22-09-07

Mag de EU zich met de interne keuken van elk lid bemoeien?

Frattini zegt dat er 20.000.000 migranten naar Europa moeten migreren om de vergrijzing tegen te gaan.
De EU kan het dus niet laten om zich de macht over de migratie naar Europa toe te eigenen en vervolgens de grenzen wijd open te zetten. Ook de Europese 'bluecard' is geen oplossing. De ‘bluecard’ zou vooral gelden voor de zogenaamde ‘kennismigranten’ van buiten Europa.
Enkel tijdelijke contracten kunnen nuttig zijn in bedrijven die bijvoorbeeld dringend nood hebben aan computerspecialisten uit India of andere tijdelijke tekorten in een bepaald beroep.
De papieren rompslomp is nu té groot om snel hulp te bieden aan bedrijven op korte termijn.

Maar nee, de Europese kortzichtigheid wil weer een massale invloed van nieuwe migranten, terwijl er in Europa voldoende migranten zijn die ongeschoold en dikwijls werkonwillig zijn, vaak als gevolg van een gebrek aan integratiewil.

Maar de EU gaat nog een stap verder. Frattini wil ook Afrikaanse ‘seizoenarbeiders (dus gastarbeiders) naar Europa halen. Waarschijnlijk is hij vergeten dat dit al eens eerder werd geprobeerd…

Frattini wil dus voor 27 landen in de Europese Unie beslissen wat goed voor hen is. Kunnen die 27 landen over een dergelijk ingrijpend project niet zelf beslissen? Ieder land kan toch beter zelf bekijken welke immigranten voor hen nuttig zijn en welke men beter niet nog eens binnenhaalt?
Maar ook bij tijdelijke contracten moeten er ernstige afspraken worden gemaakt tussen de lidstaten, want stel dat Italië 250.000 ‘kennismigranten aantrekt, wat zal hen beletten om ongevraagd door te reizen naar andere landen om zich daar te melden en hun rechten op te eisen?
Niemand gelooft toch dat Afrikanen na de tomatenpluk in West-Europa blijgemoed terug naar Afrika gaan vertrekken?

Het is een slecht voorstel zolang er geen ernstige afspraken zijn gemaakt tussen alle lidstaten om bijvoorbeeld een strenger beleid te voeren tegen illegalen en een speciale afdeling in elk land op te richten dat zich enkel bezig houdt met ‘gastarbeiders’ die in Europa werken met een tijdelijk contract. Verstandige landen zoals Denemarken en Engeland hebben de EU al laten weten zich niet met hun immigratie te bemoeien. (In Engeland is het al erg genoeg).
Wij moeten hetzelfde doen, want ook hier is het al ‘erg genoeg’..

22:38 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Zou men armoe..... Och Janice "zou men armoe lijden met een migrantje meer"
Belgie gekend om zijn grootste moraal en uitermate mensvriendelijke politiekers zullen zeker achter het voorstel van Fratstini staan en die arme sukkelaars een kans geven om hier na een tijdje,dopgeld te gunnen...maar wat erger is ze kweken gelijk konijnen en na een aantal jaartjes verdrievoudigen ze,weer een pak nieuwe Belgen bij,want inderdaad na de tomatenpluk gaan die zeker niet terug naar hun elendig moslim of ander land...die zijn niet "zot" (wij wel)

Gepost door: Rene | 23-09-07

Forza Italia En dan te bedenken dat Fratini eigenlijk een rechtse is, vd Forza Italia, ge moet niet vragen hoe die man onder druk staat vd extreem linkse eu. Bovendien blijken de landen waarvan de inwoners blue cards zouden toegekend worden, vooral moslimlanden te zijn (Mali!). Voor Mali zijn mensen het voornaamste exportartikel. De president was dan ook uiterst verbolgen toen Sarkozy hem vertelde dat het moest gedaan zijn met de productie van negers met als enig doel de export ervan. "Alle europeanen mogen in FRA komen wonen, en wij niet" repliceerde de onthutste simpele zwarte ziel.

Gepost door: Jef | 23-09-07

Onafhankelijke Vrije Vlaamse republiek, Nu ! Zolang wij met "Verschrikkelijke lafaards" blijven zitten, zolang zal het alleen maar erger worden. Dat die Italiaan zich met Italië bezig houdt, daar is rotzooi genoeg om op te ruimen.
Wij, Vlamingen, moeten die paria's van die Europese instellingen eens duidelijk maken dat ze zich niet met interne zaken te bemoeien hebben én dat ze ook belastingen betalen zoals iedereen moet doen.

Vlaanderen moet de deuren sluiten voor:
a- Niet Europeanen, zeker geen gewelddadige islam in ons land.
b- Vreemde werklozen. Geen werk geen toegang.
c- Familievereniging beperken tot 'eigen' kinderen én op 'eigen' kosten.

Vlaanderen moet overgaan tot:
a- Illegalen binnen de 24 uren het land uit zetten. Controles opvoeren, wie gebruik maakt van illegalen zeer zwaar straffen.
b- Criminelen van vreemde origine (ook deze met 2 paspoorten) na het betalen van de schade, dadelijk het land uitzetten, definitief.
c- Europese buitenlandse werknemers krijgen een ‘tijdelijke’ verblijf- en werkvergunning.
d- In Vlaanderen worden géén faciliteiten gegeven.

In Vlaanderen geldt de Vlaamse cultuur en géén multicul gelul.
a- Geen subsidies naar dergelijke instellingen.
b- Geen vreemdelingenstemrecht.

Op Vlaams grondgebied gelden de Vlaamse normen, waarden, taal én wetten, wie daar moeite mee heeft vertrekt beter naar andere oorden, de boel is hier al veel te veel verziekt én verpest.
Wie niet vóór Vlaanderen is, is er tegen, en zal daar dan ook de consequenties moeten uit trekken met alle gevolgen.
Wij Vlamingen moeten onze welvaart, welzijn, veiligheid én onze leefbaarheid beschermen voor ons zelf, onze kinderen en kleinkinderen, daar hebben onze grootouders, ouders en wijzelf zeer véél voor betaald, dit laten wij niet beschadigen door mismanagement en ordinair wanbeleid én zeker niet door het misdadig profitariaat.

Vlaanderen moet de Onafhankelijkheid uitroepen van de Vlaamse Republiek.

Gepost door: Jean | 23-09-07

Bruidenimportindustrie Vanavond op de vrt: 75% vd turken halen hun partner uit Turkije, en dan nog wel uit dezelfde stad! Zogezegd omdat de hier levende turken te westers zijn, de echte reden is ntl de te betalen immigratiepremie door de bruid, en de razende verspreiding vd islam.

Gezinshereniging ok, maar alleen in eigen land. Kinderen vergeten in eigen land? Ga er maar bijwonen. Uw ouders willen ook hier komen wonen, liefst in een ocmw rusthuis, want ginds hebben ze het niet al te breed? Gun hen wat vd opbrengsten van uw eigendommen in Marokko en hier, gierigaard.

Gepost door: Jef | 23-09-07

Janice,

Ik werk voor een grote Amerikaanse multinational, al die zever over meer migranten met hoge kwalificaties is zand in de ogen.

Wij hebben al JAREN hoogopgeleide Indische mensen in dienst met tijdelijk contracten, die mensen komen hier werken, maken geen problemen en passen zich zo goed mogelijk aan, stellen GEEN eisen en doen zelfs hun kinderen naar school.

Ook vreemd dat er met die mensen nooit spanningen zijn...

Die mogelijkheid bestaat dus reeds.

Gepost door: Den Amerikaan | 23-09-07

Janice,

Ik werk voor een grote Amerikaanse multinational, al die zever over meer migranten met hoge kwalificaties is zand in de ogen.

Wij hebben al JAREN hoogopgeleide Indische mensen in dienst met tijdelijk contracten, die mensen komen hier werken, maken geen problemen en passen zich zo goed mogelijk aan, stellen GEEN eisen en doen zelfs hun kinderen naar school.

Ook vreemd dat er met die mensen nooit spanningen zijn...

Die mogelijkheid bestaat dus reeds.

Gepost door: Den Amerikaan | 23-09-07

Bruidenimport Iemand de reportage gezien? Ze komen dus naar hier omdat de gezondheidszorg gratis is, ook als ge niet werkt, en omdat er dop is voor wie niet mag werken van man of schoonmoe. Zeer interessant allemaal. Belgie als melkkoe voor Turken. Maar de échte dieperliggende reden werd op zeer islamitische wijze verborgen gehouden (taqiya heet dat): de islamisering vh westen.

Gepost door: Jef | 23-09-07

Ik hoop dat ze het straks heruitzenden, want ik heb het gemist. Ik was te laat thuis.

Gepost door: Janice | 23-09-07

De commentaren zijn gesloten.