08-08-07

De koran verbieden

Geert Wilders wil de koran verbieden en omschrijft het als een fascistisch boek dat kan vergeleken worden met 'Mein Kamp'. Ik spreek hem niet tegen want ik heb al eerder net hetzelfde gezegd en geschreven.

Natuurlijk heeft er al iemand een klacht neergelegd tegen hem, de zelfvernietigingsdrang is in Nederland blijkbaar net zo groot als bij ons. LEES HIER VERDER

En vergeet vooral niet te stemmen...

17:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

we kunnen wel staan roepen dat de koran moet verboden worden, maar hoe gaat men dat hier wettelijk realiseren?
ik ben het er mee eens dat er passages in voorkomen die oproepen tot haat of geweld, zelfs moord. maar ik herriner mij een ander boek waar eveneens tot geweld werd opgeroepen door de islam( de naam ontsnapt me) ! loret ondinglinks was de eerste om te roepen dat het boek niet uit de handel werd genomen. FDW hoefde alleen maar te zeggen dat hij schrik had van de islam om een proces tegen het VB aan zijn been te hebben! laat staan dat hij zou roepen dat de koran moet verboden worden. alle nieuwszenders om het uur in aktie, gazetten te klein, cgkr in volle aktie...!nieuw proces! ...
ik pleit ervoor om eerst bij de eigen nestbevuilers grote kuis te houden als je begrijpt wat ik bedoel!

Gepost door: jos | 08-08-07

Sovjetunie Hoe zat dat in de Sovjetunie? Godsdienst was opium voor het volk en dus verboden, de koran ook? Het heeft niet mogen baten, de satellietstaten waren nog maar net onafhankelijk, of de islam sprong als een duivel uit een doosje tevoorschijn. De islam laat zich door niets of niemand verdrijven, niet door een verbod, niet door kolonisatie, niet door geweld, niet door het westen (de sjah van Perzie), door niets. Er zijn al vele volkeren in hun geheel overgestapt van andere religies naar de islam (Indonesie, Perzie, Turkije, enz), maar nog nooit omgekeerd.

Gepost door: Jef | 08-08-07

Nee, waarschijnlijk niet. En het kan misschien ook het omgekeerde effect hebben. Hoe meer we zeggen dat het moet verboden worden, hoe meer ze de koran gaan lezen. (Iets wat ze vroeger niet deden, omdat er veel niet konden lezen. Ze geloofden gewoon de imam).

Maar Links Nederland is weer goed op dreef.

"Graag meer informatie over Wilders' christen-fundamentalistische
sponsors in de VS.

Bij voorbaat dank.
Jeroen Bosch, redactie Alert!

On 8 Aug 2007, at 12:36, uhuru_now wrote:

Het lijkt wel of de waterstofperoxide de hersencellen van Wilders
steeds sterker aantast. Straks wil hij de bijbel ook nog verbieden ...
oh nee, dan worden zijn christen-fundamentalistische sponsors in de VS
kwaad ..."

Zoals gezegd...uitvallen op christenen mag, moet zelfs bij links, zolang het maar geen moslims zijn is alles ok.

Gepost door: Janice | 08-08-07

Godsdienstwaanzin! Dat boek moet niet noodzakelijk verboden worden want dan moet de bijbel ook maar verboden worden.
Wat wel moet gebeuren is die boeken, van welke strekking ze ook mogen zijn, controleren op inhoud en kijken waar die in strijd zijn met onze wetgeving, zoals het prediken van geweld, moord en dergelijke.
Waar dit voorkomt moet dit verwijderd worden, dat heeft niets met sencuur te maken maar enkel met respect voor het leven.
Wees ervan overtuigd, godsdienstwaanzin is het grootste gevaar voor de mensheid omdat het meestal komt van perverselingen die zo verkankerd zijn in hun hoofd dat ze dergelijke waanzin verkopen als waarheid.

Gepost door: Jean | 08-08-07

Daar ben ik het echt niet mee eens. Het is misschien wel waar dat er in het oude testament zaken staan die ons nu de wenkbrauwen doen fronsen. Maar we zijn geëvolueerd en daarvoor kwam het 'christendom' in de plaats dat over niets anders spreekt dan over naastenliefde en de andere wang aanbieden enz...

Of we nu gelovig zijn of niet speelt geen rol, het is echter wel een feit dat onze waarden die we meekregen van thuis uit en in onze westerse maatschappij daarop gebaseerd zijn. Onze fundamenten werden er op gebouwd.
Zelfs de meeste spreekwoorden die we gebruiken komen uit de bijbel.

Jammer dat die fundamenten nu meer en meer afbrokkelen.
En jammer dat de islam en het christendom steeds weer met elkaar vergeleken worden, terwijl er helemaal geen vergelijk mogelijk is.

Want bij de islam is het woord van Allah wet en onvergankelijk. De islam kan dus niet 'moderniseren', want wat Allah 1500 jaar geleden zei, geldt vandaag en tot aan het einde der tijden. (Ik denk dat dit zeer belangrijk gegeven bij velen niet doordringt).

Wanneer in de koran staat dat moslims zich in het land der ongelovigen (in 'Dar-al-Harb' of het huis van oorlog) moeten aanpassen zolang ze in de minderheid zijn, dan betekent dit dat ze er een 'Dar-al-Islam' moeten van maken of 'het huis van de islam.

Dar al-Islam (Huis van Islam) impliceert de invoering van de sjaria, waarbij wordt rechtgesproken door geestelijken. Het betekent tegelijk de afschaffing van alle andere wetten, of – in een overgangsstadium – het overrulen van alle wetten van een land, inclusief de Constitutie, door de Wet van Islam. Wanneer een (deel)staat wordt geregeerd volgens de sjaria, geldt die deelstaat als Dar al- Islam en heerst er (moslim-)salem.

Willen we dat? Kijk eens naar de Europese kaart en de ons omringende landen? En denk er dan eens aan dat er al ongeveer 25 miljoen moslims in Europa leven?Gepost door: Janice | 08-08-07

Zeer rake analyse, Janice! Ook de zeer genuanceerde maar helemaal to the point zijnde reactie van Filip Dewinter zouden toch voor iedereen moeten aantonen dat hij niet de grote fascist is waarvan links hem beschuldigt. Wilders is daarentegen een stuntmannetje, die precies graag ook nog eens als martelaar zou willen dienen.

Gepost door: Antichrist | 09-08-07

FDW en ik zitten wel eens meer op één lijn...

Waar heb je die reactie gelezen?

Gepost door: Janice | 09-08-07

Mein Kampf Maar, als het verbieden van boeken niets helpt, zoals Links Holland roept, waarom wordt de duitse versie van de koran, Mein Kampf, dan verboden?

Ook weer mooi: het CDA wil radicale mosketen aanpakken, maar D66, een zeer links kwijnend partijtje, staat al te roepen dat ze absoluut tegen zijn, want, 'je moet de moslims niet steeds in een verdomhoekje duwen'.

De Hollanders mochten wél zoveel ageren en betogen tegen de apartheid als ze wilden, want de blanke afrikaners mochten à volonté in het verdomhoekje gedrukt worden.

Gepost door: Jef | 09-08-07

Vogelaar ''Het moet volstrekt duidelijk zijn dat het verbieden van de Koran in Nederland voor het kabinet niet aan de orde is en dat in de toekomst ook niet zal zijn.'' Dat heeft minister Ella Vogelaar voor Integratie woensdag gezegd in reactie op de uitspraak van PVV-leider Geert Wilders om de Koran te verbieden."

Kan die linkse trut in de toekomst kijken dan? Vogelaar = Wichelaar? Wie zegt dat Links voor eeuwig aan de macht is in NL of in de EU?

En hoe zit dat met dat andere linkse credo over de opwarming vd aarde? Het is nu vakantie en we beleven een vd natste en koudste zomers aller tijden. Hoe komt het dat er blijkbaar alleen boven zuid-europa een wolk CO2 hangt? Wat moeten wij doen om die naar hier te krijgen?

Deze CO2-farce maakt nogmaals duidelijk dat wij overgeleverd zijn aan een stel linkse wereldverbeteraars, die, zoals bekend van links, alles willen veranderen zonder op de gevolgen te letten.

Gepost door: Jef | 09-08-07

Een belachelijk idee! Door het afschaffen van hun heilig boek, gaan moslims nog meer radicaliseren. Zo bekot men een omgekeerd effect. Extremistische moslims weten gewoon niet hoe ze de Koran moeten opvatten, interpreteren.

En trouwens, volgens mij is de afschaffing van de Koran in de praktijk niet haalbaar. Drugs, (sommige) wapens ... zijn ook niet toegelaten en toch worden ze elke dag gevonden bij razzia's en dergelijken. Iedereen heeft toch het recht om zijn eigen godsdienst te keizen, zeker!

Gepost door: Frank | 09-08-07

Niet gelezen, Janice, maar gezien, gisteren op de Nederlandse televisie. Waar Dewinter wél een eerlijk forum (nu ja, *een* forum, da's al meer dan hier) krijgt in tegenstelling tot de VRT.

Gepost door: Antichrist | 09-08-07

Frank, je zegt ongeveer hetzelfde als wat ik schreef in de derde reactie.

(Nochtans zou dit de beste en de enige oplossing zijn. Het boek verbieden net als Mein Kampf (het enige boek dat de Arabieren trouwens direct naar het Arabisch vertaald hebben).

Met je laatste zin ben ik absoluut niet akkoord.

Je dwaalt wanneer je zegt dat de islam een gewone godsdienst is. De islam is een politieke stroming, een te volgen weg waar geen enkele moslim mag van afwijken. Zij willen ultrareactionaire theocratische politieke regimes invoeren en het toppunt is dat links hen daar bij helpt.
De islam heeft strenge wetten die naargelang de sjaria moeten gevolgd worden. De ene stroming al wat strenger dan de andere, maar geen enkele stroming is mild en gematigd, want dan zijn het afvalligen.

Gepost door: Janice | 09-08-07

Koran Een boek verbieden is een teken van zwakte.
Ge moet de feiten bestraffen die zogezegd gerechtvaardigd worden door "een boek" (van 1500 jaar geleden).
Vergelijk nooit de Bijbel met de Koran.De bijbel is een geschiedkundig relaas, steeds geplaatst in een tijdskalender.De bijbel is niet Het woord van God,de Koran wél,zonder schakkering.
't Is eigenlijk heel simpel : pas gewoon de wet toe,onze wetten !

Gepost door: Ruzgar | 09-08-07

Godsdienst? Iedereen heeft het recht zijn eigen godsdienst te kiezen zegt Frank, en hij maakt opzettelijk weer dezelfde fout die alle linksen maken: de islam is nl geen godsdienst, maar een levenswijze, een politieke stroming, een ideologie zoals het communisme, het nazisme, het anarchisme of het kapitalisme, overgoten met een goddelijk sausje om de slagkracht te vergroten. Wat word ik moe van dat steeds weer te herhalen, nu al een jaar of tien lang. Het communisme en het neo-nazisme werden in het naoorloogse duitsland ook verboden door het grondwettelijk hof, dus waarom zou het nu ook met de islam niet kunnen?

Een ideen zou zijn dat een Hollywood-acteur zich voordoet als de reincarnatie van Mo, om de 1 miljard moslims duidelijk te maken dat er een paar fouten in zijn oorspronkelijk boekje staan.

En als de koran het woord van God is, dan is God een analfabeet, want anders had hij zijn grondwet wel in geschreven vorm overhandigd aan Mo van Mekka, en niet mondeling laten overbrengen via een tussenpersoon dan nog wel (de engel Gabriel). En dat dan nog wel gespreid over een jaar of twintig, want Mo paste zijn grondwet aan als het hem te heet onder de voeten werd, bv als hij besliste om meer dan 4 vrouwen te nemen kreeg hij heel toevallig een 'openbaring' dat hij als Führer dat wel mocht. Die ontzettend lange periode van 'openbaringen' was trouwens de reden dat de joden hem niet geloofden, en het heeft hun dan ook hun kop gekost, alle 700. Met Mo werd duidelijk niet gelachen, toen al niet.

Gepost door: Jef | 09-08-07

In Engeland... Undercover gruwelen in moskee

AMSTERDAM - Een Engelse televisieploeg filmde in het geheim in diverse moskeeën in Groot-Brittannië en kwam met schokkende beelden. De tienduizenden bezoekers krijgen over en over te horen dat het westen niet deugt en vernietigd moet worden.


Nu ligt ook de tv-zender Channel 4 onder vuur, want de beelden zouden wel erg 'scherp' zijn gesneden en teksten uit hun context gehaald.

Er wordt regelrechte haat tegen de Westerse wereld verspreid, zo blijkt uit de beelden. DVD's met vreselijke teksten vinden gretig aftrek. Moslims mogen geen anders-gelovigen helpen, zo is de boodschap. Anders word je vervloekt. Homo's moeten van de berg worden gegooid en vrouwen zonder hoofddoek mogen geslagen worden. En de maatschappij waarin we leven is tijdelijk 'tot het moment dat wij het overgenomen hebben'.

In de Markazi-moskee Birmingham wordt openlijk gezegd dat de tijd van de jihad is aangebroken. De verslaggever van Dispatches ontdekte dat de veertig moskeeën van Markazi worden aangestuurd vanuit Saoedie Arabië.

Kijk en huiver, of is het een geregisseerde poging van de zender om Islamieten zwart te maken en angst te zaaien?


telegraaf.nl

Gepost door: Jef | 09-08-07

@Jef Lees dit eens Jef? Ik denk dat dat je wel zal interesseren.

Gepost door: Janice | 10-08-07

Iedereen zit nu op Geert Wilders te kappen, terwijl hij in feite niets anders zegt dan dat de koran een gevaarlijk boek is. Wie het gelezen heeft weet dat het klopt.

Bovendien heeft Mimount Bousakla een dik jaar geleden, tijdens een debat van Lberales met Hirsi Ali, ongeveer hetzelfde gezegd. Ze voegde er nog aan toe dat "de koran beter kan worden herschreven door een vrouw".
Behalve een gejoel van enkele gebaarde woestijnbewoners en het misprijzen van de lokale imam aan de andere kant van de tafel heeft niemand zich daaraan gestoord.

(Ook de liberalen niet!!!)

Gepost door: Janice | 10-08-07

Flater In het artikel van die Duitser, dat mij allemaal zeer bekend voorkomt, staat toch een flinke flater: "Zou er namelijk in de moslimlanden echte godsdienstvrijheid bestaan, dan zou dit tot een massa-exodus uit de islam leiden", zegt de man die blijkbaar niet gehinderd wordt door enig geschiedkundig besef.

Die godsdienstvrijheid hééft al bestaan, nl in de sovjetunie, waar godsdienst zelfs verboden was, en tijdens de kolonisatie van noord-afrika door fransen en spanjaarden, toen desnoods een heel land de islam kon afzweren. Ook in Turkije, ten tijde van Atatürk, die de islam een rottend kadaver noemde, zal het geen enkel probleem geweest zijn. Toch gebeurde het nooit. Geen enkele godsdienst kan zo'n palmares van eeuwige trouw voorleggen. De islam heeft een magische aantrekkingskracht op minder intelligente volkeren, zoals arabieren, turken, perzen, indonesiers en negers. En op linkse rattenvangers.

Gepost door: Jef | 10-08-07

De islam heeft een magische aantrekkingskracht op minder intelligente volkeren, zoals arabieren, turken, perzen, indonesiers en negers. En op linkse rattenvangers.

grappige opmerking Jef. je weet toch wel dat de belgen de domste der europeanen zijn? dat die minder inteliggente volkeren de beste artsen, advocaten etc ter wereld voortbrengen?

Gepost door: tom | 24-12-07

Domme Tom Domme Tom. Als je moest weten wat voor spectaculaire uitvinden 'de Arabieren' ons allemaal hebben gebracht, zonder wie wij Vlamingen waarschijnlijk nog altijd in ene gat in de gornd zouden geleefd hebben, ik noem maar wat: cheques, muziekinstrumenten, de cijfers, papier, algebra, landkaarten, universiteiten, het kompas, de pyjama, de douane, fluweel, cosmetica, het schaakspel, de windmolen en zelfs… de Vlaamse Leeuw. De leeuw stond op het wapenschild van sultan Baybars. Een moedig man hoor, daar niet van. Hij was het bijvoorbeeld die de kruisvaarders uit Nazareth verdreef.

Gepost door: platzak | 24-12-07

tom platzak heeft geklijk kijk.. kijk tom , plat zak heeft veel verteld over arabieren ik zal nu over perzen its zeggen weet wa perzen hebben gedaan vor de wereld ? weet je wie ze waren ? van osst tot west was perzie de cultuur van perzen zijn verprijd over de hele wereld maar da weten veele niet de (medische alchool) das door een perz uit gevonden its dat men jaren lang gebruikt om andere te redden 2 its heel belagrijk je zegt perzen zijn minder intelligent maar das helemaal fout de perzen waren de EERSTE volk dat hadden een mensen rechten gegeven aan joden ! daarvoor warend e joden de slaven van babylonie na dat perzen een oolog hadden gedaan degen babylonie hadden ze de joden als gewoone mensen vrij gelaten zoals voor eerste keer in wereld dat zo gebeurt was terwijl dat romeinen (onze volk) altijd hout van bloed , mesnen doden , pieken , andere landen aan vallen en .... je weet hoe groot dat de perzie was? het was een grenz van afrika tot grieen land kijk tom je toont dat je nieks weet want toen dat de perzen de macht hadden bestond geen turkije dat stuk was perzie ! en als die landen volken .. die leefden ZONDER probelemen met elkaar maar toen de perziche macht door alexander weg wa sbegon met al de mizery daar TOT NU! dus de minder inteligente volk zijn de volk van hier en niet daar ! tom

Gepost door: jef | 08-02-08

De commentaren zijn gesloten.