03-10-07

Justitie splitsen.

Vorige week kopten alle kranten dat de werking van justitie in gevaar kwam door gebrek aan een federale regering.
Wat blijkt nu?

De waarschuwing van de voorzitter van het Hof van Cassatie, Ghislain Londers, dat justitie dreigt stil te vallen als gevolg van de politieke impasse is een dikke leugen. Cassatie kreeg geen geld voor een nieuw kamerbreed tapijt om het nakende koninklijke bezoek de volle luister bij te zetten. Als Franstalige magistraten zelfs daar al over beginnen te liegen, dan wordt het hoog tijd om justitie zo snel mogelijk te splitsen.

15:39 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Mensenrechten "dat justitie dreigt stil te vallen" is wel een billenkletser van jewelste. Werd ons land vorige week niet beboet door het Hof vd Mensenrechten in Straatsburg wegens te lang aanslepende procedure tegen Declerq van Beaulieu? Zijn proces is in 1991 begonnen...

En duurde het geen 10 jaar vooraleer ze Dutroux tot voor de rechtbank hadden gesleept? Terwijl ze niet eens bendevorming hadden onderzocht, en men de walen heeft moeten verbieden om na 10 jaar nog eens te beginnen met 3000 haren uit de kelder op dna te laten onderzoeken? De sluwe walen bekijken zo'n monsterproces als een tewerkstellingsproject: alleen al voor die paar weken dat het proces liep hebben de flikken 100,000 (honderdduizend) uren gepresteerd. En dan lieten ze NOG de deur vd celwagen openstaan. En er stond, buiten een eenzame advocaat en een filmploeg, nooit iemand achter de massa's dranghekken. Goed gezien weeral van de luie walen!

Gepost door: Jef | 03-10-07

De commentaren zijn gesloten.