04-08-07

Onafhankelijkheid NU!!!

Ettelijke jaren geleden, meer bepaald na de Lambermontbetoging, had ik een discussie met Luc Van Der Kelen nadat hij in zijn column had geschreven dat Gent toen ‘zwart’ zag van het volk. Vooral met de nadruk op zwart. Wanneer Vlaamse trots en chauvinisme gelijk wordt gesteld met ‘zwart’, ja, dan begin ik te steigeren, want ik zie geen verband tussen beiden.
Ik schreef hem toen een vlammende mail, waarop hij meteen reageerde. En ik moet toegeven, ook al is hij voor een unitair België, dat hij een eerlijke journalist is. Na enige keren heen en weer mailen, schreef hij dat hij geen arm Wallonië naast de deur wou, die Vlaanderen zou komen leegroven zoals toen op dat moment Oost-Europese dievenbendes deden. (Alsof ze dat nu al niet doen…)

Het is dan ook verbazend dat hij amper een paar jaar later schrijft, “Elke dag maken Franstaligen nieuwe separatisten”. Een mens zou er separatist van worden, had een goede vriend hem gezegd na het zoveelste Franstalige ‘non’ op de meeste eenvoudige Vlaamse vragen. Zijn vriend was geen nationalist (toch geen Vlaamse) maar Luc Van Der Kelen denkt dat wanneer zulke mensen het al op de heupen krijgen van de Franstalige onwil om wat dan ook te veranderen, dat de Franstalige politici zich moeten realiseren dat ze met vuur spelen.

En dat doen ze inderdaad. Zelfs Karel De Gucht en logebroeder Dewael willen de geldkraan naar Wallonië dichtdraaien wanneer de Walen de onderhandelingen blijven blokkeren en blijven ‘non’ zeggen.

Is het normaal dat een minderheid haar wil blijft opleggen aan een meerderheid in dit land? Een meerderheid die hen ook nog een voedt en onderhoudt? Nee, dat is het niet. Inplaats van dankbaarheid spuwen ze op de hand die hen voedt, en daar moet nu eens eindelijke een eind aan komen.

Voor mijn part hoeft er niet onderhandeld te worden over een splitsing van B-H-V, laat ons gewoon heel de boel splitsen. Dan moet er geen federale regering komen en elke staat kan haar eigen huishouden besturen.

Het werd trouwens al meermaals bewezen dat kleinere landen het beter doen dan grote landen. Kijk maar naar Montenegro, die het met amper 600.000 inwoners uitstekend doet. KLIK HIER - Over de hele wereld zijn de kleinste landen de meest welvarende. (OECD statistics show that small countries are one-third richer than large countries) Ze werken sneller en efficiënter en hebben minder overheidskosten).
In grotere landen met meerdere bevolkingsgroepen moet meestal de meest economisch vooruitstrevende bevolkingsgroep de andere(n) onderhouden. Dat veroorzaakte meer dan eens ongenoegen en zelfs burgeroorlogen.

Ik vraag mijn trouwens af waarom Kosovo (etnische Albanezen) het recht zouden hebben om onafhankelijk te worden in een land dat niet van hen is en wij niet. Ik vraag mij ook af waarom Katanga in 1960 zijn onafhankelijkheid uitriep omdat het haar welvaart niet wou delen met de rest van het arme Congo en waarom wij dat niet zouden kunnen of mogen doen. Tenslotte waren het vooral de (Franstalige) ‘Belgen’ (en de monarchie) die in het rijke Katanga belangen hadden, dus werd over die onafhankelijkheidsverklaring helemaal niet moeilijk gedaan. Integendeel! België had het zelf bekokstoofd…

Waar het geld zit, zit de macht zegt men… In Katanga was het zo, maar in Vlaanderen toch zeker niet!

00:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Wat een zielig gedoe, wat een schijnheilige komedie! Onafhankelijkheid NU !!!
Die had al jaren geleden moeten geweest zijn, dan waren wij Vlamingen niet zo leeg geplukt en rondlopend als een gepluimde kip.
Deze prachtige toestand hebben we te danken aan de Vlaamse politieke lafaards en landverraders, we zullen er maar even geen namen opplakken want dan hebben we diverse bladzijden nodig om ze allemaal te vermelden.
Hetgeen gisteren heeft plaats gevonden doet een mens euforisch worden maar tezelfdertijd de wenkbrauwen fronsen:
De Gucht ondergaat een metamorfose, hij dreigt met de geldkraan dicht te draaien ? Hoezo ? er waren toch geen illegale transfers??? Zijn die transfers dan een foutieve interpretatie door de Vlamingen???
Nu blijkt dat die misdadige federale regering jaren lang, miljoenen (600 of meer?) euro’s jaarlijks weggeeft aan Wallonië onder de vorm van hulp aan het grote stedenbeleid !!! laat het nu juist die steden zijn die meer op maffiabastions gelijken, en die transfers niets te maken hebben met de Sociale Zekerheid.
Dus, bij deze heeft de federale regering jarenlang iets ongrondwettelijks gedaan??? Is dat niet strafbaar??? Moet dat dan niet onmiddellijk stoppen???Wat weten wij nog allemaal niet wat hier gebeurd met ons geld???
Dat de Gucht nu dreigt is op zich positief, maar....reeds jaren roepen circa 3.500.000 Vlamingen dat die geldkraan toe moet, moet een minister, die per definitie een dienaar van het volk is, dat dan niet doen???
Het wordt hoogtijd dat wij, Vlaamse burgers, de touwtjes in handen gaan nemen, we zijn dat gezever met die Walen spuugzat, stel je voor, het land stevent recht op de afgrond af door een jarenlang wanbeleid, de zwarte Lola van cdH is van mening dat ze het weekend moet kunnen doorbrengen met haar kinderen, ik zou haar zeggen, fijn, maar doe dan niet aan politiek, blijf bij uw kinderen en geef ze een opvoeding, iets wat je blijkbaar zelf niet gehad hebt, maar de belangen van het land en de burgers gaat vóór je kinderen.
Het is zielig, treurig, niet meer te (vr)eten de wansmakelijke show elke dag opnieuw aan Hertoginnedal, blaaskaken liggend in benzinezuipende wagens, nota bene op onze kosten, die komen vertellen dat dit en dat verschoven zijn naar werkgroepen, wat wil zeggen, naar de vergeetputten, en zoiets komt zeggen, zonder te verkleuren, dat er vooruitgang merkbaar is.
Voor ons Vlamingen is er maar één punt vooruitgang, nl. opdoeken van België en het vormen van een onafhankelijke republiek Vlaanderen, dat is vooruitgang, al de rest is stilstand of achteruitgang.

Gepost door: Jean | 04-08-07

Zolang Vlamingen het nog (te) goed hebben, zal er weinig protest komen en al zeker geen revolutie. Blijkbaar is dat echter nog de enige mogelijkheid om onze rechten te verkrijgen.

Gepost door: Janice | 04-08-07

stickers ik heb de stickers op mijn diepvries geplakt, op mijne bureau, natuurlijk op mijn auto, op mijn fiets en zelfs op een pet. jaren geleden, wel 25 jaar, reed ik eens naar Duitsland. toen was er nog grenscontrole. loopt daar zo'n diender rond mijn auto en die krijgt mijn VL sticker in 't oog. gevolg: de sticker moest er af of ik mocht de grens niet over. ik heb dan maar de sticker verwijderd maar eens terug thuis er een andere opgeplakt. ik rijd al jaaaren met een VL op mijn auto rond, omdat ik overtuigd ben van een onafhankelijk Vlaanderen.

met Janice vrees ik dat revolutie nog de enige uitweg zal blijken na verloop van tijd, en dat is natuurlijk erg, beter ware een vreedzame oplossing, maar met die arrogante walenbende valt gewoonweg niet te praten. zolang de mensen het goed hebben wentelen ze zich in hun welbehagen, het is pas bij miserie dat de paternosters (en de geweren) bovenkomen. en nog zovelen zijn blind he, blind om niets te hoeven doen, blind om hun gelukzalige leventje verder te kunnen zetten, het zijn lafaards. er zijn nu eenmaal altijd meer lafaards dan helden. erger zijn de verraders van Vlaanderen en de Vlamingen. ooit, ja ooit, zal er een dag komen, die dag zal er rekenschap gevraagd worden.

Gepost door: fee | 04-08-07

..."als zelfs de liberalen en de cd&v spreken van de kraan dicht te draaien"
stoere taal hebben we nu al genoeg gehoord. het wordt tijd voor daden.
ik denk eerder dat het maar "een kraanTJe" zal zijn dat ze willen dichtdraaien. lees eens de desbetreffende artikels aandachtig en je zal merken dat het weeral veel geblaat en weinig wol is (zou zijn)!!

Gepost door: jos | 04-08-07

NoN NON, non, NON, non, non, non, non nondedjuu.

Gepost door: fee | 04-08-07

Begrip Voor een onafhankelijk vlaanderen moeten we op niet veel begrip rekenen van uit het butenland denk ik. Vele landen hebben immers regio's die ofwel meer geld kosten dan ze opbrengen, of die tegen de zin vd regering naar onafhankelijkheid streven. Bv Friesland, Oost-Duitsland, Zuid-Italie zijn voorbeelden van de eerste stelling, Schotland, Noord-Ierland, Baskenland, zijn voorbeelden vd tweede.

En bovendien, wat zouden de hollanders en de fransen zijn zonder belgenmoppen? Toch een voornaam tijdverdrijf van in het noorden van holland tot in het zuiden van frankrijk. Als ze maar kunnen lachen met ons eh ... afwijkend IQ.

Gepost door: Jef | 04-08-07

geen nieuwe regering Janice, er zal geen nieuwe regering zijn vóór uw vertrek op vakantie, als er eind september een is, zal het al goed zijn. de Waalse medemens wil er nu zelfs niet van weten dat Vlaanderen mee inspraak krijgt bij de spoorwegen, én daarvoor betaald. echt onmogelijk die dikke nekken van arrogante vlaminghatende Walen.
onafhankelijkheid voor ons aller Vlaanderen is nu nog de enige oplossing, goedschiks of kwaadschiks, maar daar gaan de laffe Vlaamse leurders nog een tijdje over doen.
het is ongelooflijk waarmee die verraders ons hebben opgezadeld. Brussel met zijn almaar uitbreidende rand en Franssprekende onverzettelijkheid, faciliteiten die misbruikt worden, franstalige scholen op Vlaams grondgebied.
ik voel mezelf echt een gehate Vlaming, en dat maakt me heel boos, want wat heb ik misdaan om zo gehaat te worden? integendeel, via mijn belastingen betaal ik mee voor het Waalse welzijn.
de Walen zijn stikjaloers op ons Vlamingen omdat wij door hard werken nu in welstand leven terwijl het vroeger zij waren die de heer en de madam speelden. dat boerengepeupel dat wij zijn in hun ogen leeft in rijkdom, en dat aanvaarden ze niet, de superieure Walenmensen.
ik ben bang dat er geweld zal aan te pas komen, dat we een vreedzaam scheiden mogen vergeten, maar als het zo moet, dan moet het maar, alles liever dan nog langer met dat haatdragend volk samenleven en ons laten bestelen en vernederen, daarom zeg ik met u: ONAFHANKELIJKHEID! NU!

Gepost door: fee | 07-08-07

Rode duivels Voetballer Vincent Kompany zegt:
"Maar als ik zie dat Vlaams Belang 30% van de stemmen haalt, stel ik mij de vraag: is het wel nodig om voor België te spelen? Willen de fans dat wel?"

http://www.vrtnieuws.net/cm/vrtnieuws.net/sporza/voetbal/Rode%2BDuivels/070814_duivels_kompany

Ik ben al lang geen "fan" van de rode duivels meer, ben het trouwens nooit geweest.

Eén oplossing: splits den belziek ONMIDDELLIJK. Waarop wachten Leterme & Co ?

Gepost door: expat | 14-08-07

de formatie geldkraan dicht en ze zullen rap anders piepen,

Gepost door: carolus | 18-08-07

waar VL stickers te verkrijgen Hallo,
kan iemand mij vertellen waar ik een VL (vlaanderen) sticker kan kopen,bekomen??
Wij vlamingen moeten ons nu bundelen !!
Ben geruime tijd al op zoek naar zo'n sticker
Bedankt !

Gepost door: chris | 09-11-07

De commentaren zijn gesloten.