14-08-07

Tot 5 september...


Zo, beste mensen, ik ben er vanaf morgen even tussenuit. Op 5 september ben ik terug. Ondertussen staat hier al zoveel dat er zeker nog oudere artikels tussen zitten die jullie nog niet gelezen hebben.

En wanneer je echt niet weet wat doen, bestel dan dit uitstekende boek:

vijfdecolonne
Van W.G. Van Dorian


U kunt het bestellen bij KLIK HIER

Ik ga het verder lezen in het vliegtuig...

Tot later en discussieer hier 'rustig' verder.

22:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Rene Goed verlof in Thailand, en weet ons te vertellen of ge Rene tegen het lijf gelopen zijt.

Gepost door: Jef | 14-08-07

Jasidi In Irak is het momenteel nog niet in orde om op vakantie te gaan heb ik de indruk: weeral 175 (!) doden bij een 3-voudige aanslag met tankwagens... Doelwit was de pre-islamitische sekte vd Jasidi, een Koerdische stam die in het noorden van Irak en in Syrie leven.

Allah is barmhartig, rechtvaardig, goedertieren.

Gepost door: Jef | 14-08-07

prettig verlof ... toegewenst Janice. profiteer er maar is goe van.
en kom behouden en gezond terug!

Gepost door: fee | 14-08-07

Best verlof, mooi weer, en oppassen wat ge hier en daar zegt... oh, juist ja, dat is hier ook! En vooral, veel, veel rust toegewenst, na zo'n druk jaar kan verlof eens goed doen. Mijn verlof is helaas intussen weer een maand achter me, en ik ben terug aan de slag...

Gepost door: Antichrist | 15-08-07

Yazidi De Yazidi zijn met zo'n half miljoen in totaal, verspreid over een vijftal landen. Ze hebben met de moslims gemeen dat ze ook 5 x per dag bidden, gezicht naar de zon gekeerd. Ook taqiya is toegelaten (zich anders voordoen dan men is, in het belang vd verspreiding vh geloof). Varkensvlees is ok, maar sla (!) is verboden. Ook het stenigen van vrouwen is een geliefkoosd tijdverdrijf. Onlangs ging een video wereldwijd over het net, waarin een 17-jarige werd gestenigd omdat ze met een moslim verkering had:

2007 stoning and massacre

On April 22, 2007, 23 Yazidis were shot and killed by gunmen near the town of Bashika. The gunmen stopped the bus they were riding in and separated out Christian and Muslim passengers. The remaining 23 Yazidis were driven to eastern Mosul where they were shot execution style.[7]

This was apparently a reaction to video images of twenty Yazidi men from Bashika, stoning a young seventeen year old girl, Du’a Khalil Aswad, to death.[8] She was in love with a non Yazidi (Muslim) boy, and had been seen with him.[9][10] The murder was recorded on numerous cell phones by the men who publicly killed her, and the videos posted to various internet sites.(Wikipedia)

Gepost door: Jef | 15-08-07

Ik wens je een prettig en aangenaam verlof toe, en hopelijk kom je met nog meer inspiratie terug,wij zijn in blijde verwachting, voor je steeds zéér interessante actuele rubrieken, die dooe merg en been gaan. Het ga je goed Janice, en heb veel plezier.

Gepost door: walter van alphen | 15-08-07

prettige vakantie !

Gepost door: jos | 15-08-07

Thai's Belang spijtig Janice dat uw bestemming in Thailand zo ver ligt van mijn verblijfplaats...anders had ik je zeker eens willen ontmoeten...Vooral niet naar het nieuws luisteren ... In het uiterste zuiden van dit prachtig land niks dan zever met de Mosselslimmers...niets van aantrekken want ik zie je in staat een politieke partij op te richten het TB Thai's Belang..je hebt in Borgerhout al werk genoeg....goede vlucht en behouden thuiskomst in het land van Allah

Gepost door: Rene | 15-08-07

Terwijl ik op het busje zit te wachten die ons naar zaventem moet brengen, kwam ik toch nog even piepen. Toffe reacties, bedankt.
Ik heb in ieder geval mijn wachtwoord mee, je weet maar nooit...
En Walter, ik ga nu tijdens het verlof je boek eens lezen en dan (eindelijk) een terug bezorgen aan jou.
Rene, Thailand is inderdaad heel groot, lang vooral. Het noorden hebben we al eens gedaan. Prachtig land en heel vriendelijke mensen.

Tot later...en hou de boel hier recht, hé!!!

Gepost door: Janice | 15-08-07

the king of Belgium k(l)oning Albert II gaat zichzelve moeien met de crisis in zijn landeken. net nu we Janice nodig hebben voor eerlijk nieuws over de situatie is het meiske op vakantie.
waar moeit die Saksen zich mee? de Vlamingen zullen nu wel ootmoedig knielen en al hun eisen vergeten zeker? de boedelscheiding is nu anders wel heel dichtbij. en het kan zo simpel zijn: de geldkraan potdicht draaien en dat Waals tuig zwijgt terstond.
Arme Vlamingen (alweer!)

Gepost door: fee | 18-08-07

Stil Erg stil hier. Als de kat van huis is, dan dansen de muizen op tafel, is nochtans een oud gezegde. Hier staat ntl geen tafel, mss daarom. Dan zal ik zelf maar wat zagen.

Albert II informateur, daarna formateur, tenslotte premier? En Filip, Laurent en Astrid zijn gouverneurs voor de 3 landsdelen? Ik schreef het hier al dacht ik. En die andere Albert , van Spirit, schrijft wat ik hier ook al schreef: zonder federale regering gaat het ook. Laat ze alleen nog de hangende zaken afhandelen, en laat de rest door de deelregeringen doen. Parlementen genoeg in dit merkwaardige landje.

Gepost door: Jef | 19-08-07

Pauline Hanson Goed nieuws van down under: Pauline Hanson, die mede-verantwoordelijk is geweest voor de ruk naar rechts van premier Howard, gaat nog verder: ze heeft een eigen partij opgericht, met slechts één programmapunt: geen moslimimmigranten meer.

Doet me denken aan die maatregel die de Aussies lang geleden invoerden nadat twee geimporteerde konijnen zich tot een miljoenenplaag hadden ontwikkeld: vanaf nu mochten er geen konijnen meer geimporteerd worden.

Gepost door: Jef | 19-08-07

Kaddhafi Nog eens een filmpje van 2006 bekeken vd ouwe rat Kaddhafi, waarin hij stelt dat de overwinning vd islam in europa nakend is, tenzij wij de oorlog verklaren aan de sekte. Er zijn al 50 milj moslims in europa zegt hij, en door turkije komen er nog eens 50 milj bij. Goed geinformeerd is de man blijkbar niet, er zijn nog niet zoveel moslims in europa, en turkije telt veel meer inwoners, maar kom.

En wat wij tegen de islamitische kopvod hebben snapt hij niet, in Scandinavie lopen de christelijke vrouwen naakt zegt de oude gluiperd, is dat dan beter? Voor mij wel, ouwe, en voor u ook, als ik zie dat ge naar Brussel zijt gekomen omringd door 5 mooie vrouwelijke 'lijfwachten'. Trouwens, die naakte vrouwen beroepen zich allerminst op de bijbel om hun bloot gat te tonen. Snappie? Speet er nog snel eentje tegen de muur Kaddaf.

Gepost door: Jef | 19-08-07

Ivm het artkel over die hollander Arthur van Amerongen 'Aanslag in Brussel is kwestie van tijd':

"Dat hij op TV-Brussel op zo'n heftige manier uithaalde naar de Marokkaanse gemeenschap is echt niet normaal. Hij voorspelt ook dat er een terroristische aanslag zal komen. Natuurlijk is er een dreiging voor terreur; daar kunnen we niet omheen en daar moeten we mee leven. Maar of dat morgen of over een jaar zal gebeuren, wie zal het zeggen? Dat is echt koffiedik kijken. We mogen ons vooral niet laten leiden door angstgevoelens.' (mmv) zegt Marokkaanse Malika Abbad, adjunct-kabinetchef bij Cultuurminister Bert Anciaux (Spirit).

Zozo, met terreurdreiging moeten we leren leven?! Dat was vroeger nochtans NIET zo, VOOR de mosliminvasie. Wat moeten we dus doen om niet langer met vrees voor terreur te moeten leven, madame Abbad? Idd, ge hebt het geraden, de moslims buiten, de goeie zowel als de slechte, want gij noch ik kunnen de terroristen van de goeien onderscheiden. Het is zoals met de muggen: alleen de vrouwtjes steken, maar we slaan ze allemaal dood.

PS: Alhoewel hier geen nieuwe artikels meer verschijnen, en nauwelijks reacties, loopt die teller van de bezoekersaantallen gewoon door alsof er niets aan de hand is?!

Gepost door: Jef | 19-08-07

Moskee Frankfurt Zoals ook in Keulen, wordt ook in Frankfurt een gigantische moskeet gepland, zie foto. Momenteel loopt een enquete op internet: 83% is tegen. Op te merken valt dat mosketen slechts voor één etnische/religieuze groep worden gebouwd. Anderen zullen dus spoedig volgen; 10 soorten moslims in een stad betekent tien mosketen.

Gepost door: Jef | 19-08-07

Darfur vluchtelingen Gezien de vele reacties op mijn geschrijf (wat mis ik PDR en HVM) doe ik er nog eentje bij:

Israel is begonnen met het repatrieren (naar Egypte) van vluchtelingen uit Darfur. Israel wou zijn reputatie als verdraagzaam volk hooghouden, en net als europa bedreigde vluchtelingen opnemen. Dat MOESTEN de moslims wel in de gaten krijgen. Overal ter wereld veroorzaken zij immense problemen in hun eigen landen, zodat hun inwoners, als vluchtelingen of asielzoekers vermomd, op bekeringstocht kunnen vertrekken naar alle ongelovige landen, Israel dus inclusief. De Joden zaten al met een contingent van 500 Darfur-vluchtelingen opgescheept, die ze onlangs vrij lieten gaan uit een asielcentrum. Tien minuten later wist heel Sudan het ntl, via gsm. En de immense stroom aalmoezeniers vd islam kwam op gang, richting Israel dit keer. De joden zijn echter niet van gisteren en doorzagen de taktiek, met als gevolg dat de eerste 50 vandaag al werden teruggsestuurd naar af, met als reden dat niemand kon bewijzen dat ze uit Darfur kwamen. Negers en moslims blijken immers geen paspoorten te kennen, iets dat alleen in de eu geen enkel probleem is.

Gepost door: Jef | 19-08-07

heimwee de Jef heeft heimwee naar PDR en HVM. ik begot nie, da die zeveraars hier maar wegblijven, tenzij ze iets te vertellen hebben dat niet al te links stinkt. mijn ervaring met die lieden is dat ze goed zijn in 't liegen en nauwelijks schijnen te lezen wat je schrijft, gezien hun uitgeweken argumentatie.
het is dat iedereen in de media de teloorgang van la Belgique aan 't volgen is, een historisch gebeuren, daarom is het hier zo kalm en rustig. de heldendaden van Leterme en co laten niemand onberoerd, jong en oud, allemaal duimen ze voor de Vlaanderse geitenboer.
er is al aan een beeldend kunstenaar opdracht gegeven een bronzen standbeeld te maken voor Bartje De Wever, voor op het groot plein van A'pen. met als bijschrift: de onnozele die Vlaanderen verkocht om de koning een hand te mogen geven. Zielig!
zolang de Walen NoN blijven zeggen ziet het er goed uit voor Vlaanderen, tenzij, onze nationale verraders ons verkopen voor ... niets.
Charel de Gught is al ne kerstboom gaan uitzoeken voor op Hertoginnendal, ze gaan er de bollen van 't atomium in hangen om wat sfeer in het huishouden te brengen na al dat gezever in 't Frans.
ik vraag me af wanneer Verhofstadt, die loense loenser, opduikt. en Vandela, wanneer gaat die ons verblijden met zijn wijsheid, leeft die nog?
wie weet welke spelletjes 'ze' met ons aan 't spelen zijn. dat de boel maar gauw ontploft, Vlaanderen vrij!

Gepost door: fee | 20-08-07

Het is hier zo kalm en rustig omdat... Omdat jullie moslimofobie eens een keertje NIET het belangrijkste is wat wat er bestaat. En Leterme? Die valt een van deze dagen op zijn bek. Teveel lawaai gemaakt voor de verkiezingen, dingen beloofd die hij niet kan waar maken zoals 'meer Vlaanderen, minder België'. Daar hangt een groot prijskaartje aan, dat veel meer gaat kosten dan die jaarlijkse zogenaamde transferts naar het zuiden. En wie gaat dat betalen? Gij, ik en wij allemaal.

@fee: als ge niet tegen kritiek kunt, of geen meningen verdraagt die niet de uwe zijn, ga dan op een eiland wonen, Madagaskar bv.

Gepost door: HVM | 21-08-07

Waals beraad = Vals beraad Aha, leven in de brouwerij! Dan ga ik er ook nog een reactie proberen tussen te wringen:

De tussenkomst van Albert II is niet 'gefaald', zoals op nos tt te lezen was: het scenario dat afgesproken werd, is als volgt: de franstaligen blijven tot donderdag dwarsliggen, wat de vlamingen ook voorstellen, al stellen ze een verdubbeling vd transfers voor. Vandaag of morgen komen echter alle franstalige partijen bijeen om een nieuwe coaltie te beraden: dat wordt dan veelkleurig: alle partijen samen, behalve CD&V en VLD (en VB ntl). Het regeerakkoord wordt dan begin volgende week voorgesteld. Benieuwd wat Spirit gaat doen.

Gepost door: Jef | 21-08-07

Lampedusa De EU-immigratiepolitiek heeft weeral zijn wekelijks succesje geboekt: het team dat met patrouilleboten en -vliegtuigen in de Middellandse Zee opereert is er weeral eens in geslaagd een gammele boot vol te boeken met zwarte en Pakistaanse moslims, en ze op sleeptouw te nemen van op de Tunesische kust tot op Lampedusa, waar de boot 'dreigde te zinken', zodat de 250 inzittenden 'moesten gered worden'. Na een paar weken op adem komen en pamperen in een luxe-opvangcentrum worden ze dus zoals gewoonlijk te koop aangeboden aan de meest biedende lidstaat. Minimumbod 10,000 euro per moslim, maar zoals steeds met schriftelijke garantie dat ze hun leven lang links zullen stemmen.

Gepost door: Jef | 21-08-07

Orkaan Dean: 256 km per uur Iets waar VB'rs niet van wakker liggen: Global Warming. Ze vinden dat overroepen. Dat de ganse wereld op een regelrechte natuurramp af streeft de komende decennia "is om te lachen" vind het VB en Co. "Vlaanderen onafhankelijk" dat is véééééééél bvelangrijker, dan dat er straks geen België meer bestaat, niet omdat het land SPLITST maar omdat het fysiek onleefbaar wordt.

"Orkaan Dean werd maandagavond een orkaan van de hoogste categorie 5 ofwel 'mogelijk catastrofaal'. De orkaan nadert momenteel Mexico. Dit melden de Amerikaanse weerstations. Dean is 'een orkaan die mogelijk catastrofaal' wordt van categorie 5 op de ladder van Saffir-Simpson', aldus een verklaring van het Nationale Hurricane Centrum in Miami. De nieuwe gegevens werden verkregen doordat een vliegtuig van het Amerikaanse leger in het centrum van de orkaan kon vliegen. 'Daar haalden de winden snelheden van zo'n 256 kilometer per uur'. Categorie 5 is het hoogste niveau op de schaal van Saffir-Simpson. Zo'n orkaan is uiterst zelden en wordt gekenmerkt door winden vanaf 249 kilometer per uur."

Gepost door: HVM | 21-08-07

Dekens Sinds de Global Warming bezig is heb ik nog nooit zoveel dekens over me moeten trekken 's nachts.

Gepost door: Jef | 21-08-07

HVM, Hugo, Piano

Misschien haat bril even afzetten en alle pro's en con's bekijken over global warming. Niemand ontkent dat er een opwarming aan de gang is maar er zijn vele wetenschappers die niet akkoord zijn dat de mens daar verantwoordelijk voor zou zijn. Integendeel, er komen meer en meer kritsche geluiden.

Een voorbeeld, Al Gore beweerde in zijn film dat de zeespiegel met 7 meter zou stijgen. Nu blijkt dat totale onzin en zelfs de meest pessimistische voorspelling van het IPCC (zonder zekerheid uiteraard) gaan van een stijging van 70 cm uit.

Uw kennis over het toenmalige verzet is misschien groot, over global warmming zou u beter wat meer lezen zonder haatbril alvorens zulke demagogische praat te posten. Kwestie van geloofwaardig over te komen.

Even op google nakijken wat er allemaal te vinden is beste.

Gepost door: Den Amerikaan | 21-08-07

Mars Uit recent Russisch onderzoek van Habibullo Abdussamatov (hoofd van St. Petersburg's Pulkovo Astronomical Observatory), blijken de poolkappen van Mars te smelten en af te nemen in grootte.


Wikipedia

Gepost door: Jef | 21-08-07

Kont omhoog Wat ik me feitelijk afvraag...wat doet de katholieke kerk tegen de Allah Mosliminvasie ,blijkbaar niet veel...vroeger zonden ze hun zonen uit om de "wilden" te bekeren
nu hoeven ze enkel maar de straat over te steken .. ongelovigen a volonte ,werk genoeg om te bekeren ,wanneer neemt de kerk een duidelijk standpunt in ,de paus was anders goed begonnen met zijn citaatje..maar krabbelde terug en ging zelfs bidden in de moskee...Zo zie je maar het ene circus vervangt het ander..het enigste voordeel van de katolieke kerk is ... ge moogt in hun gebedplaats gaan zitten terwijl in een moskee moet knielen en uw gat in de lucht steken ,die houding trekt op niks je ziet recht op het achterwerk van je overbuur....

Gepost door: Rene | 21-08-07

Missionarishouding Goed gezien Rene. Nu wordt wel duidelijk waarom ze zo graag op 'missie' vertrokken, en wie de naam 'missionarishouding' heeft uitgevonden. De Kerk hield zich blijkbaar niet alleen met pedofilie bezig.

En idd, nu ze aan de overkant vd straat wonen, is er van enige bekeringsdrang geen sprake meer. Integendeel, vd dementerende bisschop Muskens moeten we God ook maar 'Allah' noemen, dat bevordert de integratie. Volgend jaar trekt de goede man zich terug in een monnikkenklooster, vandaar. Dat buitenlanders beter nederlands zouden moeten leren, en hun arabische benaming 'Allah' dus ook maar beter door de nederlandse naam God zouden vervangen, komt bij deze imam ntl niet op.

Gepost door: Jef | 21-08-07

Voila, wat heb ik gezegd? Rene en jef zoomen meteen weer in op hun enige hersenspinsel, dè fobie van het VB en hun 40 rovers: de mosliminvasie!

Over and out, ik ga eerst wat eten. Ik heb geen tijd en geen zin in die eeuwige kwatch. DE dag dat er een gewapende Taliban voor mijn neus staat in Antwerpen, ben ik misschien weer mee.

Gepost door: HVM | 21-08-07

een verzetje altijd welkom ! mijne beste HVM van het verzet...ik zie niet goed het verband tussen mijn posting en die van Jef met VB en veertig rovers ???? en wat die mosliminvasie betreft..we willen juist vermijden dat er vandaag of morgen een gewapende Talibanstrijder voor je deur staat...want als die ziet dat je een varkenscotteletje eet met een frisse pint erbij... krijg je zowiezo zweepslagen en dat willen we vermijden daarvoor is onze liefde voor jou te groot !!!

en ... mijn beste ge komt toch ook naar die verjaardagfuif van den Thielemans in Brussel den 11 ste september niet vergeten hoor.. schrijf het anders op !!!
en probeer vanavond eens de "missionarishouding"
dat staat uitvoerig beschreven in dat boekje "Sex Voor Ouden van Dagen" heel plezant....laat je gaan en vergeet even je "verzet" !!

Gepost door: Rene | 21-08-07

uitnodigingske ge ziet het he Jef, even een wormpje in 't water hangen en den Hugo is weer van de partie. en wa zegde nu tegen de Fee? merci en bedankt beste Fee!

ambiance in de tent, den Hugo is nen echte vent.

ik trek naar Madagaskar, niet vanwege de kritiek want HVM kent dat niet, hij verwart met gebeuzel van linkse raddraaiers, maar ik heb wel wat beters te doen, ik kan namelijk ALLES! en nog wat.

Gepost door: fee | 21-08-07

Flauw Flauw van den Hugo dat hij zo snel weer weg is, wij worden toch ook verondersteld van steeds opnieuw naar zijn verzetstek te gaan kijken? Het verzet van vandaag interesseert mij veel meer dan dat van 65 jaar geleden trouwens. Maar in het verzet van nu staat den Hugo middenin, en dan ziet hij dat niet. Pas na tientallen jaren begint hij te beseffen dat er geschiedenis geschreven werd.

Allez, zijn voorspelling over de catastrofale orkaan Dean ligt ook weer in 't water, zoals dat met praktisch alle voorspellingen van eender wie gaat. Afgezwakt tot grootte 2 ipv 5, geen enkele dode, enkele bomen en palen om, glasscherven, kort, business as usual in een hurricanegebied. Maar het belangrijkste is toch wel dat de handelaren in angst weer hun pleziertje hebben gehad.

PS: Hugo Chavez, DE linkse president van zuid-amerika, gaat arme Londenaars hun busticket betalen!! Hij heeft daarvoor een akkoord gesloten met DE linkse mayor van de UK, Livingstone. Als dat nog niet origineel is ...

Gepost door: Jef | 21-08-07

Hugo zou beter moeten weten dan wie ook, hebben we toen ook niet gewacht tot den duits voor onze neus stond ?

Nochtans was den duits Oostenrijk en Polen reeds binnengevallen zonder dat wij er problemen over maakten.
Nochtans was den duits al jaren bezig om de haat tegenover een eigen bevolkingsgroep aan te wakkeren.

Heb je toen ook al iets gedaan Hugo, of heb je toen ook pas iets gedaan als den duits hier stond om zijn levnswijze op te dringen.

Of is je VB fobie zo erg dat je de invloed van de Islam niet merkt.

Misschien is je vrouw nog nooit uitgemaakt voor hoer, zoals de mijne, of is ze nog nooit overvallen met de baby, zoals de mijne...

Wie in Mechelen woont weet waarover we spreken.

Ik zal niet wachten tot de Taliban voor mijn neus staat, want dan is het te laat.

Gepost door: Den Amerikaan | 21-08-07

achter d'haag @jef: den Hugo is niet weg, die staat ergens achter de haag te gluren mijn beste, steek maar eens een lont aan z'n bommeke, ge zult hem rap weer horen.

is mijn vliegtuig naar Madagaskar toch wel overvallen door een colonne moslimmers zeker, ik zal nog een weekske moeten thuisblijven, hoy Hugo.

den Hugo zal pas handelen als er nen talibaniër voor zijne neus staat, er zijn er nu eenmaal die traag van begrip zijn zeker, volgens mij is het ongezond om op dien talibaniër te wachten, hij doet maar, ik niet.

ajuus, 'k ga slapen met mijn liefste vrouwken en dromen van moslimmers met kromme zwaarden.

Gepost door: fee | 21-08-07

den hugo heeft voorlopig geen tijd Ik denk dat we den Hugo niet zo vlug meer zullen terugzien ,hij is zelfs zijn verzet even vergeten....heeft iets nieuws ontdekt..."de missionarishouding"

Gepost door: Rene | 22-08-07

de vier musketiers fee, Rene, jef en Den A....
Athos, Aramis, Portos en d'Artagnan

getverde... de vier musketiers!

de strijders tegen het onrecht of... tegen de verveling? nee verdoemme! tegen de mosliminvasie!

succes ermee, vergeet uw dwangbuizen niet op tijd aan te snoeren :)

Ps: hoe zou het met onze moedige kruisvaardster zijn? heeft ze haar boek al uit? zal ze nog dezelfde zijn als ze weerkeert? wordt vervolgd op 5 september :)


Gepost door: den hugo | 22-08-07

Don Quichote En den Hugo is Don Quichote, de koene ridder die in een nuttige machinerie van eigen bodem een vijand meende te herkennen. En het gevaar liep er een kwalijke slag van te krijgen. Alsof hij niet weet hoe collaborateurs worden aangepakt na de overwinning van het Goede.

Gepost door: Jef | 22-08-07

Vroege Paaseieren Moslima's eisen verbod op paaseieren op kantoor

"Als wij om de neutraliteit van de dienstverlening te garanderen geen hoofddoek mogen dragen aan het loket, dan eisen we dat er geen kerstbomen staan in de stadsgebouwen en er geen paaseieren meer worden uitgedeeld." Dat stelt Antwerps vakbondsvertegenwoordiger Badia Miri.(hln)

Staat dat ergens in de bijbel of in de pauselijke encyclieken, dat christenen paaseieren moeten vreten en een plastieken boompje met bellen en toeters aan in huis of kantoor moeten zetten? Neen toch? En eten atheisten ook geen paaseitjes, of leggen die geen kadootje onder de kerstboom soms? Het is dus een cultureel verschijnsel, zoals bloemen bij moeder- of secretaresendag. Hieruit blijkt nog maar eens dat de islam met zijn onuitstaanbare superioriteitswaan en onverdraagzame apartheidsstreven niet thuishoort in Europa.

Ik vind trouwens HET symbool vd islam, de halve maan, provocerend, en ik eis dat ze uit het firmament wordt verwijderd, of minstens afgedekt.

Gepost door: Jef | 22-08-07

'Het Verraad van Links' Tien voor Rood


Tien programmapunten om Links uit het slop te halen. (Uit 'Het Verraad van Links' door Carel Brendel.)

1. De PvdA en andere linkse partijen moeten terugkeren naar de vrijzinnige wortels van de sociaal-democratie. Daarbij hoort een kritische houding tegenover religieus fundamentalisme, ongeacht of dit christelijk, joods of islamitisch is.

2. Links moet duidelijk stelling nemen tegen religieuze dwang, tegen het opdringen van religieuze normen aan vrijzinnig denkende moslims en ongelovigen, tegen pogingen de sharia op te leggen en af te dwingen. Daarmee keert de sociaal-democratie terug naar de oude traditie om radicaal afstand te nemen van totalitaire stromingen.

3. De linkse partijen moeten solidair zijn met mensen, die worden bedreigd vanwege hun kritiek op het islamisme en andere negatieve aspecten van de islam. De PvdA verraadt haar vrijzinnige oorsprong als ze de seculiere en afvallige moslims in de steek te laat.

4. De scheiding van kerk en staat dient weer een leidend beginsel te worden. Dat betekent dus geen gemeentelijke bemoeienis met de bouw van eenmoskee en geen gemeentelijke subsidie voor de benoeming van een fundamentalistische hoogleraar. Dat betekent ook dat vertegenwoordigers van de overheid in functie (rechters, politiemensen, gemeentebestuurders) geen religieuze symbolen dragen. Net als in Frankrijk horen hoofddoekjes,keppeltjes en kruisjes niet thuis op de openbare school.

5. Scheiding van kerk en staat betekent bovendien dat godsdienst geen bevoorrechte positie heeft als het gaat om de vrijheid van meningsuiting. Orthodoxe christenen en moslims mogen niet worden gevrijwaard van kritiek, omdat zij elke vorm van kritiek kwetsend of beledigend vinden. Als pastoors, imams, rabbijnen of dominees beledigingen uiten of aanzetten tot haat en geweld, dan moeten hun uitingen op hun merites worden beoordeeld en mogen ze niet vrijuit gaan met een beroep op de vrijheid van godsdienst.

6. Het wordt hoog tijd dat linkse feministen opkomen tegen de onderdrukking van moslimvrouwen. Er is genoeg werk aan de winkel: besnijdenis, eerwraak, gedwongen huwelijken, seksuele apartheid, de mensonterende boerka en het gedwongen dragen van hoofddoekjes.

7. Voor de terugkeer naar een vrijzinnige koers is het nodig dat het maatschappelijke debat zindelijk wordt gevoerd. Dat betekent: stoppen metd emoniseren van tegenstanders, stoppen met onjuiste vergelijkingen met deTweede Wereldoorlog. Stoppen met de stalinistische methode om de argumenten van de tegenstander te verdraaien. Ophouden met de gewoonte om elke vorm van kritiek op de islam te bestempelen als 'islamofobie', 'wij-zij-denken', 'polarisatie' en 'haatzaaien'.

8. Een nieuwe definitie van de multiculturele samenleving. Nederland heeftde afgelopen decennia diverse etnische minderheden opgenomen. De Nederlandse bevolking mag in ruil daarvoor verwachten dat de nieuwkomers zich aanpassen aan onze tolerante en seculiere samenleving. Deze aanpassing is een belangrijke stap voor een succesvolle integratie. Links moet af van het idee dat assimilatie een kwalijke vorm van racisme is.

9. Linkse partijen mogen niet meer wegduiken voor discussies over immigratie, integratie en islam uit angst voor de allochtone kiezers. De restauratie na de Fortuyn-revolutie is onbegonnen werk. Pogingen om deze thema's van de agenda af te voeren werken averechts. Wouter Bos en Jan Marijnissen moeten een einde maken aan de verwarring en zich duidelijk uitspreken voor de vrijzinnige kernwaarden van het socialisme. Een eerste duidelijk signaal aan de kiezer is de vervanging van Ella Vogelaar, die als minister van Integratie niets beters heeft te bieden dan het herhalen van de cliché's van 'weldenkend Nederland'.

10. Voor linkse cabaretiers: stop met afgezaagde grappen over Geert Wilders en Rita Verdonk. Pak de fundamentalistische moslims net zo hard aan als jullie gewend zijn te doen met orthodoxe christenen en de paus.

PS : Carel Brendel is naar het schijnt een linkse journalist (zijn er andere?)

Gepost door: Jef | 22-08-07

paasei eten=provocatie de missionaris "onze aller Hugo" zou er goed aan doen, dat boek dat Janice ons voorstelde ook eens te lezen,dan zou zijn geest, die nog steeds blijft hangen in de jaren 40..45 zich kunnen verplaatsen in het heden...met zijn kennis over het nazi-tijdperk moet hij toch kunnen inzien dat er vergelijkingen kunnen gemaakt worden tussen den Islaaaaam en de "sieg heil" gasten....ook gelezen beste Hugo..over de paaseieren van de Jef (niet zijn persoonlijke,ik bedoel die om op te eten) die "slimmer dan mossels" (Moslims) die ex-woestijn-armoe-zaaiers eisen maar...ze eisen dit.. ze eisen dat...nu weer een vakbondsafgevaardigde Badia Rittekentit die iets heeft tegen paaseieren en kerstbomen...het zou me verdo...niet verwonderen als er dit jaar geen kerstboom noch stal mag geplaatst worden op openbare plaatsen,omwille van enkele kopvodden die daar een provocatie in zien enz enz ...
Hugoooooooooooooo !!!!! wrijf de prut eens uit uw ogen man !!! ge zit in het verkeerde verzet!!

Gepost door: Rene | 22-08-07

Ramadam Daarenboven, is de ramadam ook geen religieuse uiting? Ik eis dus dat ook moslims lunchen op kantoor, want niets bederft mijn eetlust meer dan dat ze zitten te geilen van honger terwijl ik mijn hamburger eet.

Gepost door: Jef | 22-08-07

een jaartje ramadam Die ramadam moest meer dan een jaar duren,dan zijn ze rapper in het paradijs van Allah ,alhoewel ik denk dat ze liever in Belgie zijn tussen de socialisten ,dan kunnen en mogen ze van hun kl....maken en dat is in een paradijs niet van toepassing...

Gepost door: Rene | 22-08-07

Chokri Mahassine Het is Mahassine ook opgevallen dat op de concerten voor verdraagzaamheid geen moslim te bespeuren viel, daarom komt er vanaf 2009 een openluchtfestifal speciaal voor hen. "Zoals er één speciaal is voor ouderen, Rimpelrock," probeert hij zich van het verwijt van apartheid te ontdoen. Maar ouderen gaan niet naar rockconcerten omdat ze niet zo houden van de huidige rock, moslims gaan niet omdat ze niet zo houden van ONS.

Trouwens, ook op andere evenementen ziet men nauwelijks mohammedanen: de dodentocht, de vierdaagse van Nijmegen, voetbal, wielrennen, tennis, musea, klassieke concerten, tien om te zien, tv-spelletjes allerhande, Fata Morgana, Wedden dat, Big Brother, Tempation Island, Blind Date, Kabouter Plop, ... allemaal nagenoeg moslimvrij. Komt daar nu ook telkens een moslimversie van?

Gepost door: Jef | 22-08-07

aanslag voor 5 september verijdeld! Zonet vernemen wij van onze correspondent uit Bangkok, dat een complot verijdeld werd van vier snoodaards die een aanslag beraamden op de vlucht van Thai Airways richting Zaventem van 5 september a.s. Hun identiteit is intussen bekend geraakt. Het gaat hier om enkele Madagaskaars, die van plan waren om, vermomd met zwaaiende leeuwevlaggetjes en woeste Eigen Volk Eerst-kreten, het vliegtuig wilden opblazen waar ene Janice Pompelmoessap (VB-mandataris) zou plaats nemen om naar haar Heimat zum Fliegen. De aankomende pinteliers zijn ene Rene Mazout, Fee maFouf, jef Klouchtsänger en Den Abdullah. De vier zijn ondertussen gerepatrieerd naar Madagaskar.

Gepost door: donkerrood | 22-08-07

Kabouter Mohamed klopt Jef..... "Kabouter Mohamed" voor de allerkleinsten zou een goed begin zijn...Je ziet ze inderdaad nooit, enkel in den Aldi kun je ze bewonderen en in vroegere tijden aan den dop...Voor het overige kruipen ze in hun reservaat...Economisch gunnen ze ons ook "niks" ze hebben hun eigen beenhouwers ,begrafenisondernemers ,bakkers en noem maar op...de enigsten die wel een graantje kunnen meepikken zijn de advocaten....als die mosslimmers ooit den boel overpakken...geen modewinkels meer...gedaan met cosmetica de coiffeursalons kunnen hun deuren sluiten...geen cinemazalen meer..al de cafe's dicht ,enkel munt-the (en ik krijg dat niet in mijn lijf)..geen verderfelijk westerse muziek meer... enkel die zaagtonen vanuit de minaret....geen blote tettenstranden meer... scholen waar ze alleen de koran aanleren enz enz...en ze zijn al goe bezig ,langzaam maar zeker,beetje bij beetje zodat het niet te erg opvalt bij de socialisten maar ze hebben een groot voordeel.... dat die rode kwakkels "lomp" zijn en "lomp" blijven

Gepost door: Rene | 22-08-07

de meest populaire naam Gelezen dat Mohammed de meest populaire naam zou zijn in Brussel...in de gevangenissen ook !!!

Gepost door: Rene | 22-08-07

Kopvodden ongewenst Gesluierde moslima's vinden in heel de wereld moeilijk werk


Overal ter wereld hebben gesluierde vrouwen het moeilijk een job te vinden, ook in een moslimsamenleving en zeker als het om jobs gaat waarbij de vrouwen in contact komen met het cliënteel. Zo rapporteert het Britse persagentschap Reuters.

Vrouwen waarbij enkel de haren bedekt zijn, worden nog getolereerd. Maar een boerka (waarbij het lichaam volledig bedekt is en ook de ogen niet zichtbaar zijn), een nikaab (volledige bedekking, waarbij enkel de ogen vrij zijn) of een chador (een lange hoofddoek die ook de bovenste helft van het lichaam bedekt) worden niet aanvaard. (hln)

En, wat vindt onze moslimkenner PDR/donkerrood hiervan? Heel de wereld is slecht, behalve de mohammedanen?

Gepost door: Jef | 22-08-07

Erdogan De fundamentalist Erdogan heeft zijn onderdanen de raad gegeven hun turkse nationaliteit op te geven en het land te verlaten als ze het niet eens zijn met de fundamentalist Gül als president!

En waar zouden die miljoenen turken dan wel naartoe moeten trekken? Drie keer raden! Jawel, we weten het: naar de EU! Zo doen de mohammedanen dat dus wereldwijd: overal zoveel herrie maken in hun eigen landen, dat ze 'vluchtelingen' kunnen worden genoemd. Iedereen gelukkig, de moslims, en vooral de EU en de VN.

En Allah is oppermachtig, wijs, barmhartig.

Gepost door: Jef | 22-08-07

weg met paaseieren en kerstbomen! Het bericht: "De islamitische vakbondvertegenwoordigster Badia Miri uit Antwerpen wil dat er geen kerstbomen meer opgezet worden in stadsgebouwen en ook geen paaseieren meer worden uitgedeeld. Reden: Badia Miri is boos over het feit dat moslima's geen hoofddoek meer mogen dragen tijdens loketwerk."

Als atheïst ben ik het volledig eens met Badia Miri. Als openbare diensten volledig neutraal moeten zijn en die neutraliteit ook zichtbaar moet zijn, is een kerstboom en paaseieren taboe. Wie de bal kaatst krijgt 'm teruggekaatst.

Gepost door: donkerrood | 22-08-07

Heidens Kerstboom

Over de ouderdom van het gebruik van de kerstboom lopen de bronnen zeer uiteen. Het heeft waarschijnlijk een oudgermaanse oorsprong, waarbij de boom (eik) centraal stond in een mid-winter-viering (eigenlijk de kortste dag). Feit is dat de christelijke kerken, en vooral de rooms-katholieke kerk, de kerstboom lange tijd hebben geweerd. De kerstboom heeft met de inhoud van het Kerstfeest niets te maken en leidt de aandacht van het Kerstkind af.

Paaseieren

Een paasei is een beschilderd of beplakt ei of chocolade-ei, dat met Pasen wordt verstopt. De traditie komt voort uit heidense lenterituelen. Deze feesten waren gewijd aan de godin Ostare, nog te herkennen in de Duitse en Engelse benaming voor pasen (Ostern, easter). Ostare werd afgebeeld met een haas en eieren als symbool van vruchtbaarheid. Bij de kerstening van Europa werden deze symbolen opgenomen in de nieuwe christelijke religie.(Wikipedia)

Ik ben een atheist en een heiden, en ik wil dat deze oeroude symbolen en gebruiken behouden blijven als een deel van ons erfgoed, net zoals de meiboomplanting of de vrije dag met nieuwjaar, ook als binnenkort het christendom uit dit land is verdwenen, al was het maar voor het plezier van mijn kinderen.

Gepost door: Jef | 22-08-07

Niemand die dat wil verbieden, maar als je openbare diensten neutraal wil hoden, horen die heidense rituelen daar niet thuis, net zo min als katholieke, islamitische, boeddhistische enz. Kan je dat even uit elkaar houden of doe je dat opzettelijk? Scheiding van kerk en staat houdt geen enkel verbod in het vieren van privé rituelen.

Gepost door: donkerrood | 22-08-07

School Met 'openbare diensten' worden niet alleen stadsloketten, maar ook crèches en staats- en gemeentescholen bedoeld. En ik zie niet in waarom kinderen daar het plezier van paaseieren of kerstboom zou moeten ontnomen worden. Als ge de kerstboom wilt verbieden, dan ook de meiboom, want geen van beide heeft oorspronkelijk iets met religie of heidense afgoderij te maken. En zelfs socialistische burgemeesters laten zich maar al te graag filmen bij het rechttrekken vd meiboom.

Gepost door: Jef | 22-08-07

jef: "Als ge de kerstboom wilt verbieden, dan ook de meiboom"

Precies jef, het heeft wat geduurd maar ge hebt het eindelijk begrepen. Den ene niks plezier den andere ook niet. Alle Belgen gelijk voor de wet. Basta!

Gepost door: vliegensvlug | 22-08-07

Islaam catastrofe Donkere-kloot.. is het type mens dat altijd tegendraads zal zijn...Als Jef Fee Den Amerikaan en zoveel anderen waaronder ikzelf, morgen plots "Pro Islam" worden...dan zal "donkere-kloot" een hevige tegenstander van Islaaaaaam zijn....Kopvodden moeten weg van de loketten...ik stoor mij geweldig aan dat symbool .. aan hun arrogantie.. en wil ze bovendien zien zitten aan hun loketten tussen de kerstbomen en de paaseieren...Wij leven hier in Vlaanderen waar Vlamingen baas zijn en wij moeten niet de bevelen opvolgen van een hoop ex-armoezaaiers die naar hier gekomen zijn omdat ze in hun eigen land ,met een beetje geluk ,enkel over een geit beschikte en een lemen hut ...uiteraard de "slimmers" van nu zijn meestal hier geboren ,maar hun arrogantie is gebleven wat bewijst dat ze geen "opvoeding" kregen van pappa en mamma armoezaaier,niet geleerd hebben respect te betonen voor hun weldoeners ,enkel werden de leefregeltjes van Allah er ingepompt...geen wil noch interesse om zich te integreren in onze maatschappij.....trouwens die integratie is een mislukking over de ganse lijn,komt daarbij hun vijandigheid waardoor ze zich totaal onsymphatiek maken...denkt men over allochtonen dan krijgen we automatisch het beeld van Mosslimmers voor onze ogen...over de meer dan 100 andere nationaliteiten hoort men zelden iets negatiefs...geen centrum voor racisme als hulpmiddeltje voor Chinesen, Polen ,Indiers ,Joden ...noem maar op ,neen enkel maar Mosslimers ,die er alles aan doen de bovenhand te halen...ze zullen meer en meer eisen stellen ,hun kweekprogamma staat niet stil,ieder geboorte maakt hen sterker... en is voor hen bovendien een goede bijverdienste...de kloof tussen die zandstuivers en onze maatschappij, zal hoe langer hoe groter worden en binnenkort zal 1 centrum "ter bevordering van het racisme" niet voldoende zijn...Je bent pro Islaaaaam (waarom ??????) of je bent er tegen ...de grijze tussenzone van de onverschilligen zal stillaan verdwijnen en we zullen lijnrecht met de meest vijandige gevoelens tegenover elkander staan...de nemers tegenover de gevers..zoals de Waalse politiek tegenover de Vlaamse...Ik hoop dat de socialisten wat meer VB in hunne rode wijn mengen en eindelijk gaan beseffen met wat ze bezig zijn.Onze toekomst wordt een regelrechte ramp...

Gepost door: Rene | 23-08-07

heel juist Rene eindelijk iemand met de juiste visie. wij leven hier in Vlaanderen anno 2007 en dit landje is gemaakt en gevormd door de Vlaamse mensen tot wat het nu is (bijna was) ten behoeve van de mensen die hier leven. waarom zouden wij dat moeten veranderen voor een groep ingeweken ruziestokers die een andere cultuur gewoon zijn? niemand verplicht die lieden hier te komen wonen en leven, voelen ze zich beter in het woestijnzand met hun kont omhoog richting Mekka? het staat hen vrij om te vertrekken. niemand kan ons verplichten, (en iemand met een beetje verstand zou er zelfs niet aan denken) om onze gewoonten en zeden aan te passen aan een groep uitheemse gelukzoekers. langs de andere kant zou het maar normaal zijn als deze gelukzoekers met het nodige respect en dankbaarheid in hun nieuwe samenleving integreren.
Kerstmis en Pasen zijn geen godsdienstige gebruiken (meer) maar passen in de hier heersende cultuur, kopvodden en burqa niet, daar gaat het om. het kan niet de bedoeling zijn van integratie je huis te laten overnemen door vreemden, ofwel? dat die donkerrode kool en de vliegensvlugge dan in al hun wijsheid maar het goede voorbeeld geven en hun huis gedurende de dag én de nacht openzetten voor de anderen en hun hebbelijkheden, dat zou pas een teken van integratie zijn !

ik zie dat enkele linkse figuren weer bezig zijn met haat te kotsen op deze site, ze doen maar, daarmee geven ze enkel te kennen 'wie' ze werkelijk zijn.

onderstaande link heb ik toevallig al surfende gevonden. slecht gemaakte pagina over inburgeringscursus voor migranten (moslims.

Gepost door: fee | 23-08-07

Dag Janice ... wanneer je ergens een internet verbinding kunt vinden en gebruiken zul je blij vaststellen dat uw trouwe dieners 'de vier musketiers' uw siteke gaande houden. er is wel weer wat vuilspuitend links gespuis binnengewaaid maar dat kan de pret niet bederven.

tot binnenkort Janice en breng een goed reisverhaal mee.

Gepost door: fee | 23-08-07

Verloofde Vliegensvlug een andere nick aannemen helpt niet PDR/donkerrood/vliegensvlug, uw primitieve extreemlinkse manier van redeneren verraadt u direct.

Mooi om lezen: een vraag aan de imam: wat mag een moslim zien van zijn verloofde, buiten haar gelaat en de hand tot aan de pols? Lezen!

Gepost door: Jef | 23-08-07

Bandana Moslima's in Antwerpse crèches mogen bandana dragen

Moslima's die in een Antwerpse crèche werken, mogen geen hoofddoek meer dragen. Ze krijgen een alternatief van de stad: een bandana.

De maatregel om hoofddoeken aan het Antwerpse stadsloket te verbieden, werd begin dit jaar ingevoerd. De beslissing stootte op een storm van protest, maar het stadsbestuur hield voet bij stuk. Intussen lijkt er schot in de zaak te komen. "We hebben de situatie in alle openheid besproken en zijn tot een overeenkomst gekomen", aldus Veerle Degryse, woordvoerster van Antwerps schepen van Samenlevingsopbouw Leen Verbist (sp.a).

Die overeenkomst gaat over de bandana, een sjaaltje dat om het hoofd gedragen wordt en wel vaker in het straatbeeld opduikt. "In tegenstelling tot de hoofddoek is een bandana wel neutraal", klinkt het. Voorlopig wordt het alternatief nog niet overal ingevoerd. Enkel in de 22 stedelijke kindercrèches in Antwerpen ruimt de hoofddoek vanaf volgende week plaats voor het sjaaltje. Daarna is het mogelijk ook de beurt aan de Antwerpse stadsloketten. (belga)

-----------

Zouden we nu ook geen compromis kunnen sluiten over de paaseieren en de kerstboom? Alleen eieren van witte chocolade bv, en uitsluitend plastieken kerstbomen? Dat zou toch een mooi gebaar van verzoening zijn vd moslims? PDR/DR/VV wat denkt ge zelf?

Gepost door: Jef | 23-08-07

Barosso Zoals dat linkse politiekers past, heeft ook Barosso, de Gladde Gluiperd, boter op zijn hoofd: hij heeft zijn partijkas illegaal laten financieren voor meer dan 200,000 euro door een bouwbedrijf dat vooral ... overheidsopdrachten uitvoert. Puur toeval ntl, want zo kennen we de sossen niet.

Gepost door: Jef | 23-08-07

Exit Leterme? Zoals ik voorspeld had, gebeurt ook: de franstaligen geven geen mm toe, en gaan nu op de proppen komen met een alternatief: alle franstalige partijen samen met Links Vlaanderen gaan een regering vormen, let op mijn woorden.

Alles zoals afgesproken op de koffie bij Albert II. En dan zijn er nog mensen die durven beweren dat het koningshuis geen nut heeft...

Gepost door: Jef | 23-08-07

Jef: "Vliegensvlug een andere nick aannemen helpt niet PDR/donkerrood/vliegensvlug, uw primitieve extreemlinkse manier van redeneren verraadt u direct."

Dat nickwijzigen heeft niet de bedoeling om hier op dit forum een andere identiteit aan te nemen, maar stalkers en andere pestkoppen af te schudden die via Google (of andere zoekmachines) naar thePiano op zoek gaan. Als ik echt anoniem zou willen zijn, is dat voor iemand zoals ik die straks 12 jaar op het internet actief is, echt wel kinderspel.

Gepost door: vliegensvlug | 23-08-07

Zonder commentaar Op 25/07 schreef thePiano op dit blog:

"Even fee persoonlijk gerust stellen want het is nodig, dat meiske krijgt bijna een beroerte: ik heb NOOIT een andere nicknaam gebruikt dan Hugo of thePiano"

Gepost door: Jef | 23-08-07

Hugo de moslim Mooie artikels vandaag gelezen in de 'Knack'-wie is bang voor de islam-,voor een steeds meer naar links sturend blad toch redelijk objectief !,er staan ook tabellen bij van de top tien landen met de meeste moslims in Eurabia, hallucinant!!,dus dat den Hugo zich maar rap laat besnijden, dan ken hij "er bij horen"en eens ervaren hoe het is onderdanig te moeten ja knikken,bij de weg,steun je misschien ook het verbod op paaseieren en andere christelijke feestdagen zoals geéist door uw bruine broeders en zusters??en het ortodoxe geloof van uw import
Georgiérs wat daarmee? nog veel werk in het rooie bastion dus

Gepost door: lowieke staal | 23-08-07

Voor Janice Den DEE-DEE lust blijkbaar zijn eten niet, wat mij noopt tot het bijhouden van een dagboek het zal een cullinair dagboek worden vrees ik
Prettig verlof nog

Gepost door: lowieke staal | 23-08-07

CD&V Staat dat op het internet te lezen Lowieke?

Ik vind de Knack een CD&V blad, en ze worden m.i. steeds rechtser. Getuige de column van Derk Jan Eppink.

Gepost door: Jef | 23-08-07

De Post is Ziek In Henegouwen was een postbeambte vorig jaar gemiddeld 43,29 dagen ziek. Dit komt overeen met liefst twee maanden van 22 werkdagen! Daarna volgen Luik (35,39 dagen), Namen (34,71 dagen), Luxemburg (34,1 dagen) en Waals-Brabant (36,42 dagen). De verschillen met Vlaanderen zijn opvallend groot: 24 dagen (Antwerpen en West-Vlaanderen) tot 26 en 27 dagen (Vlaams-Brabant en Limburg). (vb webstek)

------------

24 tot 42 dagen ziek GEMIDDELD?! En dan gaan de vakbenden nog op hun achterste poten staan als men daarvan iets durft te zeggen! Wat zijn wij toch een land van zieken en gehandicapten!

Gisteren ook weer de heilige verontwaardiging kunnen bewonderen vd waalse vakbenden op het bericht dat Ryanair niet meer wil gehinderd worden door stakingen. "Stakingen zijn een zéér essentieel onderdeel voor ons, vakbenden" wist de waalse haan ons te vertellen. Dat zal wel, 30% werklozen in de hoofdstad van Henegouwen, dat moet ge verdienen, elke dag.

Laat ons vlug scheiden van dit lamlendige profiteursvolk.

Gepost door: Jef | 23-08-07

Bij mijn huidige werkgever heb ik op drie jaar tijd, vier ziektedagen gehad. Dat is iets meer dan één dag per jaar. 'k Voel me goed. :)

Ps: wat jij hierboven schrijft (Zonder commentaar') heb ik nooit geschreven. Dat moet iemand anders zijn geweest. :)

Ps2: ik ben trouwens niet helemaal zeker dat ik het wel ben die dit zinnetje schrijft

Ps3: snap je nu een beetje beter waarom ik tegen anonimiteit op het internet ben? Je reinste chaos is het. :)

Gepost door: nooitniet | 23-08-07

Nu deed ik het weer! Correctie: Sorry Jef dat ik bovenstaande post in uw naam heb gepost. Ik zit weer aan de fles zoals ge ziet. Straks ben ik weer nuchter en gaat alles weer beter!

Gepost door: HVM | 23-08-07

Excusus aanvaard Excuses aanvaard Hugo, maar niet meer doen, OK? Anders begin ik er ook mee...

Gepost door: Jef | 23-08-07

Ok HVM, ik ga het NOOIT meer doen. :)

Gepost door: Jef | 23-08-07

Nooitniet Of ge nu ziek zijt of niet, HVM/nooitniet, werken doet ge toch niet, want ge zijt al 12 jaar de ganse dag als internetactivist actief, en manieren hebt ge op al die tijd niet geleerd. Een brave baas hebt ge wel, dat moet ik toegeven.

Gepost door: Jef | 23-08-07

beetje gelul Alleee!! het blog is precies stilgevallen en er is nog zoveel om over te discussieren...bv over de vrienden van "Piano" Hugo pour les femmes..de Marokkanen ,die onbegrepen gestigmatiseerde kansarme minderheid...de verstotelingen van onze Vlaamse maatschappij...de rode kwakkels hebben de oplossing gevonden nopens het dragen van de kopvod ...dat heet nu voortaan Lambada's (Ole) en dat mag...Het Antwerpse college sputtert nog wat tegen maar dat is enkel om het gezichtsverlies te redden...aan de balie komt geen kerststal meer ,op aanraden van "Van Peel" een ex katholiek die zijn kap over de haag heeft geworpen en thans koorknaap bij de grote Ambhathanterikken moskee waar hij met eunuch stemmeke koranverzen prevelt in de 11 uren dienst...Heb ook gehoord dat AEL gaat tegenbetogen op 11 september kan interessant en verrijkend zijn, twee culturen die elkander gaan ontmoeten...ben benieuwd welke kant den Hugo zal vereren met zijn aanwezigheid.......
Zou LDD meebetogen ? het is altijd aangenaam in een deftig rechts gezelschap te mogen vertoeven en die bovendien nog gezond verstand hebben ook

Gepost door: Rene | 24-08-07

zo dom als het achtereind van....... "Gelukkig" hoor je bij het soort van mensen dat dat stilaan de minderheid gaat vertegenwoordigen..wat VB al lang geleden voorspelde begint nu werkelijkheid te worden...bij velen zijn de ogen aan het opengaan,bij de anderen,jouw soort zullen ze altijd dicht blijven...dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven...en democratie in Belgie ?? welke democratie ?? een democratische verkozen partij zoals het VB die langs alle kanten bestookt wordt omwille van zijn ideeen die toevallig niet stroken met de correct politieke zakkenvullers ,die ons bovendien met heel die Moslim-jannekensnest hebben opgezadeld,zijn partijen die niet waardig zijn zich democratisch te noemen...maar ze hebben de gave uw soort "dom" te houden,spijtig voor hen maar niet iedere Vlaming is "dom" of manipuleerbaar door begrippen zoals "onverdraagzaamheid,racisme,nazi's en noem maar op...wij gaan mee betogen op 11 september opdat gij verder van uw vrijheid zou kunnen genieten...

Gepost door: Rene | 24-08-07

Chaos Een echte chaos is dat zegt den Hugo, als iedereen zomaar onder eender welke naam kan posten. Het is hem blijkbaar nog niet opgevallen dat de chaos pas ontstaat als hij of PDR op het toneel verschijnen...

De linkse islamiseringsindustrie heeft zijn werk gedaan: op 11 sept hebben ze een betoging georganiseerd (officieel door de AEL, maar die is al lang zo goed als dood), om evt rechtse betogers op voorhand af te schrikken. Ntl zal Freddy den Dikke voorop lopen. Geflankeerd door HVM en PDR.

Gepost door: Jef | 24-08-07

VLAANDERDN MIJN LAND Om even de tijd bij stil te staan dit is nu zeker wonder mooi
http://www.vlaanderen-flanders.org.uk/media.htm
androe

Gepost door: androe | 24-08-07

iedereen al gaan stemmen op het Laatste Nieuws ? de poll of België moet blijven bestaan of niet. bijna 75% vind dat de Vlaamse onderhandelaars geen (communautaire) toegevingen mogen doen.

hatelijken Hugo is weer goe bezig met zijn haat-kots te braken, wat een arme ziekelijke mens is dat. nu neemt hij allerlei nicknamen aan om verwarring te zaaien, maar zijn geschriften zijn duidelijk die van de kotsmens. waarschijnlijk heeft den armen duts niemand die hem graag ziet, daar worden mensen zo hatelijk van: liefdeloosheid.
't is om de anonimiteit weet hij dan te vertellen. die anonimiteit is juist goed en vrij voor iedereen. de belachelijkheid dat de naam 'the piano' persoonsgegevens zou opleveren op Google tracht hij ons ook nog mee te geven, de valserik.
triestige mens! trouwens, dat zo'n geleerd en wijs persoon als HVM tijd en goesting heeft om hier te komen leuteren is niet normaal. denkelijk heeft de sinjoor op tijd een uitlaatklep voor zijn haat en vernielzucht nodig, of is't hij helemaal niet zo geletterd en slim? en nu maar eens een aanvalleke op Fee? of posten onder die naam? ben je d'r nu al achter of ik mannelijk ben of niet?

dat Vlaanderen onafhankelijk zal worden staat vast, rest nog de vraag wanneer. maar het ziet er goed uit volgens de peilingen, een meerderheid van Vlamingen staat voor onafhankelijkheid.

Gepost door: fee | 25-08-07

fee: "een meerderheid van Vlamingen staat voor onafhankelijkheid. http://www.hln.be"

Leren tellen fee: uw bron vermeld 45,8 %, die '%' =100. Bovendien werd de peiling gehouden onder de deelnemende nostalgieke vendelzwaaiende nostalgiekers tijdens de recente IJzerwake. Niet echt representatief. :)

Gepost door: bompa | 25-08-07

Wir machen die Neger platt Weer racisme in DUI: nu moesten enkele negers het ontgelden, onder de kreet: "Wir machen die Neger platt" worden ze achternagezeten. En hoe verder naar het oosten (oostblok en rusland), hoe erger het racisme. Nu heb ik niks tegen negers, zolang het geen moslims zijn ntl, en als ze maar niet met teveel komen. Ik wil wel 2 katten in huis, maar geen 100. Kunnen we den Hugo bv niet verwisselen tegen 5 Zimbabwanen?

En in AMsterdam werd gisteren Nationalisatiedag gehouden: een aantal "Nieuwe Hollanders' werd er feestelijk de NLse nationaliteit opgespeld. In de Volkskrant, het PvdA-partijblad, staat een ontroerende foto van een negerjongetje met scheve baseballpet uit Sierra Leone als vb van hoe we ons geen zorgen hoeven te maken over de invasie. Maar wat blijkt na enig opzoekingswerk? Sierra Leone is voor 60% islamitisch, en toevel of niet, het ventje heet Chernoh Hassan, een puur arabische naam dus. Weer een moslim erbij, het kan niet op.

Dat het ook bij ons menens is met de islamisering, heeft de dienst Vreemdelingenzaken gisteren nog eens bewezen door de hoofdmonnik van de boedhistische tempel in Mechelen het land uit te zetten. Geen concurrentie voor de islam in europa. Geen moslim, geen toegang. Het is zoals met de talrijke protestacties in scholen en gemeenten als er weer eens een geintegreerd gezin wordt uitgezet: ik heb daar nog nooit kopvodden tussen gezien.

Gepost door: Jef | 25-08-07

Zigeuners Zigeuners zijn nog zo'n door iedereen geliefkoosde groep. Niet door Links trouwens, want die gaan nooit stemmen. In Brugge werden 5 tienermeisjes op gauwdiefstallen betrapt door de politie, en spoedig daarna weer vrijgelaten omdat geen instelling ze wou opnemen. Die mensen willen ntl ook niet leven in angst om bestolen te worden. In Ierland hebben ze onlangs het goede vb gegeven: grote groepen bohemers buiten het land gezet, terug naar zigeunerland, waar zich dat ook moge bevinden, voor mijn part in Siberie. Zou hier ook moeten, en nogmaals: Links gaat nauwelijks protesteren, omdat ze toch niet gaan stemmen.

Gepost door: Jef | 25-08-07

Madonna In Italie werd een Madonnabeeldje, in een muurnis achter glas geplaatst, al decennialang door de buurt vereerd en van verse bloemen voorzien, zoals op ontelbare plaatsen in het land. Iedereen tevreden, behalve een moslim die daar dagelijks op weg naar zijn werk (!) passeerde. Hij ergerde zich, zoals voorgeschreven in Mein Koran, aan afgodenbeeldjes, en besloot er iets aan te doen. Met een kruiwagen bakstenen, mortel, en een troffel trok hij ten arbeid, en metselde een muurtje voor de nis. De politie werd erbijgehaald, het muurtje werd 's anderendaags terug afgebroken, en de moslim werd gewaarschuwd dat hij het niet meer mocht doen.

En Allah is goedertieren, almachtig, barmhartig.

Gepost door: Jef | 25-08-07

Teheran Iraanse jongen mag zijn haar niet meer rechtop zetten

Van onze redactie buitenland
De Iraanse overheid probeert jongens opnieuw een mogelijkheid tot protest te ontnemen: een opvallend kapsel.

Dan kan het gaan om lang haar met veel gel, maar ook om een hanenkam, of een strak paardestaartje. ’On-islamitisch’, vindt de overheid. Daarom heeft die 700 kappers in Teheran bezocht en hen niet alleen verboden westerse kapsels te knippen, maar ook om tatoeages te zetten en mannenwenkbrauwen te epileren. Twintig zaken die daar toch mee doorgingen, moesten dicht.

Het is onderdeel van een campagne om ’slechte hijab’ tegen te gaan, een verzamelterm voor on-islamitische kleding. Het is een jaarlijks terugkerende strijd om vrouwen ervan te weerhouden strakke, korte jasjes te dragen, broeken die enkels en zelfs kuiten laten zien en hoofddoeken die nog maar weinig haar bedekken. Die strijd is harder dan ooit, duizenden vrouwen zijn berispt of afgevoerd naar politiebureaus.

Dat leidt tot protesten. Het lied dat een ondergrondse Iraanse rapper erover maakte is snel erg populair geworden. De Iraanse leiders ’moeten de jeugd met rust laten’, rapt Mahoer. „Jullie menen dat teruggaan naar het stenen tijdperk goed is”.

De rechtopstaande jongensharen horen bij een jongerencultuur van ’chillen’ voor de hamburgertent. Samen met broodmagere meisjes in de laatste mode ’slechte hijab’. De moeders staan er vaak trots bij.

En Allah is alwetend, rechtvaardig, goedmenend.

Gepost door: Jef | 25-08-07

Madrassa Op 12 sept opent de eerste madrassa (koranschool) in Belgie haar deuren in St Jans Molenbeek. Voor meisjes uiteraard, want zij zijn de hevigste islam-aanbidders. Enigszins onverwacht zullen er naast de koran toch ook nog andere vakken worden onderwezen, zoals wiskunde en turnen (mèt kopvod).

Gaat deze school nu ook andere religies moeten onderwijzen, en andersgelovigen toelaten, en 'een afspiegeling zijn van de samenleving', zoals katholieke scholen dat moeten doen?

Gepost door: Jef | 25-08-07

Vreemd gespuis moet verdreven worden "Vreemd gespuis moet verdreven worden". Geloof het of niet, dat schreef Babyface Bert gisteren op zijn weblogje. Ga het zelf zien!

Gepost door: Jef | 25-08-07

Godsdienstfestival och Jef met vreemd gespuis bedoeld "Bert den Bleter" vermoedelijk Vlamingen die zich niet aanpassen aan de Islaaaaaam...ge moet eens lezen op het web van Bert Deckers wat ze op 23,24 en 25 september van plan zijn op het Tjing-Tjangs plein te Antwerpen ... ze gaan daar een zwarte kubus neerplaatsen een copy ...waar ze in Mekka rondjes om draaien zoals voorgeschreven in hunne Koran...dus ons Antwerps Stadsbestuur promoot hun Godsdienst "a volonte" en dan liggen ze te lullen over integratie....waarom naast die zwarte kubus geen kraam met bv Jehova's getuigen met brochurekens... of een katholiek priester die de biecht afneemt en trappist tapt...of nen bhoedist in meditatie ...of enen van de mormomen in maatpak met plastron die zijn bijbels verkoopt in promotie...dat zou pas multicultureel zijn ,voor elks wat wils...een feestmarkt voor godsdiensten met aktrakties en sport-evenementen , bv een boksmatch tussen Mohammed en Jezus een worstelpartij tussen Bhoeddha en Jehova...of demonstraties hoe een man volgens de sharia wordt gestraft met zweepslagen of het afhakken van een hand terwijl ze een beetje verderop prevelen "in de naam des vaders des zoon en den heilige geest...dat is pas multicul...op dit ogenblik is het allemaal een beetje eenzijdig en dat is toch O! zo vervelend...ik word daar zo ambetant van...het zou niet mogen en niet kunnen de Allah godsdienst "promotie" feestdag valt samen met hunne rameldan ,dus die zien allemaal scheel van den honger...dus uitgesloten zijn de hamburgertenten ,frietkramen,nie waaarm nie willen kramen met hun smoutebollen...wat valt daar dus te beleven ,niks ,de muziek zal ook niet vet zijn ...wat klagende koranteksten ,niet bepaald geschikt om in feeststemming te geraken....en wie weet staat "den Hugo" daar ook met zijn kraam "info verzet" wie niet voor de Islaaaaaaaaaaam is... is ertegen...

Gepost door: Rene | 25-08-07

amaai die heeft nogal t...... en om de multikul extra in de verf te zetten op diezelfde feestmarkt een Islamietische modeshow met de laatste creaties van "den Boerka en de kopvod met extra oorbeschermers... daarnaast de nieuwste collectie monokinies voor de zomer 2008 en doorkijkboesen...wat zou het meeste volk trekken denk je en voor het eerst in zoveeeele jaren zouden de verzuurde smoelen van de imams weleens een glimlacht kunnen vertonen en bij zichzelf denken die ongelovige westerse hoer amaai die heeft nogal "tetten" terwijl die in Boerka verlede Moslima probeert met hare "naakte" tenen die Iman voor zich te winnen en te verleiden......

Gepost door: Rene | 25-08-07

Rachida Dati Rachida Dati, de verse minister van Justitie in FRA, heeft zopas de straffen voor recidivisten verhoogd. Eén vd eerste slachtoffers was haar broer Jamal, die gisteren zijn gevangenisstraf voor drugssmokkel verlengd zag van 6 maanden tot één jaar. Omar, één vd andere 12 vh Marokkaans-Algerijnse gezinnetje, wordt momenteel ondervraagd voor een andere drugszaak.

Gepost door: Jef | 25-08-07

El Quauaqueb Khadija El Quauaqueb Khadija, zo heet een nieuwgeborene uit Ronse (Ronseblogt). Zulke moslims zouden ze liefst vandaag nog uit het land moeten zetten, wegens extreme onwil om te integreren. Stel u maar eens even voor dat ge met zulke naam in een verkoop- of aankoopfunctie terechtkomt, waar ge de hele dag per telefoon uw naam moet doorgeven aan een klant of leverancier! Dat is de helft vd dag dus kwijtzijn aan het spellen van uw naam, gewoon omdat ge een onwrikbare arabier zijt. In de US was het niet waar tijdens de eerste grote mosliminvasie nabij Detroit vele decennia terug. Alle onmogelijke namen werden verengelst.

Doet me trouwens denken aan die zwarte turnster die belg is geworden, Ouadaegou of zoiets, een schande dat zoiets mag. Dan nog liever Van Bellingen.

Gepost door: Jef | 25-08-07

ons Khadijadeke inderdaad Jef het zou beter zijn moesten ze die El Quauauaqued Khadija gewoon "de Jos" onze Jef of onze Rene noemen....en hoe kunnen ze nu eens lief doen met dergelijk naam om "ons Joske of Jefke ik hoor mijn moeder nog "ons Reneeke zeggen....maar dat zie ik niet zitten met dergelijke arab naam

Gepost door: Rene | 25-08-07

de pest is weer uitgebroken Fee en Lowieke, kl..zakken eerste klas en hoe noemen we een sujet dat onder een andere naam post...een lafaard , een gestoorde , een debiel...of gewoon het verzamelwoord gebruiken "een socialist"

Gepost door: Rene | 25-08-07

Pretpark ontploft Tientallen doden bij explosie in Indiaas pretpark

HYDERABAD - Bij een ontploffing in een pretpark in de Indiase stad Hyderabad zijn zaterdag minstens 28 doden gevallen. De toeschouwers waren massaal naar het park Lumbini afgezakt voor een lasershow.

Bijna tegelijkertijd vond een explosie plaats in een restaurant elders in de stad. De oorzaak van de ontploffingen is voorlopig niet duidelijk. Verschillende politici riepen de bevolking al op kalm te blijven. (DWM)

----------

Ruik ik hier de religie vd vrede, of is dat nog wat voorbarig? Wat denkt ge Hugo?

Gepost door: Jef | 25-08-07

Post 25-08-2007, 16:05:48 is niet van mij! Drie keer raden van welke vuilen uruspator wel...

Gepost door: Antichrist | 25-08-07

(usurpator natuurlijk i.p.v. uruspator)

Gepost door: Antichrist | 25-08-07

Beste mensen Beste mensen,

Gelieve het onze Hugo niet kwalijk te nemen, hij heeft zo van die dagen dat hij zeer kregelig is. Het kan te wijten zijn aan zijn momenteel toch wel wat overdreven drankgebruik, maar ik denk dat het ook weer de bezoekersaantallen op zijn eigen website Verzet zijn die tegenvallen. Ik zou jullie daarom willen vragen, bezoek zijn website eens? Ikzelf klik zjn website zeker tien keer per dag aan, om hem te steunen, maar ja, dat zijn dan nog altijd maar tien bezoekers per dag nietwaar? En hij heeft er zo veel tijd ingestoken, echt waar, dagen en nachten is hij bezig met het verzet. Soms zeg ik Hugo houd daar nu toch eens mee op, dat is allemaal al zo lang geleden, geen mens interesseert dat nog, maar zelfs naar zijn moeder wil hij niet meer luisteren.

Enfin, ik hoop dat jullie zijn frustratie nu een beetje begrijpen en niet te snel naar de CCU snellen (ik hoor hem daar vaak over bezig, het is een soort internetpolitie zegt hij).

Groetjes

Gepost door: De moeder van Hugo | 25-08-07

zo rood ,zo dom en zo alleen amaai die "bekendeonbekende" poster is wel serieus in zijn "kont" gebeten...hij neemt wel het recht bepaalde blogwriters klootzakken te noemen,maar wanneer men vraagt onder welk "sterrenbeeld" hij zichzelf plaatst als nick name verkrachter krijgt die "bekendeonbekende" poster serieuse trauma's door frustraties.. en om te bewijzen dat hij "niet de eerste den beste is" om zijn intellectueel peil te onderstrepen ...vlug een tekst overschrijven waarvan hij de tekst zelf niet begrijpt....het heeft hem aardig wat tijd gekost en voor ons het bewijs dat de repliek op zijn "klootzakken" zijn effect niet heeft gemist...en och ! ne zielige vent...uren werk voor hem ...voor ons nog geen twee seconden om door te scrollen....
Waarom zijn die socialisten toch zo rood en zo "dom"

Gepost door: Rene | 26-08-07

Aanslagen Indie Ja Jef, je kunt gelijk hebben, de aanslagen zouden het werk zijn van een terroristische beweging uit Bangladesh, Harkat-ul-Jehad-i-Islami genaamd.

Soms heb ik toch ook mijn twijfels of wij wel de juiste religie het land hebben binnengesmokkeld om ons linksen voor eeuwig aan de macht te helpen. Maar kom, als de aanslagen hier beginnen, kan ik nog altijd naar Georgie, mijn tweede thuisland. En jullie?

Gepost door: HVM | 26-08-07

Alles wat hierboven werd geponeerd onder 'HVM' is niet van mijn hand van stiekeme anoniemerds van het Vlaams Belang.

Gepost door: HVM | 26-08-07

het komt allemaal niet van hugo hij meent het goed koekske van eigen deeg HVM

Gepost door: Rene | 26-08-07

Lekker koekske, er komen er nog. Janice gaat werk hebben als ze terugkomt. :)

Gepost door: Rene | 26-08-07

algebra voor beginners doe maar jongen,we wachten wel tot uw crisis voorbij is....nu die algebra is wel interesant maar liefst iets moeilijker..wat ge laat zien is voor beginners...allee vooruit met volle moed een nieuw hoofdstuk...

Gepost door: Rene | 26-08-07

vb=beautifull ...niks nieuws !,geen algebra lessen meer !...bekendeonbekende poster...begrijp ik hoor..er kruipt zoveel tijd in en geen hond die dat leest....met al uw analyse's ...probeer ons eens uit te leggen hoe het komt dat de rode kwakkels met de verkiezingen ...kletsen rond hun oren gekregen hebben in die mate zelfs dat ze een 300 tal bezoldigde medewerkers moeten ontslaan...das raar he ? is dat een gevolg van een goed beleid ?? probeer eens te bewijzen dat de kiezers "ongelijk" hadden ,probeer dat eens te bewijzen met behulp van uwe algebra....Ik heb uwe "psychologie online" ook gelezen ... mijn besluit is dat ge veel aandacht nodig hebt en uwe achtervolgingswaanzin....wees gerust gene enkele "Blokker" is kwaad op jou...wij hebben begrip voor uwe misleide geest en vooroordelen ....dat komt ervan he als ge met slechte vrienden omgang hebt zoals dat "blokwatchteam"

Gepost door: Rene | 27-08-07

Wel van mij De posts hierboven onder mijn naam HVM zijn wel degelijk van mijzelf, en niet van een "anonieme vb'er" zoals iemand schrijft. Zie de link. Ook de spam komt natuurlijk van mij, wat hadden jullie gedacht hahahaha! En ik ga er nog veel meer posten, ik ben hier namelijk de baas zolang Janice in Thailand zit! Jullie zullen mij dit genoegen moeten laten, want op alle andere forums ben ik al jaren geband! Woehahaha! En tijd heb ik genoeg, want ik ben een werkloze buschauffeur, ook daar wou niemand mij nog!!

En nu terug naar de politiek: wat denken jullie van de uitspraken van SS'er Haider, die geen nieuwe moskeeen in Oostenrijk wil? Wat denkt die reserve vb'er wel? Islam is de religie van de vrede, en als Oostenrijk vrede wil, zullen ze hun land moeten laten volbouwen met moskeeen, zo simpel is dat! Losers!

Gepost door: HVM | 27-08-07

Uitnodiging En waarom zouden kerkbezettingen en hongerstakingen nu ineens niet meer mogen? In St Joost heeft de koster 50 Afghanen door de politie uit de kerk laten zetten! Terwijl vroeger de kerk zelf deze bezettingen organiseerde, samen met de media en het Rode Kruis! Een schande is het dat moslims niet als gewone mensen behandeld worden!

Op 22, 23 en 24 september wordt in Antwerpen een groot multicultureel feest ( lees islamitisch feest) gehouden. Op het St Jans plein wordt zelfs een copie van de zwarte kubus van Mekka neergepoot. Komt allen zien! Ik nodig jullie uit voor een glaasje muntthee met zicht op de kabaa!

Gepost door: HVM | 27-08-07

De posts van HVM, Rene, fee, lowieke staal en zelfs het grootste deel van Janice, zijn allemaal van mij. Mijn excuses aan iedereen, maar ik had een stuk in mijn voeten. Ambras met 't wijf, ge kent dat wel.

Van wie die algebra en psychologie is weet ik niet. Ik vermoed van PDR of anders van Rene, ha nee dat ben ik ook weer. Ik kan niet goed meer volgen. Salu zenne.

Gepost door: Jef | 27-08-07

Migranten-Gewalt Migranten-Gewalt

Täglicher Terror auf Berlins Straßen

Um der Jugendgewalt in Berlin Herr zu werden, hat die Polizei sechs „Operative Gruppen“ gebildet. Sie haben fast nur mit ausländischen Jugendlichen zu tun.
Von FOCUS-Korrespondent Frank Hauke-Steller

Alltag in Berlins ProblemviertelnDie 21-jährige Jennifer P. und der 35-jährige Kay L. fürchteten um ihr Leben. Sie waren ungewollt mit Aynur E. in Streit geraten. Der junge Mann hatte die Türkin auf der Badstraße versehentlich angerempelt. Daraufhin prügelte Aynur mit ihrer Handtasche auf Kay ein und holte via Handy Verstärkung.

„Wir schlitzen euch deutsche Schweine auf“

Das deutsche Pärchen flüchtete sich in einen Lidl-Supermarkt. „Es dauerte keine fünf Minuten, bis unser Laden voll mit Ausländern war“, berichtet Verkäuferin Denise Schmiechen. 50 junge Männer „türkischer Nationalität“, die vor dem Supermarkt tobten, zählte die Polizei. Es herrschte Lynchstimmung. Die Beamten hörten, wie aus der Menge gerufen wurde: „Ihr lebt nicht mehr lange, wir schlitzen euch deutsche Schweine auf!“

Die Meute drang in den Supermarkt vor. Kay L. schnappte sich einen Besen und brach ihn ab, um sich gegen die Angreifer zu verteidigen. Nur durch den Einsatz zahlreicher Beamter konnte die Situation einigermaßen beruhigt werden: Polizisten mussten den Bürgersteig räumen und das Paar aus dem Geschäft unter Rufen eskortieren, wie „Wir bringen euch um, ihr deutschen Drecksschweine! Das ist unser Bezirk, verpisst euch!“ Für die Verkäuferinnen sind solche Beschimpfungen Alltag: „Gerade die jungen Ausländer beleidigen uns ständig“, sagt Melanie Dayan. Manchmal reiche es, wenn ein Artikel ausverkauft sei.

Jagdszenen auf dem U-Bahnhof

Wie brisant die Lage in der Badstraße ist, bestätigte sich am 8. Februar. Als Polizisten drei junge Ausländer überprüften, kam es “sofort“, wie es in einem Polizeipapier heißt, zu einer „Menschenansammlung mit 30 Personen, überwiegend mit Migrationshintergrund“. Wieder wurde die Polizei bedrängt. Die Menge versuchte, die Festgenommenen zu befreien.

Jagdszenen auch einen Tag später auf dem U-Bahnhof Osloer Straße in Wedding. Etwa 20 Mitglieder der Jugendgang „Arabian Ghettoboys“ umstellten einen deutschen Jugendlichen. Sie raubten ihm das Handy und machten gleich ein Foto vom Opfer, für den Fall, dass es Anzeige erstattete: „Dann kriegen wir dich!“ Der Junge ließ sich nicht abschrecken und ging zur Polizei. Die fand bei den Tätern diverses Beweismaterial, unter anderem Fotos von weiteren Überfallenen. Doch die Staatsanwaltschaft beantragte für die jungen Araber keine Haftbefehle.

Überfall im Stadtpark

Die Polizei tut, was sie kann. Die Beamten Volker Kröger und Sascha Hübner von der „Operativen Gruppe“ Jugendgewalt sind zivil auf Streife im Wedding unterwegs und bearbeiten täglich mehrere Fälle gleichzeitig – genau wie in den anderen fünf Berliner Polizeidirektionen.

Zum Beispiel den Fall Imran. Gefesselt führen sie den 18-Jährigen in den Weddinger Park Humboldthain. Dort hatte er mit zwei Komplizen zwei deutsche Mädchen, 16 und 18 Jahre alt, überfallen. Er stach der Jüngeren in den Bauch und verlangte Handy sowie MP3-Player. Die junge Frau erlitt zwar nur eine oberflächliche Verletzung, steht aber noch Tage später unter Schock: „Wir haben jetzt Angst vor den Kumpels der Jungs, weil wir sie angezeigt haben.“

Imran, konnte flüchten, wurde aber von Krögers und Hübners Truppe geschnappt. Die Beute hatte er in einem türkischen Internet-Café schnell zu Geld gemacht. Jetzt suchen die Beamten mit ihm den Tatort ab, weil Imran behauptet hatte, sein Messer und die Taschen der Opfer ins Gebüsch geworfen zu haben.

Terror in Schwimmbädern

Auch den Stadtteil Pankow hat es inzwischen erwischt: Eigentlich eine bürgerliche Gegend mit Schwimmbad direkt am Schlosspark. Der Ausländeranteil ist hier relativ gering. Doch seit zwei Jahren habe sich die Struktur der Badegäste radikal geändert, berichtet ein Mitarbeiter. „Aus dem Wedding kommen neuerdings viele junge Ausländer.“ Das hat Folgen: Die arabischen und türkischen Jugendlichen stehen in großen Gruppen zusammen, verbreiten eine bedrohliche Atmosphäre. „Oft pöbeln sie deutsche Jungs und Mädchen an.“

Mit der Folge, dass diese jetzt das Pankower Bad meiden – spätestens seit im Sommer 2006 die Situation völlig eskalierte: Rund „200 jugendliche Ausländer“, wie ein internes Polizeifernschreiben vermerkt, „randalierten“. Absperrseile und Haltestangen wurden aus der Verankerung gerissen, die Schwimmmeister mussten das Bad von der Polizei räumen lassen. Auf ähnliche Zustände richten sich die Angestellten auch in diesem Sommer ein. Der Mitarbeiter meint: „Wir bräuchten dringend mehr Sicherheitskräfte, doch dafür fehlt uns das Geld.“

Mehr zu diesem Thema im aktuellen FOCUS ab S. 22

Gepost door: HVM | 27-08-07

hvm dat ge een werkloze buschauffeur bent heeft misschien te maken met het feit dat ge schrik hebt voor een afranseling door "jongeren" ik bedoel de bruine voortplantingsproducten van onze Moslimbroeders en zusters...het enigste geloofwaardige , ge schrijft dat ge ambras hebt met uw "wijf" , kan niet anders met dergelijk fanatiek karakter...en het goede nieuws ... Haider is tegen de bouw van moskeeen ,dus iemand met gezond verstand ! en de pastoor die zijn kerk heeft laten ontruimen ,iemand die gezond verstand aan het krijgen is...hopenlijk volgende stap voor de vreemdjes ..het vliegtuig op en terug vanwaar gekomen...want als ze te lang hier blijven krijgen ze een grote bek en nestelen ze zich als parasieten in onze maatschappij..................

Ik ga zeker naar dat Islaamfeest...hunne munthee kunnen ze in hun gat gieten ,das niet te zuipen !!...ik wil even terug in de tijd van de middeleeuwen ,ik heb altijd al een zwak gehad voor geschiedenis...vooral die demonstratie , die openbare geselingen wil ik niet missen ...en hoe ge illegaal een schaap kunt slachten...en dan die voorlichtingen, die verschillende kraampjes waar ge alle inlichtingen kunt krijgen over "hoe" ge uw wijf moogt aframmelen volgens de wetten van de Koran...hoe je je zelf geloofwaardig kunt maken... en met de socialisten hun kloten kunt spelen...hoe ge de staat nog meer kunt aftroggelen...hoe ge een grote bek kunt opzetten
lijkt me erg interessant...mooi studiemateriaal.. een mooie kijk hoe primaire mensen leven....en jij hoort daar zeker bij.....
die andere teksten zoals deze in het duits (totaal oninteressant) ,veel werk om niets ,duurt nog geen seconde om door te scrollen...gun jezelf een beetje rust!!

Gepost door: Rene | 28-08-07

ieder circus heeft zijn .... en dan die uitspraak beste HVM ,zolang Janice in Thailand zit ben "ik" de baas..jij bent beste HVM ..onze entertainer... zoals ieder circus zijn clown heeft...heeft ieder forum zijn "forumzot" dus mijne beste doe maar rustig verder hoe meer domme praat van jou hoe groter onze overtuiging van ons gelijk en hoe groter onze overtuiging dat wij voor "het juiste" gekozen hebben en fier mogen zijn niet tot die "troep" naievelingen te behoren waar jij je in thuis voelt...
kusjes

Gepost door: Rene | 28-08-07

Internetters die vaak op forums vertoeven, hebben zich ongetwijfeld al geërgerd aan posters die als enige doel hebben andere gebruikers te pesten en onnozele praat te verkondigen. Moderators hebben hun handen vol met dergelijke 'trollen', en een Nederlands bedrijf heeft een oplossing bedacht.

Onzichtbaar
Het programma 'Cave your trolls' verwijdert treiteraars niet van een forum, maar isoleert hen gewoon. De pestkop ziet zijn posts nog staan, terwijl de berichten voor de andere gebruikers onzichtbaar blijven. Een vervelende poster kan dus in principe naar hartenlust onzin verkondigen zonder dat hij doorheeft dat de andere gebruikers hem niet zien. Voor 'trollen' die onraad ruiken voorziet het programma bovendien nog enkele hulpmiddeltjes.

Gratis
De software is voorlopig alleen beschikbaar voor de weblogsoftware Wordpress, maar bedenker Henk van Ess hoopt snel versies voor andere systemen klaar te hebben. Het programma is gratis voor niet-commerciële gebruikers. (hln)

Een programma voor moderator of beheerder van dit forum Janice Laureyssens? Zijn we van pedofiel Rene en zijn gangsters gelijk vanaf. :)

Gepost door: Rene | 28-08-07

Türkischen Militär droht Militär droht, säkularen Staat zu verteidigen

Einen Tag vor der wahrscheinlichen Wahl des fromm-konservativen Außenministers Gül zum türkischen Staatspräsidenten meldet sich die Armee deutlich zu Wort: Man werde die säkulare Türkei vor "Zentren des Bösen" schützen, teilte Armeechef Büyükanit mit.

Ankara - Militärchef General Yasar Büyükanit erklärte heute auf der Website der Streitkräfte, "Zentren des Bösen" versuchten systematisch, das säkulare System der Türkischen Republik anzugreifen. Die Streitkräfte seien wie in der Vergangenheit entschlossen, die soziale, demokratische und säkulare Türkei zu schützen. Die Erklärung sei aber zum anstehenden "Tag der Befreiung" am 30. August veröffentlicht worden - einen Bezug zur anstehenden Präsidentenwahl stellte die Armee nicht her. Eine ähnliche Warnung hatte die Militärführung jedoch bereits im April im Zusammenhang mit der Kandidatur von Außenminister Abdullah Gül für das Präsidentenamt verbreitet.Türkischer Militärchef Büyükanit: Trennung von Staat und Religion
Gül steht nach mehreren vergeblichen Anläufen nunmehr vor der Wahl zum Staatspräsidenten. Das Parlament in Ankara kommt am Dienstag zum dritten Wahlgang zusammen, bei dem eine einfache Mehrheit reicht. Güls Partei, die religiös-konservative AKP von Ministerpräsident Recep Tayyip Erdogan, stellt 341 der 550 Abgeordneten. In den ersten beiden Wahlgängen in der vergangenen Woche hatte der 56 Jahre alte Gül die erforderliche Zweidrittelmehrheit verfehlt. Er wäre der erste Präsident mit bekennender islamischer Überzeugung in dem säkular orientierten Staat.

Im Mai hatte seine Kandidatur für die Nachfolge von Staatspräsident Ahmet Necdet Sezer einen Boykott im Parlament und eine Staatskrise ausgelöst, in die sich schließlich auch die Militärführung einschaltete. Aus der vorgezogenen Neuwahl im Juli ging schließlich die AKP als klarer Sieger hervor. Der fromme Muslim Gül hat versichert, dass er als Staatsoberhaupt die weltliche Staatsordnung schützen und den geplanten EU-Beitritt forcieren werde. Dem säkular orientieren Establishment des Landes ist allerdings auch ein Dorn im Auge, dass Güls Frau sich zum Kopftuch bekennt - vor viereinhalb Jahren zog sie dafür sogar vor den Europäischen Gerichtshof für Menschenrechte. Die Armee hat unterdessen in den vergangenen vier Jahrzehnten bereits vier Regierungen abgesetzt.

Gepost door: HVM | 28-08-07

Der türkische Islam entwickelt sich weiter Der türkische Islam entwickelt sich weiter“

Von Christoph Ehrhardt, Istanbul

Könnte der erste alevitische AKP-Minister werden: Reha Camuroglu
28. August 2007
Reha Çamuroglu bemüht die offizielle Sprachregelung: „Jeder Parlamentarier der Regierungspartei hat die Möglichkeit, einen Kabinettsposten zu bekommen“, sagt er, verzieht den Mund zu einem vielsagenden Lächeln und drückt dann etwas umständlich seine Zigarette aus. Der alevitische Intellektuelle gilt als Kandidat für einen Posten im Kabinett der neuen Regierung von Ministerpräsident Erdogan.


Erdogan will seine Kabinettsliste am Donnerstag vorlegen, wenn sein bisheriger Außenminister, Abdullah Gül, in den Präsidentenpalast eingezogen ist und dem neuen Kabinett seine Zustimmung geben kann. So lange wird sich die Öffentlichkeit wohl gedulden müssen. Erdogan, dessen muslimisch geprägte konservative Regierungspartei AKP die Parlamentswahl mit deutlicher Mehrheit für sich entschieden hatte, deutete bisher an, es werde zwei neue Staatsminister geben, neue Gesichter, und er habe vor, in der vergangenen Legislaturperiode zusammengelegte Ministerien wieder zu teilen - etwa im Fall des Kultur- und Tourismusministeriums.


Rede vor fast einer Million Menschen


Was seinen Kabinettsposten betrifft, so macht Çamuroglu noch einmal nachdrücklich klar, er „begrenze“ seine Erwartungen. Ungleich optimistischer ist der AKP-Politiker, der einer der führenden alevitischen Denker ist, jedoch, dass das neue Kabinett auch Reformen anpacken wird, die ganz im Sinne der religiösen Minderheiten sind. „Es wird eine Liberalisierung geben, und die Aleviten werden es künftig leichter haben, ihre Probleme zu lösen“, sagt der linksgerichtete Historiker - auch wenn die AKP-Mitglieder zu einem großen Teil fromme sunnitische Muslime seien. „Meiner Meinung nach kann die AKP nicht maßgeblich durch ihre religiöse Haltung definiert werden. Es ist die Haltung der Partei zur Modernisierung des Landes, die maßgeblich ist“, sagt Çamuroglu. „Ich bin noch ein Anfänger im Parlament, aber ich sehe keinen Grund dafür, besonders skeptisch zu sein. Mir haben schließlich im Wahlkampf Millionen von Sunniten zugejubelt - und ich bin Alevit.“


Es war vor allem der Wahlkampf-Großauftritt Erdogans auf dem Istanbuler Kazliçesme-Platz, der ihm, Çamaroglu, im Gedächtnis geblieben ist. Dort sprach auch er vor fast einer Million Menschen, doch es ist eine andere Episode dieses Tages, von der er mit leuchtenden Augen berichtet: Nach der Veranstaltung hatte sich die Wahlkampfmannschaft im Bus zusammengefunden. Çamuroglu lud Erdogan ein, das örtliche alevitische Gebetshaus (Cemevi) zu besuchen. Er brauchte Erdogan nicht lange zu überreden.


Keine religionswissenschaftlichen Fakultäten


So bahnte sich der Bus seinen Weg durch die Menge zu einem symbolträchtigen Besuch. 200 Meter in 45 Minuten. „Auch Gül war dabei“, berichtet Çamuroglu, „keine Presse“. Es wurde Tee und Kaffee gereicht, Erdogan und Gül plauderten mit dem „Dede“, dessen Rolle etwa der eines Imams entspricht. „Die Atmosphäre war warmherzig. Alle gingen vorsichtig miteinander um. Keiner wollte sich falsch verhalten“, sagt Çamuroglu, für den der Cemevi-Besuch der AKP-Spitze so etwas wie die Auftaktveranstaltung für „einige Projekte“ war, die zu den Reformplänen der Partei gehörten.


So ist nach seinen Worten im türkischen Religionsamt Diyanet „ein fruchtbarer Boden bereitet“, auch alevitische Geistliche auf die Gehaltsliste zu setzen. „Das wird nicht leicht sein, aber ich fühle, dass da eine Tendenz ist“, sagt Çamuroglu. Auch glaube er, dass die Aleviten beim Bau ihrer Gebetshäuser, die als solche noch immer nicht vom Staat anerkannt sind, in naher Zukunft auf mehr Hilfe der Regierung hoffen können. Außerdem sei im Diyanet Bewegung, in kulturellen und religionspolitischen Fragen - etwa mit Blick auf die theologischen Studiengänge.


„Wir haben keine religionswissenschaftlichen Fakultäten, wir haben nur theologische Fakultäten. Das ist ein Nachteil für uns Aleviten. Ich hoffe, da wird Abhilfe geschaffen“, sagt Çamuroglu, der sich jedoch darüber im Klaren ist, dass zur Verwirklichung dieser Vorhaben noch große Hindernisse - auch an der Parteibasis - überwunden werden müssen. „Es ist zu früh, über Details zu reden.“


Vorzeigekandidat für die linksgerichteten Aleviten


Im Diyanet ist die Religionsgemeinschaft noch nicht vertreten. Die offizielle Begründung lautet seit Jahr und Tag, die Behörde vertrete alle Muslime im Land. Noch immer bezeichnen jedoch fromme türkische Sunniten die Aleviten als Häretiker, und manche Aleviten halten aus Angst vor Repressionen gar ihren Glauben verborgen. Das liegt auch daran, dass es in den vergangenen Jahrzehnten immer wieder zu Übergriffen auf Aleviten durch sunnitische Fanatiker gekommen ist.


In der ostanatolischen Stadt Sivas steckten islamistische Eiferer 1993 ein Hotel in Brand, 37 alevitische Intellektuelle und Künstler kamen um. So erntete Çamuroglu auch deutliche Kritik aus der alevitischen Gemeinde: „Ich bin gefragt worden: Wie kannst du nur für eine sunnitisch geprägte Partei kandidieren, deren Führungspersonal islamistische Wurzeln hat“, sagt er. Der alevitische Historiker solle als Vorzeigekandidat für die AKP die Stimmen der traditionell linksgerichteten anatolischen Aleviten, vor allem der AKP-Gegner, gewinnen, lautete die Erklärung für seine Berufung in Erdogans Wahlkampfmannschaft.


„Der türkische Islam entwickelt sich weiter“


Der armenische Journalist Etyen Mahcupyan glaubt hingegen daran, dass Çamuroglus Optimismus berechtigt ist. Mahcupyan ist Chefredakteur der armenischen Wochenzeitung „Agos“. Sein Vorgänger, der prominente armenische Journalist Hrant Dink, war im Januar auf offener Straße nur wenige Schritte vom Redaktionsgebäude entfernt von einem jungen türkischen Nationalisten mit drei Pistolenschüssen getötet worden. „Die AKP-Regierung hat vor, etwas zu unternehmen“, sagt Mahcupyan. „Die AKP ist momentan die einzige Chance, denn es gibt derzeit keine vergleichbare liberale Bewegung.“ Natürlich fühlten sich auch die Armenier bisweilen bedroht. Auch seien weiterhin beschlagnahmte Immobilien der nichtmuslimischen Minderheiten in der Hand des türkischen Staates.


Noch immer haben die nichtmuslimischen Gemeinden nämlich kein Recht auf Immobilienbesitz. Zudem dürfen die Kirchen in der Türkei keine Geistlichen ausbilden, und ihnen bleibt nur die Möglichkeit, sich als Stiftungen zu organisieren, die offiziell jedoch nur einen weltlichen Zweck verfolgen dürfen. Dass Erdogan mit seinen Reformen möglicherweise daran interessiert ist, mehr Raum und Rechte für die religiösen Sunniten zu schaffen, ist für Mahcupyan dabei zweitrangig. „Und wenn es nur eine Interessensgemeinschaft ist - wenn die Regierung jetzt keine Fehler macht oder den Mut verliert, dann wird sich die Gesellschaft öffnen, nicht zuletzt, weil sich auch der türkische Islam weiterentwickelt“, sagt Mahcupyan.


Religion als reine Privatsache


Der jüdische Historiker Rifat Bali hat für die Zuversicht Mahcupyans oder Çamuroglus nur spitze Bemerkungen übrig. Nach seinen Worten hat hat sich Çamuroglu nicht nur in seiner Hoffnung auf einen Kabinettsposten begrenzt, sondern vor allem in seinem Ehrgeiz, einmal die Gleichberechtigung der Minderheiten in der Türkei zu erreichen. „Sie müssen ihre Erwartungen kräftig heruntergeschraubt haben“, sagt er. „Auch wenn ihre Agenda derzeit in Teilen mit der Erdogans übereinstimmt - Erdogan hat noch keine spezifische Erklärung abgegeben, was die Aleviten, die Christen und die Juden in der Türkei betrifft.“ Ein Nichtmuslim werde in den Augen der AKP-Anhänger nie einem Muslim ebenbürtig sein, glaubt Bali.


„Im sozialen Gedächtnis dieses Landes ist der Türke ein Muslim, und es ist nur schwer zu glauben, dass das soziale Gedächtnis eines über Jahrhunderte muslimisch geprägten Landes durch ein paar Jahrzehnte unter einer säkularen Regierung gelöscht wird.“ Er habe ein ungutes „Bauchgefühl“, sagt der jüdische Wissenschaftler und blickt kurz in Richtung eines Bilderrahmens, der neben seinem Schreibtisch hängt. Hinter dem Glas fixiert Kemal Atatürk mit ernstem Blick sein Gegenüber - auf der Titelseite einer Ausgabe des „Time Magazin“ von 1923. Er wünsche sich eine Türkei, in der die Religion reine Privatsache sei, aber das sei utopisch, Reformen hin oder her.

Gepost door: HVM | 28-08-07

vaarwel "lieve schat" HVM heeft inderdaad een zee van tijd wat bewijst dat hij met zijn "info verzet" niet veel werk heeft..na... a volonte posten onder andersman naam ,lessen in algebra ,wat Duits gelul ..tot zelfs algebra...nu den ordinaire toer op met pedofilie ... Van den elegante man zoals Janice hem ooit beschreef blijft niet veel meer over , zijn masker ligt compleet tegen de grond...HVM is niets meer of minder.. dan een ordinair dubieuse, duistere figuur een "nazi" waardig...ene van't "kantje" zeggen ze in Antwerpen...niks interessant aan die vent die alles doet om toch maar persoonlijk te kunnen kwetsen..zo precies... of ik trek mij dat aan, wat een dorpsidioot zoals schrijft...degelijke kritiek kan hij niet verdragen noch weerleggen...hij leeft in zijn eigen wereldje en is uiterst rap op zijn tenen getrapt....vermits ik mij niet wil verlagen tot dat crapuleuse soort van individuen ,ga ik niet meer replikeren op zijn idioterie...er zijn webs genoeg waar ik mijn mening kwijt kan en waar op een degelijk mannier een discussie mogelijk is .... Jef Fee Jos en anderen hebben dit al vroeger ten volle beseft ,ze posten niet meer tot Janice de zaak terug kan overnemen.....dus mijne beste HVM ,lieve schat !!! of addergebroed (schrappen wat niet past) aan jou het woord ,laat je gaan ,braakt je onzin en haat uit je strot en de enigste die het zal lezen ...ben jij zelf..ik kom terug als Janice jouw smeerlapperij heeft opgekuist....

Gepost door: Rene | 28-08-07

Of nee, ik blijf nog wat, het is hier veelm plezanter dan vroeger. :)

Gepost door: Rene | 28-08-07

NV Vivium = PV-groep = socialistisch (en anti-Vlaams?).
Het zal u misschien niet ontgaan zijn. Er is iets eigenaardigs aan de gang op de verzekeringsmarkt in België. Een kleine speler PV is sinds enkele jaren op overnamepad geslagen. Enkele jaren geleden nam de PV-groep een groot deel van de Belgische verzekeringsactiviteiten van de Zwitserse groep Zürich over. Nu is ING aan de beurt, ook hier wordt de verzekeringstak overgenomen. Op die manier groeit een kleine speler van socialistische origine op de Belgische verzekeringsmarkt uit tot een middelgrote speler die nu ook via het kanaal van de makelaars hun producten aan de man kunnen brengen. Ze hopen dit ook in Vlaanderen te kunnen doen . Voorheen lag het zwaartepunt vooral in het socialistisch Wallonië, en werd er in hoofdzaak gewerkt met agenten.
Nu zou u kunnen zeggen: niets aan de hand.
Toch zijn er bij deze overnames enkele bedenkingen te maken.
1. Eerst historisch (minder belangrijk, maar toch): hebben de socialisten zich niet altijd met hand en tand verzet tegen de privéverzekeringmaatschappijen. Hebben ze niet altijd, zeker voor wat de “sociale verzekeringen” betreft – steeds gepleit voor een grote rol voor de staat: de notie winst maken zou in deze branche zeker niet op zijn plaats zijn. Deze mening is blijkbaar verleden tijd: zowel van Zürich als van ING werd de portefeuille arbeidsongevallen (privé-sector) overgenomen.
2. Meer problematisch is volgens mij de vraag hoe deze overnames worden gefinancierd. Belangrijk om weten is dat ook de socialistische mutualiteiten deel uitmaken van de PV-groep. Deze mutualiteiten draaien in de kern van het Belgische systeem, en worden bovendien goed betaald door de federale overheid. Hoe komt het dat zulk een relatief kleine maatschappij zoveel financiële middelen heeft om zulke overnames te financieren? Volgens mij klopt er iets niet. Zeker als zou blijken dat overheidsgelden rechtstreeks of onrechtstreeks gebruikt worden om overnames van privéverzekeringsmaatschappijen te financieren, dan moeten m.i. zulke toestanden aan de kaak worden gesteld. Immers, kan de succesrijke verkoop van een zakenbank hier wel alles verklaren? Daarom pleit ik hier voor een grondig onderzoek naar deze overnames.
3. Houden de socialistische besturen (van lokaal tot federaal) deze groep geen hand boven het hoofd? Zo had ik een onderhoud met iemand die werkt voor NV Vivium, het hoofd van de dienst arbeidsongevallen. En wat liet hij zich ontvallen; dat na de overname van Zürich door de PV-groep, de controle van het FAO (Fonds voor Arbeidsongevallen) in de arbeidsongevallentak van Vivium in kwaliteit en kwantiteit sterk werd verminderd, en niet te vergelijken is met de controles die Zürich voorheen onderging. Zou dit toeval wezen, beste socialistische heren op het departement sociale zaken? Ook is het bekend dat socialistisch bestuurde gemeenten en steden steevast bij PV zijn verzekerd. We denken hier aan Antwerpen, Charleroi, enz.
Conclusie: al wat ik vraag is een objectief onderzoek naar deze overnames en praktijken. En weet, bent u verzekerd bij NV Vivium: dan bent u in socialistische huize beland! Veel succes…

Gepost door: anoniem | 28-08-07

Abdullah Gül Abdullah Gül is eindelijk president. "Vrees voor sterkere islamisering van Turkije" lees ik op tt. Waarom vrees voor islamisering daar en niet voor islamisering in Europa? Fat Freddy heeft de betoging tegen verdere islamisering zelfs verboden? Socialisten, knoop er maar een touw aan vast.

Gepost door: ananiem | 28-08-07

Papaver In Afghanistan werden dit jaar alle records gebroken: 193.000 ha papavers werden aangeplant. Om de taliban te steunen zegt de VN. Niet waar. Omdat de VN alle dagen gratis eten bezorgt aan de Afghanen, hebben die geen enkele reden om voedingsgewassen aan te planten. Maar dat lees je natuurlijk nooit in de krant.

Gepost door: anoniem | 28-08-07

Vleva wa is da? Man van Fientje Moerman neemt ontslag onder druk van Lijst Dedecker

25/08/2007 0:00:00
Willem Vanden Broucke, de echtgenoot van de Vlaams viceminister-president Fientje Moerman (Open Vld), neemt ontslag als bestuurder bij het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap (Vleva).Vlaams minister Fientje Moerman (Open VLD) had haar echtgenoot laten benoemen als bestuurder van het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap (Vleva), een nieuw opgerichte vzw om te lobbyen bij de Europese Unie.


Vleva valt onder de bevoegdheid van Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA), maar als viceminister-president is Moerman verantwoordelijk voor de voordracht van de liberale bestuurders. 'Het is toch niet omdat hij mijn man is dat hij moet uitgesloten worden voor functies die hij kent als de beste', reageerde Moerman in Het Laatste Nieuws.

Maar zijn kandidatuur werd scherp onder vuur genomen door LDD en de publieke opinie. Om heisa te vermijden neemt Vanden Broucke nu ontslag;

Een eerste zetel uit de familiale postjesdynastie wordt geschrapt.
Eerder haalde Jean-Marie Dedecker (LDD) even zwaar uit naar de benoeming van Lieve Bracke in de raad van bestuur van het Instituut voor Breedbandtechnologie (IBBT). De Vlaamse regering stelde Bracke begin juli aan. Zij is filologe, moeder van minister Freya Van den Bossche (sp.a) en partner van Dirk Van Damme, kabinetschef van Vlaams minister Frank Vandenbroucke (sp.a).

Gepost door: anoniem | 28-08-07

België niet streng genoeg tegen racisme In België worden effectief sancties uitgesproken tegen racisme en xenofobie, maar in vergelijking met sommige andere Europese landen zijn de sancties schaars en niet bijzonder streng. Dat blijkt uit een rapport dat het Europese Agentschap voor de Fundamentele Rechten dinsdag heeft gepubliceerd.

Het eerder dit jaar opgerichte Europese agentschap met zetel in Wenen ploos uit in hoeverre de 27 EU-lidstaten gevolg hebben gegeven aan een zeven jaar oude richtlijn over de gelijke behandeling ongeacht ras of etnische afstamming.

Op basis van het onderzoek onderscheidden de vorsers drie categoriën van lidstaten. Frankrijk, Groot-Brittannië, Zweden, Ierland, Roemenië en Hongarije vormen de voorhoede. Deze landen sanctioneren frequent en de straffen zijn relatief zwaar.

België zit samen met Denemarken, Letland en Oostenrijk in de tweede categorie. In deze landen is discriminatie en racisme reeds effectief bestraft, maar het gebeurt in verhouding niet zo vaak en de straffen zijn relatief licht.

In de derde groep zitten lidstaten als Nederland, Italië, Portugal en Finland. Ze beschikken wel over een procedure voor klachten over racisme en discriminatie hebben ingevoerd, maar voorzien geen sancties. (belga/dm)

Gepost door: Sp.a - blauw | 28-08-07

Auditeur wil zaak rond anti-islambetoging voor Franstalige kamer De auditeur bij de Raad van State adviseerde dinsdag om het dossier over de beslissing van Brussels burgemeester Freddy Thielemans (PS) om een anti-islambetoging niet toe te laten naar een Franstalige kamer te verwijzen. Volgens de auditeur hoort dit zo omdat de originele aanvraag voor de betoging opgesteld was in het Frans.

Udo Ulfkotte, een van de organisatoren van de manifestatie, en VLOTT-senator Hugo Coveliers, die optrad als raadsman voor Ulfkotte, zeiden na afloop van de zitting geshockeerd te zijn over het advies.

Tijdens de zitting trad Bart Debie (Vlaams Belang), ex-politiecommissaris van Antwerpen, op als tolk voor Ulfkotte. Hij wil de Duitse ex-journalist helpen met de logistieke ondersteuning bij de betoging op 11 september, die volgens hem sowieso zal plaatsvinden.

Het arrest wordt de komende dagen verwacht. Daarin zal Raad van State zich uitspreken over de verwijzing. (belga/dm)

Gepost door: Sp.a - blauw | 28-08-07

Beroep tegen verbod op wapens in etalage verworpen De gouverneur van Antwerpen heeft het beroep verworpen dat wapenhandelaar Georges Lang had aangetekend tegen het nieuwe artikel in de Antwerpse politiecodex dat het tonen van wapens in de etalage verbiedt. Dat zegt Guy Peeters, afdelingshoofd van de gewestdirectie.

De stad wil met deze maatregel, die een gevolg is van de moordpartij van Hans Van Themsche, de impulsaankoop van wapens afremmen. Het verbod is sinds 15 juli van kracht en heeft betrekking op alle vuurwapens, namaakwapens, dolken, knotsen, spring- en valmessen of afbeeldingen daarvan.

Alle wapenhandels en sportwinkels dienen er zich aan te houden, zoniet riskeren ze een geldboete en/of sluiting van de winkel. Wapenhandelaar Georges Lang, bij wie Van Themsche zijn wapen kocht, vond het reglement echter broodroof en tekende beroep aan bij de provincie.

De gouverneur heeft dat nu afgewezen. "Hij heeft het nieuwe artikel getoetst aan de wet en aan het algemeen belang en was van mening dat geen van beide geschonden werd", zegt Guy Peeters.

Maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs het einde van de hele discussie. De wapenhandelaar kan nog naar het Vlaams Gewest of naar de Raad van State trekken. "Voordat ik uitspraken ga doen over wat onze volgende stap is, wil ik eerst de motivering van de gouverneur lezen", zegt meester Frank Judo, die voor Georges Lang optreedt. De advocaat was nog niet op de hoogte van de beslissing, maar stelt dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om het artikel eventueel aan te vechten. (belga/dm)

Gepost door: Sp.a - blauw | 28-08-07

Campagne voor een netter internet richt zich tot ouders In de Kinepolis-vestiging in het Brusselse Bruparck heeft de ngo Action Innocence zondag haar jaarlijkse campagne voor een netter internet voorgesteld. Action Innocence wil kinderen beschermen tegen de gevaren die op het wereldwijde web loeren, zoals (kinder)porno en internetpedofilie. De preventiecampagne, die onder meer in de GB- en Carrefour-warenhuizen zal lopen, richt zich voornamelijk tot de ouders.

"Ouders beseffen nog te weinig wat hun kinderen allemaal kunnen tegenkomen op het internet", zegt Sophie Stinglhamber, directrice van Action Innocence. "Omdat het kind thuis zit, op zijn kamer, denken ze dat het ook veilig is en geen gevaar loopt. Maar niets is minder waar. De technologische vooruitgang houdt niet op en heel wat kinderen zijn sneller met de nieuwe media weg dan hun ouders. Zelfs via de meest onschuldige zoekopdrachten of via chatkanalen kunnen ze beelden of mensen tegenkomen waar ze niet op voorbereid zijn of niet tegen gewapend zijn."

Dat blijkt ook uit de studie die Action Innocence het afgelopen schooljaar 2006-2007 heeft uitgevoerd bij 6.500 kinderen. Daarvoor werden gespecialiseerde psychologen naar de klassen gestuurd om met de kinderen over hun ervaringen op het internet te praten. "Op die manier komen we soms meer te weten dan de ouders", gaat de directrice verder. "Kinderen durven het hun ouders niet te vertellen omdat ze bang zijn dat ze dan hun computer kwijtraken. De verhalen die de kinderen in ons onderzoek verteld hebben of neergeschreven hebben, zijn soms schrijnend."

Daarom moeten ouders beseffen dat een computer geen gewoon speelgoed is, vindt Action Innocence. "We willen de ouders geen angst aanjagen maar hen wel het besef bijbrengen dat ze zich moeten informeren over hoe ze hun kinderen kunnen begeleiden en beschermen. Er zijn manieren om veilig te surfen."

De campagne van Action Innocence krijgt de steun van de Computer Crime Unit van de Federale Gerechtelijke Politie. (belga/dm)

Gepost door: Sp.a - blauw | 28-08-07

Lampedusa Weeral 400 'vluchtelingen' 'onderschept' voor de kust van Lampedusa, en 100 voor de kust van Sardinie. Totaal voor dit jaar: 9000 moslims. De eerste moet nog altijd teruggestuurd worden. De EU denkt eraan om cruiseschepen in te zetten om het comfort voor de zwarten te verhogen. Belgie heeft al aangeboden om twee schepen te subsidieren, met geld uit het verkeersboetefonds.

Gepost door: anoniem | 28-08-07

Onkelinx Dat hebben de walen tot nu toe toch nog nooit gezegd over de honderdduizenden hardwerkende en ondernemende inwijkelingen van vlaamse afkomst, kijk maar naar Laurette Onkelinx.

Gepost door: anoniem | 28-08-07

Mieke Van Hecke Het hoofd van het katholiek onderwijs, Mieke Van Hecke, vindt dat islamles op katholieke lagere scholen moet kunnen. Ze vindt ook dat een aantal vakken moet kunnen worden gegeven in de moedertaal van allochtone leerlingen, om een eventuele leerachterstand weg te werken.(hln)

MVH maakt de gebruikelijke fout, nl ze denkt dat de islam een gewone religie is, terwijl het een ideologische doctrine is, overgoten met een dikke sektesaus. Het is dus zoiets als het communisme. 70 regels om aan te geven hoe een mens zich moet ontlasten volgens Allah, en dat noemt men een religie als een andere.

Nog maar eens wordt duidelijk dat het de clerus volkomen egaal is of ze nu God moeten aanbidden of Allah, als op 't einde vd maand hun pré maar gestort wordt, en als ze op tijd en stond een jongetje kunnen lastigvallen. En daar is in de islam zeker geen gebrek aan. Bovendien lijken mij de mosketen gezelliger en beter verwarmd in de winter. En iedere vrijdag vollen bak. Ook is er veel meer te doen: sharia-rechtspraak, partijvergaderingen, winkeltjes, madrassa, enz. Niets dan voordelen voor onze pastoors dus. Vergelijk dat met hun huidig publiek van 10 oude dametjes op de eerste rij.

En hoe kinderen beter integreren als ze in een landsvreemde taal leskrijgen, begrijpt alleen een onderwijshoofd. Moderne wiskunde was ook zoiets waar kinderen veel slimmer gingen van worden... Het beste onderwijs ter wereld heet dan dan, maar na 12 jaar intensief frans leren, begrijpt een Leuvense stationschef nog altijd niet wat 'Arrêtez le train' wil zeggen.

Gepost door: anoniem | 29-08-07

Verbod anti-islambetoging is terecht (RvS) De Raad van State (RvS) heeft zich woensdag negatief uitgesproken over het verzoek om het verbod op de anti-islambetoging in Brussel op te heffen. Dat zegt de advocaat van stad Brussel, Emmanuel Jacobowitz, vandaag aan het persagentschap Belga. De zaak wordt ook niet doorverwezen naar een Franstalige kamer.

In het arrest van de RvS staat te lezen dat het verzoek van Udo Ulfkotte, een van de organisatoren van de anti-islammanifestatie die naar de rechter stapte, werd afgewezen "wegens een gebrek aan niet te herstellen ernstig nadeel". Volgens de RvS is het verzoek dus ongegrond.

De voorzitter noemt het verzoekschrift van Ulfkotte, die dinsdag tijdens de zitting in kort geding werd bijgestaan door Vlott-senator en raadsman Hugo Coveliers, "buitengewoon summier" en "nietszeggend". Coveliers noemde het verbod dinsdag tijdens zijn pleidooi voor de Raad verschillende keren een onverantwoorde beslissing.

De Raad is ook het advies van de auditeur dinsdag om de zaak naar de Franstalige kamer door te verwijzen, niet gevolgd. Volgens de auditeur hoorde dit nochtans zo omdat de originele aanvraag voor de betoging opgesteld was in het Frans. Het arrest van woensdag werd dus volledig in het Nederlands opgesteld.

Op donderdag 9 augustus verbood Brussels burgemeester Freddy Thielemans een betoging van de organisatie "Stop the Islamisation of Europe" (SIOE), een Europese koepelorganisatie met onder meer de Deense anti-islampartij SIAD, het Britse No Sharia Here en het Duitse Pax Europa.

De organisatoren noemden het verbod een beknotting van het recht op vrije meningsuiting en trokken daags na het verbod van Thielemans naar de Raad om het verbod aan te vechten. Ulfkotte heeft altijd duidelijk gezegd dat de 20.000 betogers sowieso naar Brussel zullen afzakken, ook als het arrest van de RvS in hun nadeel zou zijn. (belga/dm)

Gepost door: anoniem | 29-08-07

PI Op PI is de video vd vrt te zien waarin Coveliers en Ulfkotte worden afgescheept door de RvS. In Belgie is alles en iedereen links (in de zin van pro-islamisering), behalve het VB (en LDD moet het nog bewijzen)

Gepost door: anoniem | 29-08-07

Muslim Friends of Labour De socialst Barosso 'weet ntl van niets' als het over de donatie van 250,000 euro aan zijn partij gaat, zo kennen we wel meer sossen. Neem nu bv Labour, de partij vd premier vd UK. Zeer onlangs is uitgekomen dat de 'Muslim Friends of Labour' 300,000 pond sterling hebben gestort op hun rekening. Benieuwd wat ze daarvoor in de plaats hebben gedaan.

Gepost door: anoniem | 29-08-07

Regeringsvorming Belgie heeft zich in 1831 afgescheiden van NL omdat het katholiek was, en de NLers protestants waren. Godsdienst is dus een bindende factor voor een natie. Met het quasi verdwijnen vh christendom stelde zich dus een nieuw probleem: Wat was de oplossing? Een nieuwe gemeenschappelijke religie invoeren: de islam. Links, altijd al zeer afkerig van religies allerhande, werd plots de grote islamvriend. Import, geboortes en bekeringen zullen hun werk wel doen, dacht Links. Maar het zou kunnen tegenvallen: het verzet organiseert zich langzaam maar zeker, import kan gestopt worden door een simpele wet, het aantal kinderen per moslima neemt af, en van bekeringen is niet veel sprake.

Niet dat het in andere landen beter gaat, zelfs niet in Zwitserland, en die zijn niet eens bij de linkse EU. Volgende maand verkiezingen, eens zien hoe de SVP (Schweizer Volks Partei) vd rechtse miljonair Blocher het er van af brengt.

Gepost door: anoniem | 29-08-07

@anoniem
Zoals de sossen bij de ps, die weten ook van niets. Zou dat in de rooie genen zitten?

Gepost door: ..... | 29-08-07

De sossen Waar een sos is, is bedrog, corruptie, liegen, en machtsmisbruik nooit veraf. Het moet idd in hun genen zitten, ze kunnen er dus niks aan doen, de natuur dwingt hen ertoe..

Neem nu Anne Marie Lizin, senaatsvoorzitser van beroep, verleden jaar nog op de vingers getikt voor inmenging in een gerechtelijke procedure. Ze ging het nooit meer doen, tot verleden week dus. Weeral juist hetzelfde: voor een zielepoot uit haar kiesdistrict, 'die niet eens geld genoeg had om een aangetekende brief te schrijven' zoals ze het aandoenlijk formuleerde, wou ze de rechter overtuigen dat ze géén bedriegster was, alhoewel het gerecht het bewezen achtte.

Maar goed, de vld is niet veel beter: De Croo heeft speciale kelders waar hij alle 'dossiers met persoonlijke dienstverlening' in bewaart. En wat dat betekent, kunnen we alleen maar vrezen. Hij is alleen wat voorzichtiger dan de sossen.

Gepost door: anoniem | 29-08-07

Bekeerlingen. Interessant om weten. Zo zijn er nog, mensen die een afkeer krijgen van Links als ze zien wat daar gebeurt. Bekeerlingen in het algemeen zijn trouwens heftiger in hun nieuwe geloof, en trappen eerder na naar hun oude, dan mensen die nooit van gedacht veranderen, zie maar naar Dedecker, Verstrepen, ex-vb'ers, ex-moslims, en westerse moslims.

Gepost door: anoniem | 30-08-07

Alle mensen gelijk Alle mensen zijn gelijk en evenwaardig, vlg het socialisme. Maar hoe komt het dan dat vetzucht veel meer voorkomt bij de lagere klassen, het socialistische doelpubliek dus? Een interessant artikel in HLN leert ons dat in de US vooral 'etnische minderheden' en mensen met een goedkope woning getroffen zijn door het fenomeen. Hiermee worden wsl vooral de moddervette negerinnen bedoeld.

En hier bij ons is ook al komen vast te staan dat roken bv meer voorkomt bij de lagere klasse. Net zoals vtm kijken, en voornamen geven vh type 'Johnny' en 'Marina', kijk maar naar de Pfaffs. Deze laatsten zijn weliswaar vh type 'omhooggevallen lagere klassen'.

Gepost door: anoniem | 30-08-07

59 moslims gered De Italiaanse kustwacht meldt 59 Afrikaanse bootvluchtelingen te hebben gered ter hoogte van de Lybische kust.

De immigranten hadden de Britse kustwacht gealarmeerd via een mobiele telefoon. De groep werd gedropt op het Italiaanse eiland Lampedusa ten zuiden van Sicilië. (gva)

Zozo, de ITALIAANSE kustwacht patrouilleert voor de LYBISCHE kust, en zet drenkelingen af op de ITALIAANSE kust, mijlenver daar vandaan? Ntl met een ontroerend verhaaltje erbij van overboord gevallen vluchtelingen en pas bevallen vrouwen en babys. Zijn daar dan bewijzen van? Ze hebben toch allemaal een gsm met camera bij? Minstens één man had zelfs een dure satelliettelefoon bij, want op volle zee werkt een gsm niet. Niet te geloven hoe wij in de luren gelegd worden door links. Men zou voor minder van partij veranderen.

Gepost door: anoniem | 30-08-07

@anoniem:
Begrijp toch eens de frustraties in hun reacties hier .U mag niet zo hard zijn tegen die rooie jongens.U moet begrijpen dat ze nog altijd niet zijn bekomen van de opdonder van 10 juni. Komt daarbij de wetenschap als er vandaag kiezingen zouden zijn, zij nog eens zouden gehalveerd worden. Dus een beetje medelijden zou hier wel op zijn plaats zijn nietwaar?

Gepost door: ..... | 30-08-07

Libiërs "Zozo, de ITALIAANSE kustwacht patrouilleert voor de LYBISCHE kust,"

Verbaasd? Ik niet. Libië was van 1912 tot aan WOII een Italiaanse kolonie. De fascist Mussolini (en zijn Duitse bondgenoten) is 't weer kwijt geraakt aan de Britten. Waarschijnlijk hebben nogal wat nostalgie naar die periode...

Gepost door: Prof. Van Zwam | 30-08-07

Gennez Regering:

Caroline Gennez gisteren op de vrt: "Wat wilt ge dat wij ons mengen in de regeringsvorming? 16% is niet veel hé?" Die bescheidenheid siert haar. Maar ze ging weer verkeerdelijk de feministische toer op toen ze zei: "Joelle Milquet wordt verweten madame NON te zijn, terwijl, als een man dezelfde tegenwerking zou tonen, hij zou worden geprezen voor zijn wilskracht en vasthoudendheid". En Mr Non Elio di Rupo dan?

Mosliminvasie:

Van den Bulck, één of andere hoge ambtenaar die leeft vd vluchtelingenstromen, doet er nog een schep bovenop: ipv dat europese kustwachten de bootjes gaan halen voor de afrikaanse kust, wil hij dat de negers reeds op het land opgehaald worden, vooral door Belgie. Er zijn nog miljoenen vluchtelingen ter beschikking zegt de pukkel, vooral in Soedan en Ethiopie. En het zijn allemaal moslims ook nog eens, zijn geluk kan haast niet op.

Vele mensen denken dat de moslims alleen maar naar hier komen voor een beter leven, maar Allah heeft andere plannen.

Gepost door: anoniem | 31-08-07

Schijtert Zeg anonieme schijtert, als je vanavond gaat slapen, kijk eerst onder je bed. Misschien zit er wel een tot de tanden toe gewapende Talibanist onder.BOEEHHHH!!!

Gepost door: heelgelukkig | 31-08-07

Kabul In de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn 4 Belgische soldaten gewond geraakt, toen een Talibanist eerst BOEHHHHH! riep en zich dan opblies onder hun bed.

Gepost door: vrijgelukkig | 31-08-07

Pierre-Dominique Pierre-Dominique Schmidt, ex-ambassadeur in Parijs, PS'er en homo, heeft advocaat Uyttendaele, PS'er en echtgenoot van Laurette, onder de arm genomen om zijn hopeloze zaak te verdedigen. Hij heeft privéfeestjes betaald uit de staatskas, zoals dat een heelgelukkige socialist betaamt. En het zullen geen goedkope parties geweest zijn, de homo's een beetje kennende. Nu is homo zijn ntl geen zonde, ik stel alleen maar vast dat een amerikaans senator zwaar in de problemen is gekomen omdat hij op een openbaar toilet sexueel contact zocht met een andere man, toevallig (?) een undercoveragent. En ik herinner mij ook dat de hijgend linkse Hollanders meenden zich het toppunt van provocatie te kunnen veroorloven, door naar een vorig oostblokland, Letland, een homosexuele ambassadeur te sturen, samen met zijn vriend, een neger dan nog wel. Hij was sneller terug thuis dan ze gedacht hadden.

Mooi waren de beelden van Pierre-Dominique in het journaal: waar ministers en ambassadeurs zich normaal zelfs niet in LICHTgrijs pak vertonen, stond hij zijn gasten op te wachten helemaal in het wit gekleed. Ik dacht eerst dat het de schilder was die te laat uit beeld verdween, maar neen, het was meneer zelf. Mooie bende toch, die sossen.

Gepost door: anoniem | 31-08-07

Maleisie Reportage op BBC World, toch DE linkse zender bij uitstek. Maleisie, het grote voorbeeld van een vreedzame multiculturele samenleving mèt moslims, viert zijn 50 jaar onafhankelijkheid vd Britten. De moslims vormen ca 50% vd populatie, voor de rest veelal chinezen, die voor de welvaart zorgen.

Wat blijkt nu? Ook in dat paradijs is de ware islam, zoals overal ter wereld, in opmars: christenen voelen zich bedreigd, moslims worden positief gediscrimineerd zoals hier, jonge meisjes tronen met de kopvod rond als droegen ze het laatste ontwerp van Cardin, weeral net zoals hier dus, kortom de bekeringsijver is enorm. Volgens een moslimbaas gingen de ongelovigen niet met geweld tot de religie vd vrede gedwongen worden, maar door overtuiging. Daar kan ik mij het nodige bij voorstellen. Maleisie, we horen er nog van.

Gepost door: anoniem | 31-08-07

Nominatie DE VIJFDE COLONNE Uit 164 inzendingen is De Vijfde Colonne genomineerd voor de AKO / Free Musketeers Nieuwe Schrijversprijs 2007 en is gelecteerd voor de longlist van de beste 20 boeken. Op 20 oktober 2007 zal de winnaar bekend worden gemaakt.
__________________

LEES HET INTERVIEW MET VAN DORIAN IN "DE METRO" VAN 20 augustus jl:

http://www.metropoint.com/ftp/20070820_MetroHolland.pdf

Gepost door: Theo(loog) | 31-08-07

De ondergang van Nederland De ondergang van Nederland
Van Wikipedia

De ondergang van Nederland - Land der naïeve dwazen, is een in 1990 gepubliceerd boek[1], geschreven onder het pseudoniem Mohammed Rasoel.

Rasoel schreef op 6 maart 1989 op de opiniepagina van het NRC Handelsblad[2] dat hij als kritische moslim Nederlanders wilde waarschuwen voor het oprukkende islamitisme.

Ruim een jaar later verwoorde dezelfde Rasoel vergelijkbare standpunten in het een voornamelijk als anti-islamitische aangeduide boek "De ondergang van Nederland". Dit zorgde voor veel opschudding en een ware heksenjacht volgde om de identiteit van de schrijver te achterhalen. Een aantal keren verscheen Rasoel met een vermomming van Palestijnse sjaal en zonnebril in talkshows om zijn boek toe te lichten waarbij een presentator probeerde zijn paspoort te pakken en zijn sjaal af te rukken. Een islamitische politicus ging ook het gesprek aan met Rasoel, om vervolgens zijn theekop door te spelen aan de politie voor vingerafdrukken.

Teun van Dijk, een Amsterdamse hoogleraar tekstwetenschap schreef in 1990 in een brief aan het Nederlands Centrum voor Buitenlanders (NCB) dat hij op basis van tekstanalyse vrijwel zeker kon zeggen dat Mohammed Rasoel een pseudoniem van Gerrit Komrij was[3]. Deze analyse werd alom, niet het minst door Gerrit Komrij zelf, betwijfeld of zelfs belachelijk gemaakt.

Uiteindelijk lekte de identiteit van Rasoel uit en bleek hij de uit Pakistan afkomstige en in Edam woonachtige variété-artiest Zoka van A., te zijn, later zich ook bedienend van de naam Zoka F.. Wegens alle commotie werd zijn boek in de meeste winkels uit de schappen gehaald.

Op 16 december 1992 werd Zoka van A. door de kantonrechter te Amsterdam veroordeeld tot een boete van 2000 gulden naar aanleiding van een klacht door de Anne Frank Stichting wegens "aanzetten tot haat op grond van ras of geloofsovertuiging". Zoka zelf was niet ter zitting verschenen, met het argument dat zijn aanwezigheid aanleiding voor fundamentalistische moslims zou kunnen zijn zich te wreken op de manier waarop over hen in zijn boek was geschreven.

Zoka's commentaar op het vonnis was: "Het is belachelijk en ronduit een schande dat ik mij moet verantwoorden wegens diskriminatie van moslims. Het bewijst dat de strekking van het boek juist is. Dat de Nederlandse samenleving minder tolerant wordt. De vrijheid van meningsuiting wordt in ieder geval al opgeofferd. Als moslims op TV zeggen dat Nederlandse vrouwen sletten zijn, dan mag dat weer wel. Ik begrijp het gewoon niet."

--------
Het zou me verwonderen dat de poco-industrie deze keer een prijs zou laten toekennen aan een vergelijkbaar boek.

Gepost door: anoniem | 01-09-07

Saai Saai, saai, saai. Als PDR en HVM weg zijn, is ook de ambiance weg, want de gemiddelde NLse boer is mondiger dan de gemiddelde vlaamse minister. En dan willen wij nog onafhankelijk worden ook! Een volk zonder toplaag, zonder bekwame bedrijfsleiders (alles verkocht aan het buitenland, tot het vuurwerkfabriekje in Antwerpen toe), zonder staatsmannen (een staatsman is iemand die denkt aan de volgende generatie, in tegenstelling tot een politieker, die denkt maar tot aan de volgende verkiezingen).

Maar soit, voor mij niet gelaten, al was het maar om de verveling te verdrijven. En om de walen en brusselaars een hak te zetten. De Walen bij Luxemburg ipv bij Frankrijk, was dat geen goed gedacht? Belastingsparadijs Wallonie, ze zouden ons in welvaart snel voorbijgestoken zijn.

Verder is het wachten op de smeuige verhalen over de homofeestjes in de Belgische ambassade in Parijs, met Pierre-Do en Elio is de hoofdrollen, als bare backers in de darkroom...

Enfin, senator Craig stapt op, als gevolg van zijn toiletperikelen. Hoezo, homo zijn was toch een eerbare hobby?

Gepost door: anoniem | 01-09-07

Omdat "links" niet heeft begrepen dat, niet handhaven van de orde (paal en perk stellen aan opnemen van "vluchtelingen" bv.) de orde verstoort, is deze maatschappij aan het verzuipen in een moeras van wanorde!

Gepost door: Frater Ludovic | 01-09-07

Janice, er staat u wat kuiswerk te wachten. de ouwe seniele forumzot HVM heeft hier wat stront verloren, en weete wa? 't is begot bruine stront!

Gepost door: fee | 02-09-07

de bruin schijtende linkse forumzot. meneer de 'Baron' van SPa-blogt is nu helemaal op hol geslagen. de allom ongewenste verneukeling HVM, aka zowat iedereen, steekt al zijn vrije tijd in dit onwaardig gespam.

in verband met de door mij aangehaalde enquette van het Laatste nieuws staat die 75% voor Vlamingen die niet willen dat de onderhandelaars iets toegeven aan de Walen, Hogo Boss kan niet lezen.

HVM is eenzaam, hij heeft veel aandacht nodig, de mens is volledig de pedalos kwijt. met een vader die nog sympathisant is geweest van Joris van Severen van het VMO weet de man niet meer naar welke kant van de mesthoop hij moet vallen. gewoon negeren van die onbenul is het beste, dan kwijnt hij weldra weg bij gebrek aan aandacht.

nooit je persoonlijke gegevens prijsgeven aan die kerel, hij spamt namelijk graag en zelfs een Geörgische strafexpeditie op je afsturen daar is deze voor slagen en verwondingen veroordeelde onevenwichtige niet bang van.
van iemand die regelmatig en overmatig post op het blog van Jurgen Verstrepen kan je niet beter verwachten dan dat hij/zij ernstig ziek is. laten doen, een slaapwandelaar mag je niet wakker maken.

al jaaren is die vent op verschillende internet blog's bezig aandacht te vergaren voor zijn gebuisde persoontje, je vraagt je af: waar leeft dienen urk van? busschauffeur? en je zou denken dat hij sinds zijnen trouw in '99 met zijn Marina wat zachtmoediger zou zijn geworden, niets is minder waar, want sindsdien heeft hij ook nog last van penisnijd.

te beklagen die man, komt hier als een ouwe dementerende de site onderschijten en denkt met zijn zwarte ziel dat hij daarmee de mensen kan kwetsen.

als Janice terug is zal ze met liefde de opneemvod (tegenhanger van kopvod) en swiffer hanteren en al dat bruin geschijt wegvegen, 't is maar een kwestie van 5 minuten (politieke) moed en menslievendheid. mensen met een verlepte niet meer sluitende anusspier kunnen daar immers zelf niets aan doen, het zijn zichzelf beschijtende sukkels.

dus, gewoon negeren die gestoorde vent, zonder aandacht kan hij niet leven, dus zal 't rap gedaan zijn met HVM en zijn nicknames. al moet ik zeggen, het plagen van die ziekelijke forumzot heeft ook wel zijn leuke kantjes.

Gepost door: fee | 02-09-07

hoeveel ? op deze link kan je te weten komen hoeveel en van welke origine vreemdelingen er in je stad/gemeente wonen.

@donkerrode Piano: natuurlijk ben ik een smeerlap, jij niet soms, zelfkennis is pure wijsheid man. één smet op mijn smeerlappenbestaan: ik heb nog niemand afgemot én 'k ben al 25 jaar getrouwd met dezelfde vrouw, 'k zal nog wat smeerlappiger moeten worden om den beste te zijn. ik ben wel gene ordinaire smeerlap, ik ben eerder speciaal, daar is iedereen die me kent het over eens, en ik heb lichtekes in mijn ogen.

je moet jij die info niet updaten, laat alles zo maar staan, is een mooi cv.

slaapwel, en tot morgen Hugooke? nog wat haat kotsen?

PS. gij zijt hier de baas zolang Janice er niet is? voor ne baas te zijn moete gij toch hard werken hoor, met uwen algebra en pathologie van de menselijke psyche.

Gepost door: fee | 02-09-07

welkom Janice Allee het begint te korten ...nog enkele dagen en Janice kan beginnen met hare grote "blog schoonmaak".. HVM met al zijn aliasen ,"de grote baas bij afwezigheid van Janice"... eruit kan wippen ,zodat wij weer op een normale manier, zonder tussenkomst van die overjaarse puber kunnen redetwisten...het moet een hele voldoening geweest zijn voor HVM zijn eigen post zelf te mogen lezen en er kritiek op te geven.....ik ben terug in Belgie....Vlaanderen vacantieland !! waar meer dan honderd verschillende nationaliteiten broederlijk naast elkander leven ,waar Moslims in onze kerken bidden om de pastoor ook iets te gunnen en waar Christenen fan zijn van de moskeeen !!! waar Marokkaanse """" jongeren"""" onze oudjes de straat helpen oversteken,waar Janssens in een draagstoel zijn stad wordt rondgedragen ..de Antwerpenaren toewuift en handkusjes gooit,onder luid applaus van VB uit dankbaarheid voor de welvaart die hij bracht in onze stad die van iedereen is !!

Gepost door: Rene | 03-09-07

SVP "For better security" is the slogan of the SVP campaign


Liberal leftists across Europe have been quick to condemn plans by Switzerland's largest political party to deport families of immigrant criminals.

The nationalist Swiss People's party (SVP), which shares power in the governing coalition, has proposed new legislation that would see entire families of immigrants deported if their children are convicted of crimes involving violence, drugs or benefit fraud.

Ueli Maurer, the People's party president, said: "We believe that parents are responsible for bringing up their children. If they can't do it properly, they will have to bear the consequences."

"As soon as the first 10 families and their children have been expelled from the country, then things will get better at a stroke," Mr Maurer said.

Referendum

The proposals have to be initially backed by 100,000 signatures which will then allow the plans to be submitted to a national referendum and early counters suggest a majority of voters will back the scheme.

The plans have been condemned as “Nazi” by the multiculturalists and a poster campaign supporting the plans has bizarrely, but not unsurprisingly been called “racist”. It refers to the centuries old phrase “black sheep of the family”; a term which has its origins in the mediaeval wool trade where black wool was regarded as cheap and of inferior quality.

The SVP claims foreigners, who make up about 20% of the Swiss population, are four times more likely to commit crimes than Swiss nationals. Using official Swiss Police statistics, the SVP have demonstrated that immigrants commit 85.5% of all rapes, 66% of all extortion, 55.5% of all murders and 52.7% of assaults.

If the Swiss scheme gets the go ahead from Swiss voters it is a beacon of hope for the rest of the continent, as it demonstrates that at long last the people are speaking and acting against the pernicious disease of liberalism. Let's trust that other countries follow the Swiss lead.

Gepost door: HVM | 03-09-07

Vakit Merkel als "zweiter Hitler"
Von Claudia Dantschke und Ali Yildirim

Die islamistische türkische Tageszeitung "Vakit" hetzt gegen die Bundeskanzlerin. Merkel wolle, wie seinerzeit Hitler, die Deutschen zu einer überlegenen Rasse machen.


Titelseite der Sonntagsausgabe der türkischen Zeitung "Vakit"

© Vakit

"Merkel ist der zweite Hitler" prangt in großen Lettern auf der Sonntagsausgabe vom 2. September der in der Türkei erscheinenden islamistischen Tageszeitung Anadolu'da Vakit (kurz Vakit). Unter der Schlagzeile ist ein Foto der Bundeskanzlerin zu sehen, auf deren Arm ein rotes Hakenkreuz prangt. So wie seinerzeit Hitler versucht habe, die Deutschen zu einer überlegenen Rasse zu machen, so wolle nun Angela Merkel dieses Projekt fortsetzen, schreibt der Vakit-Kolumnist Hasan Karakaya.

Garniert wird der Artikel durch eine Karikatur von Kemal Güler. Unter der deutschsprachigen Losung "Türken raus" steht eine gezeichnete Angela Merkel mit Hitlerbärtchen und Vampirzähnen, von denen Blut tropft. Hinter ihrem schwarz-rot-goldenen Kleid hält sie einen Stab, an dessen Spitze ein bluttriefendes Hakenkreuz abgebildet ist. "Das neue Zuwanderungsgesetz" (Yeni göc yasasi) steht erklärend unter dem Hakenkreuz.

Anlass für diesen Aufmacher ist das am 1. September in Kraft getretene neue Zuwanderungsgesetz der Bundesrepublik, das sich vornehmlich gegen Türken richte, wie Vakit schreibt. Mit dieser Meinung steht die in einer täglich verkauften Auflage von etwa 70.000 Exemplaren in der Türkei erscheinende Zeitung nicht allein. So hatten mehrere türkische Migrantenorganisationen die zweite Sitzung des Integrationsgipfels bei der Kanzlerin am 12. Juli aus Protest gegen dieses neue Gesetz boykottiert, da es besonders die Migranten aus der Türkei benachteilige.

Auch nachdem Bundespräsident Horst Köhler das Gesetz am 21. August unterschrieben hatte, riss vor allem in türkischen Zeitungen die Debatte um dieses Gesetz nicht ab. Die Prüfung habe "keine durchgreifenden verfassungsrechtlichen Bedenken ergeben", begründete jedoch ein Sprecher Köhlers dessen Unterschrift.

Dass Vakit nun die "Nazi-Karte" zieht, dürfte nicht nur der berechtigten Kritik am neuen Zuwanderungsgesetz schaden, sondern auch für diplomatische Verstimmungen sorgen. Immerhin ließ sich der jetzige türkische Staatspräsident Abdullah Gül (seinerzeit noch Außenminister) unwidersprochen in dem Blatt zitieren, dass er diese Zeitung gut fände und auch gerne lese. Auf den Reisen des türkischen Ministerpräsidenten Recep Tayyip Erdogan fand sich unter dem ausgewählten Tross türkischer Journalisten auch immer wieder der Vakit-Kolumnist Karakaya.

Gepost door: HVM | 03-09-07

SP-A Vele oorzaken voor slechte resultaat 10 juni sp.a-Spirit

Het slechte resultaat van sp.a-Spirit bij de federale verkiezingen van 10 juni heeft zowel met korte- als langetermijnfactoren te maken. Dat stelt Patrick Janssens in de analyse die hij in opdracht van de partijleiding maakte.

De socialisten hebben de jongste vijftig jaar op enkele heropflakkeringen na met een dalende trend te maken, de verbreding is mislukt en de basis haakte af, aldus het rapport "Wat ging er fout? ".

Het partijbureau had oud-voorzitter en Antwerps burgemeester Patrick Janssens de dag na de federale verkiezingen belast met een analyse van de verkiezingen. De partijafdelingen kunnen het rapport de komende weken en maanden bespreken. Voor het einde van het jaar zal sp.a een raad van voorzitters en secretarissen organiseren voor een open discussie over dit rapport, dat in ruim 30 pagina's zowel ingaat op de cijfers (evolutie resultaten, peilingen en panels), de campagne en de politieke context, en tenslotte de partijwerking.

Janssens benadrukt dat op 10 juni niemand tegen sp.a-Spirit heeft gestemd, maar dat er te weinig kiezers voor het kartel gestemd hebben. De jongste 50 jaar hebben de Vlaamse socialisten met een dalende trend te kampen, op enkele uitzonderingen na, zoals in de tweede helft van de jaren tachtig en in 2003. De cijfers leren echter dat het kartel tussen 2003 en 2004 een eerste groot verlies leed. Er werd toen echter nagelaten daar lessen uit te trekken, stelt het rapport vast. Janssens pleit er voor dat het partijbureau na elke verkiezing een commissie, onafhankelijk van de partijleiding, zou gelasten een analyse te maken van de verkiezingsuitslag. Hij merkt nog op dat sp.a-Spirit vooral kiezers verloor in het centrum en niet of nauwelijks ter linkerzijde.

Wat de campagne betreft wijst het rapport op fouten en tegenslagen. Zo werd in het najaar 2006 gewerkt aan een sociaalprogressieve projectlijst met enerzijds onafhankelijke mensen die hun verantwoordelijkheid in de politiek wilden opnemen en anderzijs middenveldorganisaties en actiegroepen die zich rond een specifiek thema wilden engageren met het progressieve kartel. Alle inspanningen bleken echter tevergeefs, aldus het rapport: een aantal cruciale spelers haakten af, de drempelvrees bij het merendeel van de middenveldorganisaties was te groot. "Gevolg was dat in januari 2007 de campagne quasi terug van nul kon herbeginnen", besluit Janssens.

Daarnaast schoot de "JA! "-campagne voor een deel haar doel voorbij wegens teveel centrale slogans. De verkiezingsthema's waren te weinig wervend en de klassieke socialistische thema's werden te veel links gelaten. "Met de nadruk op het klimaat, ontwikkelingssamenwerking en diversiteit was de campagne sociaal geïnspireerd, maar onvoldoende relevant voor de man of vrouw in de straat", luidt het verdict. Daarnaast was er geen duidelijk positionering tegenover de traditionele concurrenten en leek de campagne van het kartel teveel op een "urbane Spirit-campagne".

De focus van de campagne lag ook te veel op de media en te weinig op het straatbeeld. Nochtans zijn de klassieke ambachtelijke campagnetechnieken belangrijk, onder meer voor het motiveren van de troepen. Nu haakte de basis af, keken de militanten vanop de zijlijn toe en wisten zelfs sommige kandidaten niet van welk hout pijlen te maken.

Tenslotte zat ook de politieke context tegen: de paarse moeheid, het kanseliersduel Leterme-Verhofstadt, de aandacht voor het communautaire, de slechte peilingen en de tol van 20 jaar regeringswerk maakten dat de kaarten voor sp.a-Spirit slecht lagen op 10 juni. "Een stem voor sp.a was niet echt nodig".

Iedereen was ervan overtuigd dat de partij deel zou uitmaken van de volgende coalitie, maar sp.a was niet de inzet van de verkiezingen. Patrick Janssens waarschuwt dat dit niet betekent dat de partij in 2009 op de sorry-stem zal kunnen rekenen. De partij heeft nood aan emoties, want partijwerk is mensenwerk, besluit de analyse.

Gepost door: HVM | 03-09-07

Ramadam Elf terreurverdachten houden hongerstaking in Spanje

Elf moslims die in Spanje in voorarrest zitten op verdenking van terrorisme, zijn in hongerstaking gegaan. Sinds zaterdag nemen de hongerstakers - zes Marokkanen, vier Algerijnen en een Turk - geen vast voedsel meer tot zich.

Twee van hen, de Marokkanen Hassan el Haski en Otman el Gnaoui, zijn schuldig bevonden aan betrokkenheid bij de bomaanslagen van 11 maart 2004 in Madrid, maar wachten nog op de bepaling van hun strafmaat. Zij behoorden tot een groep van veertien mannen die in mei een soortgelijke hongerstaking hield.

De nieuwe hongerstakers worden van uiteenlopende zaken verdacht, waaronder een complot om het Nationale Hof op te blazen, dat terreurzaken in Spanje behandelt.

Gepost door: HVM | 03-09-07

Wie is Wie? Waar ter wereld is er nog geen honger of ellende
Je kan bijna nergens komen of het is gewoon een grote bende
Oh! De ozonlaag wordt dunner en de zee is aan het stijgen
De tol van de vernieuwing hangt onzichtbaar in de lucht

Zeg mij maar wie wie wie wie wie heeft het gedaan
En wijs nou niet direkt een ander als de schuldige aan
Zeg mij maar wie wie wie wie wie heeft het gedaan
Heeft er iemand nog het recht om vrijuit te gaan? neeee!!!

Dreigend langzaam wordt de atmosfeer een beetje warmer
De rijken worden rijker en de armen worden alsmaar armer
We blijven investeren in vernietigende wapens
Het gaat nog altijd prima met de oorlogsindustrie

Zeg mij maar wie wie wie wie wie heeft het gedaan
En wijs nou niet direkt een ander als de schuldige aan
Zeg mij maar wie wie wie wie wie heeft het gedaan
Heeft er iemand nog het recht om vrijuit te gaan? jaaaa!!!

De kabouters en de paashaas zij hebben een alibi
Repelsteeltje en de kerstman zij waren het zeker niet

Is er iemand die een antwoord heeft op al mijn vragen
Denk eens even wie er straks de lasten moeten dragen
Gaan we onverstoorbaar door en kan het ons niet schelen
En lachen we problemen weg alsof ze niet bestaan

Zeg mij maar wie wie wie wie wie heeft het gedaan
En wijs nou niet direkt een ander als de schuldige aan
Zeg mij maar wie wie wie wie wie heeft het gedaan
Heeft er iemand nog het recht om vrijuit te gaan? jaaaa!!!

De kabouters en de paashaas zij hebben een alibi
Repelsteeltje en de kerstman zij waren het zeker niet
De zeven geitjes en klein duimpje zij hebben een alibi
De zwarte ridder en sneeuwwitje zij waren het zeker niet

Gepost door: Marco Borsato | 04-09-07

Wet voor anoniem internet Bij de verdere ontwikkeling van internet moeten we een goede balans vinden tussen anonimiteit en de mogelijkheid tot identificatie van de gebruikers. Dit stelt hoogleraar recht en informatisering Corien Prins in het boek Digital Anonymity and the Law - Tensions and Dimensions. Dit tweede deel van de serie Information Technology and Law, gefinancierd door het ITeR programma van NWO, verschijnt in mei.

Privacybescherming voor internetgebruikers vereist het anoniem kunnen communiceren en verrichten van transacties. Aan de andere kant staan het traceren van gegevensverkeer en de identiteit van de personen achter de computer hoog op de politieke agenda. De wet verandert veel minder snel dan de technologie. Daarom is het belangrijk dat we ons al vroeg afvragen hoe we de Nederlandse en internationale wetgeving moeten aanpassen om op tijd de goede balans tussen anonimiteit en identificatie te kunnen waarborgen. Dit stelt de Tilburgse hoogleraar Corien Prins in Digital anonymity and the law - tensions and dimensions.

Internet-toepassingen bieden inmiddels een scala aan nieuwe mogelijkheden om anoniem te handelen. Je kunt niet alleen anoniem chatten, surfen en zoeken, maar ook aankopen doen via internet. Aan de andere kant zijn er ook steeds meer technieken die het traceren en bewaren van persoonsgegevens van internetgebruikers mogelijk maken. Deze voortschrijdende mogelijkheden roepen verschillende vragen op. Moeten we wettelijke grenzen stellen aan het recht op anonimiteit? Of moeten we juist de informatiehonger van zowel de publieke als de private sector indammen?

Het boek Digital Anonymity and the Law - Tensions and Dimensions begint met een technische bespreking van anonimiteit in een elektronische omgeving. Vervolgens analyseert het anonimiteit in het licht van verschillende thema's. Consumentenbescherming, aansprakelijkheid, internationale aanpak van criminaliteit en terrorismebestrijding, vrijheid van meningsuiting en privacybescherming passeren de revue.

Het Nationaal Programma voor Informatietechnologie en Recht (ITeR) is een stimuleringsprogramma van NWO in samenwerking met de Nederlandse overheid. ITeR stimuleert en financiert onderzoek naar actuele juridische vraagstukken op het gebied van de informatietechnologie. In de serie Infomation Technology & Law zullen ongeveer vijf delen per jaar verschijnen.

Gepost door: NW | 04-09-07

Anoniem surfen: een ui op internet Met The Onion Routing (TOR) wordt surfen anoniem. Maar afgelopen maand werden Tor-computers in beslag genomen in verband met kinderporno.
Door Ton Wallast
Archief:

* overzicht - Meer medianieuws

print artikel mail artikel

Rotterdam, 28 sept. Tik google.com in de adresbalk en niet de Amerikaanse maar de Nederlandse google.nl verschijnt. Hoe dat kan? Google kan het IP-adres, het identificatienummer van de computer, aflezen en aan de hand daarvan vaststellen waar de gebruiker zich bevindt. Niet alleen bij Google, maar overal op internet laat de computer zijn IP-adres achter. Via ‘traffic analysis’, machines die het internetverkeer analyseren, kunnen acties op internet nauwkeurig in de gaten worden gehouden.

Het Tor-netwerk wil een alternatief bieden voor dit gebrek aan anonimiteit. De afkorting Tor staat voor The Onion Routing: het netwerk is opgebouwd uit verschillende lagen. Tussen de gebruiker en de uiteindelijk website wordt een groot aantal anonieme servers geplaatst waardoor het veel moeilijker wordt om te zien waar iemand naartoe surft. Bovendien is het pad steeds anders en wordt de informatie ook nog eens gecodeerd.

Bij Tor-gebruik raakt Google de draad volledig kwijt. Zo kan het voorkomen dat de Nederlandse computer ineens voor een Indonesisch IP-adres wordt aangezien en op de Indonesische versie van Google belandt.

Het basisprincipe en de technologie van Tor zijn ontwikkeld door de Amerikaanse marine, oorspronkelijk om de locatie van hun schepen niet te verraden. Free Haven, een Amerikaans project om dataverkeer te beschermen, heeft het netwerk omgebouwd tot het voor iedereen toegankelijke Tor. De motieven van deze organisatie zijn ideëel. Via anoniem internet willen ze de privacy van organisaties en individuen waarborgen en vrijheid van meningsuiting in de wereld bevorderen.

Maar ook andere internetgebruikers, zoals criminelen en leden van kinderpornonetwerken, hebben baat bij anoniem internet. Dat is geen reden om Tor uit de lucht te houden, vindt Shava Nerad van Free Haven. Volgens haar is privacy en meningsvrijheid een fundamenteel recht voor iedereen. „Je kunt niet altijd voorkomen dat zoiets gebruikt wordt door kwaadwilligen. Criminelen maken ook gebruik van de post, maar dat is nog geen reden om het postkantoor te sluiten.” Bovendien denkt Nerad dat criminele organisaties voldoende andere manieren kennen om anoniem te blijven.

Cruciaal voor het slagen van het Tor-netwerk is de inzet van de vele vrijwilligers. Zij melden zich aan op de website tor.eff.org en stellen hun servers beschikbaar om de verschillende lagen van de ui te vormen. Hoe meer computers, des te veiliger en anoniemer wordt Tor, omdat het pad dat de informatie aflegt, langer en ingewikkelder wordt. Die weg is elke keer anders, en volstrekt willekeurig.

In een grote actie van de Duitse politie tegen kinderporno werd op 7 september een aantal Tor-servers in beslag genomen. De servers waren zogenaamde exit-nodes, de laatste in de rij. Eigenaren van een Tor-server hadden, waarschijnlijk zonder dat ze het wisten, contact gelegd met een website waarop zich kinderporno bevond. Hoewel de Duitse justitie aangaf dat ze hun computers alleen als bewijsmateriaal wilden gebruiken, zat de schrik er goed in.

In Duitsland staan na de Verenigde Staten de meeste Tor-servers. Veel Duitse beheerders haalden deze maand hun server uit de lucht, uit angst voor een onverwacht bezoekje van de politie. Zoals Joachim Breitbach uit Herrenberg. „De server is voor mij en enkele van mijn vrienden van groot belang. Ik ben misschien een lafaard, maar ik kan me een inbeslagname niet veroorloven.”

Anton Ekker, specialist in mediarecht, privacy en uitingsvrijheid, kan zich de actie van de Duitse politie wel voorstellen. „Het gaat om kinderporno, een zwaar vergrijp. Dan worden vaak grote middelen ingezet.” Maar Tor-servers zijn volgens hem in principe niet aansprakelijk voor misbruik via hun computers. „In ieder geval zolang ze inhoudelijk niet betrokken zijn bij de doorgegeven informatie.”

Toch moeten mensen die een Tor-server in de lucht houden rekening houden met inbeslagname. Bijvoorbeeld om achter een IP-adres te komen. „Dan kan een Tor-server ter identificatie worden opgehaald.” Dat kan even goed in Nederland gebeuren als in Duitsland. En dus is zelfs via Tor de privacy niet volledig gegarandeerd.

Gepost door: NRC | 04-09-07

Vrijheid van meningsuiting (Internet) Enige tijd geleden dreigde Justitie in Duitsland ermee om de Duitse Internet-aanbieders voor de rechter te slepen als ze niet de toegang tot een Nederlandse web-site met een in Duitsland verboden tijdschrift zouden blokkeren. De Duitse Internet-aanbieders blokkeerden de web-site onder protest, maar om technische redenen moesten ze de toegang tot alle web-sites van de Nederlandse Internet-aanbieder blokkeren, ook de sites die in Duitsland toegelaten informatie bevatten. De Internet-gemeenschap reageerde trouwens op zijn typische manier tegen het Duitse verbod. Overal op Internet verschenen zogenaamde mirror sites, exacte kopieën van de verboden site. De informatie werd ook verspreid in verschillende Usenet-nieuwsgroepen en kan worden opgevraagd bij een e-mail listserver (een server voor elektronische rondzendlijsten). Resultaat: de gewraakte informatie is nog altijd opvraagbaar in Duitsland, maar ondertussen is niet-verboden informatie op de server van de geviseerde Internet-aanbieder bij onze Oosterburen niet langer opvraagbaar. Het is een treffende illustratie van hoe moeilijk het is om internationaal tot afspraken te komen over verboden en schadelijke informatie op Internet.

De Europese Commissie discussieert al een tijdje over dit onderwerp, mede naar aanleiding van de gebeurtenissen in België en de vraag van de Belgische regering om op Europees niveau maatregelen te nemen tegen de verspreiding van kinderporno via Internet. Op de I*M Info2000 web-site van de E.U. staat een discussiedocument over "Illegal and harmful content on the Internet". Het document is gericht aan het Europese Parlement, de Raad van Europa, en de Europese Comittees voor Economie en Sociale Zaken en voor de Regio’s.

Het is een interessant document met pertinente opmerkingen en vragen. De samenstellers merken op dat de verdere groei van Internet van strategisch belang is voor de uitbouw van een volwaardige Europese informatiemaatschappij. De grote meerderheid van de informatie op Internet is volledig legitiem en dikwijls hoogst productief voor zakelijk en privégebruik. Toch vind je op Internet ook schadelijke en verboden informatie, net zoals je die aantreft in elk communicatiemedium. Dat gaat van instructies voor het maken van bommen (nadelig voor de nationale veiligheid) tot informatie over kredietkaartfraude en ongeauthoriseerde kopieën van software en muziek (nadelig voor de economie). "Hoewel de voordelen van Internet de nadelen ver overtreffen," zo schrijven de samenstellers, "kan men (de negatieve) aspecten niet negeren."
Hokjesdenken

Europa dient de juiste balans te vinden tussen de vrije stroom van informatie en de bescherming van de rechten van individuen en het publiek. De bestaande wetgeving van de lidstaten is volledig toepasbaar op Internet. Dat schrijven niet alleen de samenstellers van het document op de E.U website. Het is ook de conclusie van Tobias De Pessemier (Universiteit Gent) in een recent boek over "Vrijheid van expressie en informatie op het Internet" (Academia Press, 1997). Hij verwijt de overheid hokjesdenken omdat ze Internet wil onderbrengen bij de audiovisuele, dan wel de gedrukte media. Het belangrijkste verschil tussen beide media is de vergunningsplicht. Omdat de frequenties beperkt zijn, kun je alleen een audiovisuele medium opstarten als je over de nodige vergunningen beschikt. Het balonnetje van een vergunningsplicht voor Internet werd enkele maanden geleden opgelaten door Minister Di Rupo ten tijde van de hetze over kinderporno.

De Pessemier stelt vast dat er op Internet geen sprake is van frequentieschaarste. Daarom moet Internet genieten van het "vrijheidslievende en vergunningsvrije gunstregime" dat geldt voor de drukpers. Daar geldt het principe (dat onlangs nog eens door het Hof van Cassatie werd bevestigd) van de getrapte verantwoordelijkheden. In eerste instantie is de auteur verantwoordelijk. Kan die niet worden gevonden dan komen achtereenvolgens uitgever en verspreider aan de beurt, net zoals dat voor "gewone" persdelicten het geval is.

Uit dit principe volgen wel een aantal conclusies die moeilijk liggen voor sommige radicale Internet-gebruikers die van het Net een internationale vrijhaven willen maken voor meningen en opinies. Zo kan een Internet-aanbieder niet langer volhouden dat hij nooit verantwoordelijk is voor de inhoud van web-sites die op zijn server(s) staan. Zijn auteur(s) noch uitgever(s) gekend dan kan in laatste instantie de Internet-aanbieder, als verspreider van de informatie, aansprakelijk worden gesteld. Internet-aanbieders doen er dus verstandig aan om altijd de verantwoordelijke(n) van web-sites die ze op hun server(s) hebben staan te kennen. Anoniem Internet-gebruik is dan de facto onmogelijk. Internet-aanbieders zijn het, om zichzelf te beschermen, in deze omstandigheden verplicht om hun gebruikers met naam en toenaam te kennen, niet alleen voor web-gebruik maar ook voor Usenet- en zelfs (hoewel dit technisch moeilijker ligt) voor IRC-gebruik.

Minder bekend is dat in België de twee grootste Internet-aanbieders al vooruitlopen op deze evolutie. INnet en EUnet bevestigden op 23 februari aan Johan Mortelmans van De Standaard dat ze alle gegevens archiveren, "voor het geval de gerechtelijke autoriteiten de gegevens willen opvragen." Surfers houden best rekening met deze evolutie. Het is een mythe dat je je op Internet alles kunt permitteren omdat detectie van illegale zaken technisch onmogelijk zou zijn.
Problemen

Tussen Internet en traditionele gedrukte media bestaat een belangrijk verschil: het internationale karakter van het Net. De bij het begin van dit artikel vermeldde tribulaties in Duitsland bewijzen dat een simpele toepassing van het persrecht niet altijd voldoende is om verboden informatie te onderdrukken. De E.U. formuleert het in zijn discussiedocument zo: "Het is duidelijk dat het internationale karakter van Internet en zijn unieke kenmerken (extreem gedecentraliseerde structuur, verzet tegen elke aanpak, hoge mate van automatisering, globaal karakter, wijd verspreid gebruik) nieuwe en zeer specifieke problemen stelt." Eventuele maatregelen mogen de groei van Internet en de informatiemaatschappij niet fnuiken. Draconische maatregelen zoals in sommige Aziatische landen zijn niet in overeenstemming met de democratische tradities in Europa, aldus het document. Omwille van technische redenen kunnen maatregelen alleen worden genomen bij de start- en de eindpunten van van het netwerken (met andere woorden aan de server- en de clientzijde). Daarom is volgens de E.U. een samenwerking noodzakelijk tussen Justitie aan de ene kant en de Internet-aanbieders aan de andere kant. Alleen op die manier kan men er zeker van zijn dat eventuele maatregelen ook effect sorteren. Volledig anoniem gebruik van Internet is iets wat volgens de E.U. niet mogelijk zou mogen zijn. Burgers hebben naast rechten immers ook plichten en die kan men alleen toepassen als men de identiteit van de burgers kent. Wel worden in het discussiedocument legitieme redenen voor anonimiteit erkend. Daarom zouden pseudoniemen wél moeten worden toegelaten, zolang men achteraf bij problemen de ware identiteit van kan vaststellen. Anonieme remailers zouden dus in de toekomst de identiteit van alle gebruikers in een log moeten bijhouden.

Het discussiedocument bevat een aantal concrete aanbevelingen in de strijd tegen illegale informatie. Lidstaten moeten de bestaande wetten in verband met illegale informatie strikt toepassen op Internet. Daarbij dienen ze onderling informatie uit te wisselen, zodat elektronische vrijhavens zoveel mogelijk verdwijnen. Er moeten ook Europese minimumstandaarden worden afgesproken voor illegale "content". De aansprakelijkheid van Internet-aanbieders dient op Europees niveau te worden geregeld. De Commissie moedigt de internationale samenwerking tussen de Internet-aanbieders en hun zelfregulatie aan.

Dit zijn nogal vage aanbevelingen die toch nog de nodige problemen kunnen opleveren. Binnen Europa zijn er landen met liberale en met minder liberale wetgevingen inzake vrije meningsuiting. Het gevaar is niet denkbeeldig dat de grotere lidstaten, die dikwijls minder liberaal zijn, hun wetgeving zullen opleggen aan de kleinere, dikwijls liberalere landen. Het feit dat de Nederlandse Justitie weigert iets te ondernemen tegen de Nederlandse Internet-aanbieder die in Duitsland verboden informatie op zijn server heeft staan, zorgde bij de Duitse Justitie voor heel wat beroering. Internet zou daarom wel eens kunnen dienen als een hefboom om de nationale wetgeving inzake vrije meningsuiting te "Europeaniseren", waarbij de meer autoritaire wetgevingen van Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittanië als norm zullen dienen. De kleine lidstaten maken best gezamenlijke afspraken om deze evolutie zoveel mogelijk te temperen.

Gepost door: Schildermans | 04-09-07

Anoniem surfen op het internet Een uitleg: Hoe anoniem internet ook mag lijken, je bent er nooit alleen. alles wat je doet wordt gevolgd door andere en kan later worden achterhaald.

1,…Wie zich eenmaal op www. Wereld wijde web begeeft, kan er zeker van zijn Dat bij gehouden wordt welke website je bezoekt. Dat doen de browsers als internetexplorer en firefox namelijk automatisch. Het kan handig zijn voor je zelf ,want zo kun je de internetsite waar je al eens eerder bent geweest makkelijk worden terug gevonden. MAAR andere mensen kunnen op die manier ook zien waar je bent geweest. Als je niet wilt dat er een geschiedenis wordt bij gehouden van je surf gedrag , Ga dan in internetexplorer naar EXTRA en dan naar Internet optie,s. klik dan op het tab blad ALGEMEEN en stel de aantal dagen dat je geschiedenis bewaard wordt op 0 .daar is ook de optie om geschiedenis te wissen.

2,.. laat geen voetsporen na. Hoe de techniek achter het oproepen van website,s precies in elkaar steek, dat weten maar weinigen. Kort gezegt welke website je ook bezoekt alle site,s worden gedownload naar je computer en op geslagen in een buffer genaamd TIJDELIJKE INTERNET BESTANDEN. Het kan makkelijk zijn bij je volgende bezoek aan internet maar gelijkertijd vult het onnodige ruimte op je harde schijf, en het kan je browser vertragen. En die buffer , natuurlijk dat ook interessante informatie voor andere die informatie over jou surf gedrag willen hebben. Dus ledig je buffer. Dat kan ook automatisch ga in internet explorer. Naar opties en dan tabblad GEAVANCEERD vink daar de optie aan van ::::de map met tijdelijke bestanden leeg maken wanneer de browser wordt afgesloten .

3.. je cookies wel eens van cookies gehort ?? cookies slaan een klein programmaatje op , met daarin zoveel mogelijk gegevens. Denk daarbij aan wachtwoorden en je persoonlijke gevens. Dat is handig als je de bepaalde website nog eens bezoekt , maar ook voor andere is het weer een bron van informatie die je eigelijk niet wilt delen.. Cookies verwijderen is heel makkelijk. ,,, ga weer in internet erxplorer. , kies daar extra, Kies dan internet opties en klik dan op tijdelijke internetbestanden op cookies verwijderen Nog even op bevestigen klikken en je bent er van af. Doe dat regelmatig

4. wees zuinig op je mailadres wie website,s bezoekt moet er meestal zijn/haar email adres achter laten. En kan later heel veel e-mails ontvangen, maar dan wel reclame en andere spam. Jou e-mail adres wordt namelijk door verkocht aan bedrijven die het interessant vinden om jou zoveel mogelijk reclame te sturen dat levert voor hun geld op en jij zit met de ellende. Ik heb een fake email adres, of een adres wat ik speciaal gebruik voor deze doeleinde. Ik maak dat eens een keer in de maand leeg en hou Mn origineel adres schoon van spam. Wat je ook kunt doen is gratis downloaden Mailwasher (www.mailwasher.net) daarmee blijft ongewenste post buiten de deur..

5e en laatste tip wil je echt op save dus anoniem surfen op de web zonder je IP of andere sporen achter te laten. Geen cookies , spyware of andere dubieuze programma,s op je computer. Dat kan als je via via een website bezoekt, een hartstikke eenvoudige manier om anoniem een web site te bezoeken. ProxySurf biedt zo,n mogelijkheid. Ga naar www.proxysurf.net en tik daar in het speciale URL veld het adres van de website die je wil bezoeken.. de software op de server van proxysurf haalt dan de website op en stuurt die door naar jou computer. Bij die opgehaalde website zijn dan alleen de gegevens van proxy surf achter gebleven en niet die van jou. Een hartstikke fijne gedachten als je site,bezoekt waarvan je de bedoelingen niet helemaal vertrouwt ik hoop dat je jou voordeel doet met deze 5 tips. Groetjes arend.

Gepost door: anoniem | 04-09-07

Moslimexecutieve Het gerecht heeft de lokalen van de moslimexecutieve verzegeld. Er zou wéér sprake zijn van financieel gesjoemel. Het vorige bestuur werd om die reden ook al ontslagen. De bekendste moslima van Belgie, Laurette Onkelinx, had nochtans zelf het nieuwe bestuur aangesteld. Men zou beter kunnen verwachten nietwaar? Alhoewel...

Als men de mohammedanen erop wijst dat zij alle verkeerde lijstjes aanvoeren, antwoorden zij doodernstig: behalve dat van de witteboordcriminaliteit. Dat was dus gewoon omdat ze nog geen witteboorden aantrokken. Nu dat wel het geval is, blijken ze ook die lijst te willen domineren.

Gepost door: HVM | 04-09-07

Denemarken Idd, het was dus de religie vd vrede die weer voor arrestaties zorgde in DEN. De 3e keer in 2 jaar tijd, het is wel zaak om ze telkens één stap voor te blijven ntl, anders roepen ze BOEH!!! onder uw bed en ontploffen ze. Ik zie het er nog eens van komen, de politie kan niet alles. Allah uhakbar!

Gepost door: anoniem | 04-09-07

Ex-moslims Ex-moslims bijeen op 11 september

Ehsan Jami en andere leiders van comités van ex-moslims komen met een verklaring tegen intolerantie. Comités uit Duitsland, de Scandinavische landen en Engeland komen op 11 september naar Nederland voor de ondertekening.

Met de verklaring vragen de ex-moslims aandacht voor het recht van moslims om van geloof te veranderen of de islam niet langer aan te hangen.

De datum van de ondertekening van de 'Europese verklaring van tolerantie' is met opzet op 11 september, de datum van de terreuraanslagen in de VS in 2001.De comités protesteren zo tegen de terreur van radicale en intolerante moslims

Gepost door: HVM | 04-09-07

discussieer hier 'rustig' verder Zo, beste mensen, ik ben er vanaf morgen even tussenuit. Op 5 september ben ik terug. Ondertussen staat hier al zoveel dat er zeker nog oudere artikels tussen zitten die jullie nog niet gelezen hebben.

En wanneer je echt niet weet wat doen, bestel dan dit uitstekende boek:

vijfdecolonne
Van W.G. Van Dorian


U kunt het bestellen bij KLIK HIER

Ik ga het verder lezen in het vliegtuig...

Tot later en discussieer hier 'rustig' verder.

Gepost door: Rene | 04-09-07

Goed verlof in Thailand Goed verlof in Thailand, en weet ons te vertellen of ge Rene tegen het lijf gelopen zijt.

Gepost door: Jef | 04-09-07

Thai's Belang spijtig Janice dat uw bestemming in Thailand zo ver ligt van mijn verblijfplaats...anders had ik je zeker eens willen ontmoeten... ik heb eleke keer ne stijve als ik hier inlog....Vooral niet naar het nieuws luisteren ... In het uiterste zuiden van dit prachtig land niks dan zever met de Mosselslimmers...niets van aantrekken want ik zie je in staat een politieke partij op te richten het TB Thai's Belang..je hebt in Borgerhout al werk genoeg....goede vlucht en behouden thuiskomst in het land van Allah

Gepost door: Rene | 04-09-07

Terwijl ik op het busje zit te wachten die ons naar huis moet brengen, kwam ik toch nog even piepen. Toffe reacties, bedankt.
Ik heb in ieder geval mijn wachtwoord mee, je weet maar nooit...
En Walter, ik ga nu tijdens het verlof je boek eens lezen en dan (eindelijk) een terug bezorgen aan jou.
Rene, Thailand is inderdaad heel groot, lang vooral. Het noorden hebben we al eens gedaan. Prachtig land en heel vriendelijke mensen.

Tot later...en hou de boel hier recht, hé!!!

Ps: die posts van Rene hebben me wel geilig gemaakt, effekes vingeren en dan ben ik zo weer terug, hihi :)

Gepost door: Janice | 04-09-07

TurnToIslam Interessante video:

Gepost door: HVM | 04-09-07

Albanian Muslim Terrorists Nog eentje:

Gepost door: HVM | 04-09-07

Janice!
welkom terug!
als de kat van huis is.....!

Gepost door: jos | 05-09-07

soms vergeet Rene als hij onder een andermans naam post zijn E-mail adres "info verzet" weg te werken...is wel grappig !!!
das zo dom als een inbreker zijn identiteitskaart per ongeluk zou achterlaten op de plaats van de feiten

Gepost door: Rene | 05-09-07

Janice ,welkom thuis
amaai! ze hebben het hier nogal uitgehangen
Rene is kompleet gek geworden!

Gepost door: jos | 05-09-07

Ja? Ik moet alles nog lezen, maar ik moet nu eerst nog mijn hondje gaan halen bij vrienden (die haar ondertussen wat goede manieren geleerd hebben).
Morgen gaan we er terug tegenaan...

Gepost door: Janice | 05-09-07

eigenlijk moest mijn laatste post ipv "muizen" voor SOMMIGEN "luizen" zijn!(8.51/39) zoals degene die postte onder mijn naam op 18.14/37.
maar troost u janice! hij probeert ook onder allerlei nicks bij bart!
in ieder geval nogmaals welkom. goede vakantie gehad?

Gepost door: jos | 05-09-07

zoals het kloktje thuis tikt.....tikt HVM nergens als de kat van uit is danst HVM met zijn tientallen aliassen ...die vent is zo zot als een kruk....welkom back Janice...ze zeggen wel eens ...Oost West thuis best...das de reden waarom ik binnen 2 maand terug vertrek naar Thailand ...daar zitten ook HVM-ers...idioten vindt je overal maar het voordeel is ik verstaan die niet zo goed

Gepost door: rene | 05-09-07

De commentaren zijn gesloten.