03-10-07

Daar gaat het verhaal over de 'verzuurden'...

Links is vaker ongelukkig dan rechts

Wie zich politiek rechts oriënteert is vaker gelukkig dan zijn collega aan de andere kant van het politieke spectrum. Onderzoek wijst uit dat mensen met een linkse voorkeur ongelukkiger zijn.

Het onderzoek werd gehouden door Christian Bjørnskov van de Aarhus School of Business in Denemarken.

Er werkten 90.000 mensen uit zeventig landen mee.

Politieke houding

De deelnemers kregen 400 vragen voorgelegd over hun politieke houding, vertrouwen in andere mensen, tevredenheid met het eigen leven, religiositeit en hun houding ten opzichte van corruptie.

'Hoe linkser de ondervraagden bleken te zijn hoe ongelukkiger ze waren, en andersom,' concludeert Bjørnskov.

Eerlijkheid

'Die ontevredenheid heeft vooral te maken met opvattingen over wat eerlijk is,' aldus Bjørnskov in Der Spiegel. 'Veel meer dan met persoonlijke welvaart.'

Links georiënteerde mensen, ook als ze zelf welgesteld zijn, vinden een samenleving met ongelijkheid van welvaart en status zo oneerlijk dat het invloed heeft op hun persoonlijk geluk.

Hard werken

Wie een voorkeur voor rechts heeft, gelooft dat hard werken, talent en aangeleerde vaardigheden lonen. Verschil in welvaart en status is daar een logisch gevolg van en wordt daardoor gezien als eerlijk en rechtvaardig.

Een land als Denemarken heeft relatief kleine verschillen tussen rijk en arm. 'Het verschil in geluk tussen links en rechts is in verhouding ook klein,' aldus de Deense onderzoeker.


Bron: Knack en Elsevier

vandelanotte300
Zeg nu zelf, is dat een gelukkig gezicht?

15:17 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad Janice die ontspoorde man ziet er echt niet gelukkig uit.....het is onze plicht deze man opnieuw "gelukkig" te maken en niet alleen dat exemplaar maar bv die PC500 ook die jongen is zelfs ongelukkig geboren te oordelen aan zijn postings , ze begrijpen niks ,ze onthouden niks ,geen vrijheid van denken hoe kan zo iemand gelukkig zijn !!!! Volgende keer nemen wij hem mee naar Bobejaanland !!!

Gepost door: Rene | 03-10-07

Racisme Verleden week nog gesproken met iemand die zich 'extreem-links' noemde. Ik ga u de beschrijving van zijn uiterlijk besparen, maar laat ons het erop houden dat het eraan te zien was...

Hij was vooral ongelukkig wegens het steeds groter wordende racisme in de maatschappij, vooral bij de 'gewone man' warmee hij beroepsmatig veel in contact kwam. "Het zijn toch allemaal mensen" was zijn dooddoener, doelend op moslims en negers die hier aanspoelen. En hij voegde de daad bij het woord door zijn dochter aan een asielzoekende neger uit te huwelijken.

Gepost door: Jef | 03-10-07

Rechts gaat achteruit, links vooruit! Toevallig heb ik deze voormiddag mijn nieuwe bril afgehaald en je gelooft het of niet: mijn rechteroog is er op achteruit gegaan (-2,25 voorheen -1,75) en mijn linkeroog er op vooruit: 0,75 ipv 1,25 voorheen. Nog een jaartje of zo en dan zie ik rechts geen steek meer en links alles uiterst scherp zonder bril. :)

Gepost door: PC500 | 03-10-07

Goed zo, misschien laat je dan ook wel dit rechtse blogje links liggen.

Of je schrijft van nu af aan eens iets relevant.

Gepost door: Janice | 03-10-07

serieuse handicap PC500 niet alleen je rechteroog maar ook de inhoud aan de rechterzijde van je hersenen zit serieus in de problemen.Maar je bent de enige niet ,bij vele roodjes is de rechterzijde van hun hersenen al lang afgestorven,als de hersenen niet volledig en optimaal kunnen werken,heb je een ernstige geestelijke handicap en uiteraard wie kan er nu gelukkig zijn met dergelijke gebrek!

Gepost door: Rene | 03-10-07

Linksen zijn en blijven in de grond sterk beïnvloed door het Marxistische denken en dat is volgens mij de reden dat ze minder gelukkig zijn. Ze zien altijd wel in iets of ergens een vorm van 'onderdrukking' en 'ongelijkheid' in en denken dat dit kan worden veranderd met overheidsingrijpen. Neen! Maatschappelijke problemen zijn gevolg van menselijk falen op individueel vlak en de problemen die dat met zich meebrengt kunnen enkel beperkt worden 'opgelost' door meer normen en waarden in de maatschappij en terug het gezin en gezinswaarden centraal te zetten om het individu te vormen - niet de overheid dus. En overigens, linksen zijn utopische dromers en hebben geen grip op de realiteit. Vandaar dat alles dat niet voldoet aan hun utopische dromen hen ongelukkig maakt.

Gepost door: Ruben | 03-10-07

Da's waar, Ruben. Ik heb toevallig vandaag iets in het Engels gelezen over de gelijkenissen tussen het Marxisme en het nazisme.

Meer dan dat je zo op het eerste zicht zou denken.

Gepost door: Janice | 03-10-07

Absoluut. Het is jammer dat zovelen niet beseffen dat hét Communisme niet het vreedzaam delen met elkaar is, maar voortvloeit uit het Marxisme - een ideologie die oproept tot geweld en het gemeenschappelijk bezit van productiegoederen. Dit laatste mondt door de antireligieuze en anti-individualistische principes altijd uit in 'gelijkheid' in armoede en miserie onder lijding van een dictatoriale staat. Geen vrijheid dus. De vraag is wat je liever wil. Een samenleving die het individu respecteert en de mogelijkheden biedt zijn of haar talenten ten volle te benutten of een samenleving waarin een ander de vruchten van jouw arbeid kan ontnemen ten behoeve van de zogenaamde 'gemeenschap'. De gemeenschap bestaat echter enkel en alleen omwille van het feit dat die bestaat uit individuen. En een gemeenschap als een geheel van individuen zal zich het best ontwikkelen wanneer ieder persoon zijn talenten vrij benut en in zijn eigen belang. Ieder mens heeft recht op de vruchten van zijn eigen arbeid. Om orde in een maatschappij te hebben is het belangrijk dat het ouderlijk gezag wordt gerespecteerd, want het is in gezinsverband dat individuen waarden meekrijgen om met anderen te leren omgaan op een morele manier.

Niet met het communisme, nazisme & fascisme. Musollini was openlijk gekant tegen het laissez-faire kapitalisme en het (klassieke) liberalisme met zijn individualisme. Voor hem vertegenwoordigde de staat (die hij openlijk omschreef als totalitaristisch trouwens) de gemeenschap en was het individu daaraan dan ook ondergeschikt. Is het te verwonderen dat die man ooit een socialist was? Hoevelen beseffen dat de spirituele vader van het fascisme zelf bekende dat Marx zijn eigen spirituele vader was? Marx is als het ware de spirituele grootvader van het fascisme!

't Verschil zit hem op het gebied van nationalisme en klassen. Fascisten zijn tegen het marxistische internationalisme en tegen klassenstrijd, maar voor klassenbehoud en klassesamenwerking. Ze waren ook sterk corporatistisch onder invloed van de katholieke leer waarbij afspraken werden gemaakt tussen groepen die een bepaalde sector vertegenwoordigden, en de overheid. Van vrij ondernemenschap was zo goed als geen sprake en ook privé-eigendom werd beperkt. Bedrijven konden privé-eigendom zijn, maar hun opbrengsten gingen wel naar de staat voor redistributie. Klinkt dat niet als socialisme?

Anyway, zou hierover nog serieus door kunnen gaan maar 'k heb niet genoeg tijd. Btw, da's hier een vree goeie site over dit onderwerp (wel in het Engels): http://www.gmu.edu/departments/economics/bcaplan/museum/faqframe.htm

groetjes,
Ruben

Gepost door: Ruben | 04-10-07

Vandela nu haalt ge daar toch wel HET voorbeeld van nen doodongelukkige SoS aan Janice. die boksers smoel is natuurlijk in de eerste plaats al ongelukkig om zichzelf.

Gepost door: fee | 04-10-07

Ruben, ik denk dat we ongeveer hetzelfde gelezen hebben.

Gepost door: Janice | 04-10-07

De commentaren zijn gesloten.