22-09-07

De 'poupoule' van Janssens

Is het niet ontroerend hoe Janssens steeds weer zijn 'poupoule' Monica De Coninck in bescherming neemt?
Toen Annick De Ridder (Open VLD) Filip Dewinter VB) en Cathy Berx (CD&V) Monica De Coninck (Sp.a) enkele kritische vragen stelden over haar eigengereide optreden in het politiek neutrale OCMW, sloot Janssens prompt de zitting van de gemeenteraad.

Monica De Coninck had in het OCMW een fototentoonstelling georganiseerd met als titel 'Gewoon illegaal'.
Die dag zijn we met een kleine groep gaan protesteren omdat de politieke neutraliteit van het OCMW geschonden werd.
In het OCMW-cafetaria, waar de tentoonstelling ( toespraak incluis) doorging zaten heel veel oudere mensen die er waarschijnlijk elke namiddag zitten. (Anders was er buiten enkele illegalen - en wij - geen volk geweest).
Na haar redevoering over de illegalen en het gekende socialistische gezever vroeg een man van 80 het woord. Hij vroeg haar of ze niet verlegen was om aan mensen die hun hele leven hard gewerkt hadden en nu moeten leven van een hongerloon als pensioen dit allemaal moesten aanhoren...Monica De Coninck nam hem de micro uit de hand en zei, "Jaja, 't is al goed'... De man werd op dictatoriale wijze het zwijgen opgelegd.

Net als Jannsens de gemeenteraad al even dictatoriaal het zwijgen oplegde door de zitting te sluiten.
Zelfs Bart Dewever (NV-A) liet de Gazet van Antwerpen weten dat "een volwassen democratisch debat onmogelijk wordt gemaakt".
Een raar woord voor socialisten... 'democratie' - zeker in dit land!!
Zelfs Poetin was het daarover eens nadat hij had gezien wat er op 11/9 in Brussel is gebeurd.

23:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

SS 'Gewoon illegaal' is dat iets zoals 'Gewoon te hard gereden', en wordt dat dan ook vergeven? Of meten we met de spreekwoordelijke 2 maten en 2
gewichten?

De sossen rijden zich te pletter met hun islamisering van Europa, niets aan te doen. En ze zien het zelf aankomen ook. Kijk maar naar SS die op tijd voor een vaste job heeft gekozen, of de afgang vd sossen in FRA, of de achteruitgang vd PvdA in NL. In de peilingen is Verdonk al bijna even groot.

Gepost door: Jef | 23-09-07

Verdonk en Geert Wilders zouden beter samen in één partij opkomen. Ze worden gegarandeerd te grootsten.

Gepost door: Janice | 23-09-07

Geeuw Het Vlaams Belang begint zo stilaan lichtjes slaapverwekkend doorzichtig te worden. De partij is er altijd als de kippen bij om zichzelf als martelaar voor te stellen. Dat was dan ook de strategie toen Bart Debie, zelfverklaard veiligheidsexpert, door het hof van beroep tot vier jaar cel werd veroordeeld wegens foltering van verdachten, het vervalsen van pv's, het uitvoeren van onwettige huiszoekingen en nog zo een paar kleinigheden, volgens het Belang onlosmakelijk verbonden met het begrip 'kordaat politieoptreden'.

De partij die vindt dat de wet niet streng genoeg kan worden toegepast, vindt tegelijk dat als een van de hunnen wordt veroordeeld, dat alleen het gevolg kan zijn van een politiek complot.
En o wee als je daar iets tegenin durft te brengen, zoals burgemeester Patrick Janssens (sp.a) deed. Ook al stipte de burgervader gewoon terecht aan dat politiemensen die zich schuldig maken aan dergelijke misdaden zelf de grootste bedreiging van de rechtsstaat en dus de democratie vormen.

Dat kan niet, want volgens het Belang is de vrijheid van meningsuiting exclusief voorbehouden aan hen die hun mening delen en dienen alle anderen hun mond te houden.

Dus werd de burgervader verweten de scheiding der machten niet te respecteren. Hoezo? Er is een arrest in beroep, waardoor de feiten ten gronde en definitief bewezen worden geacht. Het beroep bij het hof van cassatie van Bart Debie verandert daar geen ene moer aan omdat Cassatie zich enkel over mogelijke juridische vormfouten zal uitspreken. Dus waarom kan niet iedereen die definitieve juridische waarheid gebruiken? Omdat het niet mag van het Belang, daarom. Zij mogen alles, de politieke tegenstander niets.

Er zijn in de geschiedenis inderdaad regimes geweest waarbij die visie ook de officiële regeringspolitiek was. Maar in een parlementaire democratie zal het Belang toch moeten leren dat ze tegengesproken zullen en mogen worden en dat voor hen net dezelfde rechtsregels gelden als voor alle anderen.

Het citeren van een arrest van het hof van beroep, waarin vijftig pagina's lang omstandig gemotiveerd de schuld van Debie wordt aangetoond, is geen laster en eerroof maar een feitelijke vaststelling.

Trouwens, het feit dat het Belang deze rotte appel ondanks dat arrest nog altijd aan de borst blijft koesteren, zegt alles over het echte wezen van deze partij.

Yves Desmet
Politiek hoofdredacteur

Gepost door: Janice Laureyssens | 09-02-08

De commentaren zijn gesloten.