvaardigen omdat de lonen van de ambtenaren in veel gevallen die van de privésector overschrijden. Ook de groei van de ambtenarij is voorbijgestreefd nu de privésector kampt met tekorten aan werkkrachten.

Ambtenaren die geschorst worden blijven ook meestal 80% van hun loon behouden (voorbeeld is kolonel Vaessen die veroordeeld werd in de fraudezaak van Laurent en geschorst werd met behoud van wedde…) Een andere ‘rare’ regel is het recht op ziektedagen. Zo ging mijn vroegere postbode één jaar met ziekteverlof vooraleer hij met pensioen ging, omdat hij tijdens zijn loopbaan weinig of nooit ziek was geweest en hij had daar dus nog recht op. Ook ministers kunnen na een regeerperiode van amper 12 jaar rekenen op een volwaardig pensioen.

Indien het probleem nu niet wordt aangepakt, zal de nieuwe generatie twintigers die nu aan de slag gaan het gelag betalen voor de huidige 800.000 ambtenaren.

In 1995 stond de hervorming van de pensioenen in het regeerakkoord van Dehaene II maar er is niets van in huis gekomen. De geheime afspraak was dat de liberalisering van de overheidsbedrijven groen licht zou krijgen van de vakbond in ruil voor het niet raken aan de pensioenen.

Die deal is voorbij, schrijft Trends, het is tijd voor een nieuwe deal waarbij een vermindering van de ambtenarenpensioenen wordt gekoppeld aan een verdere loonsverhoging en een hogere productiviteit, die automatisch tot minder ambtenaren zal leiden.
Een gelag, dat nu al voor 70% gefinancierd wordt door zelfstandige ondernemers, die wanneer ze zelf met pensioen gaan kunnen rekenen op peanuts.

02:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

06-07-07

Jan Marijnissen in Trouw

Laat Belgen deel van ons Historisch Museum inrichten
Willem Breedveld – Trouw

Oppositieleider Jan Marijnissen en de huidige minister van buitenlandse zaken, Maxime Verhagen, hebben ongetwijfeld een fles champagne ontkurkt op de komst van het Nationaal Historisch Museum.

Wel liet minister Plasterk de keus voor de plaats op Arnhem vallen en niet op Den Haag zoals het vorige kabinet had gewild. Daar staat tegenover dat het om een kloek ontwerp gaat dat tegemoet komt aan hun oorspronkelijke plan Nederland te verrijken met een Huis der Historie, zoals zij 13 mei 2006 bepleitten in een artikel in Trouw.

Kennis van onze wortels is van vitaal belang voor de samenleving. Daarom moet hier, net als in Duitsland, een nationaal historisch museum komen, schreven zij. Want een volk zonder geschiedenis bestaat niet. Laten we daarom niet langer besmuikt doen over onze historie. Laten we ook voorkomen dat in het onderwijs geschiedenis verder in de marge wordt gedrongen. Kortom, laten we gewoon erkennen dat historisch besef onmisbaar is voor een volk.

Ja, amen, was ik geneigd te zeggen. En Arnhem bevestigde mij in die opvatting met het argument dat geschiedenis iets is dat vandaag geschreven wordt met het oog op morgen. Hoe dat mogelijk is, blijkt wel uit de gisteren gepresenteerde canon van de geschiedenis die uitmondt in het visioen van een Verenigd Europa. Ik wil er echter graag één dimensie aan toevoegen: laat ook vreemde ogen naar onze historie kijken. Breng de moed op tenminste een afdeling in dit museum in te laten richten door buitenlandse historici. Zij zullen hun (voor)oordelen laten doorklinken over alles wat wij koesteren. Maar dat moet dan maar. Dat relativeert, dat drukt valse gevoelens van nationalisme de kop in, daar kunnen we als natie heel wat van opsteken.

Persoonlijk ben ik nieuwsgierig hoe de Spanjaarden oordelen over onze Tachtigjarige Oorlog. Misschien brengen zij waardering op voor de heldenmoed waarmee we het tegen de toenmalige supermacht opnamen. Maar evenzogoed nemen ze het ons kwalijk dat we het christelijk front tegen de oprukkende moslims ernstig verzwakt hebben. We lieten Karel V en Philips II dit karwei opknappen, terwijl wij hier roekeloos zongen dat we liever Turks dan paaps waren.

Minstens zo nieuwsgierig ben ik naar het oordeel van de Britten. Zijn we in hun ogen de helden die via het koningschap van Willem III Engeland uit de klauwen hebben gered van het katholicisme? Of zijn we verliezers die ons moesten neerleggen bij de Britse suprematie?

En hoe kijken de oosterburen tegen ons aan? Zijn we het vrijgevochten landje dat zij stiekem bewonderen? Of waren we naïevelingen die zich wanhopig vastklampten aan onze neutraliteitspolitiek?
Trouwens, wat vinden Surinamers en Indonesiërs van ons?

Maar het nieuwsgierigst toch ben ik naar oordeel van de Belgen. Zij waren het die na de val van Antwerpen Amsterdam groot en machtig hebben gemaakt. Zij ook stelden Nederland na de Napoleontische tijd in staat een grootsere rol te spelen. Maar, lees ik in het proefschrift van P. van Velzen, wij waren zo stom de eenwording van België en Nederland grondig te verprutsen. Onze regenten waren als de dood voor katholieke overheersing van het Zuiden. Daarom waren zij bereid koning Willem I bijna absolute macht te geven die hij vervolgens gebruikte om de Belgen te kleineren, zodat zij wel in opstand moesten komen.

Stom, zouden we vandaag zeggen. In plaats daarvan geven we de Belgen de schuld en zijn we tot op de huidige dag geneigd hen te blijven kleineren. Niet voor niets zijn Belgenmoppen populair. Het zou daarom van grootmoedigheid getuigen hen in de gelegenheid te stellen ons een spiegel voor te houden. Steken we tenminste nog iets op van onze plotse, zelfgenoegzame zucht naar nationale trots.

13:00 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

05-07-07

Renteloos lenen

Bilaa-riba (renteloos lenen) – Klik hier
O jullie die geloven, vreest Allah en geeft op wat er (van het vragen) van rente overblijft, als jullie gelovigen zijn. En wanneer jullie dit niet doen, weest dan op de hoogte van de oorlog van Allah en Zijn Boodschapper. (2:278)

Vrome moslims stuiten op gewetensbezwaren bij het afsluiten van een hypotheek. Volgens de wetten (sjaria) van de Koran is zowel rente ontvangen als betalen verboden (haram). Sommige moslims blijven om die reden een woning huren. De Belastingdienst heeft een voorstel voor een zogenaamde halal-hypotheek, een constructie die het afsluiten van een hypotheek mogelijk maakt voor streng gelovige moslims, afgewezen. Het valt dus wat tegen voor moslims in Nederland die van plan waren een halal-hypotheek (zonder rente) af te sluiten.

Bibaa-Riba Islamic Finance uit Leiden (zie link hierboven) had er nog wel iets op gevonden. Wanneer een potentiële koper van een huis een halal-hypotheek afsluit, koopt eerst de bank de woning aan een hoger bedrag (+ rente) en verkoopt ze dan aan de nieuwe eigenaar die dan geen rente, maar een meerwaarde betaald. Deze wisseltruc noemen zij dan een ‘winstopslag’. En de moslim kan dan heel halal maandelijks afbetalen aan de bank. Nu vonden ze het wel haram om rente te betalen, maar ze zagen er geen graten in om de renteaftrek héél halal te vinden, maar dat vond de Nederlandse belastingsdienst dan weer niet erg haram… en het ging dus niet door.

Ondertussen zoekt Bilaa-riba en ook sommige Nederlandse en Belgische banken naar andere mogelijkheden. Maar simpel is het niet om een halal-hypotheek (met renteaftrek) te verstrekken. Bovendien mag ook op het geld dat ze lenen nooit rente zijn geheven. BR>
Niet getreurd, ‘in het kader van de godsdienstvrijheid’ zal het ongetwijgfeld binnenkort in orde komen. Heel Europa wordt toch ‘halal’?

Bibaa-riba is er in elk geval gerust in, want ze schrijven:

Financiële omstandigheden kunnen veranderen; Islamitische principes nooit!

20:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Kinderbijslag intrekken en verplichte opvoedingscursus

In Nederland is de overheid aan het overleggen om de kinderbijslag in te trekken van kinderen en jongeren die zich ernstig misdragen op straat of op school. Hun ouders moeten ook verplichte opvoedingsondersteuning krijgen. Verplicht kan enkel met het dreigement van sancties.

Volgens Rita Verdonk (VVD) hebben ouders die hun kinderen niet opvoeden geen recht op kinderbijslag.

Wat belet ons om hetzelfde te doen en de kinderbijslag te gebruiken als drukkingsmiddel tegen de ouders die weigeren hun kinderen behoorlijk op te voeden?

Rita Verdonk maakt zich zorgen over ontspoorde kinderen tussen de 8 en 12 jaar. 'Op dit moment kan justitie niets met kinderen van die leeftijd, terwijl de criminaliteit bij hen juist toeneemt. Dat moeten we in het strafrecht gaan regelen, want de problemen rijzen op sommige plekken de pan uit.'
Voor criminele kinderen moet de kinderbijslag worden opgeschort, en de ouders moeten verplichte opvoedingsondersteuning krijgen, zo betoogt Verdonk. 'Het is toch te gek dat we kinderen van acht niet meer aankunnen.'

Verdonk wil zelfs nog een stapje verder gaan. Ze wil de kinderen zelf verplicht twaalf uur per dag naar school sturen. Ze zijn dan van de straat, en kunnen naast de gewone leerstof ook les krijgen in fatsoensnormen en normale omgangsvormen.

Indien Mevrouw Verdonk in ons land dezelfde voorstellen zou lanceren, werd er rond de VVD een ‘cordon’ gelegd, werden ze veroordeeld voor het aanzetten tot racsime en zouden alle linkse en Waalse partijen plus Kifkif een klacht indienen om de dotatie aan de liberalen (VVD) te laten afpakken.

18:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Daders van de mislukte aanslagen waren artsen, laboranten en medische studenten.

Allaahumma tahhirhu min ikhwaanil-qiradati wal-khanaazeer, allaahumma mazziqhum kulla mumazzaq, Allaahumma farriq baynahum wa bayna man shaaya3ahum.

O Allah, zuiver het (Al Aqsa) van de broeders van apen en zwijnen, (Joden en christenen) O Allah, scheurt hen aan stukken en zaai meningsverschillen tussen hen en hun aanhangers .

Zomaar een gebed...: KLIK HIER

De Britse krant The Times schreef dat ‘de artsen achter de mislukte aanslagen zaten’. En dat klopt met wat onze kranten schreven. Daar gaat dan het sprookje van de 'kanslozen.
Van alle arrestanten, die worden verdacht van betrokkenheid bij de mislukte aanslagen in Londen en Glasgow, is aangetoond dat ze een medische achtergrond hebben. Ze zijn arts, arts in opleiding of medisch laborant.
Zij werden opgeroepen door Osama Bin Laden.
Het doet mij een beetje denken aan de succesvolle Iraanse chirurg in de Verenigde Staten, die zich tijdens de periode van Ayatollah Khomeini geroepen voelde terug naar zijn land te keren om zijn volk te steunen. Zijn Amerikaanse vrouw werd er in het huis van zijn ouders opgesloten en mishandeld, maar kon uiteindelijk samen met haar kinderen, en mede door de hulp van de Koerden, ontsnappen via Turkije. Het boek heet ‘In een sluier gevangen’, een absolute aanrader.

Elsevier schrijft dat Al-Qa'ida waarschuwde voor aanslagen artsen

Een leider van Al-Qa'ida heeft een Britse geestelijke gewaarschuwd voor aanslagen door artsen. 'Zij die jullie genezen, zullen jullie vermoorden,' zou de man tegen de anglicaanse kanunnik Andrew White hebben gezegd.

Vernietiging
De twee hadden kort contact tijdens een religieuze verzoeningsconferentie in april in de Jordaanse hoofdstad Amman. De man zei dat er plannen waren gemaakt om de Amerikanen en Britten de komende tijd te vernietigen en dat daar artsen bij betrokken waren. White gaf de waarschuwing door aan het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hij begreep het dreigement destijds niet. De kanunnik, die werkt in de Iraakse hoofdstad Bagdad, vernam pas na de conferentie dat hij met een hoge functionaris van Al-Qa'ida had gesproken.

Volgens The Times kan de verklaring van groot belang zijn na de mislukte aanslagen van vorige week in Londen en Glasgow. Alle acht verdachten die tot nu toe in verband met het islamitische terreurcomplot zijn gearresteerd, blijken arts te zijn of op een andere manier medisch actief. Van een aantal van hen is ontdekt dat zij banden hadden met radicale islamitische groeperingen.


11:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Eerwraak

Hij wilde haar niet doden, maar kon de druk niet aan

Eerwraak verdwijnt niet door integratie. Vrouwen die verwesteren, riskeren juist te worden gedood om de familie-eer te redden. Zoals Zeynep Boral, die stierf op station Alkmaar.

Door Renate van der Zee

LEES HIER VERDER

02:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

04-07-07

De ontdekking van Eurabië (deel II)

Auteur: Marc Joris in Kort Manifest

MarcJorisHet lijkt misschien ongeloofwaardig dat een kleine politieke machtselite dertig jaar lang een Eurabisch beleid in de steigers kon zetten, zonder dat daar ooit georganiseerd verzet tegen kwam. Er is natuurlijk vanuit verschillende hoeken scherpe kritiek geweest op deelaspecten van het Eurabische project, vooral op het immigratieluik.
Maar vóór de publicaties van Bat Ye’or werd het project nooit in zijn geheel aan de kaak gesteld. Dat is gedeeltelijk te wijten aan de mechanismen van onzichtbare en sluipende besluitvorming die zo typisch zijn voor de Sowjet… pardon, de Europese Unie, aan het gebrek aan transparantie, aan de gebrekkige democratische controle.

Maar de belangrijkste factor lag op een veel dieper cultureel-politiek niveau. De architecten van Eurabië moesten niet in een vacuüm werken. Sommige psychische bouwstenen van Eurabië waren al vóór de oliecrisis van 1973 in ruime mate voorhanden: anti-Amerikanisme, antisemitisme, een diepe verachting voor het christendom en een suïcidale haat tegen de eigen cultuur en beschaving.

In het jodendom is veel geschreven over het verschijnsel dat men zelfhaat noemt: joden die spuwen op hun eigen afkomst, en op de moraal, de godsdienst en de cultuur van hun voorvaderen.
Marx, Engels en Trotzky waren de beroemdste voorbeelden.

De westerse wereld als geheel lijdt al even erg aan dat soort zelfhaat. Dat knaagt al minstens vier decennia aan de wortels van onze beschaving. Dat verschijnsel blijft niet beperkt tot een afkeer van de westerse beschaving als geheel. Het gaat vrijwel altijd gepaard met een diepe minachting voor de eigen nationale cultuur.
Denk maar aan de vele Vlaamse intellectuelen die spuwen op hun eigen geschiedenis, hun eigen taal en cultuur.

De marxisten hebben die zelfhaat tot een politieke cultus verheven, en de moslims en hun Eurabische medeplichtigen hebben daar later optimaal gebruik en misbruik van gemaakt. Als mensen vervreemd zijn van het christendom en van hun nationale cultuur, als zij hun trots en hun zelfrespect verloren hebben, dan kunnen zij zich natuurlijk niet meer doeltreffend verzetten tegen de opmars van een andere religie, die als superieur wordt voorgesteld. Of tegen de verdringing van hun nationale cultuur door een Eurabische mengcultuur.


osman8lt

Eeuwenoude Franse waanzin In Frankrijk kwam daar nog de eeuwenoude, diepgewortelde illusie bij dat het zijn positie als grote mogendheid kon behouden of heroveren door gemene zaak te maken met de moslims. Het was het voortzetten van een geopolitieke lijn die koning Frans I al in de zestiende eeuw had uitgezet, toen hij toenadering zocht met de Turken. Toen sultan Soliman in 1526 Wenen belegerde, boden de Fransen zelfs aan een alliantie met hem te sluiten!
Zij waren volkomen bereid hun belaagde christelijke broeders in de rug te aan te vallen. Dat de Turken daarna ongetwijfeld Frankrijk zelf zouden bezetten, dat kwam niet in hen op. Later sloten de Fransen inderdaad zo’n tegennatuurlijke alliantie met het Ottomaanse rijk. Tijdens de tweede belegering van Wenen in 1683 herhaalde dat scenario zich.
Vanaf 1543 mochten de Turken zelfs de Franse havens in de Middellandse Zee zelfs gebruiken als uitvalsbases voor zeeroverij en voor strooptochten tegen christelijke kuststeden, waarbij duizenden mensen als slaven werden weggesleept. In die tijd noemde men Frankrijk “de hoer van de Turken”. De Franse politiek vertoont in dat opzicht een zeldzame continuïteit. Alleen is hij in zijn huidige Eurabische vorm niet meer tegen de Habsburgers gericht, maar tegen de Amerikanen.


Tegenstroom Natuurlijk is het opleggen van de Eurabische doctrine geen eenparige beweging geweest. In democratische staten verlopen politieke ontwikkelingen altijd langs de kronkelige wegen van compromissen en regeerakkoorden waarbinnen tegenstrijdige tendensen verzoend moeten worden. De invoering van de immigratiestop in 1974 ging diametraal in tegen de Eurabische plannen voor de inplanting van een grote islamitische bevolking in Europa.

Maar nu, meer dan drie decennia later, is het wel duidelijk dat die immigratiestop grotendeels oogverblinding was. Die wet heeft nooit enig effect gehad.
Toen stond het Eurabische project nog zijn beginfase.
Men moest de publieke opinie nog sussen. De grote indoctrinatiecampagnes in de media en het onderwijs stonden nog in de steigers.
Ook bij de grote politieke partijen in de lidstaten was er zeker nog geen consensus over het aanzwengelen van de immigratie. De politici achter het Eurabische project moest het nog voorzichtig spelen. De immigratiestop wekte tegenover de onwillige kiezers de illusie dat het probleem van de gastarbeiders onder controle was, of toch minstens dat het op het toenmalige niveau “bevroren” zou worden. Er kwamen er immers geen nieuwe meer bij? Maar dat was natuurlijk een simplistische en naïeve gedachtegang.

Intussen werd die immigratiestop door vier feiten achterhaald: de gezinshereniging, de zeer hoge geboortecijfers bij de gastarbeiders, het massale misbruik van het politiek asiel en tenslotte een toenemende illegale immigratie, waartegen niet of nauwelijks werd opgetreden.
Nu is het Eurabische project zelfbedruipend geworden.
Het heeft zijn eigen dynamiek ontwikkeld. Een hele generatie is vergiftigd met pro-islamitische, pro-Arabische propaganda, met zelfhaat, verachting voor de eigen cultuur, met antiwesterse, anti-Israëlische en soms ronduit antisemitische sentimenten.

Er zijn nu zoveel islamitische kiezers, dat politici hen gewoon uit opportunisme naar de mond praten. In 1973 was het multiculturalisme nog een klein vuurtje, dat heel voorzichtig aangeblazen moest worden, bijna in het geheim, zonder al te veel rook te maken. Nu is het een bosbrand geworden, die zich ook zonder ingrijpen van buitenaf verspreidt. Nu lijkt het alsof dat allemaal vanzelf gebeurt, alsof het voortvloeit uit een spontane ommezwaai in de Europese publieke opinie. Maar die ommezwaai was de vrucht van jarenlange propaganda en indoctrinatie op alle niveaus.


arab_hanging
Palestina als cultusobject
Eén hoofdstuk uit Bat Ye’ors boek Eurabia draagt de titel: “Palestinianism: A New Eurabian Cult”.
De centrale dogma van deze cultus kan in twee zinnen samengevat worden: “De Palestijn is het enige en ultieme Slachtoffer. De jood is de enige en ultieme Moordenaar.”

Een duidelijk en kras voorbeeld daarvan was de reactie van president Moebarak op een voorzichtige vraag over mogelijke democratische hervormingen in Egypte. Moebarak antwoordde daarop dat daarvan geen sprake kon zijn, zolang het Palestijnse probleem niet was opgelost.
Dit illustreert heel treffend hoe Arabische leiders de Palestijnse kwestie gebruiken als een excuus voor het instandhouden van hun autoritaire en soms ronduit totalitaire regimes.
Het is een excuus, een uitvlucht, een voorwendsel en een bliksemafleider, maar geen echte oorzaak. Hoe zou de situatie van de “Palestijnen” een beletsel kunnen zijn om in Egypte meer persvrijheid toe te laten, of minder te martelen, of verkiezingen uit te schrijven?

Dezelfde manke logica wordt zelfs toegepast op de oorlog in Irak. Arabische commentatoren beweren in alle ernst dat het conflict alleen beëindigd kan worden als het Palestijnse probleem is opgelost. Hoezo? Wat hebben de “Palestijnen” te maken met de bloedige afrekeningen tussen soennieten en sji’ieten? Met het feit dat Irak een kunstmatige en onleefbare staat is? Met de terroristen van Al Qaeda die in Irak opereren? Met de overgebleven aanhangers van Saddam, of met de terroristen die vanuit Syrië of Iran in het land infiltreren? Niets natuurlijk.

Maar in het mythische Arabische wereldbeeld is “Palestina” de spil waar heel de wereldpolitiek rond draait, het alfa en het omega van de geschiedenis. Het is het enige probleem dat er écht toe doet. Al de rest is daarvan afgeleid en komt daaruit voort. “Palestina” is het excuus voor alles: voor de Arabische achterlijkheid, het analfabetisme, de dictaturen, de folteringen en de burgeroorlogen.

In Algerije worden 150 000 moslims afgeslacht door andere moslims? Dat is een kleinigheid, er is maar één echt probleem: Palestina!
Een miljoen doden in Soedan? Tienduizenden doden in Darfur? Saddam liet 180 000 Koerden uitroeien? Geen probleem. Alleen Palestina is echt belangrijk.

Alleen de Israëli’s zijn echte moordenaars. De aarde draait niet rond de zon. Ze draait rond Palestina.

Er is in de islamitische wereld geen kwaad, geen zonde, geen geweld, dat komt allemaal voort uit één boosaardige bron: de joden.

Vroeger was de leuze van de jodenhaters “Ze hebben Christus vermoord!”. Nu is het: “Ze vermoorden de Palestijnen!”.

Slechts zelden ziet men het zondebokmechanisme zo rauw en zo duidelijk. Zelfs als Arabische terroristen de gruwelijkste misdaden plegen, zoals bomaanslagen op scholen en familiefeesten, zoals het ontvoeren en doodmartelen van joden, zoals het inzetten van zwangere vrouwen, piepjonge tieners en zelfs kinderen als zelfmoordterroristen, zelfs dan leidt dat niet tot verontwaardiging, een morele veroordeling, tot kritiek of een gewetensonderzoek. Zowel de Arabische als de Europese politici en opiniemakers hebben daar een pasklaar antwoord op: het is allemaal de schuld van de joden zelf. Zij hebben die arme, onschuldige, vredelievende Arabieren tot wanhoop gedreven, en zij moeten nu toegevingen doen om de situatie te ontmijnen. Zelfs de moorden van de Arabieren zijn de schuld van de joden. We worden zo vaak ondergedompeld in dat discours, dat we misschien niet meer zien hoe pervers en hatelijk het is. Zoals een goudvis de bokaal niet ziet waar hij in rondzwemt.


islam_europe

Zondebokken Misschien ergert de lezer zich aan die lange uitwijding over Israël en de “Palestijnen”. Misschien vraagt hij zich af wat dat met ons te maken heeft? Met Europa?
Met het feit dat wij in ons eigen vaderland door islamitische immigranten worden verdrongen? Met de schrikbarende criminaliteit, met de geleidelijke islamisering? Het lijken twee verschillende werelden te zijn. Maar schijnt bedriegt. Beide verschijnselen zijn twee facetten van dezelfde Eurabische ideologie. Hoe reageren de media en de politieke wereld bij ons op wreedheden van moslims in onze samenleving?

Als allochtone jeugdbenden groepsverkrachtingen plegen in Brussel? Als Marokkaanse inbrekers een oud vrouwtje doodmartelen om haar spaarcentjes? Als een Turkse moordenaar in Gent een gehandicapte foltert tot hij het nummer van zijn betaalkaart geeft? Als leraressen in de school worden aangerand? Hoort men dan niet een bijna identiek discours? De schuld wordt nooit bij de daders zelf gelegd, nooit bij de cultuur waaruit zij zijn voortgekomen, nooit bij de islam waarmee ze van kindsbeen af zijn geïndoctrineerd. Het is altijd de schuld van de Vlamingen, die de onschuldige, vredelievende, goedbedoelende islamitische jongeren tot wanhoop hebben gedreven met hun racisme en hun openlijke of verdoken discriminaties op de arbeidsmarkt, in het onderwijs of op de woningmarkt. Het zondebokmechanisme dat in het Nabije Oosten tegen de joden gericht is, wordt hier tegen ons toegepast.
Zelfs de misdaden die Marokkanen plegen, zijn eigenlijk de schuld van de Vlamingen. De invulling verschilt, maar het is duidelijk hetzelfde mechanisme, en er schuilt dezelfde Eurabische ideologie achter. Niet alleen in Vlaanderen, maar in heel Europa.

arab_uprising_big

De enige vluchtelingen? Op bevel van de Arabieren hebben de Europese politici en opiniemakers die groteske uitvergroting van het Palestijnse probleem kritiekloos overgenomen. Zij verkondigen nu unisono dat de “Palestijnen” het middelpunt van het geopolitieke universum zijn. Als men niet beter wist zou men denken dat zij het enige volk ter wereld zijn dat nog geen eigen staat heeft, dat ooit grondgebied heeft moeten opgeven, dat ooit geconfronteerd werd met een vluchtelingenprobleem.

Natuurlijk is er een Palestijns probleem. Maar als men het nuchter bekijkt, zonder zich te laten meeslepen door de Arabische hysterie, dan is dat maar een heel klein en onbelangrijk probleem. Het is niet eens van dezelfde orde van grootte als dat van de Sudeten-Duitsers, of van de Duitse vluchtelingen uit de gebieden die na 1945 Tsjechoslowaaks, Pools of Russisch werden. Bij de vlucht uit de vlucht uit die oostelijke gebieden zijn minstens duizendmaal meer mensen vermoord dan bij de verdrijving van de Arabieren uit Israël in 1949.
De Europese Unie zou er zelfs niet aan denken de Duitsers te steunen als zij de terugkeer zouden eisen van… nee, niet alleen van die vluchtelingen zelf, maar ook van hun miljoenen nakomelingen.
Maar men steunt wel de Arabieren als zij zo’n absurde eisen stellen aan Israël. En het is al helemaal ondenkbaar dat de Europese Unie druk zou uitoefenen op Polen, Tsjechië of Rusland om die geannexeerde gebieden aan Duitsland terug te geven in ruil voor een vredesverdrag. Dat zou geen recept zijn voor een duurzame vrede, maar voor een eeuwigdurende oorlog. Zelfs die vergelijking loopt trouwens mank, want de Duitsers hebben veel meer en veel oudere rechten op die gebieden dan de Arabieren op het grondgebied van Israël, Judea of Samaria. En zij zouden de Russen, de Tsjechen of de Polen in de betwiste gebieden zeker niet afslachten.
Maar dat terzijde. En om de analogie nog verder door te trekken: waarom beschouwt men de vlucht van enkele honderdduizenden Arabieren in 1949 (red.: die hoofdzakelijk zijn gevlucht omdat ze wisten dat de zeven omringende islamitische landen, Israël zouden aanvallen) als een verschrikkelijke tragedie, maar geeft men nooit een kik over de honderdduizenden joden die in de daarop volgende jaren uit islamitische landen moesten wegvluchten voor pogroms en vervolgingen?

Men zou ook recentere tragedies in de weegschaal kunnen leggen. De Biafranen, de Tsjetsjenen, de Tibetanen, de christenen in Soedan, de Koerden en de inwoners van Darfur hebben meer geleden dan de “Palestijnen”.
Van elk van die groepen zijn er veel meer mensen gedood en veel meer op de vlucht gedreven. En zij hebben óók nooit een eigen staat gekregen. Maar geen haan die ernaar kraait. Biafra is vergeten.
Tibet wordt niet beschouwd als een politiek probleem dat de wereldvree bedreigt. De Europese staten drijven handel met China zonder daar ooit een breekpunt van te maken.
Idem dito voor Rusland en Tsjetsjenië. Wat hebben de Palestijnen meer dan al die andere slachtoffers van al die andere conflicten? Niets natuurlijk. Maar zij zijn wel het paradepaardje van de Arabische propaganda geworden, het brandpunt van de islamitische haat tegen Israël, het jodendom, de Verenigde Staten en tenslotte tegen heel de westerse wereld. Het is een psychopathisch en waanzinnig wereldbeeld.
Maar de Eurabische politici en opiniemakers hebben dat wereldbeeld wel volledig overgenomen.

Kan men hiervoor een andere verklaring bedenken dan een luizig compromis tussen de Europese politieke kaste en de Arabieren? Kan men anders verklaren waarom de Europese politici alle soorten nationalisme des duivels vinden, behalve het Palestijnse? Waarom zij spuwen op het christendom, maar knielen voor de islam?


mevlana

Antichristelijke dimensie Want project Eurabia heeft ook een religieus aspect.
Sinds de val van de Sowjetunie zijn er nog twee grote antigodsdienstige machtsblokken in de wereld: de Europese Unie en communistisch China. Het antireligieuze en antichristelijke karakter van de Europese Unie kwam het duidelijkst tot uiting bij de discussie over de Europese Grondwet: onder druk van fanatieke secularisten werd daarin elke verwijzing naar God, het christendom of de joods-christelijke traditie geschrapt. Maar diezelfde Europese Unie, die al even atheïstisch en antichristelijk is als de Franse revolutionairen en de bolsjewieken, is wel vol lof over de islam. De enorme bijdrage van het christendom, en in ruimere zin de joods-christelijke traditie, aan de wording van de Europese beschaving werd glashard ontkend. Maar de minimale rol van de islam wordt buiten proportie uitvergroot en verheerlijkt. En de zwarte kanten ervan worden doodgezwegen of glashard ontkend.

De moslims erkennen dat Jezus een profeet is, en zij erkennen zelfs Abraham en Mozes. Hoe multicultureel, hoe vriendelijk, hoe verdraagzaam vergeleken met de joden en de christenen die niet eens Mohammed als profeet willen erkennen! Ach, hoe mooi toch! Men kan er een rooskleurige karikatuur van maken. Maar in werkelijkheid gaat het helemaal niet om een goedwillende erkenning. Het is een soort religieuze onteigening.

De moslims stellen Abraham, Mozes, Maria en Jezus voor als moslims avant la lettre.

Daarmee ontzeggen zij het jodendom en het christendom elke legitimiteit: zij hebben zich slechtst als afzonderlijke godsdiensten ontwikkeld door de oorspronkelijke islamitische leer te vervalsen. Historisch gezien staat het vast dat de islam pas in de zevende eeuw van onze tijdrekening is gesticht. Maar de moslims cultiveren een revisionisme dat teruggaat tot de schepping van de eerste mens: zij beweren dat zelfs Adam al een moslim was. Zij beweren zonder blikken of blozen dat de koran al bestond vóór het heelal werd geschapen, en dat de islam de oorspronkelijke godsdienst van de mensheid was. Pas daarna hebben joden en christenen de ware islam uitgeroeid en de oorspronkelijke boodschap vervalst in hun bijbel en hun evangelies.

Dank zij de openbaring van de engel heeft Mohammed de tekst van de koran opnieuw te horen gekregen, en daardoor kon hij die joodse en christelijke ketterijen doorzien en afwijzen, en de islam in zijn volle glorie herstellen.

Zo’n interpretatie is geen blijk van tolerantie. Het is een sluwe manier om religieuze vijanden met huid en haar op te slokken. Wij zouden dat onteigeningsmechanisme toch moeten herkennen uit onze eigen geschiedenis? Als belgicisten beweren dat Rubens en Van Eyck Belgische schilders waren, is dat dan uit vriendelijkheid? Is dat dan een toenadering tot de Vlaamse beweging? Of is het een poging om Vlaams cultureel erfgoed symbolisch te onteigenen? Om onze geschiedenis te vervalsen en ons te beroven van grote historische figuren?


Allah%20%26%20Eva

Onze Arabische leermeesters In september 1991 hield de Parliamentary Assembly van de Raad van Europa, de PACE, een colloquium over de bijdragen van de islam tot de Europese beschaving. De rapporteur, de Spaanse socialist Lluis Maria de Puig, vatte het in zijn slotmemorandum als volgt samen: “… zowel de rapporten als onze discussies daarover bevestigde de enorme invloed van de islamitische beschaving op de West-Europese culturen. Het is een vaststaand feit dat we – in een brede waaier van filosofie, wetenschappen, kunst, architectuur, stadsplanning, geneeskunde, taal, dagelijks leven en tenslotte cultuur – de geschiedenis van Europa niet kunnen verklaren zonder rekening te houden met alles wat van islamitische oorsprong is.” Een tekst opgesteld door de secretaris-generaal van de Nationale Raad voor Arabische Cultuur sloot daar naadloos op aan: “We moeten de redenen blootleggen die geleid hebben tot het verbergen van de Arabische bijdrage bij de opbouw van de hedendaagse beschaving. […] Iedere deelnemer aan dit colloquium zal begrijpen hoe belangrijk een herziening van die historische concepten en gezichtspunten is, want de contacten tussen de moslims en Europa hebben in het verleden geleid tot de meest ernstige gebeurtenissen, zoals de kruistochten, Europees kolonialisme, de stichting van de staat Israël en, als laatste, de Golfoorlog.”

De Europese bureaucratie heeft tientallen soortgelijke rapporten opgesteld… In de islamitische visie is de Europese beschaving slechts tot stand kunnen komen omdat de barbaarse westerlingen in de paleizen van Al Andaluz aan de voeten van islamitische geleerden mochten zitten om naar hun wijsheid te luisteren en hun boeken te kopiëren. Die visie wordt in de Eurabische ideologie grotendeels overgenomen.

Men herkent hier dezelfde mechanismen van geschiedenisvervalsing en onteigening van het verleden die we ook in het religieuze domein hebben gezien: de westerlingen hebben in cultureel, religieus of wetenschappelijk opzicht nooit iets voortgebracht waar ze trots op kunnen zijn. Zij hebben alles aan de moslims te danken. Terwijl het in werkelijkheid juist andersom was: de islamitische cultuur heeft alleen een bloeiperiode gekend doordat ze kon parasiteren op de verworvenheden van oudere niet-islamitische culturen, vooral Perzië, Byzantium en Indië. Het is puur revisionisme. Maar het is wel de officiële Eurabische doctrine, die ook in alle niveaus van ons onderwijs is doorgedrongen. De huidige verheerlijking van de islam, waarmee we voortdurend om de oren geslagen worden, is een bijna letterlijk overname van het Arabische wereldbeeld. En terzijde: Kazachstan diende in 1999 bij PACE een verzoek in om waarnemer te worden. Het officiële antwoord van PACE was dat Kazachstan zelfs een verzoek tot volwaardig lidmaatschap mocht indienen, omdat het gedeeltelijk in Europa lag, maar dat het land op dit moment geen enkele status kon verkrijgen gelet op het gebrek aan democratie en mensenrechten.

Noteer dus: PACE wil zelfs een islamitisch Aziatisch land als Kazachstan eventueel tot de Europese Unie toelaten.


a4133545

Gearabiseerde universiteiten Herinnert U zich de flamboyante professor Vermeulen nog? Hij was één van de beste islamologen van Europa, hij werd alom gerespecteerd en hij kon nog ongezouten kritiek leveren op de islam.
Zelfs toen De Morgen een ware hetze tegen hem ontketende, krabbelde hij niet terug.
Maar intussen is professor Vermeulen op pensioen, en zijn opvolger is Ali Zemni van het beruchte Center for Islam in Europe.

Dit is geen alleenstaand feit. Het is symptomatisch voor een evolutie die zich onder impuls van de Eurabische kaste aan alle universiteiten in heel Europa heeft voorgedaan: islamologie mag alleen nog gedoceerd worden door moslims. Er zijn nog uitzonderingen, maar ze zijn heel schaars.
Westerlingen worden geacht geen cursussen over de islam te kunnen geven, zelfs niet als ze specialisten zijn met voortreffelijke kwalificaties.

Stel U voor dat men die regel veralgemeende: dat cursussen over het communisme alleen gegeven zouden mogen worden door echte communisten, en lessen over het nationaal-socialisme alleen door echte nazi’s…

Maar maak U niet ongerust: die bizarre logica wordt alleen toegepast als het om de islam gaat. Een inconsequentie die zeer verdacht is.
Professor Vermeulen zelf wees fijntjes op de absurditeit daarvan door te zeggen dat beste specialisten inzake olifanten nochtans zelf geen olifanten waren.
En de beste gynaecologen zijn soms mannen. Men kan zich niet voorstellen dat àl die Britse, Franse, Duitse, Italiaanse… islamologen en arabisten zomaar zonder slag of stoot hun leerstoel hebben opgegeven en hun carrière hebben laten fnuiken om plaats te maken voor moslims.
Als zoiets aan vrijwel àlle universiteiten in vrijwel àlle Europese landen gebeurt, dan moet daar een sturing van hogerhand achter zitten. Dat kàn gewoon geen spontaan proces zijn. Het is bijna steeds een subtiele mengeling van politieke druk en oliedollars.


world_bomb2
Recente Eurabische zet Frankrijk en Spanje willen al lang arbeidskrachten van buiten de EU ronselen.
Vooral in landbouw-, bouw- en schoonmaakbedrijven zou men laaggeschoolde seizoenarbeiders goed kunnen gebruiken. Beide landen dringen bij de EU aan op een regeling die dat wettelijk mogelijk moet maken. Dat zou dan de deur op een kier moeten zetten voor het versoepelen met de immigratiewetten.
Europees Commissaris Louis Michel onderhandelde onlangs in Mali over de oprichting van een eerste Europees “jobcentrum”.

Potentiële immigranten zouden daar terecht kunnen voor visa, verblijfsvergunningen en arbeidscontracten. Ten eerste is het absurd dat men nieuwe arbeiders in het buitenland gaat zoeken, terwijl de sociale zekerheid in àlle Europese landen miljarden stempelgeld moeten uitbetalen aan tientallen miljoenen werklozen. Daar loopt duidelijk iets verkeerd.
Ofwel betaalt men in de landbouw, de bouw en de schoonmaakbedrijven te lage lonen uit, ofwel is het voor werklozen te gemakkelijk een job te weigeren, ofwel is het verschil tussen het loon en de werkloosheidsuitkering te klein. Maar dat allemaal problemen die men kan oplossen zónder buitenlandse werknemers te importeren. En ten tweede, zelfs àls men vindt dat het tekort aan arbeidskrachten in sommige sectoren zo nijpend is, dat het alleen opgelost kan worden door buitenlandse werknemers te laten overkomen… Ik geloof dat niet, maar àls men het gelooft, waarom laat men die werknemers dan niet uit de nieuwe lidstaten in Oost-Europa komen?
Een Pools europarlementslid vatte het als volgt samen: “Dit is vreemd, een beetje gek zelfs. Miljoenen mensen uit een aantal lidstaten willen met plezier een aantal vacatures in de oude EU invullen, maar die blijven dat blokkeren. Voor Afrikaanse migranten staan ze plots wel open.”
Terwijl niemand toch in ernst kan beweren dat de Polen meer problemen zullen veroorzaken dan de Afrikanen, of dat zij moeilijker te integreren zullen zijn. In Mali is 90% van de bevolking islamitisch. De meeste Polen zijn katholiek, en ze maken deel uit van dezelfde overkoepelende Europese beschaving als wij. Maar de EU zet nog liever haar deuren open voor Malinese moslims, dan voor katholieke Polen. Vreemd? Gek? Nee hoor, vanuit Eurabisch perspectief is het volkomen logisch.

17:38 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |