07-09-07

Het imperialisme van de Franstaligen

Een tiental jaren geleden (of misschien wel langer) werd verteld dat Frankrijk enkel een annexatie van Wallonië zou accepteren wanneer ze Brussel als bruidsschat meebrachten. Bij de vorige wereldtentoonstelling in Japan werd aan de Belgische stand een filmpje getoond waarbij Brussel effectief al deel uitmaakte van Wallonië en niet als apart gewest, of zoals het hoort te zijn, in Vlaanderen ligt.

Di Rupo probeerde al meerdere keren de Waalse grenzen te verleggen tot tegen Brussel of Brussel uit te breiden tot tegen de Waalse grenzen.

Nu de discussie over de splitsing Brussel-Halle-Vilvoorde moet beginnen komt de Brusselse minister president Picqué er mee op de proppen. In interviews met Franstalige kranten zegt Picqué dat een uitbreiding van het Brussels gewest een tegengewicht moet vormen voor een eventuele splitsing. Bij een splitsing zijn er volgens Picqué garanties nodig inzake de rechten van de Franstaligen in de rand rond Brussel en over de uitbreiding van het Brussels gewest, met waarborgen voor een goede werking. Dat laatste komt volgens Picqué neer op een herfinanciering. "Dat is de prijs die de Vlamingen moeten betalen", aldus Picqué.

Garanties die Vlamingen nooit hebben gekregen toen hun Vlaamse gemeenten overrompeld werden door Franstaligen. Vlaanderen moet eisen dat Franstaligen die zich blijvend willen vestigen in Vlaanderen zo snel mogelijk onze taal leren en niet opkomen met Waalse noch Franstalige verkiezingslijsten.

Picqué wees erop dat B-H-V de laatste institutionele verbinding is tussen Brussel en zijn hinterland, dat Brussel en Wallonië met elkaar verbindt. "Als B-H-V zou verdwijnen, bevinden we ons in het scenario van een historische en onomkeerbare insluiting van Brussel in Vlaanderen", zo luidt het. Picqué is wel heel slecht in geschiedenis. Brussel is al altijd een Vlaamse stad geweest en kan in geen geval over Wallonië als haar ‘hinterland’ spreken.
Een ‘onomkeerbare insluiting van Brussel in Vlaanderen’ - - - Je moet maar durven!!

Ondertussen heeft de burgemeester van Halle, Dirk Pieters (CD&V) beslist dat het gedaan is met de faciliteiten in een niet-faciliteiten gemeente voor Franstaligen. Alle borden, alle openbare publiciteit e.d. moeten voortaan in het Nederlands zijn zoals de taalwet het voorschrijft.

15:41 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Arabisch Allemaal achterhoedegevechten. De toekomst is aan het arabisch en het turks in heel europa. Gans europa wordt één- of tweetalig. Naast couscous dus eindelijk een tweede multicultureel voordeel.

Gepost door: Jef | 07-09-07

Kosovo Nogmaals: Allemaal achterhoedegevechten, het kwaad is al lang geschied: een land of landstreek kan veroverd worden door er gewoon massaal gaan te wonen en zich niet aan te passen, zie Kosovo. En daarna afscheiding, onafhankelijkheid of annexatie bij het moederland te eisen, desnoods komt een Finse 'EU-bemiddelaar' of een zwitserse 'taaldeskundige' wel goede raad geven. In uiterste nood wordt geweld gebruikt.

Gemeenten met 80-90% franstaligen nog vlaamse gemeenten willen noemen, ik zie het echt niet zitten. En ik heb nochtans heel wat verbeelding.

En Wallonie moet niet per se bij Frankrijk, Luxemburg is veel beter.

Gepost door: Jef | 07-09-07

Van Hool Allez, het is weer zo ver: de zoveelste parel van onze economie dreigt te worden overgenomen door buitenlanders, Indiers nog wel. Een leidend busbedrijf in Europa, maar dat ze zelf eens op het overnamepad zouden gaan, en zodoende een leidende wereldspeler worden, daarvan is ntl geen sprake. Wij zijn geen geboren (bedrijfs)leiders. Een volk gedoemd om te volgen ipv te leiden zoals de walen (sic), zoals kardinaal Mercier eens zei. Denk alle filialen van buitenlandse ondernemingen weg, en er blijven alleen cafés en fritkoten over, naast de ontelbare direct of indirect door de overheid betaalde jobs ntl. Benieuwd hoe lang het zou duren eer een onafhankelijk vlaanderen door een buitenlandse koper zou 'overgenomen' worden.

Gepost door: Jef | 08-09-07

Electrabel Nog zo'n heilloze overname was Electrabel. Kan iemand mij uitleggen waarom een bedrijf dat 1,5 miljard euro winst maakt per jaar op een quasi monopolie-positie zo nodig dringend moest verkocht worden aan Frankrijk? En waarom wij nu zitten te bibberen van schrik omdat door de fusie GDF-Suez de prijzen wel eens zouden kunnen gaan stijgen (ipv te dalen, want bij overnames kunnen kosten worden gespaard), of dat bij productietekorten wel eens de franse markt zou voorrang krijgen op de belgische? Niet te geloven allemaal. Kunnen de buitenlanders onze politiekers ook niet overnemen (gratis!), dan zijn we daar ook vanaf.

Mekaar den duvel aandoen door brave mensen te flitsen op plaatsen waar iedereen te snel rijdt omdat de snelheidsbeperking op die plaats absurd laag lijkt, daar zijn we goed in. Maar ja, als ge als flik voor niets anders deugt, moet ge wel iets doen om de verveling te verdrijven nietwaar. Krijg ze maar eens uit hun buro of uit hun auto...

En nu gaan we onze opbrengsten van ons spaargeld nog eens aanpakken... Arm vlaanderen, het zal nooit beteren, tenzij we er in slagen om onze eigen genen te verbeteren.

Gepost door: Jef | 08-09-07

marre 30 ans que j'habite à Tubize et que je fais mes courses dans cette belle ville.Nous sommes obligés de passer par cette ville pour nous rendre à Buxelles. Alors stop sinon Hal deviendra vite un desert économique si vous chassez les francophones.
Le brabant entier devrait etre bilingue.

Gepost door: danielle | 08-09-07

alleeee Jef ! door Indiers Jef ????? Indie is toch een ontwikkelingsland ,waar armoede troef is en waar wij vermoedelijk ontwikkelingshulp bieden ...ik kan nie goe meer volgen

Gepost door: Rene | 08-09-07

als madam danielle vindt dat gans brabant 2 talig moet zijn, kan ze misschien al beginnen om op een vlaamstalig blog vlaams te posten. kwestie wat minder arrogant over te komen en van een beetje beleefdheid!

Gepost door: jos | 09-09-07

brusselstan Rene groot gelijk, voor mijn part mag brussel cado
gedaan worden aan europa, dat zij die makakkenboel
onderhouden.Verafstoot kan misschien benoemd worden
tot burgemeester, dan zit die klootzak yenminste
bij zijn vrienden.
Vlaanderen onafhankelijk, zonder dat brussels kankergezwel.

Gepost door: gilbert | 09-09-07

jef sorry ik bedoelde groot gelijk Jef.

Gepost door: gilbert | 09-09-07

Als Danielle vindt dat iedereen tweetalig moet zijn in Brabant, dan zou ze best beginnen met op een Nederlandstalige blog in het Nederlands te reageren. Maar zoals Leterme al zei, daar zijn ze te dom voor. Tweetaligheid voor Walen betekent dat alle Vlamingen Frans moeten spreken. Zo was het vroeger ook.

Gepost door: Janice | 10-09-07

niet dom maar slecht. dat ze te dom zijn om Vlaams te leren betwijfel ik, het zal eerder zijn van niet willen, waarom ook? die 'flamands' zijn toch maar boerkes. nog een sjans voor de Walen dat op geld geen naam staat en dat het niet stinkt naar koeiestront, voor ons geld zijn we goed genoeg maar eenmaal onze zakken leeg geschud mogen we terug keren naar onze dorpen, lees onze holen.

voor mij is het onbegrijpelijk dat Vlamingen zich al meer dan 175 jaar laten vernederen door dat Frans gespuis, echte racisten zijn het. al die faciliteiten hadden er nooit mogen zijn, het zijn onze eigen 'vertegenwoordigers' die ons verloochend hebben, zie maar naar de familienaam van Daniëlleke. dat dametje komt dan nog in 't Frans redeneren op een Vlaams blog, ge moet maar durven, verwachten ze ook nog dat we in het Frans antwoorden?

Gepost door: fee | 10-09-07

De commentaren zijn gesloten.