19-09-07

688 ontslagen!!! Verschrikkelijk!

Hoe dikwijls hebben we het nu al meegemaakt? Wanneer Belgische bedrijven verkocht worden aan het buitenland, gaat het mis. Inspraak hebben we niet meer. Dan mag Luc Van Der Kelen nog zoveel beweren dat de regering er iets had kunnen aan doen zoals in de autoindustrie, dat is larie. Als het niet opbrengt, dan is het gedaan.
Dus nu verliezen er weer eens 688 mensen hun job bij Janssens Pharmaceutica dat jaren geleden werd opgekocht door het Amerikaanse bedrijf Johnson&Johnson.
Verschrikkelijk.
De brains blijven, de anderen, zoals de catering, IT en ander 'misbare' posten worden afgedankt om te besparen.
Overal worden mensen ontslagen, maar nooit hoor je dat er in om het even welk ander Europees land zoveel ineens afgedankt worden als in ons land.

Hoe dikwijls moeten we nog herhalen dat de kosten op lonen veel te hoog zijn? Waarom moet een werkgever taksen betalen op iemand die hij tewerk stelt? Waarom protesteert de vakbond daar niet tegen? Omdat het opbrengt. Maar zeker niet voor de afgedankte werknemer...

De uitleg van weduwe Janssens was zeer mild. Het was de schuld van de Amerikanen. Je kunt natuurlijk geen overheid aanvallen die je schoonzoon net in de adel heeft verheven, niet??

21:41 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

1961 Opgericht door Jansen in 1953, aan Johnson & Johnson verkocht in 1961, das wel héél rap. Normale gang van zaken in Belgie is deze: 1e generatie zijn de verwervers, 2de de ervers, 3de de bedervers. Ik heb het nog geschreven: denk de buitenlandse filialen weg, en de ganse privé economie blijkt nog vooral te bestaan uit cafés en frietkoten.

Maar goed, dit had evengoed kunnen gebeuren met een belgische firma ntl. Maar de diepere oorzaak blijft wat wwe Jansen ook zei: gebrek aan nieuwe medicamenten, aan brains dus. Want dat is toch écht niet oze sterkste kant. Ik herinner me nog dat Toyota in Belgie een designafdeling had; nieuwe modellen werden er ontworpen. De Corolla was het eerste kind: het bleek de lelijkste uit de ganse corolla-geschiedenis te zijn geworden. Resultaat: de ontwerpafdeling werd stante pede opgedoekt en naar Italie verhuisd...

Gepost door: Jef | 19-09-07

Koen en Léon
ZEG,Janice..Ik vond een foto van Koen Dillen samen met Leon Degrelle...Leon Degrelle...HOE IS HET MOGELIJK denk ik dan....Leon Degrelle...SCHAAM JULLIE! en dan zijn er VBers die de Israelische vlag op hun site durven te plaatsen terwijl één van hun volksvertegenwoordigers ooit pronkte naast de Waalse nazi die nergens spijt van had....Schaam jullie...Daar kookt effe mijn bloed van..Ook al was dat in 1994...

Gepost door: Tiberius | 19-09-07

"Heil Tiberius" wat heeft Dillen ,Degrelle ,Waalse Nazi's en het Israelische vlag te maken met de ontslagen bij Janssen Pharmaceutica...niks komma niks ,wat is je doel feitelijk dergelijke posting te plaatsen....jij leeft in het verleden ,waarom geen haat schrijven over Napoleon bv ...of onze alomgeprezen Belgische vorst Leopold 2 de grootste bloedhond en slavendrijver ooit...een land wordt grootst door "smeerlapperij" en komt tot verval door "smeerlapperij,onkunde,machtswellust en eigenbelang" en daar is den Belgische staat nu volop mee bezig...niet moeilijk dat grote bedrijven hier allemaal gaan lopen !!!

Gepost door: Rene | 20-09-07

ER zullen er nog volgen, het peperdure loonsbeleid maakt ons steeds minder aantrekkelijk voor nieuwe investereringen,komt daarbij nog de corruptie van de staat (iedereen wil zijn procenten) het lakse vrijblijvende tewerkstellingsbeleid en de ongecontroleerde prijsstijgingen van materialen en grondstoffen, het zal er m.i. niet op beteren, en voor Tiberius:

Onze socialistenkliek met onze graaaatise gouverneur op kop is toch ook gaan pollekesschudden met massamoordenaar en notoir dictator Fidel castro , en dat is nog helemaal niet zo lang geleden, en verder wat hebben het VB en zijn kiezers met Legrelle te maken ??dat is een stukje geschiedenis van de WALEN idioot

Gepost door: lowieke staal | 20-09-07

Tiberius Gracchus behoeft geen heil Als je een beetje Romeinse historie kent..Maar blijkbaar niet had ik al begrepen...
De ene zijn smeerlapperij praat de andere zijn smeerlapperij niet goed...En ja,effe off-topic...Vrije meningsuiting remember?Of alleen als het u goed uitkomt?Verleden..Waaw,1993!
Neen,blijkbaar leefdde Koen Dillen in het verleden door te pronken met Léon..Waarom toch steeds het Vlaams nationalisme vergiftigen met het achternalopen van oude nazi's of Franse staatsnationalisten als Lepen JM...Het is absoluut niet sympathiek of het nu VB of NVA is..Stop daarmee AUB want het doet de Vlaamse zaak geen goed...Zelfs ik die enige sympathie koester voor de Vlaamse onafhankelijkheidstrijd krijgt dan zijn twijfels...Dus stop ermee met dat soort gore nazi smeerlapperij en stop met het te verdedigen want er is geen verdediging mogelijk van dat soort praktijken(toasten met Leon)

Gepost door: tiberius | 20-09-07

Werk aan de winkel! Elke dag, week, maand , jaar gaan er werkplaatsen verloren in Vlaanderen, toch blijft men maar miljarden verknoeien aan Wallonië, Brusallabath én de Coburgers, de leegroof wordt schaamteloos gehandhaafd, zelfs opgedreven.
Stop die misdadige transfers en investeer in Vlaanderen met het Vlaams belastingsgeld, stop de criminele misdaad door Vlaanderen te blijven leegroven ten gunste van een hangmat cultuur.
Maand op maand verliezen wij, Vlaanderen, economische positie in Europa en wat doen de politieke lafaards? Niets., ze zorgen wel voor hun eigen profijt, eveneens voor hun familie, bekijk het nepotisme maar eens hoe welig dat tiert!
Stop de toevoer van vreemdelingen die enkel de weg naar het OCMW weten te liggen, wie hier als buitenlander of vreemdeling geen werk heeft hoort hier niet te zijn, en.....dat die Europese ambtenaren eveneens onderworpen worden aan de ‘belastingsplicht’, waarom zijn die vrijgesteld van belastingen? Het zijn toch geen aliëns zeker, of toch misschien?
Als men leest wat die allemaal bekokstoven dan moet men het bijna gaan geloven, komen met voorstellen die op Mars zelf ondenkbaar zouden zijn, volgens mij zijn het een stelletje wereldvreemde idioten die maar één doel hebben, scharrelen, sjoemelen en de Europese bevolking pesten en irriteren met walgelijke voorstellen.
Héél snel terug grenscontroles toepassen zodat criminelen er niet inkomen, dat illegalen de weg naar Vlaanderen afgesneden wordt, dat niet-Europeanen, zeker godsdienstfanatiekelingen, aan de grens enkel het woord , “terug – return – retour” te horen krijgen.
Nog veel werk aan de winkel zou ik zeggen.

Gepost door: Jean | 20-09-07

Wij weten dat Jean en velen met ons ... de enigste partij die daar verandering in wil brengen is VB maar als ge die partij vooruitschuift naar richting andersdenkenden beginnen ze steeds te zagen over den Duitsch, Hitler, Nazisme ,Degrelle en weet ik veel wat...Als ge over het VB spreekt ,de vreemdelingen, het separatisme en allerlei andere problemen die Vlaanderen... richting afgrond duwen ,krijgen we replieken als "mestkevers" alle middelen zijn goed enz enz...Ik heb de vraag reeds zo dikwijls gesteld op dit forum en deze van Debie "is er dan niets ,geen enkel punt uit het progamma van VB dat de aandacht waardig is ...algemeen antwoord NEEN.. men sluit de ogen en steekt stoppen in de oren ,want blijkbaar zien onze geachte tegenstanders Nazi's marcheren en horen ze Duitse marchmuziek ,het geweeklaag van gefolterden en deze die in de gaskamers werden geduwd...wie niet horen wil moet voelen ,onze Islamietjes staan klaar om dit land verder uit te zuigen en proberen meer en meer invloed te krijgen en dat lukt nog alle dagen !!!

Gepost door: Rene | 20-09-07

@tiberius

Ik kan je enkel gelijk geven over de Legrelle situatie, ik vind persoonlijk deze zaak zeer storen en slecht voor de vlaamse zaak.

Het VB zou zich daar moeten tegen afzetten met alle middelen, niet alleen publiekelijk maar ook intern.

Dat is het enige wat sommige mensen nog stoort en daarvoor nooit zullen stemmen op het VB. Ik ben zelf als liberaal in hart en nieren pas recent voor het VB gaan stemmen, omdat men toch duidelijker afstand begint te nemen.

Deze foto is 15 jaar oud, er gebeuren veel zaken op 15 jaar. We hele WO2 duurde 'maar' 5 jaar.

Neemt niet weg dat in deze u gelijk heeft.

BTW : toch niet vergeten dat legrelle hoofd was van het waalse legioen, u weet wel datgene wat de walen snel vergeten zijn...

Gepost door: Den Amerikaan | 20-09-07

Janice,

Over van der kelen, hij weet perfect dat dit niets met de regeringsvorming te maken heeft. Dit soort zaken wordt lang voorbereid, geloof er niets van dat dit over een paar weken is beslist.

Bovendien IS er een regering, ze behandelt alle lopende zaken en kan perfect anticiperen op zulke zaken. Het bewijst gewoon dat ze niet op de hoogte zijn gebracht, of alleszins dat de regering van lopende zaken het niet belangrijk vond om het parlement samen te roepen tijdens de vakantie.

Gepost door: Den Amerikaan | 20-09-07

Ajit Shetty Het meest vernederende bij vele buitenlandse filialen in ons land, zoals Janssen, is dan nog dat ze niet eens een belg aan de leiding hebben staan, en zelfs als er geen gepaste kandidaat uit het land vd moederfirma ter beschikking is, wordt er nog naar een andere nationaliteit gegrepen. Bij Janssen bv voor een Indier, Ajit Shetty, die al sinds 1994 ceo is. En zo ken ik vele voorbeelden: Hollanders, Fransen, Engelsen, Duitsers, Brazilianen (Inbev), noem maar op, maar géén belgen.

Gepost door: Jef | 20-09-07

@Tiberius Tiberius, 'I am not my brothers keeper'. Het enige wat ik weet is dat ik zelf al minstens 10 jaar het joodse volk en Israël verdedig op internet met flink wat doodsbedreigingen tot gevolg.
Ik schreef vroeger voor een Israëlische website 'kristalhelder'.
Mijn grootvader hielp al joden vluchten naar Engeland, dus kreeg ik het wel mee van thuis uit...
Nog voor ik bij de partij ging, maar ook daarna deed ik verder. En wees gerust, er zijn er die mij daarvoor haten, maar er zijn er veel meer die aan mijn kant staan.

De hetze tegen en de boycot van Israël komt vooral uit linkse hoek en zeker niet uit onze hoek. (Alhoewel er overal idioten rondlopen).
Ik kreeg destijds bedreigingen van Indymedia, ze gingen mij wel weten te vinden schreven ze.

In plaats daarvan heeft de politie hen gevonden.

Wat die foto betreft, daar heb ik niets mee te maken. Ik had er al over gehoord en heb de vraag gesteld (net zoals jij nu) aan de top. Blijkbaar had het te maken met een persoonlijke studiereis. Verder weet ik er niets over.

Ik sta zelfs versteld van het feit dat je niet weet hoe groot de haat en het anti-semitisme aan de linkse kant is. En hoe groot het antisemitisme aan het koningshuis was...koningin Elisabeth bijvoorbeeld.
En je weet wel, de pro-Palestijnse organisaties, die samen met Gretta Duisenburg en de kopmannen van AEL de straat opgingen in een betoging tegen Israël die slogans riepen die ik hier zelfs niet durf herhalen.
De extreem linkse Gretta Duisenburg hing zelfs een Palestijnse vlag aan haar balkon middenin een Joodse buurt in Nederland, als dat niet provocerend is, dan weet ik het ook niet meer. Waarom ergert zich daar niemand aan?

Ik kan alleen maar zeggen dat er bij het Vlaams Belang heel veel meningen zijn. Meningen waar ik het soms absoluut niet mee eens ben en andere meningen waar ik volledig achter sta.
En dat is voor mij bijvoorbeeld het streven naar een onafhankelijke republiek Vlaanderen, (weg met de monarchie) en geen islamisering in Europa.
En tot nu toe is er geen enkele partij die deze principes in haar programma heeft staan.
Zelfs de Mortselse afgevaardigden van LDD willen in een volgende legislatuur eisen dat de portretten van koning Albert en koningin Paola terug in de raadzaal worden gehangen, nochtans is De Decker zelf tegen het koningshuis.
Dus je ziet, bij elke partij zijn er 'Einzelgänger', dat is bij ons niet anders. Hoe verkeerd we het ook mogen vinden, het kan gebeuren...
Desondanks zal ik NOOIT de Israëlische vlag van mjn blog halen, want ik sta volledig achter hen. En het mag nu ook wel eens gezegd worden, dank zij de joden in Amerika komt er beweging in Darfour. ook iets waar ik trouwens al jarenlang aan meewerk ...

Gepost door: Janice | 20-09-07

Ik ben een van de weinigen... Tibe...herlees eens je tekst van 19/9 te 23u36...ik ben een van de weinige anti VB ers die niet meteen beginnen over naz's enz enz

Gepost door: Rene | 20-09-07

Wel ja Ik wou er niet over beginnen eerst...eerst,maar toen kwam jij René me uitmaken voor Waal!
Het is ook mijn reden "Amerikaan"waarom ik nooit op VB zal stemmen...Ook al hebben ze met heel wat thema's een punt..Ik ben zelf van Joodse komaf..En dan Dillen te zien met Degrelle...Is 't dan zo moeilijk te begrijpen dat mijn bloed daarvan kookt? En inderdaad,als het VB eens schoon schip maakt met dat donkerbruin randje,zelfs al is het de zoon van de stichter Dillen..Dan hebben hun tegenstanders geen swastika's meer om naar het VB te gooien,nu wel!Eigen schuld!
Janice,ik weet dat er heel wat linksen zijn die behoorlijk antisemitisch zijn enz enz...Maar dat spreekt nog niet goed dat Dillen Degrelle achterna liep..Het ene kwaad rechtvaardigd niet het andere...Waarom kan je gewoon niet zeggen/schrijven dat mensen als Koen Dillen ea behoorlijk achterlijk en verachterlijk zijn...Is dat zo moeilijk voor iemand met een Israelische vlag je blog??Is het dan veel makkelijker de zwarte piet door te schuiven naar de anderen de linksen,de moslims..Het is trouwens niet links of de moslims hun fout dat Dillen daar staat met Degrelle..U kan altijd eens vragen op een Israelisch(het land van die vlag) politiek forum wat zij vinden van Degrelle en zijn politieke vriendjes uit Vlaanderen..Wat denk je dat ze gaan antwoorden dat land vanwie je de vlag op je blog hebt? Raad maar eens!

Gepost door: Tiberius | 21-09-07

Tiberius, ik schreef al eerder dat er bij het Vlaams Belang heel veel verschillende meningen zijn en ik vind het persoonlijk inderdaad niet goed te praten.
Het enige wat ik weet is dat de 'vrije mening' bij het Vlaams Belang hoog aangeschreven staat.
Bij het Vlaams belang wordt de regel van Voltaire: "Ik verafschuw Uw ideeën maar ik ben bereid te sterven voor Uw recht ze te uiten" heel letterlijk genomen.

Gepost door: Janice | 21-09-07

MAAR TIB TOCH ... Tib ! je bent behoorlijk in de war jongen...
Ik jou uitmaken voor Waal ,is dat dan een scheldwoord ,is Vlaming een scheldwoord ?.Enerzijds geef je toe dat VB thema's heeft met een punt...beste TIB dat is "belangrijk" de rest is wat flauwe kul.Voor zover ik weet is Karel Dillen en Degrelle al lang in de hemel ,of een paar verdiepingen lager ,wat hebben die inmiddels historisch geworden figuren nu in godsnaam te maken met het heden.Wat zou je ervan denken als een hoop Belgische negers in opstand komen omdat Leopold 2 indertijd hun overgrootvaders met de zweep op hun kl... hebben gegeven , slavenarbeid lieten verrichten ...en onze moderne negers het niet kunnen slikken dat er nog steeds borsbeelden van die alomgeprezen (slavendrijver,bloedhond)Belgische vorst opduiken in openbare gebouwen enz. dat is idem Tib ...das voorbij das geschiedenis ...op...naar een betere toekomst voor iedereen zelfs voor Moslims, maar dan in hun eigen land. Ik ben pro Israel ,moesten zij daar de Belgische politiek toepassen, was er van Israel al lang geen sprake meer...ze laten niet met zich sollen...en maar goed ook !!! wat niet wil zeggen dat het daar allemaal heiligen zijn ,maar alles zoekt zijn evenwicht dat is een natuurwet en geloof me hoe meer Moslims hoe meer rechts om alles in evenwicht te brengen.Ik weet niet hoe oud je bent Tib ,ik ben er 63 ,heb vermoedelijk zoals jij nooit de miserie gekend van een oorlog ,nooit honger geleden en tot op heden een relatief goed leven gehad ,zoals jij ,laat ons het daarbij houden en alles wat die vrijheid van denken en handelen in gevaar brengt... moet bestreden worden of het nu Islammers zijn of Hottentotten speelt geen rol..VB heeft de politieke moed ons te waarschuwen voor bepaalde gevaren waar andere partijen,zogezegd blind voor zijn,omwille van macht ....en daar draait de wereld rond "geld en macht! of niet soms!!

Gepost door: Rene | 21-09-07

Nog vergeten. Je zegt dat ik op een Israëlisch forum maar even moet vragen wat ze erover denken? Ik weet wat ze erover denken en ik weet ook wat ik erover denk.

Maar vraag eens wat een Armeniër denkt over de Turkse politici in ons land die de genocide op hun volk ontkennen, en daarin gesteund worden door de Belgische overheid van socialisten, Spiritisten, liberalen en ja, ook de CD&V? Is de ene genocide erger dan de andere? Ik ben al bijna 25 jaar bevriend met een Armeense en ik weet van haar vader dat de Turkse genocide heel erg was. Nochtans hoor ik haar nooit klagen over het feit dat Ergün Top de genocide ontkent maar toch gezien wordt bijvoorbeeld topmensen uit de CD&V?

Wat denken ze over Stalin die zijn eigen volk voor één vijfde heeft omgebracht? Hoor je daar iemand over? Het gaat tenslotte toch om dertig miljoen mensen? Nochtans mag de Pvda, die nog heel teder spreekt over vadertje Stalin, meespelen in de politiek? Komt 'pogrom' niet uit Rusland? Werden joden daar niet altijd al vervolgd en vermoord?
Vraag eens aan de joden in Antwerpen waar de meesten vandaan komen? Uit Polen en Rusland.
En ze weten dat ze op het Vlaams Belang (vooral Filip Dewinter) kunnen rekenen.

Stem jij dan maar op een andere partij. Een partij die minder eerlijk en open is, schijnheilige partijen zijn er meer dan genoeg.
Je mag dan misschien van joodse komaf zijn, en ik half Engels en half Vlaams, maar ik heb familie verloren tijdens de oorlog en bij de bevrijding van de joodse kampen, dus kom mij hier niet vertellen dat ik beschaamd moet zijn.

Gepost door: Janice | 21-09-07

ik heb jarenlang voor de chaddische Joden gewerkt en ben er altijd goed betaald en zeker behandeld geweest,ik heb daar de agressie van moslims tegenover de Joden gezien en mee bestreden,dat er dromers zoals tiberius niet geloven dat de agressie maar uit een richting komt,zegt veel over hemzelf.
Terwijl in Duitsland ex militairen uit het dritte reich reeds vele jaren gratie hebben gekregen zitten er hier nog steeds met een schuldkomplex over wat er zeer lang geleden is gebeurd,dit is dus typisch voor knechtenvolk .mijn grootvader heeft eens iemand in 'den grote oorlog' met een bijl doodgeslagen, misschien is het tijd om mijn kleinkinderen hiervoor in de bak te draaien
get a life !!!

Gepost door: lowieke staal | 21-09-07

Tiberius,

Je geschiedenis van de Romaeinen ken je blijkbaar goed, maar over de Islam en het derde rijk blijkbaar een pak minder.

De Islam kon het namelijk zeer goed vinden met den duits en Hitler, er zijn zelfs Moslim waffen SS'ers geweest en niet een paar tientallen he. (kijk maar eens op www.verzet.org - een zeer anti VB site)

Als jood zal je hetvolgende dan ook wel weten. http://www.likud.nl/nazi.htm

Misschien DAAR ook eens even gaan lezen, bovendien hoor ik graag de Iraanse president bezig over de joden, waarom protesteer je daar niet tegen?

Het aantal racistische aanslagen op joden en homo's komst bijna ALTIJD uit de allochtoonse hoek.

Heb je al allochtonen zien protesteren tegen dat geweld of opgeroepen aan allochtonen om verdraagzaam te zijn ?

Om dan nu alle VB'ers met NAZI's te vergelijken is niet alleen vrij dom maar ook nog eens een belediging.

Gepost door: Den Amerikaan | 21-09-07

Altijd de anderen Iran,de Moslims,de Chassidim...Wie halen jullie er nog allemaal bij...Heb ik ooit beweert dat elke VB er een nazi is?Maar als een VBer met die sympathieën door jullie alweer zo enorm verdedigd wordt,dan zegt dat al genoeg...
Ja,Hitler was "pro islamitisch..."Daarom DES RE MEER DEBIEL DAT KOEN DILLEN OP DE FOTO PRIJKT MET LEON DEGRELLE! En nog meer redenen om voor mij het te verfoeien..
Jullie moeten de discussie niet uitbreiden naar de rest van de wereld..Denk je dat ik daar in trap?
Ik hou niet van islam fascisme en ik hou niet van Vlaams nationalisme dat nu en dan dweept met die goede oude tijd uit de jaren 30...En Koen Dillen en Degrelle leggen duidelijk een link tussen het VB en Nazisme!
Tenspijt jullie mistgordijnen en afleidingsmanoevres en het beschuldigen van anderen voor jullie dwaasheden..
Janice...Is het niet absurd schizofreen op langs de ene kant een Israelische vlag op je blog te plaatsen terwijl je langs de andere kant een partij vertegenwoordigd wiens volksvertegenwoordigers het glas heffen met een oude Nazi,met ijzeren kruis,die enkel spijt heeft dat ze de oorlog verloren????Absurd!!!
Het is ABSURD op de Davidster samen met JM Lepen op je blog te plaatsen!ABSURD;Lepen mag Israel niet eens binnen behalve hij gelyncht wilt worden!!!
en dan nog dit;
Uiteindelijk kreeg de stroming rond Karel Dillen (die als enige van de kartellijst verkozen werd) de bovenhand. De Vlaams Nationale Partij en de radicale vleugel van de Vlaamse Volkspartij fuseerden tot het Vlaams Blok. Voor deze naam vond men inspiratie bij het Vlaamsch Nationaal Blok, de vooroorlogse kartellijst waarmee het VNV aan de verkiezingen deelnam...

Gepost door: Tiberius | 21-09-07

100%gelijk Tiberius: "Is het niet absurd schizofreen op langs de ene kant een Israelische vlag op je blog te plaatsen terwijl je langs de andere kant een partij vertegenwoordigd wiens volksvertegenwoordigers het glas heffen met een oude Nazi,met ijzeren kruis,die enkel spijt heeft dat ze de oorlog verloren????Absurd!!!
Het is ABSURD op de Davidster samen met JM Lepen op je blog te plaatsen!ABSURD;Lepen mag Israel niet eens binnen behalve hij gelyncht wilt worden!!!
"
Het werd eens tijd dat iemand dat schreef.Proficiat Tiberius en hoe meer de Behangers spartelen hoe dieper ze zinken,geweldig.

Gepost door: Benny | 21-09-07

raar...na iedere verkiezing worden wij alsmaar sterker...Ik ken er wel twee die spartelen in hun "haat" vat

Gepost door: Rene | 21-09-07

Waarom is dat zo vreemd? Hebben de joden en wij Westelingen niet dezelfde vijand; de moslims.
Bestaat er geen spreekwoord dat zegt; de vijand van mijn vijand is mijn vriend!

Gepost door: Bert | 21-09-07

Tiberius

Gelieve uw gekleurde bril even af te zetten, NIEMAND heeft dit goedgekeurd, integendeel. Zowel Janice heeft dat duidelijk gesteld als ikzelf als poster. Geen normaal mens zal dit goedkeuren. Nu goed ?

Wat we willen zeggen is dat die foto van 15 jaar geleden is, mensen veranderen, politieke partijen evolueren, maar je hebt gelijk dat dit niet aanvaardbaar is.

Je kan je toch zelf wel voorstellen dat bijna niemand van toen nog leeft.

Wat me wel opvalt is de selectieve verontwaardiging, waarom zeg je dan niets over Stevaert die een glas met Fidel gaat drinken, of wat bussen gaat verkopen.

Waarom alleen Hitler, daar waar alle grote dictators meestal links waren en meer mensen hebben vermoord dat Hitler.

Over partijnamen zullen we maar zwijgen zeker, NSDAP => SPA, PVDA

de "JA" campagne werd door Hitler ook gedaan, net hetzelfde. Stop met het maken van stupide vergelijkingen.

Gepost door: Den Amerikaan | 21-09-07

Altijd weer de anderen ...schrijft Tiberius. Jij bent ons beginnen uitschelden. Jij was diegene die zei dat wij 'beschaamd' moeten zijn. Wel, ik vraag je gewoon waarom wij beschaamd moeten zijn omdat er enkele zijn met voor ons verfoeilijke ideeën, en waarom zoveel anderen niet.
Vergeet je misschien dat ze aanvankelijk allemaal bij de Volksunie waren en waar zitten de meesten nu? Bij de VLD en de CD&V-NV-A.

Wat die andere idioot hier over Le Pen komt schrijven snap ik al helemaal niet. Ik ben helemaal geen Le Pen fan, integendeel.

Het afwimpelen van onze argumenten op die manier is weel een beetje simpel.
Koen Dillen heeft met iemand gesproken die wij allemaal verfoeilijk vinden, ok, daar ben ik volledig mee akkoord. Maar dat is zijn zaak en niet die van het Vlaams Belang, laat staan van haar mandatarissen of kiezers.
En je moet ook weten wat je wilt. Ofwel zijn het fascisten zoals Musssolini die de joden geen strobreed in de weg heeft gelegd. Ofwel zijn het Nationaal socialisten die de kant van de moslims kozen en samen met de moefti van Jeruzalem de holocaust bedisselden.

Lees wat ik hierover schreef op mijn andere website.

Gepost door: Janice | 21-09-07

Volgende reacties graag over de topic, ik ben dat gezever beu!

Gepost door: Janice | 21-09-07

Ik ben NIET gekleurd Ik ben bij geen enkele partij of iedeologische groep,ik ben gewoon een kritische kiezer en behandel me dan ook zo ipv me onmiddellijk tot links of Waal te bombarderen..
Oké,Janice.Dat voorlaatste antwoord bevredigd me min of meer...U moet namelijk weten dat dat,deze discussie de reden is waarom het VB concurrentie heeft langs de rechter zijde...Want dat is nu namelijk de reden waarom ieamnd als Dedecker zich nooit heeft willen aansluiten bij het VB en nog vele anderen uit "fatsoenlijk rechtse" kringen...En nu een publiek aanspreekt die in feite het niet "extreem-rechtse" kiespubliek van het VB was...U kon zich wel voorstellen hoe sterk de Vlaamse republikeinen verenigt zouden staan vandaag indien het VB niet doorheen zijn geschiedenis maar blijft aanschuren tegen "ikonen" uit een zwart verleden zoals August Borms en Cyriel Verschaeve en Joris Vansevere ,Degrelle...enz...Stop daar maar mee.Sluit het af.Gedaan.U stoot daarmee heel wat mensen af en je geeft je tegenstanders een swasika om naar je te gooien..en het goed willen praten verergert het zaakje alleen maar...
Dat was dan!

Gepost door: Tiberius | 22-09-07

Bayer En nog een paar honderd ontslagen in de antwerpse chemie, oa bij Bayer!

Het misleidende aan dgl berichten is echter dat alleen afdankingen het nieuws halen. Dat het personeelsbestand bij Janssen en Bayer jarenlang stelselmatig werd opgebouwd, komt nooit in de krant wegens niet spectaculair genoeg. Daardoor krijgt men een verkeerd beeld vd werkelijkheid. Want de realiteit is dat het aantal arbeidsplaatsen in Belgie sinds WOII alleen maar continu gestegen is, wat de beroeps-pessimisten er ook mogen van beweren.

Gepost door: Jef | 22-09-07

Ja Tiberius, dat vind ik helemaal straf. De Decker is destijds samen met Van Quickenborn naar Palestina geweest en begon daarna een hetze tegen Israël. Hij kwam ooit in Edegem spreken toen hij net was buitengevlogen bij de NV-A en door zijn relaas over de joden heb ik toen tegen Filip Dewinter gezegd 'je gaat die blaaskaak toch niet bij ons halen?'
Het grote verzet tegen De Decker vanuit het VB was gedeeltelijk om zijn antisemitisme en vooral om zijn algemene reputatie, en zeker niet omdat hij het zelf niet wou.

Gepost door: Janice | 23-09-07

De Decker dat De Decker niet bij het VB is gekomen omwille van zijn antisemitisme en zijn algemene reputatie geloof je toch hopelijk zelf niet Janice.
De Decker is een stemmenkanon en zo iemand kan elke partij gebruiken, want daar gaat het om: De Macht. DD is niet bij het VB omdat hij zelf niet wou.
en Tib heeft gelijk. ik ben zelf VB lid maar om eerlijk te zijn moet ik zeggen dat het VB, en zeker de top, niet altijd blijk geeft van veel verstand als het op marketing aankomt.
De RTBF heeft een reportage over het 'bruine' verleden van het VB, het ding circuleert ergens op internet, ben even kwijt waar juist, maar het zijn zulke dingen en het is dat verleden dat het VB kiezers kost én regeringsdeelname.
ik ben voor een eerlijke discussie en iemand als Tiberius hoeft niet beledigd te worden omdat hij een punt naar voor brengt dat even onwelriekend is (is Waal nu al een scheldwoord? Hoera!)
persoonlijk ben ik TEGEN een personencultus, altijd al geweest.
ik steun het VB omwille van zijn standpunten maar mandatarissen zijn in de eerste plaats nog altijd mensen en zoals geweten maken die fouten, wie gaat er nu op de foto met ene Degrelle? en Filip (de hele partij) die zich laat afluisteren door VTM tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, idioot is dat. moet je niet al te slim voor zijn.
de kinderen Dillen zijn in de politiek omwille van hun naam, maar zijn ze er daarom ook geschikt voor?

punt is dat Tiberius niet zo op de personen moet focussen maar op het programma en de openbare standpunten van de partij. 'verkeerde' lieden zijn er in elke politieke partij, vakbond en elders wel te vinden, maar dat het hem desondanks toch afschrikt kan ik verstaan, dat is niet meer en niet minder dan menselijk. mensen komen en gaan, de partij blijft bestaan (en evolueert).

Gepost door: fee | 23-09-07

Wel Pro palestina zijn is niet meteen antisemitisch...Ik ben ook voor een onafhankelijke Palestijnse staat hoor...Maar Dedecker stond nooit op de foto met Degrelle..Zijn eis om vrije meningsuiting voor negationisten is wel wat zuur maar het VB stond daar ook achter in eerste instantie..Ik bedoel gewoon maar JM Dedecker maakt geen Vlaaamsnationalistische symbolen van oudnazi's...
Ik zal ook nooit op DD stemmen...
Het zijn personen die het geheel maken,fee...De ketting is maar zo sterk als de zwakste schakel...

Gepost door: Tiberius | 25-09-07

Er zijn ook foto's van Bart de Wever met Le Pen,en van onze rode sjoemelaars met Fidel, hoeveel idiote pubers lopen er niet met een sjaal of T hemd van 'Che' die eigenhandig
63 gevangen opposanten executeerde in Cuba ,daar hoor ik nooit wat van ,evenmin van de adoratie van een Kris Merxks voor Pol Pot en Stalin, de ontkenning van deze genocides staat gelijk aan negasionisme, het was onverstandig van Dillen om dat te doen, Degrelle is tenslotte een WAAL en heeft NIKS bijgedragen aan de Vlaamse zaak

Gepost door: lowieke staal | 25-09-07

Denk je dan niet dat ik op marxistische sites ook kom zeiken over hun thema's?Tuurlijk wel..

Gepost door: Tiberius | 25-09-07

Fee, ik heb niemand beledigd, dat is niet mijn gewoonte. Ik weet trouwens niet of 'Waal' een scheldwoord is, ik dacht van niet. Dus heb ik dat ook niet geschreven. Ik heb trouwens niets tegen Wallonië, maar wel heel veel tegen PS-land - zelfs als aparte staat naast de deur.

"Een ketting is maar zo sterk als haar zwakste schakel", is inderdaad een mooi gezegde en bovendien waar. Maar vele anderen, waaronder ikzelf hoeven zich niet te 'schamen' omdat één zwakke schakel een verkeerde mening heeft.

Wat De Decker betreft weet ik misschien toch al wat langer dan vandaag wat hij zoal rondstrooide - en dan vooral over Israël - in het verleden. Heel veel leugens en halve waarheden. Hij is bij de Antwerpse joden 'persona non grata'.

Dat hij bij het Vlaams Belang wou komen was een feit, maar het stuitte op heel veel weerstand binnen onze partij. Natuurlijk niet om die reden (behalve bij sommigen misschien), maar vooral omdat De Decker een individualist is. Een Einzelgänger die steeds in de belangstelling wil staan en vooral iemand die graag ambras zoekt. Velen waren bang dat hij onze partij ten gronde zou richten.
Aan de ene kant vind ik het jammer, want daarmee ging de idee van een 'Forza Flandria' gedeeltelijk op de fles, anderzijds had ik gehoopt op een goede samenwerking en wederzijdse steun, maar het feit dat hij de misnoegden bij onze partij weghaalt maakt dat een beetje moeilijk. Ik ben er echter van overtuigd dat De Decker een verstandig man is en hij wel snel zal doorhebben wie er naar hem overliep uit puur opportunisme.

Het zootje dat hij nu rondom zich heeft geschaard zijn vooral mensen die uit rancune het VB hebben verlaten, omdat ze door hun onkunde niet aan de bak kwamen of ruziemakers zijn.

In 7 jaar tijd zijn 1500 Israëlische kinderen wezen geworden door de aanhoudende bombardementen uit de Gazastrook. Waarom zegt daar niemand iets over?

Wat die muur betreft...Marokko heeft een muur geplaatst tussen Algerije en hun land die zo lang is als van hier tot in Moskou, heb je daar al iets over gehoord?

Toen een Israëlische vriendin van mij in een kliniek te Lokeren geopereerd werd, kreeg ze geen verzorging de eerste dagen. Toen haar man, een Duitser nota bene, de dokter hierover aansprak en de verpleegster erbij geroepen werd zei ze: "Nu voelt ze zelf eens wat ze de Palestijnen aandoen". Dat is het gevolg van de aanhoudende bias en de linkse hetze tegen Israël.

De boycot die werd opgeroepen door extreem linkse ngo's en andere wereldverbeteraars veroorzaakte een hongersnood in Israël. Iemand over gehoord? Iets over gelezen? Nee, natuurlijk niet.

Ik vraag mij dan ook af of er geen andere landen zijn die dringender moeten geboycot worden.
Landen waarvan de despoten en de oligarchie in stand worden gehouden door het westen. Landen die de westerse financiële steun niet gebruiken voor de welvaar van hun volk, maar in eigen zak steken, zoals o.a. ook Arafat deed, waarbij hij rijker werd dan de koninging van Nederland en dat is beslist geen sukkel. Landen die opzettelijk de bevolking arm houden omdat ze anders de westerse financiële inkomsten zouden verliezen. (Wat kwam Kabila hier weeral doen???)

Natuurlijk hebben de Palestijnen (van welke nationaliteit ze ook mogen zijn) recht op een eigen staat. Die hebben ze ook, maar ze zijn 'pragmatisch' zei Abas ooit tegen een Amerikaanse journaliste, ze zouden liefst een deel van israël hebben waar de infrastructuur al in orde is...

En Fee, toen De Decker kwam spreken voor een debatclub over de joden en Israël oogstte hij veel applaus met zijn standpunten, en weet je wie er zoal in de zaal zaten? Extreem links en extreem rechts...

Ik hoop dat je dan begrijpt dat ik niet graag bij om het even welke 'extremen' hoor en niet graag heb dat men dit woord gebruikt voor het Vlaams Belang, dat men bezwaarlijk nog 'extreem' kan noemen de laatste, pakweg, 15 jaar.

Gepost door: Janice | 25-09-07

De commentaren zijn gesloten.