09-08-07

Westduitsers willen niet langer betalen voor Oostduitsers

In Duitsland is de overgrote meerderheid van het land tegen het blijven in stand houden van de solidariteitsbijdrage die ze al jaren moeten betalen voor de hervereniging met de voormalige DDR. Ze willen dat het afgeschaft wordt. In het oosten van het land heeft het betalen van de solidariteitsbijdrage natuurlijk minder tegenstanders dan in het westen.

Bij een rondvraag in Stern – een Hamburgs magazine – stemde 73% tegen het afhouden van de 5,5% toeslag op de loon- en inkomstenbelasting en het zou zo snel mogelijk moeten worden afgeschaft.
Amper 21% wou de bijdrage in stand houden en een deel wou zelfs een verhoging. Maar zoals gezegd blijft er in de antwoorden een groot verschil tussen West- en Oost Duitsland.

Westduitsers betalen sedert de val van de muur, - dus minder lang dan wij en in verhouding niet eens zoveel - aan Oostduitsland dan wij betalen aan Wallonië.
In tegenstelling tot Wallonië zijn vele Duitsers in het oosten de Westduitsers dankbaar voor hun steun. (Die Ostdeutschen wissen die Unterstützung jedoch zu schätzen. Auf die Frage, ob sie den Westdeutschen für die Hilfeleistung dankbar seien, antworteten 56 Prozent mit Ja.)

09:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ja, maar hier gaat het wel om hetzelfde volk ... de situatie is het omgekeerde van België. Daar werd een volk van elkaar gescheiden, hier werden twee volkeren met de ketting aan elkaar gelegd.

Gepost door: Bert | 09-08-07

Vreemd Vreemd vind ik dat de oostduitsers zichzelf niet kunnen bedruipen na zovele jaren. Reeds lang zoek ik naar een verklaring, ik vind ze niet. Werklustigen trekken er weg, naar het westen, waarom beginnen ze geen onderneming in het oosten? De lonen liggen er lager, en misschien krijgen ze er nog extra subsiedies voor ook.

Het lijkt wel of enkele decennia communistisch bestuur hun genen hebben aangetast.

Gepost door: Jef | 09-08-07

hier gaat het om 2 TOTAAL verschillende volkeren die enkel en alleen door een geldstroom aan mekaar verbonden zijn.
schaf de transferts af en morgen blazen de walen den belziek op! kijk maar eens wat er op de regeringsonderhandelingen gebeurt! NON tegen elke vlaamse eis, pardon, vriendelijke vraag!!

Gepost door: jos | 09-08-07

Ik denk dat geldtransfers enkel mogen dienen om een aanzet te geven tot verbetering, éénmalig dus. Blijven deze bestaan dan worden deze een vast "inkomen" en waarom zou je iets veranderen als je "genoeg" hebt ....

Gepost door: bert | 09-08-07

Met Walen en Brusselaars is niet te onderhandelen. We kunnen het blijven herhalen, er is maar één drukkingsmiddel dat de Walen én Brusselaars verstaan en ze op de knieën krijgt en dat is:
"DE GELDKRAAN DICHTDRAAIEN".
Die geldkraan moet sowieso dicht gedraaid worden, doen de politiekers het niet dan doen wij het zelf met het starten van een revolutie tégen dat decadent wanbeleid.
Waarom gaat Y Leterme elke week naar die Saksen Coburger? Kwestie voor de centjes veilig te stellen zodat het profitariaat kan blijven verdergaan? Die man is door niemand verkozen, heeft nog ongeveer 30% achter zich staan, reden genoeg om die middeleeuwse poppenkast dringend af te schaffen.
Dit zou weer een spaak uit het wiel van de Walen zijn met gevolg dat het wiel nog maar enkele spaken heeft, als we die er ook uittrekken is het gedaan met fietsen op onze kosten.Doen dus.

Gepost door: Jean | 09-08-07

We splitsen België en als toegeving aan de Wale nkrijgen ze het exclusieve gebruik van het koningshuis helemaal voor hen alleen! Is dat geen goed idee.

Gepost door: bert | 09-08-07

De commentaren zijn gesloten.