20-09-07

“Ik ga zeker terug”, zegt Stefaan Boeve

iran1Terugkeer Stefaan Boeve kost nog eens extra 600.000 euro

De Vlaamse wereldverbeteraar Stefaan Boeve heeft zich met zijn domme uitspraak 'ik ga zeker terug' de woede van heel wat landgenoten op de hals gehaald. Getuigen daarvan zijn de lezersbrieven in kranten en de commentaren op weblogs. Geen wonder, want de belastingsbetaler moet opdraaien voor zijn linkse buitensporige stommiteiten.

Defensie stuurt volgende week een factuur van 28.369 euro naar minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open Vld) voor de vlucht Brussel-Teheran-Brussel met een legervliegtuig, schrijft de Standaard.

Toen hij pas op Melsbroek was geland, kondigde de vrijgelaten gijzelaar aan dat hij zijn jeep wil ophalen in de streek waar hij een maand geleden werd ontvoerd. Een gebied dat het ministerie van Buitenlandse Zaken afraadt voor toeristen wegens te gevaarlijk.

Hoeveel de affaire-Boeve de belastingbetaler uiteindelijk heeft gekost, valt moeilijk tot op de euro te berekenen. Alleszins meer dan 600.000 euro. Minister De Gucht zal om te beginnen 'uit dankbaarheid voor de goede samenwerking' een half miljoen euro vrijmaken om een antidrugsproject te steunen in de regio waar Boeve werd ontvoerd, een gift die hij anders niet zou gedaan hebben.

Daarnaast komen nog de vlucht- en verblijfskosten van de Belgische onderhandelaars in Teheran. De repatriëring zaterdag werd uitgevoerd met een Falcon van het Belgisch leger, waarvoor Defensie 28.369 euro factureert.

Dat schrijven ook Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg.


MCU

12:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Sinds wanneer ben je 'links' als je een wereldreis maakt ???

Het is ook niet zo dat Boeve zijn wagen gaat terughalen op kosten van de belastingbetaler, he. Die man heeft een gans jaar gewerkt om zijn jeep om te bouwen tot een camper, dan lijkt het mij logisch dat hij die terug wil.

Gepost door: Gerard | 20-09-07

dom ..dommer.. domst Inderdaad Janice , als die pummel graag het avontuur en de gevaren wil opzoeken dat hij dan wat gaat wandelen in bepaalde buurten van Brussel, of Borgerhout bij avondschemering dan kost zijn repatriering 1€50 met den tram (als ge geen 8 rittenkaart hebt)
Maar ge ziet er zijn nog altijd mensen zoals Gerard die dat normaal vinden een pak geld neertellen omwille van een idioot die de held wilt uithangen en gaat reizen waar een normaal denkend mens nog niet durft van dromen.Als hij zijn jeep absoluut wil terughalen dan zien we hem misschien binnenkort terug op TV met een paar van die gemaskerde karnavalzotten op de achtergrond die iets voorlezen in hun brabbeltaaltje en dan maar bleten zeker !!!!
Gerard ik weet ook niet of die Boeve ne rode is of niet maar als ik zijn domme uitspraken lees is het ofwel een idioot of inderdaad een rode ,want die kunnen ook "domme" uitspraken doen

Gepost door: Rene | 20-09-07

Gerard,

Er is hier toch iets niet juist he, ongeacht de politieke kleur van die man, misschien stemt hij wel VB...

Hij heeft bewust gekozen om in een gevaarlijke zone te gaan rondrijden. Iran is Belgie niet, daar houden ze niet zozeer van democratieen of van blanke ongelovige honden in't algemeen.

Hij wist dat perfect en heeft onnodige risico's genomen. Belgie heeft zo goed geweest om hem vrij te kopen, noem het wat je wil, er wordt nu eenmaal geld voor betaald en het heeft ook geld gekost om hem te gaan ophalen.

Komt die lul doodleuk zeggen dat hij zijn jeep gaat ophalen.... hij mag van geluk spreken dat wij hem daar uitgehaald hebben of hij was dood geweest.

Indien hij die kosten terugbetaald mag hij voor mijn part teruggaan met de conditie dat hij weet waaraan hij begint en wij niets zullen doen mocht dit terug gebeuren.

600.000 EUR en dan te zeggen dat ouders van pregoria kinderen bijna NIETS krijgen om hun kinderen een leven te geven. Die mensen en hun kinderen hebben niet gevraagd voor die ziekte, hadden geen keus, maar moeten er wel voor opdraaien.

DAT is wat iedereen kwaad maakt, die man kende WEL de risico's en doet alsof dit allemaal normaal is.

Een gore klootzak die enkel aan zichzelf denkt...

Gepost door: Den Amerikaan | 20-09-07

Jeep Als het zijn jeep niet was geweest die hij had moeten achtergelaten, dan was het zijn thermosfles wel geweest, en dan was hij ook teruggegaan. Want langharigen zijn meestal links, zoals kaalkoppen volgens Links extreemrechts zijn.

Gepost door: Jef | 20-09-07

Rechts zou weten dat het een gevarenzone is, en de burgers van zijn land niet op kosten jagen om hem eruit te halen. Ik ben vroeger vaak op avontuurlijke reizen geweest, maar ik heb ze steeds uit eigen zak betaald en niet geweest waar het verboden was of afgeraden werd. Als hij niet links is, dan hij is een gewone idioot, maar wel een dure...

Gepost door: Janice | 20-09-07

een goedkope idioot ge hebt goedkope idioten ook Janice zoals Gerard,hoe die man het normaal vindt dat die knuppel wil teruggaan om zijn jeep op te halen is gewoon onbegrijpelijk.

Gepost door: Rene | 21-09-07

Hij heeft geluk dat hij zijn kop niet is moeten gaan terughalen,als protest tegen dergelijke geldverkwisting zouden wij geen belastingen mer poeten betalen utopie natuurlijk ,maar er bestaat nog zo iets als burgelijke ongehoorzaamheid wat mij opvalt aan heel deze trieste zaak is dat,buiten het feit hij nu een BV is, en er duidelijk van geniet, hij dat blijkbaar heel normaal vind dat men zoveel voor hem afdokt ,van mij mochten ze hem houden en fileren.
Het is dus tijd dat men een realist op buitenlandse zaken zet en geen loge-apostel die zelf mijardair geen bal inzit met wat het kost ,als hij maar kan scoren in zijn logekliek

Gepost door: lowieke staal | 21-09-07

Onbegrijpelijk Voor één persoon doet de regering alles. Maar een familiaal landbouwbedrijf dat door een overheidsbeslissing zwaar in de financiële problemen geraakt blijft in de kou staan. Mails en brieven naar vooraanstaande politiekers blijven onbeantwoord. Met een simpele pennetrek pleegt men broodroof op een gans gezin. Een vergoeding en schadeloosstelling is er niet. Daarvoor heeft de regering geen geld.

Gepost door: Marcelleken | 21-09-07

En hier is dan natuurlijk GEEN geld voor Zeer juist, lees dit maar eens

http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_590732.html?wt.bron=homeArt16

Gepost door: Den Amerikaan, | 21-09-07

Stinkend zaakje? Mijn gedacht stinkt dat zaakje.
Die snul heeft volgens mij nog nie veel gewerkt,
zo'n tereinwagen kost aardig wat geld en wat gaat hij daar zoeken in dat drugsgebied? Die trees laten ze direkt los want die moet de weg openen om te onderhandelen. Ondertussen wordt de snul vertroeteld.
De klucht schiet in aktie en ja met een geldprijs van 600000 eurokes gaat hij de snul naar huis halen....Het komt toch niet uit zijne zak.
Dat geld dient officieel om aan drugs bestrijding te doen???? Allemaal nogal vaag als ge t'mij vraagt.Kon de klucht niet meevliegen met een burger luchtvaart toestel om die snul te gaan halen?Jaren geleden zat er een buschauffeeur onschuldig in een marokaanse gevangenis, voor die mens hebben ze niks gedaan, maar dat komt denk ik dat was iemand die eerlijk werkte voor zijne kost.
En dat is geen alleenstaand geval geweest.

Zijn de snul en de klucht niet van hetzelfde dorp?

Gepost door: gilbert | 21-09-07

Ja inderdaad gilbert, die langharige trekhond en dat stekelvarken zijn van hetzelfde dorp. Misschien is het wel zijn (illegale) zoon ? ;)

Gepost door: Pieter | 21-09-07

Geld afgetroggeld Ach zo, zeer interessant, beiden van Berlare? Misschien had dien Boeve het wel op een akkoordje gegooid met zijn vrienden aldaar: gratis logies in een authentiek middeleeuws roversnest in ruil voor een half milj uit het rijke Belgie? Hij kende wel iemand in het dorp die dat kon regelen...

Toch een zware blunder voor een topdiplomaat als De Gucht, dat hij Boeve niet heeft onderricht over wat hij wel of niet mocht zeggen in het openbaar. Tijd genoeg gehad toch? Geeft te denken over de kwaliteiten van zelfs onze toppolitici.

Gepost door: Jef | 21-09-07

wat zijn we weer lekker hoogstaand aan 't schelden!
kindjes

Gepost door: luke | 05-10-07

Boeve is een toffe gast.... Boeve ging niet zomaar op wereldreis, dat ten eerste, en ten tweede he mensen.... Ga eerst eens na naar wat ons belastingsgeld allemaal naartoe gaat... Is het normaal misschien dat iemand alst Dutroux... met internet en alles in het gevang zit... dat vind ik veel schandaliger dat we voor zo iemand moeten betalen, dan iemand die iets wil doen met zijn leven, ze moeten terughalen uit Iran...

Gepost door: Agneta | 04-11-07

Mansouri En wat was dan wel die geheime reden om naar Iran te trekken, Agneta?

Een geheime opdracht van de Dienst Vreemdelingenzaken?

De Ware Islam beter leren kennen?

De Arabieren aan een onafhankelijke staat binnen Iran helpen, zoals Mansouri bezig is?

Ahmadinejad omverwerpen?

Als hij niet links was geweest, en niet in Berlare had gewoond, was hij nooit door De Gucht opgehaald. Alle mensen gelijk? Niet in Belgie.

En dat Dutroux veel geld kost, weet ik ook, maar dat geld blijft tenminste in het land. En dat kunnen we van dat half milj dat naar de boevenstaat Iran is gegaan niet zeggen.

Gepost door: Jef | 04-11-07

De commentaren zijn gesloten.