09-10-07

Plat op de buik.

Er heerst een hoop verontwaardiging bij zowel de CD&V als NV-A over de uitspraken van Karel De Gucht, die zoals gewoonlijk met zijn gekende zelfgenoegzame arrogantie, meldde dat de Vlaamse partijen zullen moeten zakken om onder de lat te kunnen tijdens de onderhandelingen en dat de NV-A helemaal plat op de buik zal moeten om onder die lat te kunnen.

Maar waarom zijn de CD&V en NV-A zo in hun gat gebeten? Is het niet hun eigen Herman Van Rompuy die bij de koning ging melden dat de Vlamingen inderdaad ‘weer’ plat op de buik zouden gaan omdat er voor Leterme anders geen mogelijkheid bestond om eerste minister te worden? Stond het niet in de Waalse krant La Dernière Heure te lezen; “La Flandre lâche tout”?? (Vlaanderen laat alles vallen). Was het niet Van Rompuy die de notities van Milquet (die ze op haar beurt van Di Rupo had gekregen) op de schoot had toen hij verslag ging uitbrengen bij de koning?
Natuurlijk kon de koning daarna met een gerust hart op reis naar Ierland. Zijn positie was gered, de Vlamingen capituleerden eens temeer. De witte negers gaven zich over zonder slag of stoot.

Natuurlijk is De Gucht niet de geplaatste persoon om daar uitspraken over te doen, zijn partij heeft al die jaren dat ze aan de macht waren ‘plat op de buik’ gelegen voor Di Rupo en zelfs nog ‘heimelijk’ geld getransfereerd voor Waals onderwijs bovenop de 12 miljard jaarlijkse ‘diefstal’ van Wallonië, enkel om Verhofstadt eerste minister te laten worden. Anders had het ‘Herrenvolk’ daar niet in toegestemd.
Kruipen was dus de boodschap. Verhofstadt was voor Wallonië de (Vlaamse) stroman die al die jaren moest dansen naar de pijpen van de PS-dictatuur.

Dat Leterme onder druk staat van de oude krokodillen binnen zijn partij en de vakbond staat buiten kijf. Als hij eerste minister wil worden van een federale regering dat moet hij inderdaad leren kruipen. Als hij moedig zou zijn, zou hij de onafhankelijkheid van Vlaanderen uitroepen. President van Vlaanderen worden en onderhandelingen met Wallonië aanvatten van staat tot staat.

Een meerderheid in België wil tenslotte een splitsing. 45% in Vlaanderen en 21% in Wallonië. Maar zoals het zo vaak gebeurt in dit land heeft een meerderheid niets te vertellen en is het de minderheid die beslist.

Nu Leterme eindelijk aan zijn formatie kon beginnen loopt het alweer fout. Milquet komt plots terug op eerder gemaakte afspraken en wil nu ineens alle asielzoekers regulariseren omdat ze natuurlijk heel goed weet dat die meestal niet in Wallonië verblijven maar wel in Vlaanderen.

Misschien moet Bart Dewever toch maar eens goed nadenken tegen de volgende verkiezingen in 2009 en zich aansluiten bij het echte Forza Flandria, dat ondanks alle problemen enkel zal te vinden zijn bij het Vlaams Belang/Vlott, LDD en…(?) NV-A?

18:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Leterme .... kan geen kant meer uit en heeft geen andere keuze, hij en zijn Cd&V moeten plooien als gloeiend ijzer, zo niet mist de CD&V de macht en Yves zijn carrière is voorbij.
en Bartje DW? die zal vele wonden te likken hebben.
dat LDD een partij is voor een Forza Flandria betwijfel ik sterk, ik vertrouw die blaaskaak van een De Decker voor geen haar.

Vlaanderen zal spijtig genoeg WEER verraden worden door zijn eigen vertegenwoordigers, voor ons 'echte Vlamingen' zijn het droeve tijden.

Gepost door: fee | 09-10-07

Janice,

Denk je echt dat LDD een Vlaamse partij is? Volgens mij is het eerder een Belgische.

Lees hun standpunt over "Onafhankelijk Vlaanderen".

Een echt tsjevenstandpunt.

http://www.lijstdedecker.be/standpunten.aspx?id=01aaa9ac-456a-4a96-bc8a-e8e220529345&idgroup=O

Gepost door: expat | 10-10-07

Even onder URL gezet. Dan hoeven we enkel maar te klikken.

Gepost door: Janice | 10-10-07

Meerderheid voor splitsing? "Een meerderheid in België wil tenslotte een splitsing. 45% in Vlaanderen en 21% in Wallonië. "

Neem een groep van 100 mensen, 60 vlamingen en 40 franstaligen. Van de 60 vlamingen in die groep zijn 45% voor splitsing, dat zijn dus 60 x 0,45 = 27 mensen. Van de 40 franstaligen zijn 21% voor splitsing, dat zijn dus 40 x 0,21 = 8,4 mensen. In totaal zijn dus 27 + 8,4 = 35,4 mensen vd 100 of 35,4% voor onafhankelijkheid, bijlange geen meerderheid dus.

Gepost door: Jef | 14-10-07

De commentaren zijn gesloten.