05-09-07

Terug in ’t land!

Eerst en vooral wil ik jullie, en dan vooral Jef, bedanken voor de moeite die jullie hebben gedaan om de boel hier draaiende te houden. Ik heb nog niet alles gelezen, maar dat doe ik zeker morgen, want vanavond moet ik nog weg.

Op Koh Samui had ik geen kans om te volgen wat er hier politiek zoal gaande was. Ik las er dagelijks wel twee kranten bij het ontbijt, maar dat waren dan de ‘Bangkok Post’ en ‘The Nation’. Twee engelstalige kranten die best wel interessant waren. Maar daar stond natuurlijk weinig in over Europa, laat staan het bananenkoninkrijkje België.
Op Europa is Thailand momenteel tamelijk kwaad. Want Europa eigent zich het recht toe om 250 waarnemers te sturen op 23 december om te kijken of de verkiezingen daar wel democratrisch zullen verlopen. De Thaise minister van buitenlandse zaken vroeg of ze misschien dachten de taak van de VN te moeten overnemen. Hij zei verder dat ze welkom waren, maar niet om zich te bemoeien met ‘internal affairs’.
En gelijk hebben ze, want Thailand mag dan misschien wel onder de ‘Martial law’ leven momenteel, maar daar trekken de inwoners zich weinig van aan.
Volgens enkele bronnen heeft de EU haar informatie gekregen van een partij die zich ‘Thai Rak Thai’ noemt, ik ken niets van de Thaise politiek, maar ik zie op de foto’s dat ze een rode Tshirt dragen, dus ik denk dat rood wel overal ‘rood’ is. Ze proberen naar het schijnt van alles omdat ze graag zelf aan de macht willen komen.

De voorzitter van de verkiezingscommssie, Apichart Sukhagganond zegt dat Europa haar waarnemers mag sturen maar dat ze de Thaise wet in acht moeten nemen, niet mogen tussenbeide komen en zeker niet mee gaan kijken over de schouders van de kiezers.
Bovendien wil Thailand geen ‘MoU’ gaan ondertekenen die buitenlanders de macht zouden geven om de Thaise souvereiniteit te schenden.

Toen ik dit las dacht ik meteen dat er veel dichterbij wel eens wat waarnemers mochten gestuurd worden. Maar ja, wij vinden dat we een democratie hebben en de Thais hebben dat blijkbaar niet.

Morgen meer…

18:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Kalm Dank u Janice. Het dreigde hier een paar keren stil te vallen, maar toen kwam ik op het idee om den Hugo te vragen om zich hier wat belachelijk te komen maken, en het is nog wonderwel gelukt ook. Hij is er met zijn ogen toe ingelopen. Het helpt ntl dat dit de enige plaats is waar hij nog kan posten.

En wat denken we vd aanhoudingen van terroristen in Denemarken en Duitsland? Toevallig toch wel geen moslims zeker?! En nog wel 2 echte moffen erbij ook!

"Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step" (Churchill)

Al vanaf eind vorig jaar (!) werden ze in de gaten gehouden, de laatste tijd 24/24 h. Het mag iets kosten ntl. Waar moet dat heen?

Scientology

De parlementaire commissie had geadviseerd dat de overheid waakzamer zou moeten zijn tegen organisaties zoals Scientology. De liberale politicus Luc Willems, destijds lid van de Senaat, speelde een vooraanstaande rol in het sektenonderzoek. „Als liberaal ben ik natuurlijk voor godsdienstvrijheid, of je nu in een god, in de zon of in de maan wil geloven”, zegt hij nu. „Maar het gevaar bestaat dat mensen die zoeken naar ondersteuning, de controle over zichzelf verliezen. Als een sekte probeert mensen hun vrije wil te ontnemen, dan druist dat in tegen de mensenrechten. Vandaar dat ik als liberaal daartegen op kom.”(Trouw)

Maar waarom hanteert Willems deze redenering alleen voor de sekte Scientology, en niet voor de sekte Islam, die toch vaak haaks staat op de mensenrechten?

Messentrekkers Gent

Wat iedere goede lezer al wist, nl dat het allochtonen waren, vermits er niet expliciet vermeld werd dat het autochtonen waren, is dus bewaarheid: 2 Russen nogal (Tsjetsjenen?). En een speciale school om NLs te leren? De taal leert ge toch makkelijkst als ge tussen NLtaligen gedropt wordt, op een gewone school dus? Het pamperen houdt maar niet op. En VdBroecke is ook niet de slimste mens van Scherpenheuvel ntl.Gepost door: Jef | 05-09-07

Echte moffen Dat 2 duitse terroristen echte moffen zijn, ligt zelfs de linkse 'Der Spiegel' zwaar op de maag:

"Und nicht nur das. "Es gibt heute schon Konvertiten, die ihre Konversion nicht mehr öffentlich machen, um getarnt zu sein", sagt Hussein unter Berufung auf Quellen aus dem islamistischen Umfeld. "Sie essen Schweinefleisch, sie gehen in Kirchen, sie haben Freundinnen. Niemand weiß, wer sie sind, bis sie zuschlagen."

Ook wordt verwezen naar de Waalse die zo vriendelijk was om zich in Irak te gaan opblazen, dat valt daar zo niet op.

'Home grown' bekeerlingen zijn zeer interessant voor Allah, want ze kunnen gaan en staan waar ze willen, en kopen wat ze willen, zonder zich verdacht te maken. Uw vriendelijke buurman kan een moslimterrorist zijn, die in zijn keuken stiekem aan een bom werkt. Zou den Hugo bv dat durven? Ik denk van wel. Ik kijk in ieder geval iedere avond onder mijn bed.

Islam buiten Europa. East is east and west is west, and never the two shall meet.

Allah, verlos de wereld van de moslims, want zoo kunt Gij het nooit bedoeld hebben.

Gepost door: Jef | 05-09-07

Heel kalm Dank u Janice. Maar ik zal maar eerlijk zijn met u. Het dreigde hier een paar keren stil te vallen, maar toen kwam ik op het idee om den Hugo te vragen om zich hier wat belachelijk te komen maken, maar die kl**tzak heeft zich niet laten zien.

We hebben dan maar gedaan of we hem waren en links en rechts wat onder zijn naam gepost. Het was plezant, we hebben goed gelachen onder mekaar. Spijtig was wel dat het zo hard uit de hand liep - we zijn misschien wat te enthousiast geweest - dat na een paar dagen niemand anders dan wij tweeën, de Rene en ik, hier onder allerlei nicknamen tegen mekaar zaten te lullen.

Sorry voor dat. Kuis het hier allemaal maar op, en we begrijpen het wel als ge ons ook niet meer wilt zien. Tenslotte zijn we maar verloren kost en weten we niet beter.

Get,

Jef en Rene

Gepost door: Jef | 05-09-07

van HVM verlos ons Heer een echte Jef en een valse Jef(HVM) bij de eerste postings na de terugkomst van ons aller Janice.Raar Janice dat ge ons niets verteld over de toestand in het uiterste zuiden van Thailand...mijn echtgenote die elke morgen naar het nieuws luistert weet me te vertellen dat er geen dag voorbijgaat zonder een moord door moslimfundamentalisten...het is zelfs zo dat er een fonds bestaat over heel Thailand om het zuiden financieel te steunen in hun strijd tegen de kopvodden...hier is dat natuurlijk ondenkbaar.Voor het overige hoop ik dat jij je web terug in de goede banen zult leiden...ik heb reeds veel gebeden in de kerk voor het zielenheil van onze gestoorde HVM maar het helpt niet ,integendeel ,hij blijft maar doorrammen...ik ga het nu eens proberen bij Allah in de moskee...eens zien wie de meest almachtige is

Gepost door: Rene | 06-09-07

Moslims in het zuiden Ik weet het, Rene. Ik heb er alle dagen in de kranten over gelezen. Net voordat we vertrokken stond er nog in de krant dat een Thaise politieagent, die naar een controlepost in het zuiden was gestuurd, zelfmoord had gepleegd uit angst voor de moslims ginder.
Bovendien zet Maleisië een enorme druk op de ketel en hebben ze het nu zelfs zover gekregen dat ze in het zuiden van Thailand een islamitische bank mogen openen. Er lopen momenteel ook onderhandelingen om er nog eentje te openen in Bangkok.
En wat dacht je van de story over de luidsprekers in Phuket? Luidsprekers (gefinancierd door het westen) die de mensen moeten verwittigen voor eventuele Tsunamis werden door moslims gestolen en op hun minaretten geplaatst, van waaruit ze vier maal per dag anderhalf uur met hels lawaai liggen te kwelen tot grote ergernis van de niet-moslims (die daar trouwens niets durven zeggen uit angst om vermoord te worden - vorige week nog vier...)

Wat Hugo betreft, ach, ik wou hem in feite ook nog bedanken, anders was het hier misschien wel heel stil geweest en of hij nu echt zo'n islamlover is durf ik toch wel te betwijfelen.

Een beetje leven in de brouwerij is best wel leuk.

Ik zal straks eens lezen wat er staat en wat er moet 'gekuist' worden.

Gepost door: Janice | 06-09-07

Soswatch Hey Janice goed verlof gehad?

komende dagen en weken zal SOSWATCH uitgebreid verslag uitbrengen van het DHKPC proces. We gaan dieper in op de politieke steun (zelfs vanuit Antwerpen!) die de organisatie DHKPC en/of hun medestanders krijgen. We zullen commentaar geven op dit voor Antwerpen "proces van de eeuw".

Dit moet je dus volgen!
http://soswatch.typepad.com/

Gepost door: Ragnar Jarl | 06-09-07

DHKPC Als je leest wat Indymedia erover schrijft dan weet je al genoeg. Links is pro terroristische organisaties, dat wisten we al lang.

Gepost door: Janice | 06-09-07

't is hier zo stil over de anti-islambetoging nu Udo Ulfkotte zich teruggetrokken heeft nadat hij door had dat hier in Belgie extreemrechts iets te gretig op zijn kar sprong?!

Gepost door: luke | 07-09-07

Ook in Duitsland sprong "extreemrechts" gretig op de kar, luke. Wat had hij dan verwacht, dat de sossen en de groenen hem gingen steunen misschien? Rechts is al even verdeeld als links me dunkt. Groen! noemde SS 'het schijnheilig paterke van Hasselt', en in Duitsland kunnen Die Linke en de SPD elkaar niet rieken of zien.

Bovendien zit de schrik voor geweld van tegenbetogers van de combinatie Links + moslims er goed in denk ik. Een gevaarlijke coalitie, denk maar aan de SS + Handschar in WOII.

Gepost door: Jef | 07-09-07

Stil? Udo Ufkotte is gewoon een lafaard die is gezwicht onder druk. We gaan betogen en daarmee uit!

Gepost door: Janice | 08-09-07

De commentaren zijn gesloten.