12-09-07

Brutale aanval van Luikse politieagenten

P9110038

We zagen de bui al aankomen toen we met enkele mensen door de Brusselse straten liepen. Legervoertuigen met een soort mitrailetten met rubberen kogels reden ons voorbij. Op het moment dat ze ons passeerden werd de loop heel provocerend op ons gericht. Politie te paard, met honden, met de wagen, met waterkanonnen en combi’s stonden overal en op elke hoek.
We maakten ons echter niet teveel zorgen. Want vanmorgen werd gezegd dat de betoging gedoogd zou worden als er geen geweld bij te pas zou komen en als de betogers gewoon zouden blijven staan en niet zouden proberen op te stappen. En dat deden we. We bleven gewoon staan op het Schumanplein terwijl de kopstukken, Frank Vanhecke en Filip Dewinter door de pers werden geïnterviewd.

Plots brak de hel los. Fanatieke politieagenten, waarvan we later hoorden dat ze speciaal vanwege hun gekende brutaliteit door PS-moefti Thielemans uit Luik werden gehaald, vielen de mensen aan. Frank Vanhecke draaide zich om naar het kabaal, geroep en getier en werd tegen de grond geslagen. Minstens zes politiemannen bleven slagen, kloppen en schoppen terwijl ze riepen ‘sale Flamand’… Aan de andere kant werd Filip Dewinter vanachter de camera gesleurd en eveneens zwaar mishandeld.

Frank Vanhecke werd geboeid en in één van de politiebussen gesleurd.

BEKIJK FILMOPNAME

Toen we met een aantal mensen de bus gingen blokkeren om haar niet te laten doorrijden werd eerst Albrecht Cleymans, districtsraadslid en voorzitter van Berchem tegen de grond geklopt en geschopt en geslagen met zware verwondingen als gevolg. Ik had ondertussen zijn plaats ingenomen en vroeg aan de politie op te houden met deze ongehoorde brutaliteiten. Met als gevolg dat ik hetzelfde lot onderging. Ik werd geboeid en eveneens de bus ingestampt waar men nog steeds bezig was Frank Vanhecke, die eveneens met de handen op de rug geboeid nog slagen aan het incasseren was tot hij half bewusteloos was.

Filip Dewinter probeerde op de bus te geraken en de sleutel uit het slot te trekken. Hij werd enorm hardhandig aangepakt en van de bus gegooid. Toen hij op straat lag en onze bus doorreed zagen we dat er zes man boven op hem zaten om hem vakkundig te bewerken. De bus reed bijna over zijn benen en stopte enkel omdat we allemaal op de bus begonnen te roepen en te brullen en op te tussenschotten begonnen te bonken.

De bus reeds verder tot aan het justitiepaleis waar uiteindelijk bijna 150 à160 mensen werden opgesloten. Ik zat met vier andere vrouwen in een cel van 1,5 op 1 meter. Een cel waar amper drie zitplaatsen waren, dus moesten er altijd twee blijven rechtstaan of op de grond gaan zitten. Na een paar uren kwam men ons fouilleren, moesten we alles afgeven waar we eventueel zelfmoord konden mee plegen, veters, ceinturen enzovoort, tot onze BH toe…Ook onze tassen, GSM’s, juwelen – dus ook trouwringen e.d. moesten we afgeven.

Er werden Italianen, Nederlanders, Fransen, Duitsers, Engelsen, Denen, Walen en veel Vlamingen binnengebracht. Een Italiaans europarlementslid, een Frans parlementslid en ook Vlaamse Europarlementsleden Vlaamse parlementsleden zaten omgesloten.

Na nog eens een paar uren werden we één voor één opgehaald en werd een foto gemaakt en papieren opgemaakt die we moesten tekenen vooraleer we terug naar een cel werden gebracht. Een andere cel deze keer. Ik kwam nu terecht in een cel waar al urenlang een heel jong Waals meisje uit Namen zat opgesloten. Nadien kwamen er nog drie vrouwen bij.

Iemand op een verdieping lager kreeg een hartaanval en moest gereanimeerd worden. Zijn toestand was zo slecht dat hij naar het hospitaal werd afgevoerd.

Een Antwerpse politieagent kwam naar onze cel toe en zei dat we een klacht moesten indienen tegen de nooit eerder geziene brutaliteit van de Waalse politieagenten. Hij zei ‘want dat krijgt nog een staartje…’ Ondertussen was de lucht in de cel zo slecht dat er nog iemand ziek werd. Ik riep een politieagent en het duurde nog eens twintig minuten vooraleer ze haar eruit haalden.
Wie naar het toilet moest, mocht een politieagent vragen de deur te openen en met twee of drie man mocht de ‘gevangene’ naar een vies, stinkend toilet waarvan de deur niet dicht ging en blijkbaar nog nooit werd doorgespoeld. Het kon ook niet, want er was geen spoelbak aan.

Er werd ons gezegd dat tot middernacht zouden vastzitten, maar rond 17 uur merkten we dat de toestand veranderde. We kregen een flesje water en een suikerwafel. De politie werd iets vriendelijker en even later begon men gevangenen vrij te laten. Filip Dewinter en Frank Vanhecke mochten buiten. Het duurde echter een eeuwigheid vooraleer iedereen eruit was. Ik werd om 19,15 uur buiten gezet en de laatste rond 20 uur.

Tot onze opluchting stonden een hele groep mensen op ons te wachten. Frank Vanhecke en nog vele anderen. We wisten ook meteen waarom de houding van de politie zo plots veranderde. Hugo Coveliers had een klacht ingediend bij het comité P en bovendien geëist dat we te eten zouden krijgen.
Dat zagen de politieagenten niet zo goed zitten en daarom werden we niet tot middernacht vastgehouden.

Terwijl wij in de cel zaten ging de politie echter verder op het Schumanplein. Mensen werden met traangas bespoten en er werden troepen met honden op hen afgestuurd. Enkele mensen werden gebeten en heel veel mensen hadden verschrikkelijk veel pijn aan de ogen door de traangas die de Waalse troepen in het gezicht spoten van eenieder die ze voorbij kwamen.

Het was een waar slagveld.
Iemand schreef ‘Waalse troepen tegen Vlaamse burgers!’
En dat klopt, want dit was een minioorlog die we niet onbeantwoord mogen laten.
De grootmoefti Thielemand van Brussel is in ieder geval ‘persona non grata’ in Vlaanderen.

Want nooit eerder werd op een danige brutale manier opgetreden, niet wanneer er auto’s in de fik gingen, niet wanneer er winkelruiten aan diggelen werden geslagen en al zeker niet wanneer moslims betogen. Wie het Schumanplein kent weet dat er bijna alle dagen één of andere betoging is. Alleen wij werden afgeranseld en opgesloten. Dit was een regelrechte oorlogsverklaring aan Vlaanderen die we moeten beantwoorden door de geldkraan dicht te draaien. Want de Franstaligen deden deze keer méér dan in de hand bijten die hen voedt.

De buitenlandse pers was verbijsterd. Ik kreeg al mails vanuit Zuid-Afrika, Engeland en Zuid-Amerika. België staat deze keer ‘echt’ op de wereldkaart…en hoe! En Thielemans? Die mag weer rekenen op moslimstemmen voor de volgende verkiezingen. Er is niemand die hen beter kan vertegenwoordigen dan deze laffe dhimmy.


20070911geendemocratie

02:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

JIHAD ! schandalig, smerig, rechtstreeks geweld tegen de Vlamingen van waalse elitetroepen. het is nu echt oorlog mensen, als Vlamingen kunnen we dit niet zo laten.
Flahaut heeft er voor gezorgd dat alle legerkazernes verhuisden naar wallonië, de vijand heeft de troepen verschanst tegen Vlaanderen.

dit was een regelrechte aanval op Vlaanderen. een nooit geziene politie brutaliteit en buiten proportioneel geweld tegen door Vlaanderen verkozen parlementsleden en volksvertegenwoordigers, vreedzame betogers.

hulde aan Janice die er bij was en deze laffe aanslag heeft getrotseerd. hopelijk beseft nu iedere Vlaming dat het menens is met het franskiljons waals gespuis: oorlog!

het Vlaamse volk wordt gebruikt, uitgemolken en nu zelfs mishandeld als beesten, dit kan niet!
als de moslimmmers betogen en auto's in de fik steken, winkelramen inslaan en plunderend door de straten trekken, gaan de flikken lopen, en nu bij een geweldloze betoging treden ze ongemeen hard op tegen een klein onschuldig groepje van vooral Vlaamse mensen.

dit is een aanslag op ons Vlaanderen, een oorlog tegen ons volk, wij worden allemaal krijgers!

Gepost door: fee | 12-09-07

Haha leuk! Het VB maakt ons altijd bang voor gewapende moslimstrijders die zich achter elke pispot verborgen zouden houden, klaar om toe te slaan.

Nu hebben de professionele vet betaalde VB oproerkraaiers aan den lijve mogen ondervinden dat het gevaar uit een heel andere hoek komt: het Eigen Volk.

Ik hoop dat ze er gisteren iets van op gestoken hebben. Geen fascisten in ons land, ook niet als ze toevallig uit Vlaanderen komen. Ons eigen volk heeft het stof er weer eens goed uitgeklopt en daar ben ik fier op. Leve de polies! :)Gepost door: donkerrood | 12-09-07

sale donkerrood Janice er zijn twee woordjes die alles verklaren "sale flamand" en daar hoort "donkerrood" ook bij ,hij is in de ogen van onze Waalse broeders eveneens een "sale flamand" maar dat schijnt hij te vergeten,zoals de meeste Vlamingen.. mensen zoals hij stonden nu niet bepaald in de voorste rangen toen het verstand werd uitgedeeld,dus gewoon laten "lullen" geen reactie waardig. Het optreden van die prive militie van tieltemans was gewoon "schandalig" ik schaam me als ex politieman over het gedrag van mijn collega's..dergelijk geweld heb ik als ex TPI lid(tactisch interventie peleton) nooit gezien ,laat staan,gebruikt, zelfs niet tegen de heethoofden van AFF en dat was regelrecht krapuul. Mogen wij nog een eigen mening hebben ? Mogen wij nog denken en zeggen dat Islaaaam een reeel gevaar vormt voor onze beschaving ,deze betoging was voor algemeen nut,de ogen open te trekken van marginale idioten zoals "donkerrood" over heel Europa ....Moslims die hun geloof afzweren en die het beter weten dan wie ook ,hoe gevaarlijk die Islaam is steunen in ieder geval dit protest.Ik geloof vast dat het laakbaar optreden weerklank zal vinden in de hele wereld ,iedereen weet nu dat Belgie bestaat enerzijds de Moslims die met een gerust hart weten dat ze bescherming genieten en hun macht zonder hinderpalen kunnen opbouwen en anderzijds de normaal denkende Europese mens die kennis neemt van de rode Belgische dictatuur...Het zou geen slecht idee zijn , Brussel als hoofdstad van Europa te schrappen.Ik heb met verschillende ex-collega's gesproken die als federale naar Brussel werden gezonden ,uiteraard werden die niet ingezet ,in feite te horen aan hun uitleg waren zij pro-betoging...Met deze is de kloof tussen Vlaanderen en Wallonie nog veel groter geworden ,ondanks de miljarden die wij "(moeten) geven om hun leefbaar te houden...danken zij ons met "sale flamand" niet sale FDW of sale Van Hecke of sale VB non non "sale flamand" een verzamelwoord voor al wat Vlaams is ,incluis zoals reeds geschreven "sale donkerrood flamand"

Gepost door: rene | 12-09-07

Janice, toen het gisteren stil op je weblog bleef begon ik te vrezen dat je inderdaad mee opgepakt was. Troost U: er komt ooit een dag waarop de arrestanten van 11/9/07 zullen worden aanzien als de voorhoede van de vrijheidsstrijd! Ik kan niet denken aan wat gisteren gebeurd is zonder te beginnen schelden, maar ik ga me inhouden.

De islam en de PS hebben nu voor het eerst openlijk bewezen dat ze een sluipende staatsgreep op het systeem hebben gepleegd, en dat hun regime angstaanjagende gelijkenissen begint te vertonen met hun lichtende voorbeelden, het Irak van Saddam Hoessein, het Cambodja van Pol Pot, de DDR van Honecker en niet te vergeten dat ándere regime dat ze zogezegd beweren te kampen. Jij Vlaming! Jij zwijgen! Mot mot mot! Het verbale non-geweld van de Walen, die nog liever collaboreren met de islam dan één duimbreed toe te geven aan de redelijke Vlaamse verzuchtingen, is omgeslage in fysiek geweld. Langs één kant zijn gisteren de maskers afgevallen en is het voor eens en altijd duidelijk geworden wie de fascisten in dit land zijn. Ook de regimepers heeft hierbij bloed aan zijn handen, en niet te vergeten dictators als De Gucht en Tobback, die herhaaldelijk hebben gepleit dat het VB "met alle middelen" mocht bestreden worden, en gisteren ondubbelzinnig hebben getoond wat ze daarmee bedoelen.

De Vlamingen zijn natuurlijk al ergere slagen te boven gekomen (Leuven Vlaams komt terug in mijn herinneringen naar boven), maar nù wordt het tijd dat de politici van de andere partijen eens kleur bekennen. De islamfundamentalisten mogen zonder probleem betogen voor de zotste eisen, maar een betoging van hun eigen volk wordt brutaal uit elkaar geslagen. Zelfs wie het niet eens is met het VB - vrijheid van meningsuiting weet U wel - moet toch nu erkennen dat er een zekere grens is overschreden. Natuurlijk was die betoging verboden, maar door wie? Door Thielemans, duidelijk niet omwille van de openbare orde (het zijn zijn uit Luik geïmporteerde politiemensen die rellen hebben veroorzaakt), maar gewoon om platte opportunistische redenen.

Maar alles heeft zo zijn goede kanten. Ik heb gisteren mensen van wie ik nóóit enige VB-sympathie heb zien uitgaan horen zeggen dat ze bij de volgende verkiezingen voor Dewinter zullen stemmen. En dat het hoog tijd is. Het is niet 5 voor 12, het is hooguit een krappe seconde voor 12. Als onze klok tenminste juist loopt.

Gepost door: Antichrist | 12-09-07

ik hoop Dat nu van de brave onderdanig kruipende massa de ogen zullen opengaan en dat ze nu beseffen dat ze geen enkele stem meer hebben buiten het VB,de logeslet K. Cools kon haar lol niet op blijkbaar op de stasizender dat ze haar maar leten "werken" in de arabisch Kasbahs, daar hoort ze thuis !ook ik werd geboeid afgevoerd naar het flikkenkot maar ben samen met een kleine italiaan op een onbewaakt moment 'van de bus gestapt' met boeien en al,nu begrijp ik waarom de Dutroux en andere gangster zo gemakkelijk konden ontsnappen ,lol , op een andere bus waren ze zelfs vergeten de achterdeur dicht te doen zodat daar ook twee medestrijders het hazpad konden kiezen,het extreme geweld was een directieve van hoerenloper en notoir zatlap Thielemans die Brussel stilaan veranderd in Brurabié scar-el-beck is er een mooi voorbeeld van, nog een interessante link is deze
http://www.thereligionofpeace.com/ vooral het artikel over Brussel waar de oorlog der beschavingen hoogst waarschijnlijk zal beginnen

.

Gepost door: lowieke staal | 12-09-07

Bart Debie Wat is er met de website van Bart Debie gebeurd? Als ik zijn site wil consulteren krijg ik volgende boodschap: "Deze website is voorlopig geschorst".

Gepost door: expat | 12-09-07

alles heeft zijn goede kanten, inderdaad. de geweldpleging van de Brusselse rode fascisten met steun van een buitenlands (Luiks) politie-gestapo leger, zal de roep om onafhankelijkheid alleen maar versterken.

Vlaanderen zal een onafhankelijke staat worden. niet nu en niet morgen, maar zijn zal het, de weg is ingeslagen, het proces is ingezet en niet meer te stoppen.

en als er geweld aan te pas komt, zal niemand ons dat kunnen verwijten: gisteren 11 september is aangetoond dat geweld mag (moet?), zelfs tegenover onschuldige vreedzame (Vlaamse) burgers.

degenen die er bij waren zijn moedige "strijders voor Vlaanderen", het moment zal komen dat wij allen kleur zullen moeten bekennen. laat ons kiezen om te strijden voor ons land en onze vrijheden.

Gepost door: fee | 12-09-07

Waar was Amnesty international!
Hier werden mensen opgesloten en mishandeld onwille van hun mening!

Gepost door: Bert | 12-09-07

Bewondering ! Beste Janice, en al de andere Koene Vlamingen

Proficiat ! Wij hebben jullie gevolgd via de blog met rechtstreekse tussenkomsten, foto's, verslagen en er was verdriet, woede, onbegrip, enorm veel solidariteit en onverzettelijkheid !

Hartelijk dank voor wat ieder van jullie gedaan hebben en medeleven voor wat jullie afgezien hebben : hoe is dit mogelijk in een zogenaamd beschaafd land ?

Hou je ! - Ray

Gepost door: Ray (van Angeltjes) | 12-09-07

Dertig peletons van de politie waren opgevorderd. Twee helicopters cirkelden constant boven de straten van de hoofdstad. Verschillende cameraploegen in dienst van de Veiligheid van de Staat en de Federale Politie filmden onophoudelijk. Parlementsleden werden geslagen en aangehouden. Dit is geen staaltje van een dictatuur in pakweg Nepal, Zimbabwe.
Lees verder http://soswatch.typepad.com/

Gepost door: Jarl Ragnar | 12-09-07

De website van Bart Debie, die gisteren eveneens werd opgepakt, werkt wel. Probeer eens op deze link te klikken.
Over het soort mensen zoals 'donkerrood' staat deze maand een uitstekend artikel in Menzo.
Het feit dat hij spreekt over 'eigen volk' wanneer het om Franstaligen gaat die Vlamingen (waartoe hij zelf blijkbaar ook hoort) liefst zouden uitroeien, zegt genoeg.

Gepost door: Janice | 12-09-07

Wat is fascisme. Nog iets voor donkerrood. Blijkbaar niet meteen de snuggerste, dus daarom een lesje over 'fascisme'. Een woord dat beter van toepassing is op de 'elitaire' groep die hij zo vol vuur verdedigt en die liefst elke oppositie willen zien verdwijnen.

Gepost door: Janice | 12-09-07

Bedankt voor de toffe reacties.

Denk aan wat Salman Rushdie zei:

"We have the freedoms we fight for, and we lose those we don't defend." -

Gepost door: Janice | 12-09-07

proficiat Waar het om draait is ,dat het een verboden en provoserende manifestatie ging van extreem rechts en niet om vlaanderen tegen walonie ,wat jullie er al te graag van maken .

Ocharme als er iets tegen jullie zin gebeurd ,dan staat heel de wereld op zijn kop.

Mocht ik het voor het zeggen hebben ,ze zouden verdomme eerst uit het land gezet worden ,eens zien waar deze facisten welkom zouden zijn .

Proficiat aan het cordate optreden van de politie .

Gepost door: Bob | 12-09-07

onze Bob weet het !! mijne beste Bob het zit hier vol import "facisten" en er komen er nog elke dag bij ,nooit gehoord van Moslimfundamentalisten ,een bende lafaarden die duizenden mensen de dood injagen ,om 72 maagden in het paradijs van Allah te kunnen neuken...das nog erger dan "facisten" want die geloven alles...maar ik denk dat ik je begrijp volgens mij heet je niet "Bob" maar "abdelkader ,Said ,Mohamed" of zoiets in den aard..
en gezien op het nieuws gisteren Bin Laden sprak zijn bewondering uit in verband met die aanslagen op 9/11 ... hoe noem je zoiets bij naam ? "facisten" of gestigmatiseerde kansarme onbegrepen Isla-mietjes..

Gepost door: Rene | 12-09-07

Ja Bob, de beste stuurlui staan aan wal...dat kennen we.
Diegenen die het hebben meegemaakt weten het natuurlijk allemaal niet zo goed als jij.

Gepost door: Janice | 12-09-07

Ik las dat Frank, onze FANTASTISCHE voorzitter, een klacht indiende tegen Coveliers ? Een flauwe grap of écht ? iemand ? :s

Aan donkkerrood en Bob: mochten dit sossen, communisten of groenen geweest zijn: "ziene keer hoe hard de flikken tewerk gaan in dienst van het grootkapitaal" ofzoiets dan zeker ???

Lul nog wat verder met Ché Gevaar, da gaat ulle beter af.

Gepost door: Philip | 12-09-07

dit zijn de wandaden die aan de dictaturen van het oostblok herrineren. een "zwarte dinsdag" voor de democratie. niet voor de belgische "democraten" als ik die linkse rat "bob" zo lees. dat zal er eentje zijn die uit roemenié gevlucht is wsl, toen zijn vriend caeucescu werd vermoord!

Gepost door: jos | 12-09-07

idem voor dat donkerrood gezwel! ook geschrokken en gevlucht toen hij zag wat ze met roemeense landverraders deden .

Gepost door: jos | 12-09-07

Bob, voelde gij u wel normaal beste ? U moet de kranten maar eens lezen, HLN en zelfs de morgen.

Een betoging verbieden omwille van een provocerend karakter is ondemocratisch, misschien even toch opzoeken wat termen zoals democratie, dictatuur, nationaal socialisme, vrije mening echt betekenen alvorens zulke onzin te posten.

Gepost door: Den Amerikaan | 12-09-07

En bob, bekijk dit eens, en ga u dan in een hoekje schamen

http://youtube.com/watch?v=0-IIU-Ekd3w

Gepost door: Den Amerikaan | 12-09-07

Ge moet dan de morgen wel goed lezen en niet 1 zinneke uit zijne context rukken, maar daar zijn lullie sterk in. Wat er nu gebeurt is hebben jullie niet liever (en ik weet dat jullie er ook op hoopten dat het zo zou lopen) dan kun je weer lekker in de slachtofferrol kruipen. Jullie zijn toch zo geweldig voor de vrije meningsuiting, als het jullie goed uitkomt!
Besef toch eens dat er met nationalisme en extremisme (ja ook moslimextremisme dat weet ik) nog nooit iets bereikt is nergens ter wereld.
Oh ja nog iets, zo massal oproepen over gans België dat er toch betoogt moest worden en dan een triestige 200 man......
slaapwel

Gepost door: luke | 13-09-07

We hadden niet meer verwacht dan 200 man op het Schumanplein, want daar ging de betoging niet door. De betoging zou maar pas beginnen vanaf 14 uur aan het Europees parlement. Op het Schumanplein werden enkel interviews gegeven, meer niet. Toevallig (?) werden de Luikse woestelingen daar ingezet.
En of je het gelooft of niet, wij zijn inderdaad voor de vrije meningsuiting. Dat impliceert dan meteen ook dat we niet goed tegen leugens en woordmanipulaties kunnen waar uitgerekend onze tegenstanders zo goed in zijn, nietwaar Luke?
Bovendien vraag ik mij af of niemand onder jullie het verschil begrijpt tussen 'betogen tegen de islamisering van Europa' of 'betogen tegen de islam'.

De ene betoging is inderdaad de andere niet, zoals 'Den Amerikaan' terecht opmerkt. Dat blijkt duidelijk uit het filmpje waarvan ik de link hier plaatst zodat er maar enkel hoeft geklikt te worden.

Gepost door: Janice | 13-09-07

Nog even een rechtzetting wat betreft die 'slachtofferrol' waar we volgens Luke 'zo graag in kruipen'.

Als jij dagelijks vernederd, beschimpt, uitgesloten en geslagen zou worden, ben je dan het slachtoffer of 'kruip je in een slachtofferrol'?
Want volgens mij hoeven we daar niet 'in te kruipen', we worden erin geduwd.

Gepost door: Janice | 13-09-07

De stunt van Thielemans Allereerst ook mijn hulde aan mijn vriendinnen en vrienden "martelaren" (oei, sorry voor deze moslimuitdrukking).
Heel het gebeuren is zo onwezenlijk, dat ik er niet echt iets zinnigs op kan zeggen, maar ik vind niet dat ik kan achter blijven.
Ik heb de VTM-beelden niet gezien, want die vinden belspeletjes belangrijker dan de actualiteit, en ik moest mij dus baseren op onze "regimezender", die toch opvallend kritisch was tegenover het optreden van de politie en het beleid van BEULEMANS II en de scherven lijmende minister van het Brusselse gewest.
Met de hilarische beelden van Filip (normaal probeer je uit politiebussen te blijven en niet omgekeerd, ik wist dus eerst niet wat zijn bedoeling was)op de bus, die volgens den Thielemans een bewijs moesten voorstellen dat een onschuldige chauffeur wordt afgeslagen, kreeg ik wat actie van het Vlaams Belang te zien, dat een vermoeden van provocatie zou kunnen ondersteunen.
Maar nu dat ik een volledig beeld heb verworven van wat er is gebeurd, ben ik behoorlijk geschrokken.
Ik sta achter volgende definitie van een "betoging": de straat opmarcheren met spandoeken. Dat is niet gebeurd! Wat wél is gebeurd, is dat 154 mensen gemanifesteerd (enfin, misschien is hen dat zelfs niet eens gelukt) hebben op het Schumanplein, waar, naar verluidt, regelmatig aan meningsuiting wordt gedaan.
Wat mij van meetafaan stoorde, is dat Filip wordt weggetrokken tijdens een intervieuw, en dit was zelfs voor onze regimezender wat te vergaand.
Dit mediageklungel krijg je in andere landen niet te zien: ofwel is er persvrijheid, ofwel niet, en dan hoort er ook geen pers bij te zijn, tenzij met een verborgen camera.
Ik vond Frank dan weer grof met zijn publieke uitlatingen tegenover de Brusselse "burgervader", maar, ja, je zou voor minder. Bovendien klopt het dat "den Thiele" een leugenaar is:
WAT was dat met dat Luxemburgstation?? De Antwerpse divisies stonden daar jullie op te wachten, omdat jullie dat bij Thielemans hebben geagendeerd? Klopt die uitleg? Als dat zo is, en dat met 2 helikopters in de lucht, kunnen ze jullie niet snel opsporen en zien dat jullie op de Brusselse versie van Tien-a-Mien stonden? Hebben jullie, met al die Europese parlementariërs de Brusselse politie (waar stond DIE, in Laeken aan den château?) verrast door plots op het Schumanplein te verschijnen, zodat de "heureusement" in reserve gestelde Luikse divisies dienden bij te springen?
Het is een ongelooflijk verhaal van de brutaliteit van de Gedapo, maar ik heb al eerder gewezen op de kiemen van dat soort politiegeweld, vooral tegen typen die ruiken naar kritiek op "La Belgique du Papa" .
Dat er ook in het Limburgse politielandschap vragen worden gesteld over het optreden van hun collega's van de Belgische versie van de Islamitische Zedenpolitie (een Afghaanse uitvinding), is natuurlijk niet verwonderlijk.
2 vragen zijn er: ten eerste, wat hebben de Antwerpse en de Luikse politie in Brussel te zoeken (dat antwoord is al inmiddels gegeven: BOEL). Blijkbaar volstaat de Brusselse politie niet. Ten tweede, waarom dat (ik dacht eerst onredelijk geweld, maar het is veel erger dan dat)blind geweld?
En dan nog zo klungelen! Was dit de nog niet perfecte oefening van de 3 belangrijkste politielegers om zo kuraat mogelijk een groep mensen aan te pakken? Een 100-tal niet getrainde burgers?
WIE moet de Belgische politie helpen, als de boeren, de mijnwerkers, de voetbalsupporters en de overlastjongeren het voetpad van het Schumanplein afstappen? Dan zal er niet voor een sleuteltje (Filip, jij wou die zeker in het rioolputteke gooien, ha, ha!) geduwd en getrokken worden, maar zal er hevig gevochten worden om uit een brandende bus weg te komen!
En dan jouw verhaal, Janice (toen waren de journalisten uiteindelijk toch weggejaagd?), dat elke verbeelding tart. Dat soort verhaal waar de websites bol staan wat de mishandelingen door de Chinese politie betreft (ah, nu weet ik waar "donkerrood" vandaan komt!). Hier wordt ik pas écht misselijk van!
Ik heb een misselijk gevoel van dat ik er niet bij was en dat ik jullie in de steek heb gelaten, al kan ik mij professioneel niet permitteren van in zulk wespennest verzeild te geraken, maar mijn geweten knaagt toch wel.
Politiek geweld heeft mij sinds het zien van de film "Z" altijd erg aangegrepen, omdat politiek en geweld per definitie niet bij elkaar horen. Het Griekse kolonelsregime is een ver van België-show, maar de moorden eigenhandig op Kongolezen en in onderaanneming door de Fransen op Vlamingen en Joden is "vraiment la Belgique du Papa".
De Britten wéten het, gaan de ogen nu ook open in andere landen?
Want O.K., jullie hebben geleden, maar de afrekening met de kopstukken van het Vlaams Belang is slecht getimed (ah, geef toe, Belgen kunnen oh zo heerlijk klungelen!): 11 september, Vlaanderen dat meer en meer geïrriteerd geraakt van het Waalse "non". En ook de plaats is slecht gekozen: heel Europa stond aan het raam geplakt! En vooral WIE is slecht gekozen: zowat alle Europese parlementariërs hebben op hun donder gekregen!
En buiten dat, is er nog een andere zware fout: parlementariërs mogen alleen worden opgepakt als er zeer ernstige en dringende redenen zijn.
Tot slot deze conclusie als jurist: bij het politieoptreden tegenover de actievoerders tegen de islamisering van Europa (waren de vechtersbazen van dienst überhaupt wel bevoegd, dat al om te beginnen?!) werden op ernstige wijze de mensenrechten, de wettelijke reglementeringen en de deontologie van de ambtenaar geschonden. Het goedpraten van dit gewelddadig optreden door de burgemeester van Brussel is op zich al een erg laakbare daad, waarvoor een tuchtsanctie zich opdringt. Als hiertegenover strenge sancties volgen, moeten wij dit als een genoegdoening beschouwen, voor het leed dat de actievoerders én de Belgen werd aangedaan. Als dat niet gebeurt, hebben wij een serieus probleem, en zorgt alleen nog de duur van de vrijheidsberoving voor het verschil met landen als China, Noord-Korea, en noem maar op...Vergeet vooral niet dat de "Killing Fields" niet door de Cambodjaanse, maar door de Belgische machtshebbers werden uitgevonden!
Wat ons, strijders tegen het regime betreft, heb ik het idee van de tactiek van de "Wenende Moeders": dag in, dag uit posten op "Schuman" om 11 september te gedenken, geen kat en muisspelletje spelen met de politie, maar gewoon daar aanwezig zijn en je zonder tegenstribbelen laten oppakken. Als je als antwoord, keer op keer zo een geweldig dure uitstap van de Antwerpse en Luikse politie moet organiseren...

Proficiat aan allen die actie hebben gevoerd!

P.S. Ik heb zo de indruk dat de mensen hier op het forum de fysische agressie van de frankofonen wat onderschatten, met uitspraken als "wat volgt op non?". In Voeren werd door een schepen op Nederlandstalige actievoerders geschoten en in Komen werden Nederlandstalige kinderen (naar aloude moslimtraditie) door fransdolle vrouwen gestenigd!
Als het écht Luikse heethoofden zijn die op het Vlaams Belang werden losgelaten, dan zou ik zelfs durven stellen dat het politieoptreden "normaal" was! En onze schutter uit "Fourons" is OCMW-voorzitter, goed om te weten voor de illegaaltjes!


Ludo Callens

EN3A8

Gepost door: ludo callens | 13-09-07

Beschaamd Beschaamd ben ik als gepensioneerd poltieman voor de manier waarop de Luikse agenten ( ik weiger het woord collega's te gebruiken) te werk gingen. Hun optreden kan men best situeren in een of ander communistisch of fascistisch regime.
Proficiat ook aan het rood patatje Tielemans. Inderdaad mensen zo gaan de rode fascisten te werk met al wie hun mening niet deelt en dit is nog maar het begin.

Gepost door: Bruyère François | 13-09-07

Ik ben heel blij met reacties zoals die van Ludo Callens die er ons nog eens aan herinnert dat we bij vroegere protesten, zoals in Voeren zelfs beschoten werden.
Ik herinner mij nog goed dat ik plots 'overtuigde Vlaming' werd, nadat ik flink met de matrak werd geslagen tijdens een betoging voor 'Leuven Vlaams'en dat gebeurde toen eveneens door Waalse politie en rijkswachters. Ik kreeg het dus niet mee met de paplepel, maar het werd er letterlijk ingeklopt.
Toen stapte ik zelfs niet eens mee op in de betoging want ik was toen nog veel te jong. Ik was op bezoek bij een vriendin die in Leuven woonde en we zaten met haar ouders in een café te praten toen we er plots hardhandig werden buitengeknuppeld.

Antwerpse politieagenten hoeven zich niet te schamen, François, want door hen werden we wel goed behandeld. Er was zelfs een agent die zei dat hij oorspronkelijk ook naar de betoging wou komen, maar dat hij plots werd opgeroepen. Anders had hij misschien wel samen met ons in 'den bak' gezeten.

Gepost door: Janice | 14-09-07

Wie wou hier meer blauw op straat? Of was dat een drukfout?

Gepost door: RR | 16-09-07

Belgen Ik ken niet zoveel van politiek, maar is dit nu echt nodig ?? Kan de federale zich niet met andere dingen bezig houden ? Zijn dit nog Belgen of zijn ze reeds bekeerd ? In elk geval een mooi voorbeeld voor wat de Belgische politie inhoud.

Gepost door: Daelemans Daisy | 17-09-07

Alias dokerrood = Bob = RR = HVM

Gepost door: CCU | 17-09-07

Wij willen inderdaad meer blauw op straat, maar liefst Vlaams blauw in Vlaanderen. Geen Waals blauw om hier een oorlogje te starten en ongewapende burgers te slaan en te mishandelen.

Een geluk voor hen dat ze nog geen aparte staat uitmaken.
Want dit zou een oorlogsverklaring zijn wanneer een naburige staat de burgerbevolking van een andere staat aanvalt met een militaire macht.

Gepost door: Janice | 17-09-07

Ter dood veroordeeld? Terwijl de Luikse politie rustige manifestanten in het kruis moet gaan pakken in Brussel, dansen in Luik zelf ntl de muizen. De stiefvader van het kind dat enkele dagen terug door een hardrijder wed doodgereden in Luik, werd, toen hij op de plaats vh ongeval nog even ging bezinnen met z'n vrouw, aangevallen door weer een andere hardrijder, en met een mes gestoken. De lieveling blijkt een terdoodveroordeelde (!) roofmoordenaar te zijn, met penitentiair verlof zoals dat heet. Dank zij moslima Laurette....

Gepost door: Jef | 21-09-07

een politie agent die in de prive gaat snuffelen van andere mensen en dat dan deze persoon gaat slecht maken wat kan ik aan deze zaak doen mijn ex is politieagent en nu ben ik ,gehuwd maar mijn ex gaat alle gegevens na en dan gaat hij het gerechterlijk onderzoek overal rondbazuinen zo dat niemand met ons nog in contact wil komen wat moet ik doen ik hou van mijn man maar mijn ex is stiekjaloers en wil maar niet bhoren dat hij nop kant staat maar ik heb 1 zoon met hem dank u voor u mening

Gepost door: cindy | 09-01-08

Cindy, meiske, dat weet ik niet hoor! Dit is een open blog, dus als je niet wil dat er rondgebazuind wordt, dan vraag je het beter aan je advocaat.

Gepost door: Janice | 09-01-08

De commentaren zijn gesloten.