12-08-07

Vlamingen worden het stilaan beu

Is het niet ongelooflijk? Begrijpen de Franstaligen nog altijd niet dat ze met vuur spelen?

Het lijkt erop dat Milquet aanstuurt op het mislukken van de onderhandelingen. Ze wil een goede moeder zijn en vertrekt midden in de onderhandelingen prompt naar het zuiden van Frankrijk omdat haar zoontje een snotvalling heeft. En heel het land maar wachten…
Het is al de derde keer dat Milquet naar haar kinderen trekt. “Dat heeft te maken met het feit dat ze zich niet goed in haar vel voelt tijdens de huidige regeringsonderhandelingen. (niet PS-links genoeg) Milquet heeft niet veel zin om communautaire toegevingen te doen, maar beseft dat zonder haar ook de andere onderhandelaars niet uit hun schulp zullen komen”, zei men op de VRT-radio.

Volgens mij moet ze kiezen, ofwel is ze een goede moeder en blijft ze thuis bij haar kinderen, ofwel doet ze aan politiek en laat ze niet een heel land op haar wachten.

Ik begrijp ook de media niet die nu begint te kappen op Leterme die, het mag wel gezegd worden, goed stand houdt tegen de vijandelijkheden van niet enkel de Franstalige kant, maar ook de Open vijandige VLD-kant.
Maar opschieten doet hij niet. Hogere leeflonen en minder lasten. Je vraagt je af wie dat allemaal zal blijven betalen.

Verhofstadt zit zich vast te verkneukelen ginder onder zijn olijfbomen in Toscane. Hij wacht waarschijnlijk af om het boeltje samen met zijn spitsbroeder Di Rupo terug over te nemen.
En wij vragen ons af waarom wij nog moeten gaan kiezen…

Opvallend zijn wel de aanvallen van ‘Vlaamse reflexen’ die zowel Somers als Karel De Gucht plots hebben. Zit daar een strategie achter? Willen ze Leterme en Bart De Wever opjutten?

Hoe kan men nu al zoveel weken achter elkaar 7/7 onderhandelen zonder dat er ook maar op één Vlaamse eis (of vraagje) wordt ingegaan.

Ik denk echter niet dat de overgrote meerderheid van Vlamingen dat nog lang gaat slikken. De roep naar Vlaamse onafhankelijkheid wordt elke dag groter en lang kan het niet mee duren of de boel ontploft.
De reacties in de lezersbrieven en de polls liegen er niet om.
Vlamingen zijn er klaar voor.
Zeker nu men te weten is gekomen dat er niet alleen een gat maar wel een een reuzegroot gat in de begroting zit en dat er nog meer Vlaams geld in Wallonië werd gepompt dan we ooit hadden durven vermoeden.

Bovendien gaat onze economie er met de dag op achteruit en zitten we op Europees vlak ergens in het midden te zweven.
Dat komt zeker en vast de werkgelegenheid niet ten goede.

Inplaats van Leterme te bekritiseren moeten we hem goede raad geven. Hij moet Vlaams minister-president Peeters aanraden om de Vlaamse onafhankelijkheid uit te roepen.
De Walen hebben ons op televisie al voorgedaan hoe het moet… Vijf minuten moed!!!

03:38 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Koninkrijk Walonie dat was te voorspellen he Janice...weer een bewijs dat VB... weliswaar geen kristallen bol heeft ..maar over een portie politiek "gezond verstand" beschikt.. en het vermogen om een blikje in de toekomst te werpen ,ik hoop dat bij velen de rode schelen van hun ogen vallen en de moed hebben om de feiten onder ogen te zien...in feite bestaat Belgie al geruime tijd niet meer... maar werd opgesplitst in drie delen "Vlaanderen" Brussel en Walonie en deze laatste twee hebben geen betekenis zonder Vlaanderen... want dat is hun bron van inkomsten !! inplaatst van "merci Flamand" ..smijten ze nog met hun arrogantie.. stront in ons gezicht... Ik stel me soms de vraag wat er met ons Vlaams volk zou gebeuren indien wij financieel afhankelijk zouden zijn van onze Waalse broeders.....gelukkig is dit niet het geval.....Ik hoop maar dat de slaafjes van al die prulpartijtjes zoals SPa er eentje is eindelijk eens gaan begrijpen dat het zo niet verder kan.Ik hoop voor de zeer nabije toekomst dat de wereld zal spreken over "replubiek Vlaanderen".....en het koninkrijk Walonie.. een voordeel voor onze Vlaamse collaborateurs en Allahgatlakkers die weten waar ze terecht kunnen...

Gepost door: Rene | 12-08-07

een kleine bijdrage geen bezwaar en ....in mijn Vlaamse goedentierendheid wil ik zelfs een kleine financiele bijdrage leveren voor ontwikkelingshulp aan koninkrijk Walonie met zijn duizenden hulpbehoevende Moslims...maar dan moet ik wel de garantie krijgen dat een deel van mijn die "kleine" bijdrage niet wordt gebruikt voor de onderhoud van onze ex prins.. Laurent... zijn Ferrari

Gepost door: Rene | 12-08-07

Splitsing van partijen De splitsing vh land werd aardig aangezwengeld door de splitsing vd partijen, me dunkt. Toen Christendemocraten nog één landelijke partij waren, konden de meningsverschillen binnenkamers worden besproken, en trok men als één man naar de onderhandelingen, nu moet dat allemaal nog uitgevochten worden 'en public'. Idem voor liberalen, maar niet voor de sossen ntl, die idd aan één zeel blijven trekken. Omwille vh smeer likt de beer de kandeleer nietwaar.

En een gat in de begroting te dichten? Is Maystadt nog ter beschikking? Of heeft hij al een vetbetaalde job?

Opmerkelijk is ook dat het in de piepkleine duitstalige landstreek, die nochtans ook in het armtierige wallonie ligt, veel beter gaat. Achterstand is dus niet te wijten aan overheid en politiek allen, maar ook aan de genen.

Gepost door: Jef | 12-08-07

Ik ben eigenlijk verrast dat Leterme nog niet heeft gebogen. Alle krediet voor hem, alhoewel ik nooit of te nimmer op zijn partij, laat staan op hem persoonlijk, zou stemmen, maar hij heeft totnogtoe niet toegegeven en dat siert hem. Maar eerlijk is eerlijk: de hete adem van de massaal recht gestemd hebbende bevolking zal 'm wel geen keuze laten. Toch sterk dat de christendemocraten plots een stuk rechtlijniger zijn als ze de sossen niet als een blok aan hun been hebben hangen.

Ze fietsen totnogtoe rond de hete brij van de staatshervorming heen, maar vroeg of laat zullen daar toch ook eens stukken moeten gehakt worden. Ik hoop dat de onderhandelaars dan toch nog altijd de politieke moed hebben om met minder dan de onvoorwaardelijke splitsing van BHV alleen al als voorgerecht geen genoegen te nemen. Zo niet, laat de staat er dan maar verlamd bijliggen; dan denk ik dat de volgende stap moet zijn dat Kris Peeters de ontbrekende bevoegdheden naar het Vlaamse niveau 'trekt' bij hoogdringendheid, en dat België de facto ontmanteld is. De bijna lege doos die dan nog overblijft - alleen de familie van Bert Bibber zal er dan nog inzitten - schenken we met veel plezier aan onze Waalse broeders; dan is dat ook ineens hún probleem, en dan mogen zíj Laurent zijn wagenpark onderhouden. En dan mogen ze in dat lappeke grond ten zuiden van de taalgrens nog zo veel België spelen als ze willen!

Gepost door: Antichrist | 12-08-07

het enige wat den belziek en de onderhandelingen nog gaande houdt, is de schrik voor het Vlaams Belang. leterme zou maar al te graag de walen hun goesting geven zoals de tjeven in het verleden ALTIJD hebben gedaan. maar nu wordt de druk van "rechts" zodanig groot dat er voor de tjeven nie veel keuze overblijft. dus laat ons met de verdienste van leterme maar niet te hoog oplopen.

Gepost door: jos | 12-08-07

uit alle eerbied: leterme of geen leterme, maakt geen zak uit, hij komt van het cdnv nest (cvp) en dat is al in eerste instantie al niet goed voor de doorsneeburger, al altijd zo geweest en dat zal nu ook niet veranderen, maar ok, de bevolking moet niet gaan klagen ze hebben nu eenmaal voor een ondemocratische groepering gekozen die liever zegt geen commentaar dan te verkondigen wat de heren echt willen gaan doen om de bevolking te pluimen.
wanneer deze ondemocraten eindelijk hun terreur (sorry) regeringsakkoord klaar hebben gaan voor de kleine man weeral de belastingen langs alle kanten over onze oren vliegen en zal nog meer zoals de vld het doet de rijken en industriëlen vele cadeau 's geven.
om eerlijk de waarheid te zeggen: nog voor de verkiezingen heeft leterme veel gepraat, maar nooit iets gezegd, laat staan dat hij een visie heeft aangekondigd, hij kende maar één zinnetje: goed beleid vormen, awel hij oogst dat maar wat hij gezaaid heeft: niks.
en als mijn redenering idioot klinkt, wel dan is het zo, ik ben ook idioot genoeg om...

Gepost door: watje | 12-08-07

@jef "dus laat ons met de verdienste van leterme maar niet te hoog oplopen."

Dat bedoelde ik uiteraard ook niet. Als er iemand verdienste heeft dan is het uiteraard het VB en zijn kiezers, die tenminste de onderwerpen die echt leven, maar waar de machtspartijen niet van willen weten, keer op keer terug op de agenda plaatsen, zoveel is duidelijk.

Wat hoop ik toch dat deze onderhandelingen gaan mislukken en dat België tussen dit en een jaar alleen nog maar een nare voetnoot in de geschiedenisboeken is.

Gepost door: Antichrist | 12-08-07

@jef moet uiteraard @jos zijn, sorry, jullie namen lijken zo op elkaar :)

Gepost door: Antichrist | 12-08-07

wat moest bewezen worden is bij deze bewezen!
hebt gij het nieuws gezien van 13 uur op de vrt janice! dus zoals ik al zei: niet te hoog oplopen met de vlaamsgezindheid van stoere leterme. hij kruipt al gedwee door het stof voor de walen. " het gaat de goede kant op met de regeingsonderhandelingen" zegt martine de tang! "het is weer koek en ei tussen leterme en de rtbf" aldus de neutrale vlaamse tang! en nogmaals. het enige wat vlaanderen kan redden is de druk die uitgaat van het Vlaams Belang. waar zitten bourgeois en de wever? op vakantie? of zijn die er al uit gegooid ?

Gepost door: jos | 12-08-07

Peiling in NL Positie PVV in peiling versterkt
ANP


DEN HAAG - In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond is de positie van de Partij voor de Vrijheid (PVV) verder versterkt. Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden zijn, zou de partij van Geert Wilders achttien zetels halen. Dat bleek zondag uit de opiniepeiling van De Hond.

Dat is een zetel meer voor de PVV dan vorige week en een verdubbeling in vergelijking met de verkiezingsuitslag van vorig jaar november.

De peiling laat zondag verder weinig opvallende wijzigingen zien. CDA en PvdA staan net als vorige week respectievelijk op 36 en 25 zetels. Voor de christen-democraten is dat een verlies van vijf in vergelijking met de vorige Tweede Kamerverkiezingen, voor de sociaal-democraten een verlies van acht.

Gepost door: Jef | 12-08-07

Republiek Vlaanderen Interessant en plezant was de poll in GVA op 7/8
waaruit kwam dat 64,4 pct van de (internet)-lezers de splitsing van B onvermijdelijk vinden.
(de ganse polln over de regeringsvorming nog te raadplegen op www.gva.be onder rubriek politiek.)

Gepost door: ruzgar | 12-08-07

in la libre belgique worden de punten opgesomd die voor de walen "acceptable et inbuvable" zijn.
wat een staatshervorming . moet van deurze daar de nva en co mee paaien?
lees bij http://www.blog.seniorennet.be/angeltjes

Gepost door: jos | 12-08-07

"De Vlamingen worden het stilaan beu"?
Hallo, De Vlamingen ZIJN HET KOTSBEU.
De Vlaamse regering MOET de onafhankelijkheid van Vlaanderen uitroepen en starten onder een republikeinse structuur, wat wil zeggen, enkel 'VERKOZEN' personen spelen mee, gedaan met die middeleeuwse dure nutteloze poppenkast.
België is ontstaan bij een Opera, en België zal barsten bij een wansmakelijke operette.
Je ziet, klassiek heeft zijn waarden.
Als Y Leterme of zijn Vlaamse (?) compagnons ook maar iets toegeven onder de vorm van wat dan ook, dan zal het land te klein zijn om de opstand komende vanuit Vlaanderen op te vangen.
Voor Vlaanderen zijn er nu eenmaal punten die moeten verwezenlijkt worden, zéér snel:
a- Gedaan met transfers.
b- Gedaan met faciliteiten.
c- Gedaan met Franstalige bemoeizucht met Vlaamse aangelegenheden.
d- Gedaan met godsdienstwaanzin op Vlaams grondgebied.
e- Gedaan met subsidie aan godsdienstfanaten.
f- Gedaan met vreemdelingenstemrecht.
g- Gedaan met snel Belg wet.
h- Gedaan met dubbele nationaliteit.
i- Gedaan met twee of meerdere jobs of mandaten voor politiekers.
j- Gedaan met de monarchie op Vlaams grondgebied.
Als dhr Peeters van het Vlaams Parlement nu, bij hoogdringendheid, de onafhankelijkheid van Vlaanderen uitroept dan zijn al die punten in één slag van toepassing.
WAAR WACHTEN WE OP????
NU DOEN......HALLO !!! NU.
De vulkaan staat op barsten, rook komt uit alle kieren en spleten, dat hij openbarst is een feit, alleen........wanneer.......?

Gepost door: Jean | 12-08-07

die Jean toch ik lees hem graag die Jean. maar hij lijkt mij wat opgewonden en ongedurig, zijn teksten zijn als brandende toortsen die lichten in het donker.
zo snel gaat dat allemaal niet natuurlijk, maar hij heeft gelijk: liever nu dan morgen met die splitsing. alleen moeten we dan wel opletten voor de dan plots heilig geworden collaborateurs die mee op de troon willen gaan zitten, of niet?

Gepost door: fee | 12-08-07

ik zou ook zo'n optimist willen zijn.
maar jean heeft gelijk, de dag nadert dat de bom barst! en wat fee zegt klopt ook! als het zo ver komt zal het Vlaams Belang eens zien hoe "vlaams" die liberalen en die tjeven zijn.
voorlopig steken ze nog wel stokken in de vlaamse wielen, maar dan...!

Gepost door: jos | 12-08-07

haha... pour les flamand !! Jean lijkt mij helemaal niet opgewonden noch ongedurig,zijn teksten zijn geen brandende toorsen in het donker, maar felle schijnwerpers ...Hij "uit" de wens van "de Vlaming"..niet zozeer de extreme nationalist, maar gewoon "de Vlaming" met gezond verstand ,die fier is op zijn roots en die niet langer het voorwerp wil zijn van minachting, slaaf van parasieten of franssprekende arrogante armoezaaiers ,noch een politieke voedingsbodem voor Islaaaaamkankers...
Deze droom voor onafhankelijkheid had allang een feit moeten zijn...maar nog nooit is de verdeeldheid en de haat onder Vlamingen zo groot geweest als nu...De waalse politiek hebben alle macht naar zich toegetrokken en van onze zogezegde Vlaamse partijen, marionetten gemaakt ,behalve "een" ,waar ze geen vat op hebben ,dat maakt hen juist zo razend en tevens ongerust..maar deze bepaalde partij betaald een hoge prijs en wordt langs alle kanten bestookt...we houden echter stand en groeien in de geest van diegene die momenteel nog de narren zijn van rood ,groen ,blauw,spiritisten en andere "tisten" het is gewoon een kwestie van "tijd"

Het moet toch doordringen tot de meesten die nog geloven in het Belgisch sprookje dat wij de "untermensch" zijn voor de politiek de la Walonie...daar zijn die onderhandelingen weer een mooi bewijs van...NON...pour les flamand.

Het moet toch opvallen dat het nieuw partijtje van deftige DenDekker met zijn entertainer Jurgen ,plots zijn plaats krijgt in de Belgische politiek met felicitaties! zelfs intervieuwkens in den Humo enz...gewoon opgezogen ,ongevaarlijk gemaakt en geplaatst tussen de keffers in de wachtzaal van de grote correcte politiekers tot zij kunnen (mis)gebruikt worden.

Gepost door: Rene | 13-08-07

Hoelang nog ??? Mijn beste Fee,
Opgewonden ben ik absoluut niet, wel ongedurig omdat ik zie dat ons Vlaanderenland regelrecht de vernieling ingedreven wordt door: a) De Franstaligen én b) Dat walgelijk oncontroleerbaar Europees gedrocht.
Op een achterbakse schijnheilige manier worden wij bedrogen en bestolen, wordt het barbaars geweld binnen geloodst zodat ze zeker kunnen zijn van hun onterechte machtspositie.
Voor mij staat 'Overleving' voorop.
Een zeer simpele waarheid zegt ons dat de EU én de Franstaligen een dodelijke bedreiging vormen voor onze overleving.
De EU door het toelaten én bevorderen van het brutaal decadent geweld komende door godsdienstwaanzinnigen en de Franstaligen door Vlaanderen te blijven leegroven om zo hun eigen decadent profitariaat veilig te stellen.
Wij Vlamingen MOETEN tegen beide instellingen vechten zoniet gaan we op zéér korte tijd de vernieling in, wees ervan overtuigd, de vulkaan waar Europa op rust én de vulkaan onder België staan op uitbarsten.
De laatste mop gelezen? Keulen wil een ‘diversiteitscharten ‘door de hereca laten ondertekenen, te gek voor woorden, altijd moeten ‘wij’ ons aanpassen , niet dus.
Wanneer zullen die vreemdelingen die naar hier ‘uit vrije wil’ gekomen zijn, en nog (helaas) zullen komen eens een document moeten ondertekenen waarin ze te kennen geven de taal, normen, waarden, zeden én wetten van het gastland te respecteren? Nog nooit van gehoord.
Als vrije burger kan ik elk moment, na betaling van gemaakte kosten, een zaak verlaten, wel, als ik in een restaurant gezellig zit te eten en er komen mensen binnen die mij angst bezorgen dan verlaat ik op staande voet die eetgelegenheid.
De populatie van mensen die mij angst bezorgen neemt catastrofaal toe in onze gemeenschap, dat heeft niets met huidskleur of ras te maken maar enkel met de dagelijks voorvallende geweldplegingen in dat corrupt Europa.
Er zullen veel zaken over kop gaan met dat walgelijk charter van Keulen, echt, ze weten niet meer waar de klepel hangt, een bende angsthazen doen hier aan beleid, het genante van de zaak is dat die vreemdelingen, die Franstaligen en die nooit verkozen Europese paria’s dat weten.

Gepost door: Jean | 13-08-07

wél beste Jean, je bent wél opgewonden, na! een tikkeltje toch? wist je dat er al vóór 1830, ten tijde van koning Willem, faciliteiten bestonden voor de Franstaligen? het is nochtans waar (zie het boek 'het verloren vaderland' van Karim van Overmeire, te bestellen bij het VB, een aanrader!). zolang al dus, het is inderdaad de hoogste tijd dat wij Vlamingen daar een eind aan maken. maar het past om in eigen boezem te kijken. hoe kan het dat er al meer dan 150 jaar faciliteiten en toegevingen allerhande voor de Franstaligen bestaan? is dat niet ook de schuld van de Vlamingen? waarom kiest Vlaanderen het VB niet aan de macht met overdonderende meerderheid? juist ja! een volk heeft de leiders die het verdient. als ene Jean-Luc Dehaene nu nog altijd hoog scoort in populariteitspoll's zegt dat toch genoeg over de Vlaamse mens? soms is het verdomd moeilijk om fier te zijn op mijn Vlaamse afkomst, als je al die mede-Vlamingen ons volk en land ziet verkwanselen aan de vijand kun jij dan fier zijn? ik niet, want dat gespuis noemt zich ook Vlaming hé. ook gezien en gehoord hoe de VLD plots Vlaamsgezind is geworden aan de onderhandelingstafel? hoe en waarom zou dat komen? ze ruiken de troon beste Jean, de troon waar ze geen recht op hebben, en dus kronkelen ze nu zelfs Vlaams, laten wij ons vangen aan die verraders des vaderlands? remember o.a. het vreemdelingenstemrecht. zonder twijfel is het de hoogste tijd dat we verlost geraken van dat Waals gespuis, hopelijk komt er eindelijk een meerderheid van Vlamingen die dat inzien. en wat betreft Europa, daar zijn we nog lang niet van af, tenzij het onafhankelijke Vlaanderen uit de unie stapt natuurlijk. Vlaanderen moet grote kuis houden, ook en zeker in de politiek en de immigratie. waarom is de slogan 'eigen volk eerst' racistisch volgens de linkse poco? voor mij is dat niet meer dan normaal, of mag het eigen volk niet verdedigd worden misschien, dan zijn we ver gekomen!

Gepost door: fee | 13-08-07

keulen mikt weeral éénzijdig! mss beginnen in A-noord (daarna uitbreiden naar gans vlaanderen)een bordje aan het venster van het restaurant van zowel auto als allochtoon:
hier schenkt men alcohol!
doen marino! moedig wezen jong!

Gepost door: jos | 13-08-07

Mijn beste René,
De tijd zal komen dat het terug 'anders' wordt in Vlaanderen, een Vlaanderen waar weer geleefd kan worden, waar weer gewandeld kan worden zonder angst bestolen te worden, waar weer het openbaar vervoer genomen kan worden zonder gemolesteerd, zelfs vermoord te worden, waar onze dochters terug blij en frivool zich kunnen verplaatsen zonder lastig gevallen, zelfs verkracht kunnen worden te worden door een bende perverse eikels.
In mijn glazen bol zie ik een "2" dan een "0" nogmaals een "0" en dan..... een "9" tevoorschijn komen, onder die cijfers zie ik staan, "de revolutionaire omwenteling voor Vlaanderen is een feit".
Normaal geloof ik niet in sprookjes of fabeltjes, maar deze keer ben ik zeker dat het zal gebeuren.
Houdt het goed in de gaten, 2009 !!!

Gepost door: Jean | 13-08-07

Vincent Kompany In GVA bewijst Vincent Kompany dat hij buiten voetballen niet veel kent: de belgische welvaart en de armoede in Congo zijn te wijten aan de uitbuiting van Congo, en het VB haalt 30-35%!

En de interviewer, hij zweeg in alle talen...

Gepost door: Jef | 14-08-07

we worden het niet moe
we zijn het moe
kap de troep in tweeen
en begin eerst maar met de geldstroom naaar walenland helemaal te stoppen , ge zult eens zien hoe rap ze bijdraaien
is dat nu GVD zo moelijk??

Gepost door: carolus | 17-08-07

De commentaren zijn gesloten.