12-10-07

De weg naar Mekka

img_nieuws_bericht


Volgt er iemand de reeks van Jan Leyers ‘De weg naar Mekka’?
De eerste aflevering heb ik gemist. Die ging naar Andalusië in Spanje om te eindigen in Fez, waar zijn gids, naar ik heb gehoord, plots van houding begon te veranderen en een soort Stasi werd, die elke kritische vraag van Leyers afblokte tijdens interviews. Jan Leyers leerde daar o.a. dat er zoiets als een examen ‘sharia’ bestaat . 't Ja... Waarom niet, de Sharia is de wet volgens Allah waaraan elke moslim zich moet houden. Het hoeft dus niemand te verbazen dat het op school geleerd wordt.

Je hoort hier vaak in discussies met Marokkanen dat er zoveel joden in alle vrede, vrijheid en rust in Marokko wonen. Maar ook deze fabel werd doorprikt. Alhoewel de gids van Jan Leyers hem hetzelfde verhaal vertelde, bleek al gauw dat de geïnterviewde jood daar een ander idee over had toen hij even alleen was. Alhoewel hij doodsbang was om het te vertellen voor de camera, sprak hij over ‘georganiseerde plundertochten’ en 'bange joden'.

In Algerije waren het vooral de meisjes en de vrouwen die openlijk vertelden, maar niet voordat ze eerst gevraagd hadden waar dit programma zou worden uitgezonden. Jonge meisjes en vrouwen mogen er bijvoorbeeld niet zingen in het openbaar want dat is voor mannen te opwindend en wekt dan weer jaloezie op bij anderen. Wat hen dan het 'kwade oog' bezorgt... en dat brengt onheil.
Een meisje dat toneel speelde en heel wat talent had, werd door haar broer in brand gestoken, want toneel spelen staat gelijk met een hoer zijn. En vrouwen van lichte zeden worden door de familie omgebracht om hun eer te redden.

Andere meisjes van de toneelschool vrezen dat het ergste nog moet komen. De regisseur, een vrijzinnige man, waarschuwde Europa. We zijn té tolerant en er vormt zich in Europa een bom die zeer binnenkort zal ontploffen, zo voorspelde hij. In Algerije hadden ze hetzelfde meegemaakt, ooit waren ook zij tolerant en dat heeft het leven aan 150.000 mensen gekost.

Bij het afscheid geeft Jan Leyers de twee meisjes die hem te woord stonden drie kussen, en met tranen in de ogen keken ze hem na toen hij vertrok. Ik hoop dat er geen enkel fanatiek familielid dit gezien heeft, want dat zou voor het meisje levensgevaarlijk kunnen zijn.
Nadien ging hij spreken met enkele islamgeleerden en imam’s. De opvallenste uitspraak was daar: “Alle wetenschappen komen uit de koran”. Toen Jan Leyers verbaasd reageerde wisten ze hem te vertellen dat je de koran moest ‘kunnen’ lezen. Blijkbaar is het enkel aan fanatiekelingen gegund om de koran ‘begrijpelijk’ te lezen.

Jan Leyers ging naar ginder om de islam te leren kennen. Zijn eigen woorden waren: “Men zegt als je de koran beter kent dat je angst voor de islam zal verdwijnen, maar het is net andersom, des te beter ik hem ken, des te groter worden mijn bedenkingen”.

Ik ben benieuwd naar de volgende afleveringen…want deze reis had oorspronkelijk geen andere bedoelingen dan de ‘bange blanke man’ in Vlaanderen te laten zien dat ze verkeerd bezig zijn en dat de islam een tolerante religie is, ik vrees echter dat mijn theorie, dat de islam in het westen een gevaar betekent voor onze democratische rechtsstaat eerder de juiste is.

KLIK HIER OM ENKELE FILMFRAGMENTEN TE BEKIJKEN


16:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

JA maar, de ramadam is voorbij en nu begint het weer! Ik dacht dat we van onze indoctrinatie-cursus af waren
en nu begint het weer!
Laat die trein stoppen,
zelfs de koning wordt er moe van!
En Leterme heeft wat anders te doen!
Nee, echt, alle gekheid op een stokje
-en geen lolliepop!-
het is nu al genoeg geweest!
Zoals ze in Engeland zeggen
ENOUGH IS ENOUGH!

Gepost door: Walter | 12-10-07

en dat op de VRT ! Ik heb beide afleveringen gezien. Jan was blijkbaar vertrokken met het idee om "de misverstanden i.v.m. de islam" zoals dat in politiek correcte kringen heet, te onderzoeken.
Met wat ik tot nu toe gezien heb worden "de misverstanden" daarentegen nog eens uitdrukkelijk bevestigd. Ik ben ook benieuwd naar de volgende uitzending. Te meer dat het uitgezonden worden op onze rooie zender. Het doet mij denken aan de bewuste aflevering op VTM, de nieuwe mama, met de wissel tussen een vlaams en marokkaans gezin. Resultaat : ongeloof en vlaams vlaanderen in een deuk over de fratsen van vader marok.

Gepost door: Nico | 12-10-07

Afvoeren? Misschien zit de kans er in dat de vrt de documentaire afvoert. Zouden ze durven?

Gepost door: Metten | 12-10-07

jep Dat zit er nog altijd in Metten. We zullen zien.

Gepost door: Nico | 12-10-07

Het best was zijn vraag over de genetica, toen hoorden ze het donderen in keulen, een paar boeken ze erbij halen en een vrouwelijke eicel toonden.

Hij is er slim genoeg niet verder op ingegaan, maar het is duidelijk dat dit wetenschappelijk afstompend werkt en hun beschaving geen meter vooruitbrengt.

Hij had eens moeten vragen wat er over homofilie of abortus of adoptie instond, maar dat was misschien wel zijn laatste vraag geweest.

Als alles in de koran staat, dan is er natuurlijk ook niets meer uit te vinden, voila hett bewijs van dat achterlijke denken is daarmee zelf gelverd.

En dan durft Leyers nog zeggen in Dag Allemaal dat er nog iets kunnen uit leren. Jawel voor diegenen die het nog niet doorhadden.

Gepost door: Den Amerikaan | 12-10-07

amaai veel typo's in die laatste bijdrage, sorry

Gepost door: Den Amerikaan | 12-10-07

terroristen ??? Ik heb daarjuist een spotje gehoord op de radio.
Naar verluid zou de Jan in de aflevering van vandaag zelfs een klapke gaan doen met (vroegere ??) terroristen ergens in de bergen.
En hij zit ook in Libië, iets met een boekje van Khadafi.

Gepost door: Nico | 12-10-07

Het 'groene boekje van Khadafi', ja, daar wordt hij door de andere moslims op aangekeken. Maar hier wordt hij er zowel door extreem rechts (dus niet het Vlaams Belang) als extreem links voor de hemel in geprezen.

Als je op deze link klikt kan je een paar fragmenten uit de opnames van Jan Leyers bekijken. Jammer voor die eerste schrijver, maar de trein stopt nog bijlange niet.

Gepost door: Janice | 12-10-07

Persoonlijke website van khadafi In verschillende talen

Gepost door: Janice | 12-10-07

Surfend op internet en zoekend via Google ontdekte ik dat de groene! jongens specialist zijn in het tegenhouden van treinen.
DAAROM hier een WARME oproep aan hen om op de sporen te gaan liggen om deze trein te stoppen!
Zij kunnen het aan,
en stopt hij toch niet
dan hebben wij er misschien toch niet zoveel door verloren!
De godsdienst van de vrede heeft al zoveel slachtoffers gemaakt in dienst van de vrede (klinkt een beetje moeilijk, maar het is waar!)
dat het hoog tijd wordt dat één en ander even wordt doorgeprikt.
Als ik 's morgens de legers in zwarte uniformen naar school zie trekken, vraag ik me wel eens af of de Duitse bezetter hier in 1940 ook zo massaal is binnengetrokken (en of al die soldaten ook hun hele familie tot in de derde graad meebrachten).
De weg naar Mekka?
Bij mij om de hoek!

Gepost door: Walter | 12-10-07

de kleur Juist aflevering drie gezien, er is al enige censuur merkbaar om te proberen er iets positief uit te halen, beetje sfeerbeelden van panorama's en zo. Maar toch, zelf de makers staan soms verstomd van de antwoorden die ze krijgen.
Toch een nieuwtje, groen is de kleur van de islam blijkbaar. Dat is hiermee ook weer duidelijk. Als de volgende keer de groentjes geen kiezers meer hebben veranderen ze gewoon in de eerste vlaamse moslimpartij.
Alhoewel , waar moet de spa dan z'n kiezers zoeken ?

Gepost door: Nico | 12-10-07

de weg naar .... Heb horen zeggen dat in de Islamietische landen een gelijkaardig progamma loopt op hunne TV !
"de weg naar Belgie "

Gepost door: Rene | 13-10-07

Menselijke natuur Interessant was de Lybier die zei dat een religie moet aangepast zijn aan de natuur vd mensen, wil ze succes hebben. Allah heeft dus, via zijn loopjongen Gabriel, wetten uitgevaardigd aan Mo van Mekka die op het lijf geschreven waren vd gewelddadige, geile en jaloerse arabieren. Die prompt het tamme christendom overboord gooiden, en met veel succes de halve wereld overtuigden van hun ideologie. Dat echter hun 'religie' niet pakt bij westerlingen zit hun zeer hoog. Zij kunnen eenvoudigweg niet begrijpen dat niet iedereen even geweldbereid, geil en jaloers is als zij. Het zit in de genen.

En hoe geil arabieren en hun derivaten wel zijn, moet ge maar eens vragen aan westerse vrouwen die in een commercieel kader verplicht zijn hen bv een fabrieks- of stadsrondleiding te geven. Ze kunnen naar het schijnt hun poten nog minder thuishouden dan wij.

Gepost door: Jef | 13-10-07

Kabylie Ook interessant was de reportage in Kabylie in Algerije. Nooit van gehoord. Ze zijn geen arabieren zeggen ze, en ook geen moslims, maar christenen. En recent zou Algerije een wet hebben aangenomen die bekering verbiedt. Tot het christendom welteverstaan, want tot de islam mag ntl.

Op Wikipedia lees ik toch nog wat anders: het zouden ook berbers zijn, en in meerderheid zelfs mosim, maar toch vind ik tussen de namen op de site niemand die Mohammed heet.

----------

Reporter: Mevr Fatima, al uw kinderen heten Mohammed, is dat niet verwarrend?

Fatima: Neen, het is makkelijk: 's morgens hoef ik alleen maar 'Mohammed, opstaan' te roepen, en ze komen allemaal.

Reporter: Maar als u er nu maar éne moet hebben?

Fatima: dan roep ik hem bij zijn familienaam.

Gepost door: Jef | 13-10-07

De weg naar Belgiê: SUCCESPROGRAMMA IN ISLAMITISCHE LANDEN! Via Belgacom tv kan je de reeds uitgezonden afleveringen herbekijken!
1)Hoe kom je er binnen?
2)Waarom alle politiekers je daar willen helpen.
3)Het is eenvoudig; RACIST!
en alle deuren gaan open!
4)Hoe je de advocaat vindt die de grootste schadevergoeding uit de brand kan slepen!
(zoek in de Gouden Gids onder "v")
5)Belgen zijn niet dom, maar lief!
Tot 200 familieleden komen in aanmerking voor welke vergoeding of schadeloosstelling dan ook!
6)Hoe het paradijs ontdekken zonder te sterven!

Er zijn nog meer afleveringen in voorbereiding.
Dit alles in samenwerking met studio 1000!

Gepost door: Walter | 13-10-07

Niet gratis Ge moet wel een abonnement hebben van een euro of 6 per maand geloof ik?

Gepost door: Jef | 13-10-07

OPGELET! Aangezien het hier een ernstig programma betreft, is elke vergelijking tussen studio 100 en studio 1000 uit den boze!
In de dagbladwinkels zijn er programmaboekjes te koop met een vakje om te krassen.
Als je tot de goede categorie behoort
kan je normaliter (als je wint, maar dat doe je altijd)
2000 euro per maand krijgen , levenslang.
Je moet daar verder niets voor doen: je hebt immers GEWONNEN!

47Q7J

Gepost door: Walter | 13-10-07

lessenpakket Jan leyers kan zijn nieuwe kennis over de islam met wat moeite hier ook bijschaven
De link hieronder verwijst naar zijn volgend lessenpakket.
Maar ja, zo een reisje is leuk meegenomen niewaar.

Zijn er twee islams, de een oorlogszuchtig en de ander tolerant en vredelievend?

http://het-ander-klokje.blogspot.com/2006/09/48-zijn-er-twee-islams.html

Gepost door: stradi | 14-10-07

Theedrinken Uit bovenstaande link:

"De afschaffende verzen, de meest harde en chronologisch gesproken de laatst geopenbaarde, stellen de zachtere buiten werking. Bovendien hebben de verzen die het meest zachtmoedig en barmhartig zijn, alleen betrekking op de gelovigen, dat wil zeggen de moslims"

Zo is dat dus. In het begin had Mo nog wat kompassie met de joden en de christenen en de afgodenvereerders (een afgod is de god vd andere), maar naargelang hij zag dat ze hem toch nooit gingen volgen, werd hij onverdraagzamer. De moslims willen dat geen enkel woord uit de koran wordt geschrapt of aangepast, zodat ze steeds naar de zachtere verzen kunnen verwijzen, taqiya dus.

Op die link van Janice vond ik enkele interviews met Jan Leyers ivm zijn reis. Het eerste heb ik eens beluisterd, het is kort. Een paar interessante opmerkingen maakt hij wel. Het zijn schurkenstaten waar hij doorgetrokken is, zegt de interviewer, waarop Jan: Ja, maar hoe erger de schurkenstaat, hoe vriendelijker de mensen. Ge kunt er nergens als buitenlander 2 min op de hoek van een straat staan, of iemand komt u een glaasje thee aanbieden, en als ge dat accepteert, is de kans groot dat hij u na 5 min uitnodigt voor het eten. In Antwerpen, Den Haag, of Hannover kunt ge een volle week op de hoek van een straat gaan staan, dan is nog altijd niemand iets komen vragen.

Andere volkeren, andere zeden, en andere religies. Ze zijn zielsgelukkig met hun koran, laat ze hem. En de landen waar de helft vd bevolking de islam tot op de letter wil toepassen, en de andere helft niet, moeten maar splitsen, zoals Belgie. Hoe meer landen in de wereld, hoe meer vreugd.

Nog een goeie uit datzelfde interview: het verschil tussen Hollanders en Belgen in vreemde landen. De Hollanders komen in een dorp aan met een air van: we gaan dat hier eens rap overnemen zie. De Belgen doen dat anders: ze staan er beduusd bij en zeggen haast: 'Sorry voor het storen'. Leyers heeft het ook door.

Gepost door: Jef | 14-10-07

En nu Mijnheer Leyers zeer belangrijk voor het eindexamen

http://www.visionair-belgie.be/Artikels/Darwin.htm)

Gepost door: stradi | 14-10-07

eindexamen http://www.visionair-belgie.be/Artikels/Darwin.htm
oeps er was een haakje teveel
deze moet het doen

Gepost door: stradi | 14-10-07

URL Stradi, als ge de link in het vakje 'URL' plaatst, heb ik hem maar aan te klikken. Zo dus:

Gepost door: Jef | 14-10-07

Deze ook nog.

Gepost door: Janice | 14-10-07

Geloof ik ook Janice er is maar ene Islam zoals er voor de Kristenen maar ene god en evangelie is daarom begrijp ik de houding van de Paus niet onbegrijpelijk dat hij geen enkele commentaar geeft en zelfs gaat bidden in de moskee.Ze sluiten de ogen zoals ze die indertijd sloten voor de jodenvervolging !!!

Gepost door: Rene | 14-10-07

RENE LEGT DE VINGER OP DE WONDE! Men wil het ware gezicht van de islam niet zien.
Politiek niet, maar ook de Kerk niet.
Zo hangt voor het raam van het Bisschoppelijk Paleis aan de Schoenmarkt te Antwerpen
de plakkaat "Geen haat in mijn straat":
de prachtige leuze die gelanceerd werd na de dood(=mmord op) van Guido de Moor.
Weet de bisschop dan niet hoevele christenen door moslims werden vermoord de laatste 5 jaar.
Martelaren die door de Kerk verketterd worden...
Zie de glimlach op het gezicht van onze moslimbroeders: als je aandachtig lijkt zal je zien dat het geen glimlach is, maar een SPOTlach!

Gepost door: Wim | 15-10-07

Entrepreneurs 1876: Léopold fervently believed that overseas colonies were the key to a country's greatness, and worked tirelessly to acquire colonial territory for Belgium. However, neither the Belgian people nor the Belgian government were interested


1908: Belgium was the obvious European candidate to run the Congo, but the Belgians were still unwilling

--------------------

Zelfs als ze ons een gebraden kieken toewerpen, dan nog weigeren we het aan te nemen. Zo'n entrepreneurs en avonturiers zijn wij. Onderussen gingen onze buurlanden gebukt onder de rijkdommen van hun koloniale handel. En nergens zit meer in de bodem dan in Congo. En de Hollanders hebben ook onder Spaans en Frans bewind gestaan.

Gepost door: Jef | 15-10-07

ALGERIE ALGERIJE ALGERIA algerije is een zeer mooie land ;)
spijtig voor die teroristen vroeger in het jaren 90
nu begint algerije tot leven te komen :))
echt mooie land http://users.skynet.be/mounir1
voor videos en fotos over algerije :))

grtz mounir

Gepost door: Mounir Algerijn | 05-05-09

Mooie website Mounir. Heb je die zelf gemaakt? Jammer dat de foto's wat klein zijn. Ik had ze wel wat groter willen zien want ik ben ginder ongeveer drie maanden geweest en wou zien of ik iets kon herkennen.

Gepost door: Janice | 06-05-09

Algerie danku ja ik heb het zelf gemaakt 3maanden werk :)
als je wilt ga ik die fotos van algerije naar u sturen via email
grtn mounir
wat vind je van algerije?

Gepost door: Mounir | 06-05-09

't Ja, wat vind ik van Algerije... Toen ik er was, was er nog heel veel kapot geschoten door de oorlog met Frankrijk.
Ik vond Algiers wel mooi en vooral de kuststreek.

Maar ze waren wel niet zo tolerant tegenover vrouwen die met een auto rondtrokken. We werden bijna overal door soldaten met het wapen in aanslag aangehouden. Misschien is dat nu niet meer, maar toen wel.

En één keer vlogen we uit ons hotel, omdat er een sjeik met heel zijn gevolg voor een nacht kwam logeren. We moesten dan maar op het strand gaan slapen.

Maar voor de rest waren de mensen daar best wel vriendelijk eens ze wisten dat we geen Fransen waren.

Mijn e-mail staat hier opzij links.

Gepost door: Janice | 06-05-09

ik zie je email niet :)

ja ok dat ze tolerant zijn tegen vrouwen maar niet allemaal... gelukkig maar :)

omg gewoon van hotel vlogen :s
als ik daar was zal ik niet uit het hotel gaan tot de politie komt haha ;)

ik denk niet dat ze racist zijn tegen fransen (meeste)
ze willen toch allemaal naar frankrijk dus ja .. :)

in welke jaar was je naar algerije?
nu is dat veel beter hé;)
ik ga elke zomer naartoe prima :)

groetjes mounir

Gepost door: Mounir | 07-05-09

nu rijden bijna alle vrouwen van algiers met de auto, alleen die stomme fundamenten die zeggen dat dat niet mag volgens de islam maar dat is helemaal verkeert...
zelfs met openbaar vervoer bussen treinen enzo rijden vrouwen nu :)


kijk meer videos over algerije op mijn youtube kanaal: youtube.com/indenaamvanallah
als ik terug van algerije kom zal ik mijn videos daar maar uploaden :)

groetjes mounir

Gepost door: Mounir | 07-05-09

Mounir, ik heb je een mailtje gestuurd.

Gepost door: Janice | 08-05-09

De commentaren zijn gesloten.