09-08-07

Professor Urbain Vermeulen kwam spreken bij KVHV in Gent

Professor Urbain Vermeulen was hoogleraar en hoofd van de studierichting Arabistiek en Islamkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven en buitengewoon hoogleraar in hetzelfde vakgebied aan de Universiteit Gent. Maar nu met pensioen en vervangen door, ja u raadt het al, door een moslim.
Hij was de enige westerse professor in de islam die ooit de zoon van een Saoedische sjeik mocht opleiden. Professor Vermeulen spreekt tevens vloeiend Arabisch en verbleef heel vaak, ongeveer drie maanden per jaar, in de Arabische wereld.
Behalve zijn doctoraat in Arabistiek en islamkunde heeft professor Urbain Vermeulen nog een hele waslijst diploma’s en doctoraten.

http://www.kvhvgent.be/actueel/verslagen/vermeulen.htm

Maandagavond kwam Verbondsbroeder prof. em. dr. Urbain Vermeulen voor ons spreken over de islam. Vermeulen, die als student eind de jaren '50 lid werd van het KVHV-Gent en oprichter is van de Oosters-Afrikaanse Kring, is wellicht de bekendste islamoloog van Vlaanderen.

In zijn inleidende lezing (die langer duurde dan voorzien (tweeënhalf uur) legde hij ons uit hoe de islam is ontstaan en welke stromingen je binnen de hedendaagse islam kunt onderscheiden.

Hij merkte onder andere op dat het verhaal van drie Abrahamitische monotheïstische godsdiensten (christendom, jodendom, islam) een fabel is in die mate dat het christendom niet Semitisch is gebleven in tegenstelling tot de andere twee. Het christendom heeft zich namelijk verder ontwikkeld in Europa met duidelijke invloeden van de Griekse wijsbegeerte en het Romeinse Recht, waarbij niet alle wetten door God onveranderlijk zijn opgelegd, zoals joden en moslims wel aannemen.

De islam is zo niet enkel een godsdienst dat de relatie tussen God en mens (of volk) omvat, maar ook een volledig bepaald samenlevingsmodel (politiek, sociaal-economisch en justitieel).

Kerk en staat zijn in het christendom steeds afgebakend geweest (hoewel overlap er altijd was voor de Franse Revolutie, die een overdreven scheiding oplegde). Bij de islam is er nooit enig onderscheid geweest tussen de wereldlijke en geestelijke macht. Islamitische geestelijken bestaan zelfs helemaal niet; hoofd van de islam in bv. Egypte is de president, die tevens wereldlijk leider is.

Toen Vermeulen voor het Vlaams parlement werd gevraagd om meer uitleg te geven over de bedienaren van erediensten binnen de islam, waren nogal wat politici verrast toen die zei dat er geen zijn in de islam. Iedere moslim is als het ware een vertegenwoordiger van de islam doordat er geen structuur is zoals in het christendom.

Een andere interessante zaak was de 'hypocrisie' van moslims als het gaat over zonde. Volgens de koran is iets dat niet openbaar is opgemerkt, niet gebeurd. Met 'openbaar' wordt dan bedoeld in aanwezigheid van meer dan drie personen. Prof. Vermeulen heeft regelmatig moslims alcohol zien drinken en verhalen gehoord over islamitische ontrouw, dat werd gedoogd doordat deze niet openbaar werden.

Ook is het nogal vreemd dat er zo'n rel is rond al dan niet halalvlees in scholen, omdat volgens Vermeulen in de koran niets vermeld staat over verdoving: er bestond toen nog geen verdoving!
Alles wat niet expliciet in de koran verboden wordt, is namelijk toegelaten voor moslims. Vlaanderen behoort volgens de moslims ondertussen tot de bijna door de islam veroverde gebieden. België stond immers in het groen aangeduid in een belangrijke kaart die Vermeulen te zien kreeg in Tunis.


Hij vreest een onprettige toekomst voor ons jonge christelijke Vlamingen, en hoopt dat de ogen van de multiculturalisten nog op tijd zullen geopend worden. Volgens Vermeulen gebruiken moslims linkse en zelfs extreemlinkse partijen en organisaties om de christelijke waarden en normen af te breken, zodat er een vacuüm ontstaat dat door de islam kan worden opgevuld.
Het is aan ons om een halt toe te roepen aan links (socialisten en liberalen) en de islam, die de christelijke wortels van Vlaanderen en Europa steeds verder willen vernietigen of vervangen.

22:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Scheiding kerk en staat Het is wel verrassend dat ook in europa kerk en staat niet overal gescheiden zijn: in de UK en Noorwegen is het staatshoofd tevens de leider vd kerk, en benoemt bv de bisschoppen. Zelfs de russen hebben de orthodoxe kerk zopas terug als staatsgodsdienst erkend. Het verschil met de islam is ntl dat andere godsdiensten geen politieke ambities (meer) hebben.

Eindelijk eens goed nieuws uit DUI: de leider vd CSU wil kruisen in de klas toelaten, en kopvodden buiten. Benieuwd hoelang die nog leider gaat zijn.

Gepost door: Jef | 09-08-07

Het is aan ons een halt toe te roepen aan links....We doen niks anders...de zoveelste professor die de gevaren van de Islaaaaam nog eens duidelijk maakt , allemaal moeite voor niets, intussen verbod op de betoging tegen die vervloekte Islaaaaaaam want de Koranbroekkrabbers met hun rode groene blauwe slaafse "ja" knikkers hebben dat niet graag ,we zouden onze Islaaaaaaam vrienden kunnen ontstemmen.....en dat mag in geen geval gebeuren !!!!
Belgie kan zich stillekens voorbereiden op """de nieuwe orde"""" nieuwe zeden ,nieuwe godsdienst enz ...terug naar de middeleeuwen onder begeleiding van onze politiek correcte leiders ,gekozen door een "achterlijk" en slaafs belgisch volk (geen hoofdletter meer waardig).....het zoveelste bewijs... de oprukkende Islaaaaam mag geen enkele hinder ondervinden.

Gepost door: Rene | 09-08-07

Professor Vermeulen is niet zomaar 'de zoveelste..." Rene. Hij is een bekend man in Vlaanderen tegen wie de linkse kerk, voornamelijk Yves Desmedt van de Morgen een fatwa tegen hem uitsprak en hem bijna liet broodroven.
Hij heeft enorm veel meegemaakt en op een gegeven moment zat de angst er goed in. Hij was bijna zijn job kwijt.
Lees maar eens wat Koenraad Elst hierover schreef.

Gepost door: Janice | 10-08-07

de nieuwe nazi's Janice , ik hoop van ganser harte dat verkeert ben...maar als ik dat allemaal lees en hoor ,denk ik dat wij stillekens naar een climax groeien .. er is volgens mij nog nooit zoveel haat geweest tussen de Vlamingen onderling ,mede dank zij de Islaaaaaam.Zo kan het niet blijven duren..Bij onze noorderburen zitten ze met hetzelfde probleem ..feit is... en iedereen die eerlijk is met zichzelf ,van welke strekking ook moet toegeven dat de integratie van Mossellimmers in onze westerse wereld een totale mislukking is...het zal uitgroeien van kwaad naar erger..de toekomst ziet er echt niet goed uit...en die Yves Desmedt is inderdaad een stuk vergif en hij is niet de enige...spijtig ,maar dat zijn geen Vlamingen..dat zijn de nieuwe nazi's die als het moet over lijken lopen

Gepost door: Rene | 10-08-07

Allah ziet niks in het donker Als het niet openbaar gebeurt is het geen zonde.
Vele malen meegemaakt in de Arabische of Magrebijnse landen : Douane,politie en Havenautoriteiten,die bij kontrole aan boord van de schepen,de eerste zijn om een aantal flessen Whisky mee te graaien en aan boord een glaasje mee te drinken,wan Allah kan niet naar binnen kijken.
Zelfde verschijnsel bij de Ramadan : als het donker is mag men eten,wan Allah ziet niks in het donker.

Gepost door: ruzgar | 10-08-07

GELUKKIG zijn er nog wijze mensen!
Maar zij worden niet (of onvoldoende) gehoord.
Ze worden niet gevolgd.
Ze worden zelfs aangevallen en bestreden.
Het wordt HOOGTIJD dat onze ogen open gaan en dat onze politiekers (enkele uitzonderingen niet te na gesproken)

EINDELIJK OPHOUDEN DIEGENEN ACHTERNA TE LOPEN
DIE ENKEL UIT ZIJN OP ONZE TOTALE VERNIETIGING!

Dank U professor Vermeulen!

Gepost door: Francis | 08-10-07

Besmet en lolsmoel Hebben hun mosterd gehaald bij de stalinisten van de A.M.A.D.A (alle macht aan de allochtonen)en de vroegere RAL, ze hebben al meerdere processen aan hun been gehad voor leugens, laster, en aantasting van de persoonlijke levenssfeer,telkens als de boetes te hoog werden ,waren de subsidie's dichtbij, zij doen dus gewoon verder, kritische vragen worden steevast ontweken of omgebogen naar hun extremistische dogma's,hun rioolkrant kan enkel nog maar bestaan dank zij ons belastingsgeld, te slecht om er je gat mee af te vegen

Gepost door: lowieke staal | 08-10-07

Mijn beste vrienden,

Eerst en vooral wil ik u er op wijzen dat dienen Vermeulen geen 'geen botten' af weet wat Islam betreft. Hou dit voor gezegd een bewezen.
Ongeveer 15 jaar terug was ik nog eens in Vlaanderen om mijn familie in Gent te bezoeken samen met mijn Indonesische vrouw en mijn zoontje Rafke.
Wat ge denkt van mij is uw zaak maar ik ben ook Muslim zoals mijn vrouw en mijn beide kinderen.
Ik was toen uitgenodigd om op Vermeulen zijn spreekbeurt aanwezig te zijn en om zijn zever te beluisteren.
Toen zij die vent dat die Indonesiërs beter de Islamitisch wetten zouden moeten volgen want dat die Indonesische Muslims gewoon waren om varkensvlees te eten.
Kijk ik heb daar toen niet willen op reageren. Waarom, omdat die vent niets af weet van Islam.
Dat is zijn hobby en niets meer en hij heeft daarmee een 'Liefde > Haat' verhouding mee!
Dat jullie fel beïnvloed zijd door zijnen zever wil ik heel gemakkelijk aannemen maar a.u.b. blijf objectief en laat je niet zo vlug beïnvloeden.
Terug, wat jullie daar allemaal over denken is uw zaak, maar dat ge u laat beïnvloeden door te luisteren of rubrieken te lezen van die vent vindt ik echt jammer voor jullie.
Dat alles heeft juist niets te zien met de middeleeuwen zoals dienen Rene schrijft.
Noteer dat voordat dienen amerikaan bush daar was dat er niemand maar dan ook niemand last had met de Muslims en de Islam.
Uiteraard wil ik wel kwijt dat de Turken die in ons land vertoeven zich beter aan ons en aan onze wetten zouden aanpassen en/ of integreren.
Ik heb daar ook als Muslim last mee.
Als ze bij ons leven, verblijven [want ze weken niet te veel] moeten ze zich gewoon aanpassen en als dit niet kan dan 'terug naar afzender'!

Anyway, stel het verder goed maar kijk uit wat ge schrijft, kijk eerst goed na van waar de wind komt of wie u inlicht.

Groetjes uit tropisch Indonesie,

Erwin.-----

Gepost door: Erwin Michiels | 16-12-08

De commentaren zijn gesloten.