22-09-07

Propere lucht uit Rusland

Wie herinnert zich nog dat Groen ‘propere lucht’ ging kopen in Rusland? Waarschijnlijk gebakken of eerder aangebrande lucht, want onder de meest vervuilende landen ter wereld bevindt zich toevallig ook Rusland. Dat meldt het Blacksmith Institute, een ngo in New York, in haar jaarlijkse publicatie.

De tien zwaarst vervuilde plaatsen bevinden zich vooral in zeven landen: twee in India (Sukinda en Vapi), twee in China (Tianying en Linfen), twee in Rusland (Dzerjinsk en Norilsk), een in Oekraïne (Tsjernobyl, waar in april 1986 een kerncentrale ontplofte, een in Azerbeidzjan (Sumgayit), een in Peru (La Oroya) en een in Zambia (Kabwe). De plekken hebben direct invloed op de gezondheid van 12 miljoen mensen, waaronder heel veel kinderen.
En als de wind een beetje verkeerd zit, dan mag u hier ook niet harder rijden dan 90 km/uur op de autosnelwegen. (Uiteraard maar tot aan de grens met Wallonie…)

http://www.blacksmithinstitute.org/ten.php

Het Blacksmith Institute werd in 1999 opgericht en houdt zich bezig met het bestrijden en aankaarten van vervuiling. Het rapport werd opgesteld samen met organisatie Green Cross Switzerland.

21:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.