11-10-07

Flahaut onder curatele

Toen ik een tijd geleden voorstelde om Wallonië onder curatele te plaatsen, had ik nooit gedacht dat Flahaut vandaag ook werkelijk onder curatele zou staan. Na het nog snel benoemen van enkele goede vrienden – België heeft bijna meer generaals dan soldaten – sprong Flahaut nogal kwistig om met onze centen. Hij zorgde trouwens ook erg goed voor de Congelese militaire infrastructuur…

Niet alleen bij de marine maar ook bij de land- en luchtmacht gebeurden rare dingen en natuurlijk was daar steeds belastingsgeld aan gekoppeld. Begroting stelde dus eindelijk bij Defensie 'grote budgettaire buitensporigheden' vast. Er is - volgens een voorlopig onderzoek van het monotoringcomité -een probleem van 100 tot 200 miljoen euro.

André Flahaut (PS natuurlijk!!) en de korpschef van de inspectie Financiën krijgen vanochtend een officiële brief in de bus van de minister van Begroting met de melding dat vanaf heden het departement geen enkele euro meer zelf mag uitgeven zonder dat de factuur eerst langs het rekenhof is gepasseerd. Het gaat om een hoogst uitzonderlijke maatregel.

Behalve bij Defensie onderzocht het monitoringscomité ook budgetoverschrijdingen bij Volksgezondheid, Financiën en Justitie. Allemaal departementen in Waalse handen.
Bij Financiën gaat het om het slabakken van de voorafbetalingen van vennootschappen, voor zo'n 900 miljoen euro.


15:01 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Fientje Flahaut het is mijn overtuiging dat er nog veel "fientjes" onder de correcte "Belgische" politiekers rondlopen....maar dit is enkel maar een klein stukje tepel van de grote borst !!!

Gepost door: Rene | 11-10-07

Iemand wordt tot ontslag gedwongen wegens onbehoorlijk bestuur en wat zegt de meederheid : proficiat voor al uw goed werk...

Hallo

Gepost door: Den Amerikaan | 11-10-07

Fientje Moerman is inderdaad een heel intellectuele vrouw, daarom is de 'normvervaging' bij haar een waar raadsel. Ik snap niet dat een slimme politicus zo dwaas kan zijn om 'favorieten' aan een job te helpen en daarvoor Hercules in het leven te roepen of diep in de kassa te grijpen voor onbewezen uitgaven.

Iets anders...Heeft iemand de reactie van Griffon gelezen onder Hugo Camps? Ik vond dit persoonlijk wel erg goed.

Gepost door: Janice | 11-10-07

Dat is juist... het dramatische Janice...Veel mensen in prive en vooral in de politiek misbruiken hun intellect om zich zelf te verrijken ten koste van diegene die ze juist zouden moeten "dienen" en dan verwachten die gangsters nog respect voor hun persoon !! hoe kunt ge ook nog respect voelen voor diegene die alle lof zwaaien over de goede prestaties van dat "Fientje" of die zich in allerlei bochten wringen zoals die "Van Mechelen"(intervieuw terzake 10/10) om toch maar dat Fientje in gedachtenis hoog te houden...De ene gangster neemt het op voor de andere gangster en ze beschermen elkaar zoveel mogelijk,waarom ? das niet moeilijk te achterhalen ..dat is onze Vlaamse en Belgische politiek!!

Gepost door: Rene | 11-10-07

Onafhankelijk Stel je voor: Vlaanderen onafhankelijk en we moeten voort met zo'n kwibussen!

Gepost door: Metten | 11-10-07

Wordt het niet hoogtijd dat het rekenhof zijn werk eens deftig begint uit te voeren!
Alles, hoe klein het bedrag ook mogen zijn, moet eerst voorgelegd worden voor accoord of weigering.
Er zullen miljarden gespaard worden want hier wordt gretig met ONS geld gesmeten.

Gepost door: Jean | 11-10-07

dat hier slechts af en toe eens een schandaal aan het licht komt ligt enkel aan het feit dat de koek hier beter verdeeld word dan in wallonié!
daar werd/word "de buit" (lees transferts) bijna uitsluitend door de ps binnengehaald. vandaar de mars van reynders door de rode burchten !

Gepost door: jos | 11-10-07

De normverlaging van "Fientje" een raadsel Janice ?....Eurootjes en macht doen elke norm verlagen...Het is zelfs mijn overtuiging dat ik met "Fientje" in 't bed kan kruipen als ik genoeg Eurootjes neertel ,nu is haar prijs misschien wat gezakt !!
Ik geloof niet in een eerlijke politicus ,de grondleggers hebben of hadden de beste bedoelingen maar daarna gaat het verwateren,als ge eerlijk blijft wordt ge afgestoten...Ik denk dat LDD daarvan een goed voorbeeld is ,recht voor de raap en zelfs gezond verstand ,maar door het verketteren van VB ,een the-kransje bij de koning ,belangstelling en een hoop stemmen en nu zit hij in de wachtkamer tot één van de traditionele partijen hem kan gebruiken;
Moest hij de politieke moed hebben gehad om met VB samen te werken ,lag heel DD met Jurgen erbij al lang in de vergeetput !!

Gepost door: Rene | 12-10-07

Corrupt Vlaanderen We kunnen nu wel weer afgeven op de Waalse profiteurs, maar bij ons is het geen haar beter. Ik geloof zelfs dat de meeste mensen in de politiek gaan, niet uit idealisme, maar om in de vetpotten te graaien. Alles wat de overheid uitbesteedt, op gelijk welk nivo, kost 3 x zoveel als zelfs de grootste pessimist voor mogelijk had gehouden. Men moet 3 offertes hebben wordt als argumentatie gezegd, maar die zijn snel gevonden ntl. In NL werd de hele frauduleuze praktijk in de bouw met afspraken tussen bieders een paar jaar geleden aan het licht gebracht. In Belgie bestaat zoiets ntl niet.

Gepost door: Jef | 13-10-07

De commentaren zijn gesloten.