03-10-07

Reactie op een omhooggevallen snobje

In een column van de extreem - liberale “denktank” Liberales trekt ene Mathias De Clercq – alles netjes op z’n Belgisch met een hoofdletter, jawel – van leer tegen ‘het nationalisme’. http://www.liberales.be/Hij doet dat op zo’n onbeschofte manier, dat een antwoord hierop niet kan uitblijven. Zijn tekst bulkt van de scheldwoorden: “ gebrul en zwaaiende leeuwenvlaggen, provincialisme, mediocriteit, “slachtofferisme, bruut nationalisme" en dat soort lieflijkheden meer. Ik kan Mathias helpen. Er bestaat een heus webwoordenboek voor synoniemen: www.synoniemen.net. Daar vindt hij zeker zijn gading, want naar de bitterheid van de gal die hij uitspuwt te oordelen, zal hij nog héél veel scheldwoorden nodig hebben om zijn wrok uit te braken.
LEES HIER VERDER

16:55 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Stond er niet bij : profiteurs, corruptelingen, belastingontduikers....? tiens!

Gepost door: jos | 03-10-07

Turken Mathias, is dat de zoon van? Hij verfoeit blijkbaar het nationalisme uit de grond van zijn hart. Weet hij dat de turken de grootste nationalisten van europa zijn? Wat als die na toetreding hier met nog eens honderdduizenden gaan staan? Gaat hij dan nog steeds zo te keer gaan tegen nationalisme? Ik vrees dat een turk daar niet zo vredig op reageert als een vlaming...

Gepost door: Jef | 03-10-07

En dat van iemand die voor een 'liberale' denktank schrijft. Wat bazelt die gast eigenlijk? Hij weet zeker niet wat nationalisme eigenlijk is? Als hij het nu eens over het nationalisme had zoals we dat in communistische landen als Noord-Korea hebben of het ethno-nationalisme uit het Nazisme (Nationaal Socialisme). Maar neen. Meneertje beschouwt blijkbaar al wie België artificieel en inefficiënt vindt en vraagt om de splitsing van Wallonië & Vlaanderen omdat dit voor beide gebieden veel beter zou zijn, als een ultra-nationalistische fascist. Als we als separatisten echt fascisten zouden zijn dan zouden we ervoor pleiten om Wallonië te gaan overheersen en ons terug bij Nederland aan te sluiten en ook Noord-Frankrijk te gaan opeisen. Dat vinden we echter niet, behalve enkele neo-Nazi's misschien, maar veel hoeven we voor die idioten niet te vrezen. Naïevelingen zoals de schrijver van het artikel daarentegen zijn alomtegenwoordig.

Gepost door: Ruben | 03-10-07

De commentaren zijn gesloten.