10-09-07

Betoging van morgen - 11 september.

De Deense organisator van de anti-islambetoging op 11 september in Brussel, SIOE (Stop Islamisation Of Europe), gaat door met de manifestatie. "De betoging werd voorbereid in overeenstemming met de Europese wetgeving inzake de bescherming van de vrije meningsuiting en de vrijheid van vereniging. Daarom gaan we zoals door zoals gepland", luidt het in een reactie op de beslissing van de Brusselse kortgedingrechter om zich onbevoegd te verklaren.

SIOE is net zo min als het Vlaams Belang te spreken over de Duitse Udo Kulfkotte die eenzijdig de demonstratie heeft ‘geannuleerd’ terwijl hij in feite niet eens tot één van de initiatiefnemers hoort. De betoging gaat door en start morgen, dnsdag om 12 uur op het Luxemburgplein om te eindigen (als alles goed gaat) op het Schumanplein om 13 uur.

Het betogingsverbod is een inbreuk op de vrije meningsuiting en de ‘vrees voor rellen’ omdat de AEL heeft gedreigd met een tegenactie is geen voldoende argument om een betoging een verbieden in een vrij, democratisch en westers land. De Raad van State heeft zich hier niet uitgesproken over de betoging zelf. Daarom gaat de betoging door!


Vorige week werden in Myanmar (het vroegere Birma) een aantal betogers opgepakt en in de gevangenis gestopt omdat ze protesteerden tegen de verhoging van de benzineprijzen en voor democratische hervormingen. 12 mensen zitten tot op de dag van vandaag nog steeds opgesloten. De Junta verbiedt elke vorm van protest. Gaan we hier dezelfde weg op?

11:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

betoging doot Janice, u schrijft "De betoging gaat doot" in uw artikel. als dat letterlijk te nemen is staat het er niet goed voor. waarschijnlijk een dubbel typ foutje hé.

Gepost door: fee | 10-09-07

Udo ik dacht dat Udo Kulfkotte in werkelijkheid Udo Ulfkotte als naam had, maar ik kan me vergissen. Janice, nog niet 'op plooi' sinds uw thuiskomst van vakantie? zoveel fouten ben ik niet gewoon van U. is niet erg maar het kan verwarrend zijn bij het lezen.

wat de betoging zelf betreft, ik hoop op veel volk, maar zelf zal ik er niet zijn, spijtig, mijn gezondheidstoestand laat het niet toe.

Petrik De Wael (toepasselijk?), één van de LoverBoy's van de VLD, vind dat er niets oneervol is aan een compromis inzake BHV. betalen voor iets waarvoor je niet hoeft te betalen is volgens mij WEL oneervol. iedereen kan het al voelen aankomen, 'ze' gaan ons weer verkopen aan de Franskiljons van Brussel en omstreken, dat arrogant gespuis.
muisstil is het van de kant van de onderhandelaars, er wordt daar wat gaargestoofd, hou u al maar vast. uiteindelijk zal de Vlaamse grond en het Vlaamse goed alweer versjachert worden om den Belgiek in stand te houden (en de postjes en het geldgewin).

Gepost door: fee | 10-09-07

Vlaams Belang te lezen op www.vlaamsbelang.be:

08.09.2007 13.00u - De voorbije dagen en weken is heel wat te doen geweest over de – verboden – manifestatie tegen de islamisering van Europa. Het Vlaams Belang heeft uiteraard sympathie voor de boodschap van deze manifestatie en hekelde reeds op ondubbelzinnige wijze het schandalige en ondemocratische manifestatieverbod van Brussels PS-burgemeester Thielemans.

Al even vanzelfsprekend en in even scherpe bewoordingen neemt het Vlaams Belang afstand van marginale en obscure neo-nazistische groupuscules die zich dinsdag aanstaande mogelijk in de kijker proberen te werken.

De geplande betoging werd ondertussen door de organisatoren afgelast. Een en ander zal zich beperken tot een korte protestactie die op dinsdag 12 uur aan het Brusselse Schumanplein plaatsvindt. We wijzen erop dat deze actie géén manifestatie is van het Vlaams Belang en onze partij niet bij de organisatie ervan betrokken is. Het partijbestuur van het Vlaams Belang doet geen oproep in deze of gene zin en laat zijn leden en sympathisanten vrij om al dan niet aan deze actie deel te nemen. Voor het overige roept het Vlaams Belang zijn aanhangers op om in geen geval in te gaan op mogelijke provocaties en onder alle omstandigheden het hoofd koel te houden.

Gepost door: fee | 10-09-07

Die 't' moest inderdaad een 'r' zijn, maar ik dacht echt dat die laffe Duitser Kulfkotte heette. Dus 't is Ulfkotte, al een even rare naam.
Misschien dacht ik aan 'Kul' ofzo... Freud zou het wel weten.
Maar om eerlijk te zijn, ik heb echt nog wat problemen - vooral slaapproblemen. Ik ben klaar wakker op de meest onmogelijke uren en zou willen slapen tot een flink stuk in de dag.

Gepost door: Janice | 11-09-07

TEN OORLOG Het zal efkens duren voor we Janice horen, als het meevalt wordt ze nu vrijgelaten, samen met de kopstukken van onze partij, in het slechtste geval vanavond pas.
Wat een schande, een machtsvertoon met politie opgetrommeld vanuit luik.
Dat was er aan te zien,sales flamandskes toeken was hun opdracht en daar hebben ze met veel overgave gehoor aan gegeven, je zag ze geilen.
Filip en Frank en velen van ons zijn op de grond gesleurd, gematrakeerd en geboeid door minstens vijf man, zonder dat ze het woord konden voeren.
De betoging zelf is heel tactisch aangepakt,direct de kopstukken oppakken en de meute uiteendrijven.
De wereld is nu getuige dat b en zeker brussel de vrije meningsuiting en democratie uit de grondwet geschrapt hebben.
Tot hiertoe was ik voor de zachte aanpak maar wie zoals ik van dichtbij getuige was van die hardhandige repressie kan niet anders dan strijder worden, ik roep hierbij de jihad uit tegen diegenen die ons volk beschadigen.
Vlaanderen onafhankelijk

Gepost door: Stradi | 11-09-07

Ik ben het gedeeltelijk met u eens Stradi, dwz: harde aanpak. De moslimofobe betoging van het VB is een brug te ver. Deze racistische partij schoffeert al jaren alle burgers van het land die geen lidkaart van het VB kunnen voorleggen. Om daar bovenop ook nog eens 400 duizend mede landgenoten, die toevallig de islam belijden, hen systematisch en op een georganiseerde (en door de staat gesubsidieerde) wijze in dezelfde zak van terrorisme en profitariaat te stoppen kan geen zinnig mens verantwoorden èn hoeft ook niemand te pikken.

Vrije meningsuiting is okee, maar dat heeft ook zo haar konsekwenties. Harde aanpak van het VB is daarom onvermijdelijk. Trouwens, ze vinden het zelf leuk om met een blauw oog en paar tanden kwijt thuis te komen: zoveel stemmen meer, denken ze. Dus, kloppen maar, totdat al het bruine stof eruit is gevallen. Tegen de lente is het land weer proper. :)

Ps: het Vlaams Belang is Vlaanderen niet en het gros van de Vlamingen schaamt zich tot in het diepste van hun hart voor dat VB. Vandaag hebben ze weer een reden te meer om zich nog harder te schamen en het VB naar de hel te vervloeken.Gepost door: Mohammed Ibn Mazout | 11-09-07

repressie allereerst mijn veronschuldiging mocht u enkele fouten in mijn schrijven vasstellen. (ik ben geen belg van geboorte, wel van afstammeling)
ik kan wel rekenen en voor mij is een en een nog steeds 2 !! "freedom of speach" in belgie??? no way!!!maar ja, volgens KEIZER KAREL is de meer dan 1.000.000 kiezers van't vlaams belang maar mestkevers. wel meneer Degucht " al die mestkevers gaan jullie nog nodig hebben" iemand moeten jullie stront opkuisen"
polietie vraagt 1200 personeelsleden bij.WAAROM??? zogezegd voor administratie!!!
niets van zeg ik. ze krijgen schrik van de bevolking en moet de kleinste demonstratie of betoging de kop indrukken.REPRESSIE !!!!
De grote wapen inzamelings akties!!! waarom??? Om de veiligheid op straat te vergroten??? niets van zeg ik.ons regering en orde diensten is gewoon bang voor een gewapende opstand!!!!
De vlaamse burger gaan in de toekomst nog veel moeten inleveren ten voordele van de allochtonen.De optreden van Belgiums Finest(whahahaha)in brussel is een sterk staaltje van ons zogezegde" vrijheid van meningsuiting"
moest er vandaag een betoging geweest of gepland zijn van de moslim gemeenschap zou Thielemans die zeker niet verboden hebben. en waarom niet?? daar kan ik echt niet op antwoorden.waarom werd de anti europese islam betoging feitelijk verboden??? weet ik ook niet.Alle personen (ministers of burgemeesters of politie) die de vlaming op zo een manier de recht ontneemt om vreedzaam te betogen of zijn mening te zeggen is gewoon een verader van zijn/haar landgenoten en mag ZEKER NIET als DEMOCRAAT aanzien worden.

Gepost door: freedom | 11-09-07

Jihad Stradi heeft gelijk: JIHAD !
wij worden strijders voor ons land!
weg met de verraders!

Gepost door: fee | 11-09-07

Brandhout Beste brandstof

Ben ik gek geworden of ben jij het..
Je tekent met mohammed maar naar uw zinsconstructie en taalgebruik te oordelen ben je zeker geen islamiet.Wat ik tot hiertoe kon lezen van een verdwaald moslimschaap op meerdere blogs, kon zelfs niet tippen aan leerlingen van het eerste jaar basisonderwijs.
Dat jij studies hebt kunnen doen in uw moedertaal om uw proza te verkondigen, is te danken aan de strijd tegen de franstalige overheersing in dit belgië tot amper vijftig jaar geleden, een ongewapende strijd die onderdrukte en vernederde Vlamingen gevoerd hebben ten koste van veel privé, familiaal en financieel leed .
Dat je mijn tekst verkeerd interpreteert zegt meer over je manier van denken dan dat het is onderbouwd met enige kennis van onze geschiedenis.
Uit mijn ooggetuigenverslag waarop je reageert heb je waarschijnlijk maar één woord goed gelezen en dat is jihad.Dat vreemde woord wordt te pas en te onpas door moslimfanaten gebruikt om hun politieke agenda, gecamoufleerd met de mantel van het ware geloof, ingang te doen vinden in de westerse beschavingen.
Men kan geen vijand bestrijden als men zijn wapens niet kent. Het ideale is die wapens tegen hem te gebruiken. Daarom gebruikte ik dat woord.Wij zullen er onze eigen interpretatie aan geven.
Wat de hele wereld nu heeft kunnen zien met JOUW harde aanpak van de leiders van de enige partij die ontsproten is uit een echt Vlaams bewustzijn, zijn de laatste stuiptrekkingen van een barbaars regime dat zijn kolonie dreigt te verliezen.
Je beweert dat het Vlaams Belang racistisch is. Je huilt enkel mee met de wolven.
De strijd is nog niet gestreden om van ons volk een natie te maken of er wordt reeds een tweede front geopend door het regime, door een massale islamitische, volksvreemde migratie toe te laten.
De islam is geen godsdienst maar een doctrine die enkel kan ingevoerd worden door een volk dom te houden. Bewuste Vlamingen herkennen dat door hun eigen geschiedenis.Wij zijn meer dan 150 jaar dom gehouden .Het is dus de zelfde strijd die we voeren, omdat we die fanaten direct herkennen.Dus geen racisme maar zelfbehoud.
We hebben sinds de start van de staatshervormingen de walen toegevingen gedaan die ons grondgebied, mensen, geld en waardigheid gekost hebben.
Met het toegeven aan de islamitische eisen tot en met een quasi totale apartheid dreigen we ook onze ziel te verliezen.
Dat de leiders van een partij die daar tegen strijdt in mekaar getimmerd worden is geen harde aanpak maar terreur.
Is het al iets duidelijker,Gepost door: stradi | 11-09-07

Mohammed spreekt over islamofobe Vlamingen alfsof die geen gelijk hebben om bang te zijn voor het nieuwe nazisme dat zij vertegenwoordigen.
Hebben we Mohammed gehoord toen zijn soortgenoten auto's in brand staken in Brussel? Hebben we hem en zijn soortgenoten gehoord toen de vliegtuigen zich in de WTC torens boorden? Ja, natuurlijk, we hebben de vreugdekreten gehoord en de toeterende auto's die toen in Brussel rondreden, want dat mocht natuurlijk wel.
Hebben we hem gehoord toen er bommen ontploften in Engeland, Spanje, Manilla en zoveel andere landen? Horen we hem wanneer ze roepen dat ze Israël van de kaart willen vegen of westerse hoofden afhakken?
Horen we hem wanneer er weer eens een moslim zijn westerse vrouw afknalt?
Nee, we horen hem alleen als wij er kritiek op hebben. Voor mijn part islamiseren jullie zoveel jullie willen in moslimland, maar zover ik weet hoort Europa daar nog steeds niet bij en dat willen we zo houden. Daar heb ik een paar uren 'bak' voor over!!!!

Gepost door: Janice | 12-09-07

mo de petrolist is een nick van een of andere moraalridder van het laagste soort, diegene die geweld tegen ons goedkeuren,goed nieuws voor u, geweld zal met geweld beatwoordt worden,geen zachte aanpak meer,er kan enkel een burgeroorlog van komen, voor mij niet gelaten, diegene die bang is krijgt het meeste slaag

Gepost door: lowieke staal | 16-09-07

De commentaren zijn gesloten.