26-09-07

Geen verschil tussen Myanmar (Birma) en Brussel

In Myanmar heeft de overheid de betogende menigte op brutale wijze geslagen en minstens 300 mensen gearresteerd.
Alle nieuwsberichten spreken er schande over. In tegenstelling tot wat er in Brussel gebeurde, geven ook de VRT en VTM berichten over het 'brutale' optreden van de militaire regering die al eerder door het westen werd opgeroepen om over te gaan tot dialoog en niet tot geweld.
Ook daar was de betoging verboden en geldt er een samenscholingsverbod, dat laatste werd zelfs door Brussel opgeheven en toch sloegen ze toe.

Kan mij iemand vertellen waarom het slagen en opsluiten van vreedzame burgers in Myanmar erger is dan in ons land?

17:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Volgens betrouwbare bronnen is de naam van die burgermeester in Birma Tjing-tjalle-mans ,trouwens een goede vriend van de Fred..hij heeft trouwens nog voorgesteld om troepen agenten uit Luik te sturen, maar Birma heeft bedankt ze willen het nog deftig houden !!

Gepost door: Rene | 26-09-07

Bettina Geysen Nu ex-topvrouw vd vrt Bettina Geysen naar extreem-links overstapt, weten we ineens vanwaar die radicaal linkse koers al die jaren in de vrt waaide. Er kon geen manifestatie van twee man en een paardekop van extreemlinks doorgaan, of ze hadden gegarandeerd een reportage in het journaal. Er kon geen moslim een kerk binnenglippen of de vrt stond met een voltallige cameraploeg dag en nacht op de wacht. En als er al eens geen enkele betoging of bezetting gepland was, dan organiseerde onze staatstelevisie wel zelf iets. Niet te geloven allemaal, hoe ver de tentakels van extreemlinks reiken. Hoe spelen ze het in Allahsnaam klaar?

Gepost door: Jef | 26-09-07

maar Janice toch, het antwoord op uw vraag is even simpel als onnozel: omdat daar geen Vlamingen wonen om te haten natuurlijk. niets zo hatelijk als ne Vlaming, en zeker ne rechtse Vlaming, en erger nog, ene van 't VB. op zulke lieden kloppen en stampen is toch niet erg? integendeel, het verdient aanmoediging!

ondertussen, volgens journalist Luc van der Kelen van 't HLN, heeft de Nationale Veiligheid al een dossier 'burgeroorlog' aangelegd, ze vrezen dat alles wijst op het uitbreken van een gewapende strijd in het land België.
sla dood al dat racistisch, fascistisch Vlaams gespuis!

Gepost door: fee | 26-09-07

Als je 't mij vraagt Janice, was de repressie op het Vlaams Belang te Brussel waarbij zeker 100 mensen één uur (of meer) werden opgesloten in de luxe gevangenissen van de Hilton.. euh pardon Sint Gillis, nog duizend keer erger dan de Killing Fields in Cambodja onder Pol Pot, de moorden onder Idi Amin in Oeganda, of Stalin's zuiveringen in de Oekraïne.... Erger zelfs dan wat er in Auschwitz is gebeurd. Wat zeg ik? Sobibor en Treblinka waren vakantiekampen, regelrechte peanuts vergeleken met de teneerdrukking van Den Leider Flup Dewinter tegen de straatstenen van Bruxelles! Wellicht zal deze manifestatie in de historie worden bijgeschreven als de grootste genocide aller tijden! Slechts één vraagje nog: hoeveel doden waren het? Ik ben de tel kwijt geraakt....

Gepost door: donkerrood | 26-09-07

Boedhisten De bevolking in Birma wordt al decennia lang onderdrukt door militairen, de oppositie heeft er huisarrest of erger, er is geen democratie en weinig mensenrechten. Toch zie ik hier geen massa's Birmese boedhisten het land binnenstromen als asielzoeker of gezinshereniger. Wat een verschil met een moslimland, daar moet het maar 2 dagen regenen, of ze gaan al op zoek naar een 'beter leven' in een verzorgingsstaat. Maar ja, boedhisme is dan ook geen politieke veroveringsgodsdienst.

Gepost door: Jef | 26-09-07

Waarom? De boedhisten komen dus niet uit zichzelf naar hier, maar Links gaat ze ginds ook niet weghalen, zoals ze met de miljoenen in europa levende moslims hebben gedaan, denk maar aan de boot'vluchtelingen' uit afrika. Waarom wordt de islam zo verafgood door links, en andere godsdiensten, zeker het christendom, niet?

Even nadenken. Boedhisten uit Birma zouden nochtans ook een welwillend kiespubliek kunnen zijn voor links, dus daar kan het niet aan liggen. De grote voorganger van Links, Adolf Hitler de socialist, hield zielsveel vd islam, zou het dat kunnen zijn? Moslims zijn ook, zeker in vgl met boedhisten, gewelddadig, een eigenschap die dicht bij links aanleunt.

Of is het och nog wat anders? Dit bv: Links houdt van de moslims, omdat de islam een POLITIEKE religie is, een ideologie zoals het communisme bv, en die hang naar totaalcontrole over de maatschappij spreekt de linkse dictator aan.
Het feit dat de islam geen kloosterordes kent zoals het christendom of het boedhisme is een bewijs vd allesomvattende ideologie die gepraktiseerd wordt. Het is voor een moslim genoeg om zich te tooien met kopvod of baard, om zich in een kloosterorde te wanen, en om de rest vd wereld te minachten. De religie kent immers meer als regels en geboden genoeg om het sektegevoel overeind te houden.

Gepost door: Jef | 26-09-07

Proficiat! Donkerrood heeft een goede opsomming gemaakt van alle onheil dat de rode kameraden hebben uitgestort over de wereld nu en vroeger!
Het zit hem alleen nog dwars dat daar op 11 september in Brussel geen doden zijn gevallen.
Ondertussen tikt de klok verder!
Moorden, aanslagen en dat alles in naam van de godsdienst waarvan onze rode leiders zweren dat het een godsdienst van vrede is...
Zie maar eens naar het heerschap dat die twee kinderen daar vermoordde: oog in oog met de moeders kan hij fier verklaren dat hij het niet gedaan heeft.
En wie heeft die man vrijgelaten (en zal hem opnieuw vrijlaten of laten ontsnappen) ?
Juist!
Rood, neen : donkerrood!
Om van te gruwen!

Gepost door: Frederik | 26-09-07

Het enige verschil is dat er in Brussel (nog) niet geschoten werd op Vlamingen. Het zware materiaal was er wel. Ik ben ervan overtuigd dat ze niet zouden geaarzeld hebben om het tegen ons in te zetten mocht er ook maar enige aanleiding toe geweest zijn. Voor het overige merk ik weinig onderscheid tussen Myanmar en Brussel.

Donkerrood, voor jou vliegt de tijd wel snel denk ik, als je van 7,5 uren al één uur maakt, ja... dan zal je snel een oude vent zijn. Bovendien ben je blijkbaar nog nooit in de Hilton geweest? (één van onze beste klanten trouwens) Ik denk dus niet dat ze het graag zullen horen dat je hun kamers vergelijkt met een cel van 1,5 op 1 met een hard zitbankje tegen de muur.

Hoeveel doden vraag je? Ik vraag mij af wat er met die man is gebeurd die een hartaanval kreeg van de schrik in de gevangenis. Hij moest met elektroshocks gereanimeerd worden, dus was er toch bijna één dode gevallen op 150 mensen. In Myanmar drie op duizend? En wie weet heeft belgië die wapens wel aan hen verkocht.
Die anderen die je opnoemt, bewonder je die dan niet? Pol Pot, Stalin enz... dat zijn toch linkse kameraden?

Gepost door: Janice | 27-09-07

BRUSSEL = BIRMA in een notedop! Terwijl onze leider in New York hoge toppen scheert, worden in Brussel onschuldigen tegen de stenen geslagen door agenten die niet in eens in staat zijn de veiligheid van de mensen in Luik te waarborgen.
Ze slaan liever vreedzame betogers op wreedaardige wijze neer!
Om fier op te zijn!
Rood laat zich van zijn beste kant zien, eens te meer.
En pers, radio &n tv zwijgen, als vermoord!
Of zijn ze gewoon bondgenoten van die wilde meute, zoals AL onze politiekers (uitgezonderd VB natuurlijk, maar dat zijn dan weer slechten!).

Gepost door: Frederik | 27-09-07

Kan het nog zieliger? Ga je België echt vgl met Miramar omdat er hier een paar mensen gearresteerd werden (of was het omdat het VB'ers waren dat je er zo'n heisa over maakt?)? Je bent geen appelen met peren maar met...wat staat er ver genoeg af (?) aan het vergelijken.
Janice, ben je stemmen aan het ronselen op een meelijwekkende manier of ben je gewoon gek?
Is het op die manier dat je de mensen wil helpen zoals je zo vaak pretenderen?
Je zeikt te veel naast de pot, Janice, het zijn alleen je blinde vo(l)gelingen (sorry, heb ik van Jef geleerd) die je trouw blijven.
Je allerliefste Rode Rukker (Ook weer een koosnaampje van onze schattige Jef)

Gepost door: RR | 27-09-07

voor 20 zilverlingen OK ! Rode Rukker .... Donkerekloot en onze stripheld Robbedoes..einde opdracht ! ga nu terug naar je opdrachtgever "Blokwatch voor je loon op te strijken (20 zilverlingen) en verslag uit te brengen .. en verdwijn dan ,zoals ne vampier bij zonsopgang ,bol.. het gewoon af !!..Als mensen met een eigen oordeel stellen jullie niet veel voor... maar als rode ,marionetten zijn jullie ,"geweeeeeeeldig" ... zoals het hoort bij de SPa , PS dictatuur!! ,jullie zijn zombies van de partijleiding , verbod tot zelfstandig denken ,luisteren naar het baasje en vooral je "Eigen volk eerst" zoveel mogelijk vernederen ,belachelijk maken ,pesten , proberen te elimineren door bv dotaties af nemen enz....om plaats te maken voor de Moslimvrienden een bende vreemdelingen met een ambetante cultuur... die in ruil voor stemmetjes hier hun gangen mogen gaan... ,voor wie jullie in het stof kruipen ,hun hielen likken uit angst!! voor hunne gewelddadige godsdienst en bendevorming !

Mijn rode broeders !! waarom ? die slaafsheid voor Allah en zijn verrijkers ,wat hebben die jullie te bieden ? behalve wat stemmetjes... waar "enkel" een paar rode leidertjes hun zakken mee kunnen vullen...of geloven jullie nu echt dat ge binnen afzienbare tijd een feestje kunt brouwen met 72 maagden !!
Niets is dommer dan"" één in de partij,laaghangende socialist"" het kanonnenvlees de uitvoerders van de haatcampagne zoals onze drie vernoemde exemplaren.Ze kunnen misschien eens nadenken WAAROM al het kattekwaad door hun bruine vrienden ,zo angstvallig verzwegen wordt in de pers !! en laat ons hopen dat ze beginnen te beseffen dat heel hunne partijflop gewoon met de ballen speelt van RR donkerrood en robbe....

Gepost door: Rene | 27-09-07

geen reden om je te laten opjutten door enkele provocateurs op deze blog,zoals ik al eerder schreef zijn het laffaards die blijkbaar niet zelfstandig een eigen mening kunnen vormen ,maar slaven zijn zijn van 'de partaaai'Blokwatch 'ligt al lang op zijn /haar gat, een eenzame dood gestorven,hun adoratie voor de kif dealende broeders is dan ook ingegeven door hun stonede suffe hersencel,waarvan er maar één werkt en dan nog in shiften, NEGEREN is het woord

Gepost door: lowieke staal | 27-09-07

Stelletje luie platbroeken Weet je wat ik niet begrijp?Er zij zo'n 12duizend VB leden en 4000 NVA leden..Dat is dus een klein legertje Vlaamse militanten..Maar wat zie je van hen?Niks.Waar zijn die eigenlijk?Liggen jullie in de sofa naar telefoonspelletjes te kijken op Kanaal twee? Nauwelijks Vlaamse acties en dat in deze tijd..Jullie zouden elke dag ergens moeten gaan betogen voor Vlaamse onafhankelijkheid en opveral affiches plakken met seperatisme en 's nachts de Franstalige borden overschilderen in de faciliteitengemeenten en de grensborden met Belgie uit te grond sleuren enz....Waarom doen jullie niks? Vlaamse beweging noemen ze dat...Het enige wat ik zie bewegen zijn de dubbele kinnen van Bart Dewever...Luie lamzakken..Zo gaat Vlaanderen nooit onafhankelijk worden.

Gepost door: Tiberius | 28-09-07

Die 'militanten' zijn in weze allemaal ouwe verzuurde zakken die hun tijd verslijten op forums zoals dit. Als je ze op straat zou tegenkomen, ga je d 'r in een wijde boog omheen.

Gepost door: PC500 | 28-09-07

mooi voorbeeld PC500
Moeten de Vlaamse militanten dan een voorbeeld nemen aan die twee Spa'ers die geweld gebruikten op de jaarmarkt te Mortsel?

Zulke mensen zijn bij het VB niet welkom, bij de Spa wél.

Gepost door: expat | 28-09-07

RR, PC500,

Zoals steeds antwoord je niet op de vraag. In alle tegenposters werd gemeld dat het VB het zelf heeft gezocht omdat de vreedzame betoging was verboden en dus geweld toegestaan was. Zlfs indien het geen echte betoging was en mensen gewoon van de camera's werden weggesleurd.

Wel, t'is nogal een simpele vraag hoor. In Myanmar is de betoging ook verboden maar blijkbaar vindt men -overigens terecht- dat er geen geweld mag gebruikt worden voor de vreedzame betogers, zelfs als de betoging is verboden.

Zeg ons nu eens , waarom mochten ze volgens u dus wel geweld gebruiken tegen een verboden betoging hier in een democratisch land, maar niet in een dictatuur ?

De vraag is simpel maar kan je ze beantwoorden ?

Gepost door: Den Amerikaan | 29-09-07

Het antwoord is ook simpel: in Myanmar betoogt men tegen de militaire dictatuur, in Brussel betoogde het VB tegen de democratie en al waar dat voorstaat bijvoorbeeld vrijheid van godsdienst.

Als je zin hebt om de combattante islam te bekampen moet je in het Midden-Oosten zijn niet in ons land, want die zijn hier niet en België is ook hun doelwit niet - nog niet. Tenzij we het VB haar gangen laten gaan en België laat uitbouwen als symbool van de anti-islambeweging van de wereld. Op die 'speciale' aandacht is niemand op uit, tenzij een handvol heetgebakerde VB 'rs die nu al op kruistocht willen gaan om de islam te vernietigen, maar ze zitten dan wel op de verkeerde plaats/land.

Gepost door: PC500 | 01-10-07

"Nog niet", schrijf je zelf PC500, maar blijkbaar lees je net zo min onze eigen pers als de buitenlandse. Want indien je de Franse, Engelse en misschien iets gemakkelijker voor jou, de Nederlandse pers zou lezen, dan merk je dat het debat overal gevoerd wordt. Enkel in ons land rust er een taboe op.
Bovendien heeft de staatsveiligheid medegedeeld dat er minstens duizend terroristen of islamitische extremisten in ons land verblijven die in Afghaanse of Syrische kampen werden opgeleid. (waar kunnen ze beter zijn dan hier waar men ze met rust laat, nietwaar? Er iets tegen ondernemen zou anders wel eens in de kaart van het Vlaams Belang kunnen spelen...)

De islam is geen gewone godsdienst zoals wij die kennen. Natuurlijk is een vrijheid van godsdienst. Maar geen vrijheid op een poltieke godsdienst. Moslims leven volgens de wetten van de koran. Enkel wanneer ze nog in een minderheid zijn mogen ze zich onderwerpen aan de wetten van het land waar ze verblijven, tot ze met genoeg zijn om hun eigen wetten in te voeren. Ik vrees dat die dag niet meer veraf is.
"Vrede" is voor een moslim een ander begrip dan voor ons. (Zoals steeds - uitzonderingen niet te na gesproken) maar vrede kan er enkel zijn in het huis van Allah. Dat betekent dat de hele wereld islamitisch moet worden...of een dhimmystatuut krijgt.
Begin dus maar alvast te oefenen.

Gepost door: Janice | 01-10-07

Midden Oosten Ikzelf heb niet de minste behoefte om de 'combattante islam' te bestrijden in het M-O. Iedereen vecht het maar in z'n eigen land uit, desnoods regeert Hamas, Taliban, Al Qaida of GIC, het zal mij worst wezen.

Wij dus ook baas in eigen land, en voor mij betekent dat: geen militante, combattante, ambetante, of tolerante islam: doodgewoon GEEN islam. Want een moslim is instabiel, zoals sommige atomen in de kernphysica: een tolerante moslim kan ineens 'omklappen' en agressief worden, meestal door een uitwendige oorzaak die z'n gemoed beroert. Daarom hebben deze instabiele mensen zo'n behoefte aan een stabiele ideologie (bijna schreef ik: religie)

Gepost door: Jef | 01-10-07

@Janice: "Enkel in ons land rust er een taboe op."

Onzin. Er gebeurt niks in België en ik weet heel zeker dat jij dat heel hard betreurt. Harder blijven moslimbasjen Janice, misschien dat er eindelijk iemand (in het M.-O. bv) jouw moslimofobe blog opmerkt.

Gepost door: PC500 | 01-10-07

@Jef: "een moslim is instabiel"

Dat kan ik van jou, Rene en de rest van de moslimofobe bende ook zeggen. Wat moet er voor jullie nog gebeuren vooraleer je met schoppen en harken de mensen op straat te lijf gaat, er vanuit gaande dat je denkt dat je een moslim te pakken hebt.

Flauwe zever. Stop toch eens met die paranoia. Hier is niks aan de hand, de moslims hier zijn nog zachtaardiger dan de braafste katholiek.

Gepost door: PC500 | 01-10-07

Democratie PC, uw mening is even (on)belangrijk als de mijne, we hebben beiden nl één stem als het erop aan komt. Algemeen enkelvoudig stemrecht in een democratie heet zoiets. Ik gun u uw mening dat met moslims valt samen te leven, alhoewel de rest vd wereld het tegendeel bewijst. Maar gij moet mij ook mijn mening gunnen, en die is iets minder naief als de uwe.

Gepost door: Jef | 01-10-07

Wenen De Oostenrijkse politie heeft maandag een Bosnische man aangehouden die probeerde de Amerikaanse ambassade in Wenen binnen te gaan met een tas vol explosieven. De 42-jarige man droeg twee handgranaten, springstof en veel spijkers in zijn rugtas.

Toen de metaaldetector van de ambassade alarm sloeg, vluchtte de man. Hij liet zijn tas in een straat achter. De politie kon hem kort daarop arresteren.

In de rugzak zat naast de explosieven een boek met ‘islamitische inhoud’. Na ondervraging noemde de politie de in Oostenrijk woonachtige man verward. Niets wees volgens haar op een islamitische achtergrond.

Vorige maand arresteerde de Oostenrijkse politie drie personen op verdenking van banden met het terreurnetwerk Al-Qaida. De drie hadden een video op internet geplaatst waarin zij dreigden met aanslagen in Duitsland en Oostenrijk.

Gepost door: Jef | 01-10-07

Onze Jef weet van geen wijken. Nu heeft hij weer iets in... Oostenrijk opgedoken. Jef lijkt zelfs niet alleen ontgoocheld te zijn maar zelfs boos dat ze die 'amateurist' gepakt hebben. Bewijs mij dat ik IN BELGIE bang moet zijn, en ga met je mee Jef. Tot zolang: stop met die nonsens!

Gepost door: PC500 | 01-10-07

Een fobie, beste PC500, is angst. Wel ik heb inderdaad een gevoel van angst wanneer ik beelden zie waarin mensen onthoofd, opgeknoopt of gestenigd worden. Ik heb een gevoel van rebellie wanneer ik zie hoe vrouwen onderdrukt, gemutileerd of geslagen worden. Ik heb een gevoel van afkeer wanneer mensen sterven door bommen in metro’s, vliegtuigen of treinen. Ik voel weerzin wanneer ik hoor dat onze ‘nieuwe Belgen’ na 9/11 met hun auto’s toeterend en juichend de Brusselse Straten doorkruisen.
En ik voel vriendschap voor ex-moslims die deze achterlijke en extreem gevaarlijke politieke religie de rug toekeren. Want zij zijn diegenen die ik wil steunen, en gelukkig zijn die er tegenwoordig méér en méér.

Gepost door: Janice | 02-10-07

Kernenergie PC, jullie linksen zijn toch als de dood voor kerncentrales? Het is toch niet omdat er in Tsjernobil ooit eens een ongelukje is gebeurd (met 54 doden) dat ge schrik krijgt of wel?

Bewijs mij dat ik IN BELGIE bang moet zijn, en ik ga met je mee PC. Tot zolang: stop met die nonsens!

Gepost door: Jef | 02-10-07

De commentaren zijn gesloten.