15-09-07

Gesprek met 'roden' in het Volkshuis te Mechelen.

Een tijd geleden, meer bepaald rond de verkiezingscampagne hoorde ik iemand zeggen "Wanneer je uit een rode broek geboren wordt, dan stem je rood".
Als argument om op een partij te stemmen kan dat tellen natuurlijk!

Al even erg was het in het socialistische 'Volkshuis' te Mechelen, toen een reporter daar enkele vragen ging stellen aan de aanwezigen. Toen hij wou weten wat ze dachten over Gennez, was het antwoord 'dat ze die niet kenden'.
Eén iemand had er wel al eens van haar gehoord, want "die vreemde was zo op haar uitgevallen in de gazet".
Die 'vreemde' was dan Anissa Temsamani die in de kranten een interview had gegeven en haar ongenoegen over de arrogantie en dictatoriale houding van Gennez niet onder stoelen of banken had gestoken.

Socialisten stemmen dus niet vanwege een overtuiging, maar omdat ze het van thuis uit zo geleerd hebben. Uit gewoonte, domheid en omdat ze niet beter weten.
Bij verdere vragen kenden ze Yves Leterme evenmin, kortom, geen enkele politicus, ook de socialistische niet.

Als ik dat hoor dan vraag ik mij af waarom men de stemplicht wil in stand houden, laat de mensen vrij om al dan niet te gaan. Dan blijven diegenen die er niets van af weten gewoon thuis.
En hoe men het ook draait of keert, stel dezelfde vragen aan om het even welke burger van rechts, hij zal u perfect bewijzen dat hij of zij van politiek en een flink stuk politieke geschiedenis op de hoogte is.

11:04 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

stemplicht Waarom men de stemplicht niet wil afschaffen is nu toch heel duidelijk. De sp&a zou geen stemmen meer hebben.

Gepost door: filips | 15-09-07

Janice,

Ik kom uit Mechelen, nota bena uit een wijk waarin De Smet (de morgen) uit komt. Wat De Smet natuurlijk wel niet zegt is dat die wijk de ENIGE sociale wijk in mechelen was waar men geen migranten durfden plaatsen vanuit de goedkope wonging. Vreemd dat dit ook de enige wijk is waar vandaag nog steeds bijna geen diefstallen gebeuren en waar er bijna nooit geweld wordt gepleegd (tenzij door een paar lokale krapuul jongeren). De wijk heeft ook geen tonnen schotelantennes hangen aan de gevels zoals in de andere wijken.

Wijken waar iedereen op de socialisten stemden en waar nu bijne iedereen op het vlaams belang stemt, een evolutie die nog steeds aan de gang is.
Jansens had zijn peperdure analyses kunnen vermijden door er eens met de mensen te gaan praten.

Nog iets anders,
toch vreemd dat Van De Lanotte nu durft beweren dat zijn democratische SPA eigenlijk dictatoriaal werd geleid de laatse jaren... Was het niet net DAT argument dat de sossen altijd gebruikten om het VB als NIET democratische partij te bestempelen...
Bijzonder grappig.

Gepost door: Den Amerikaan | 15-09-07

Ik kom zoals ze zeggen uit een rode werkbroek, en stem sedert enkele jaren op het VB. Mijn buurt in Antwerpen, de parochie van miserie werd ook de Rode Burcht genoemd. De meeste mensen die vroeger rood stemden stemmen nu VB, omdat de werkmensen zich niet meer kunnen vinden bij de kaviaarsocialisten van vandaag, die wanneer je bepaalde problemen aan de orde stelt, je direct in de extreem rechtse hoek wordt geduwd. Zieligaards.

Gepost door: lies | 15-09-07

Antwerpen is inderdaad wel een apart geval. De confrontatie met de 'nieuwe cultuur' is daar té groot om de mensen nog een rad voor de ogen te draaien.

Ik had in feite niet alleen mogen schrijven over de socialisten, want ook bij de liberalen zijn er nog steeds mensen die met kleppen over hun ogen lopen. Vooral bij de middenstand, zelfs op de Turnhoutsebaan zijn er nog mensen die blauw stemmen, omdat ze denken dat het als zelfstandige nu eenmaal zo moet. Ze leven nog steeds in de overtuiging dat de VLD de enige partij is die iets doet voor de zelfstandigen. Dat ze de laatste jaren onder het bewind van de liberalen aan alle kanten 'in 't zak zijn gezet', hebben sommigen blijkbaar niet gemerkt toen ze hun schoendoos met papperassen gingen afzetten bij de boekhouder.

Gepost door: Janice | 15-09-07

De commentaren zijn gesloten.