10-10-07

Veilig onderkomen in Denemarken

Sedert Ayaan Hirsi Ali terug in Nederland is zit het er weer flink tegen bij onze noorderburen.

Nadat haar jaartje VS erop zat is Ayaan terug gekeerd naar Nederland. Balkenende liet haar al meteen weten dat hij ze liever terug naar Amerika zag vertrekken.
Nu heeft haar advocate vertrouwelijke stukken over Hirsi Ali verspreid over de beveiliging van haar cliënte.

Op verzoek van Böhler werden verslagen van gesprekken tussen Hirsi Ali en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding onder een groot aantal parlementariërs verspreid. Een Kamermeerderheid reageerde zeer verontwaardigd. Er werd een spoedzitting bijeen geroepen. Minister Hirsch Ballin van Justitie liet weten de kwestie, indien nodig, te willen bespreken met de Deken van de Orde van Advocaten.

Hirsi Ali kan echter rekenen op steeds meer internationale steun, van onder anderen de Britse schrijver Salman Rushdie. Maar ook Denemarken liet al weten dat ze welkom was en bood haar een veilig onderkomen aan.

De burgemeester van de Deense stad Odense overweegt een wetsvoorstel waarmee Denemarken plaatsen wil aanwijzen waar bedreigde ‘vrijdenkers’, met andere woorden, diegenen die kritiek op de islam hebben, hun toevlucht kunnen zoeken.

Ik hoop dat Denemarken plaats genoeg heeft?

12:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Schaamte! Ik was erg verrast te lezen dat Ayaan weer naar Nederland kwam. Is ze gedwongen? Kreeg ze geen verlenging van haar vegunning meer in de VS? Of was het enkel de beveiligingskwestie?

Dat laatste zou mij niets verbazen. De Nederlandse staat is bekend om zijn dubbelverrad. Kijk nou bijvoorbeeld eens naar de Indo's en Molukkers die verraden zijn door de Nederlandse staat. Het is maar net wat Nederland goed uitkomt om hun handels- en zogn. tolerantie imago omhoog te houden. Die tolerantie slaat nu net de andere kant op hierdoor. Vrijdenkers worden gestraft om een agressieve Islamitische groep maar niet tegen de haren in te strijken. Sel je voor dat ze aanslagen gaan plegen in Neder;and uit onvrede!! Dan moeten we allen vluchten en hen het land overhandigen want terugvechten is ondenkbaar!! We mogen geen plolitiestaat of zelf Nazi imago eraan overhouden. jazeker mensen...Onze eigen Willem van Oranje zou zijn verbannen uit Nederland als subversief figuur: hij was immers een vrijdenker die zich losvocht van elke religieuze onderdrukking. Maar goed, iemand zei ooit: "het volk krijgt wat het verdient"...kies je een religieus kabinet, verwacht dan ook in een hypocriete morele gevangenis te moeten leven.

Ik als Nederlander (en ik hou van Nederland, echt waar...ik ben er opgegroeid en met zijn zwakten en sterkten), maar ik als Nederlander schaam me diep. Ik schaam me Nederlander te zijn van een overheid die zo laf is dat de rest van de wereld moet inspringen om deze vrouw die vecht voor vrijheid te helpen.

Is ze verkocht aan de Islam misschien? Heeft het kabinet betaald gekregen door Imams of door bepaalde landen om haar moord makkelijker te kunnen maken zonder beveiliging?

Hoe het ook zij, Ik voel me een toeschouwer van een ouder die zijn kind verwaarloost en de buren het kind liefdevol opnemen om verder misbruik te voorkomen. In Nederland is dit een strafbaar feit. Ironisch, niet?

Gepost door: W.G. Van Dorian | 10-10-07

Hey, W.G.

Misschien is er ook nog een plaatsje voor jou in Denemarken nu jouw boek 'De Vijfde Colonne' ook in het Nederlands verscheen.

"Ayaan Hirsi Ali keert terug naar Nederland omdat minister Hirsch Ballin (Justitie, CDA) niet meer bereid is de kosten voor haar beveiliging in de Verenigde Staten te betalen", staat er in het NRC-Handelsblad.
Klik gewoon op de link om het artikel helemaal te lezen.

Gepost door: Janice | 10-10-07

De commentaren zijn gesloten.