23-09-07

Onze familie is gegroeid

Sedert eergisteren hebben we een schattig hondje erbij. Hij werd gisteren negen weken oud.

DSC00627


DSC00636

01:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

serieuse vraag en welke naam heb je gegeven aan dat hondje Janice ,toch niet "Patrick" want daarvoor is uwe knuffelaar te lief !!

Gepost door: Rene | 23-09-07

Bananen Nu op een maand tijd 2 10-jarigen zijn doodgebeten door honden in FRA, gaat dat land 'de wet verstrengen'. In de UK hebben ze al sinds 1991 de 'Dangerous Dogs Act'. Het houden, fokken, verkopen, verhuren of schenken van monsters is er verboden. Waarom doet de eu hier niet aan harmonisering vd wetgeving in de verschillende lidstaten, ze bemoeien zich met alles, van het ongehinderd toelaten van zoveel mogelijk mosketen tot de kromming der bananen. Maar een zo emotioneel beladen onderwerp als het doodbijten van kinderen door de speeltjes van idioten laten ze ongemoeid.

Verleden week bij een onbekende op bezoek geweest (op den buiten). Aan de straatkant het bekende bordje 'Zonder Haat Straat' achter het vensterglas, Aan de voordeur aan de zijkant vd woning het even bekende bordje 'Pas op: Gevaarlijke Hond'.

Moet kunnen in Vlaanderen.

Gepost door: Jef | 23-09-07

Ik zie dat beestje van Janice nu niet direct in staat om kindjes dood te bijten beste Jef...

Gepost door: Rene | 23-09-07

Ik ook niet René Ik ook niet René, maar vermits hier niemand iets schrijft....

Gepost door: Jef | 23-09-07

honden bijten niet zomaar,net zomin als ik

Gepost door: lowieke staal | 23-09-07

Het is zeker geen bijter. We hadden er vroeger drie . Het is een Duitse staander, of brack. De liefste honden die er bestaan. Alleen kippen e.d. moeten opletten...
Zijn naam is Gorki, die had hij al, want zijn vader is kampioen van België en de papieren waren al klaar. Dit jaar moest het met een G beginnen.

Gepost door: Janice | 23-09-07

Duitse kortharige staande (jachthond) Met Duitse kortharige staanders heb ik hallucinante ervaringen Janice. Familie van mij komt wekelijks hun exemplaar 'uitlaten' op mijn erf, dat eerlijk gezegd nogal uitgebreid is. Buit tot nu toe: 6 legkippen, 4 tamme konijnen, één ree. Naast talloze egels (!) die hij urenlang in zijn muil kan houden. Het beest is een echte lustmoordenaar: hij doodt en laat het dier liggen, en hij zal ook zijn baasje niet verwittigen dat hij iets klaargelegd heeft. Die dode ree heb ik een week na de feiten ontdekt omdat hij vreselijk begon te stinken.

Gepost door: Jef | 23-09-07

was ik maar.... ben feitelijk een beetje jaloers op dat beestje...een eigen mandje ,op tijd je eten ,vertroetelt worden , op de schoot mogen zitten van Janice ,iets krijgen voor mee te spelen ,je van niks iets aantrekken...je zou voor minder een rashondje willen zijn ..en belangrijker.... of er nu ene marok woont in Borgerhout of duizenden ,of je nu gepest wordt door de roodjes of niet ...het zal hem een zorg wezen !!!

Gepost door: Rene | 24-09-07

@Jef Het zijn natuurlijk jachthonden, maar het ligt vooral aan de opvoeding. Een Duitse staander mag enkel apporteren wanneer het wild is afgeschoten, hij mag nooit levend wild zelf doden.
Ik had er vroeger drie. Identiek dezelfde als die kleine die ik nu heb, en ééntje die ze gebracht hebben omdat een jager uit Nederland zijn hond wou doodschieten, ze was namelijk bang van geweerschoten. Die teef was een gevlekte draadharige staander. En de derde, die nu pas in juni gestorven is op 14,5 jaar, was eentje die ik had overgehouden uit een 'accidentje' tussen die twee.
Die hond, ook chocoladebruin, was en bleef tot op hoge leeftijd een speels en zeer lief knuffeldier.


De kleine puppy is nu net negen weken oud, en weet al zeer goed dat hij niet achter de poezen mag jagen. De rest leer ik hem ook nog wel.

Bij die hond waar je over praat is het echt wel een afwijking.
Ik heb hetzelfde al tweemaal meegemaakt met een koppel Duitse herders die steeds uitbraken. De eerste keer zei de eigenaar dat het zijn honden niet waren, alhoewel we de sporen gevolgd waren in de sneeuw door de weiden. Maar de tweede keer, toen ze weer alle kippen, eenden en tamme konijnen hadden doodgebeten, zaten ze 's morgens nog achter de omheining van een stuk grond dat we speciaal voor dat kleinvee afgemaakt hadden.
Ze hadden een put gegraven onder de omheining, maar konden er blijkbaar niet terug uit.
Het was toen ook een echt bloedbad uit moordlust. En alhoewel het de eigenaar toen wel geld heeft gekost, liet hij toch na om een hogere omheining en een poort rondom zijn erf te plaatsen. Maanden later lag er één van die honden doodgeschoten voor zijn oprit. Ze hebben nooit gevonden wie het gedaan heeft, maar iedereen dacht meteen aan een paar jagers die er niet konden mee lachen dat die hond ook hun 'gekweekte' fazanten voor de jacht had doodgebeten.

Gepost door: Janice | 24-09-07

poezen en duifje hondjes zijn lief als hun baasje dat ook is.

mijn hond is 2 jaar geleden gestorven op 14 jarige leeftijd, ik heb geen 'vervanger' meer genomen.
wel heb ik 2 poezen. 1 schildpad poes van 7 jaar en een Heilige Birmaan van nu iets meer dan 1 jaar. een schildpad poes heeft de kleuren van een schildpad en die eigenschap kan niet door kweken vastgelegd worden, ze zijn dus heel zeldzaam. de Heilige Birmaan is niet helemaal raszuiver alhoewel je geen verschil ziet en de dierenarts hem als zodanig heeft ingeschreven. raszuiver zijn die beesten 40.000 oude Belgische franken waard.

de ene is gesteriliseerd en de andere gecastreerd. ze komen goed overeen met elkaar al worden er soms wel eens hevige spelletjes gespeeld waarbij plukjes haar in het rond vliegen.

en dan heb ik nog een duif in huis. ja écht, een gewone vliegduif. ik heb dat beestje zelf grootgebracht met brood en graan en nu is dat gene normale (ik ook niet). soms mag hij buiten maar vliegen doet hij nauwelijks. hij komt me overal achterna, kan geen mensen meer missen denk ik, heeft ook nooit soortgenootjes gezien natuurlijk.
omdat een duif toch wel 16 jaar kan worden heb ik er zelf een hok voor gemaakt om binnen te zetten. in de zomer kan hij ook buiten in een hok maar nu mag hij binnen bij ons overwinteren.

en meneer duif is niet bang van de poezen hoor! als er een een pootje door de tralies (vies woord) van zijn hok steekt pikt hij er naar en maakt zich dik, voorwaar een moedig manneke, mijn duifke.

Gepost door: fee | 24-09-07

Het is waar dat dieren die je zelf grootbrengt, zoals bijvoorbeeld die duif, helemaal anders reageren dan normaal. Nochtans is er bij ons ooit eens een uitgeputte duif geland die haar thuis niet meer terugvond (of niet meer naar huis wou). Ze vloog mij ook overal achterna en bleef zeker een jaar rondhangen, als ik haar riep dan kwam ze, maar ze bleef steeds op een veilige afstand. Ze sliep samen met de kippen op dezelfde stok.
Maar op een mooie lentedag kwam een prachtige jongeling hier wat rondhangen en na een paar dagen vloog ze met hem mee.

Gepost door: Janice | 25-09-07

enthe hey,
Ik heb al 3 jaar nen Duitse staande. N prachtig dierke en superlief. Ja ze heeft ookal verschillende konijnen en kippen gedood, zelfs mn pauw. Ach dat weet ge als je nen jachthond neemt. Ge kunt er perfect nen gezinshond van maken als ge hem maar aandacht heeft, wnt tis een superlief ras.

Gepost door: si | 02-11-07

De commentaren zijn gesloten.